Bunlarda Benim postalar Posta besleyenler bir göz atın :!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan suskun_75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

suskun_75

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat Karakaya
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kümesine bir çift posta geitrdım beyaz posta markalı filan posta türü hiç beslememiştim anlayan arkdaşlar yorumalrını bekliorum teşekürler şimdiden ...... :s:

Ekli dosyalar

• Yeni Resim.webp
    Yeni Resim.webp
    3.1 MB · Görüntüleme: 2,149
beyaz postaları takas etmeyi düşünürsen , haberim olsun lütfen :)

selam bu resimden nasıl yorum yapacaklar merak ediyorum birde markanın hiç önemi yok eğer yarıştırmıyorsan kuş ii olsun markasız olsun ;:=) ama isteyerek aldıysan iyi çıkar temennisinde bulunmak bize düşendir.hayrını görürsün işallah.

postaların maşallahı var dostum, bir çift te bende var, ama sana bir tavsiye gördüğüm kadarıyla kuşların kanatları çekik ve kuşlar yetişkin sen bunlara değil bir iki kanat, 5 kez kanat çek bunlar durmaz bunu bil, üzülerek şöyle yapmanı tavsiye ederim kanatları gelince kes kanatlarını yavru al yavrularını uçur, ama bunlar çatıya çıktımmı bir daha yere inmez, ama kuşlar süper...kıymetini bil

1 çift beyaz postam var ve bunu 2 hafta önce getirdim.. yetişkin postalar ama ben şuan uçuruyorum yani yetişkin olduğuna bakmıcaksınız :)

Postaların güzelde, yerde yemler görüyorum kuşlar bu yemleri yedimi hastalanır dikkat et, yemlik ayarla bir tane, yerede plastik taban ızgarası koy.

hayal_gemisi' Alıntı:
1 çift beyaz postam var ve bunu 2 hafta önce getirdim.. yetişkin postalar ama ben şuan uçuruyorum yani yetişkin olduğuna bakmıcaksınız :)

senin postalarında bir sorun var o çzaman, hiç kimse posta kuşunu iki haftada alıştırdım ve uçuruyorum diyemez. eğer posta kuşunu iyi tanıyrosa, olabilir postalar kırıktır. dönek yada saya değilki bu ırk alıştırasın, gerçek posta kuşu gözünü açtığı kümesten başka yerde uçmaz, uçurursan kaçar, sanada gelmez yerinede uzuksa kimseye yakalanmadan ölür gider ama yakalanmaz...
posta ırkın ıiyi bi araştır istersen,
bu arada burda bi hayli iddacılar ortaya çıkmaya başladı , hayırlısı bakalım. ama idda ederken kuşun ırkı hakkında iyi bilgi sahibi olmak gerek.

mehmet abi beyaz postaların kırık değil. Hakiki postadır . ve kuşların gözünü nerde açtığından bir bilgim yok ama kuşların bende uçtuğu tüm bağcılar tarafından bilinmektedir. Resimlerini en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam . saygılar

slm kuşların güzel hayrını gör güle güle besle... oradaki dönek gözüme çarptı sanırım yakaladın... eğer dönek beslemiyorsan mavi bir baska ile takas yaparmısın benimle....

hayal_gemisi' Alıntı:
mehmet abi beyaz postaların kırık değil. Hakiki postadır . ve kuşların gözünü nerde açtığından bir bilgim yok ama kuşların bende uçtuğu tüm bağcılar tarafından bilinmektedir. Resimlerini en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam . saygılar

selam kırık olmayacak posta olacak hemde kart ve uçuracaksın gitmeyecek :=) imkansız diye bir şey yok derler ya işte bu imkansız.posta olan kuş renge bakmaz safkansa gider.

Teş ederim arkadaşım dediğinle haklısın bedne saten var yemlik koyuyorumda işte yer daralıor dısarı cıkarmtamıorum die içeri öle seğmiştim tabiki sen haklısın b
r anlık dalgınlık diyelim normalde yemiliği koyuoyrum saolasın

hayal_gemisi' Alıntı:
beyaz postaları takas etmeyi düşünürsen , haberim olsun lütfen :)

Beyaz postalar cidden gsl kuşlarıdır ama çifti tam olarak ne eder bilermıorum ama beyas posta çifi en az 50 ytl den aşşağı vermesler herhalde :) o yüsden bir şey diyemıorum ::):)

boşnakesat' Alıntı:
slm kuşların güzel hayrını gör güle güle besle... oradaki dönek gözüme çarptı sanırım yakaladın... eğer dönek beslemiyorsan mavi bir baska ile takas yaparmısın benimle....

Çok saol ama ciddden bir döneğimm var oda hediye geldi saolasın

dushekimi' Alıntı:
postaların maşallahı var dostum, bir çift te bende var, ama sana bir tavsiye gördüğüm kadarıyla kuşların kanatları çekik ve kuşlar yetişkin sen bunlara değil bir iki kanat, 5 kez kanat çek bunlar durmaz bunu bil, üzülerek şöyle yapmanı tavsiye ederim kanatları gelince kes kanatlarını yavru al yavrularını uçur, ama bunlar çatıya çıktımmı bir daha yere inmez, ama kuşlar süper...kıymetini bil

Saolasın eyw saten postaların kanadı makasta ...Saten birinin ana damarı antalya galiba 07 marka var üzerinde ama dedğimiz gibi mark herşyi beli etmiyor ...

hayal_gemisi' Alıntı:

Dostum sen bağcıaLardanmısın tam olarak hangi mahalledesin yakınsın bana :)

tengelli' Alıntı:
selam bu resimden nasıl yorum yapacaklar merak ediyorum birde markanın hiç önemi yok eğer yarıştırmıyorsan kuş ii olsun markasız olsun ;:=) ama isteyerek aldıysan iyi çıkar temennisinde bulunmak bize düşendir.hayrını görürsün işallah.

Eyw saolsın bilgilendirdiğin için :)

kenan abi senin profil resmindeki aynı kalıpta ve safkan olduğundan eminim :) kuşlarım saf postadır bunu herkes söylüyor ve kuşlar yuvasını çok sevdiği çiin gitmiyor olabilir .. Kuşlar çok sevdiğim ve değer verdiğim bir abim tarafından hediye edildi. kuşların anne ve babasının posta yarışlarına girdiğini biliyorum .. Sence hakiki postaların yavruları kırık çıkarmı , kalıplı ve iriyarı ??

İstanbul / Bağcılar Yenimahalle semtinde oturuyorum ,

selam ben ilk posta beslediğim zaman bana pazarda bir kuş satıcaktılar az adamın gavranışlarından kıllandım bi arkdaşa göstere bilirmiyiz dedim gerek yok keşmir dedi
valla bazı kuşlar var ben 7 ila 8 yıl oldu posta besleyeli inan bazılarını ayırdedemiyorum sanarsın posta ama söyle bir gerçek var posta uçurulmuşsa kesin gider yerini arar bulamazsa döner ümidi keserse kalır yoksa makaslı kanatsız kendini atmaz aptal değil ama uça bildiğini anladığı zaman gider sen sadece arkasından bakmakla yetinirsin böy böyle biliyorum daha ileri bir üst kademeler başka kümeste yem yemez ve intar eder. ama sendeki uçmamıştır karttır alışır ben çok hiç uçmamış kartlar alıp getirdim arkadaşlardan sonra testinide yaptın.öyleyse sorun yok.bide kalıpla alakası var ama postanında ufak olan ırkları var biraz minyon yani. ben samandırada oturuyorum önceden zeytinburnunda oturuyordum dogma büyüme ardaydım mezburiyetten şimdi 3 yıldır samandıradayım.

Satmayı düşünürsen 1 takım beyaz postalarına talibim [email protected]

yaptıgınız yorumlar için teşekkürler ..Beyaz postalarım çifti satmak istiorum bana baska lazım aslında su anlık yalnız msn imi ekleyin konuşalım .... [email protected] .... ekleyin konuşalım birde ist avrupa yakasındayım ist / bağcılar

walla posta hiç almadım çünkü yavru bulamıyorum büyükleride köpek gibi ayar oluyo kaçmasından korkuyorum

Antalyada Murat Öztürk adlı çok meraklı bir arkadaşımız var. Beyaz postalarıda var. Güvercinlerini mecburiyetten satmak istediğini bir yerde okudum. Tanıyanlar varsa iletişim kurabilir. selamlar.

mrb

arkadaşlar tabikide safkan postayı tutmak zor olur ben bunca sene kuş besledim hiç birtane posta kacırmadım bizim işimiz safkan kuş bulmak yukarıda arkadaş acıklama yapmışda beyaz postalar için postaları güzel maşallah ama orda demişsin yaa kuşlar iri die postanın en önemli özelliği zaten fizik yapısıdır iyi kuş 450 kmden sora batar nie die sorcaksan şişman bir adam mi daha hızlı koşar zayıf olan adammı buda buna bir örnekdir ama postaların kırık deil hani posta neolursa olsun kacar derlerya aynı şehirdeyse ewi durmaz ama mesafe baya uzaksa yeni alıştırıyosan postanı ewin etrafında konacak biyer varsa öncelikle oraya konmasını sala gitse bile o konduğu yeri ezberler gezer ve tekrar geriye gelir buda aklınızda olsun ama yarışa girip cıkan kuşsa tutamazsınız bulur evini bende var yarışa girip cıkan damızlıkda suan kanat verilmicek kuş yumurtlucak zorla eşlerim ama hala kalkmak için caba gösteriyo gzü hep havada bizimde temennimiz posta besleyicileri olarak herkez boyle kalıteli kuş beslesin :tamam: :tamam:

Yorumlarınızı okudum bende bir posta bakan bşrş olarak bir kaç lafım olacak,öncelıkle postanın hakıkısı kırıgı dıye bir şey yoktur bu akıl ve soy takibidir neden derseniz ıyı bir soya sahipse ana babası derece kazanmış sa bunların yavrularıda ıyı soy olur ama sızın yorumlarınızda yok ılk çıkan yere gıdecekmiş gitmez ise kırıkmış felan laflar var hayır bu böyle degil ben mesala çok mezattan kuş aldım ve hem kart alıştırıp uçuruyorum o zaman benım postalarım kırıkmı oluyo ve dedigim gibi size ayrı bı benzetme yapayım hiç talıka beygirinden yarış atı olurmu buda oyle postayı alıştırmak uçurmak çok zor bi iştir hele yarışlara sokmak adamlar 50 tane adam başı kuş salıyolar ve eve gelen ya bır ya ıkı bu kuşlar elemeden geçer ve ona göre ayrılır kısacası soyleyecegım her kuş akışır bu posta dahi olsa ama dedıgım gıbı soy önemli

barakuda' Alıntı:
Yorumlarınızı okudum bende bir posta bakan bşrş olarak bir kaç lafım olacak,öncelıkle postanın hakıkısı kırıgı dıye bir şey yoktur bu akıl ve soy takibidir neden derseniz ıyı bir soya sahipse ana babası derece kazanmış sa bunların yavrularıda ıyı soy olur ama sızın yorumlarınızda yok ılk çıkan yere gıdecekmiş gitmez ise kırıkmış felan laflar var hayır bu böyle degil ben mesala çok mezattan kuş aldım ve hem kart alıştırıp uçuruyorum o zaman benım postalarım kırıkmı oluyo ve dedigim gibi size ayrı bı benzetme yapayım hiç talıka beygirinden yarış atı olurmu buda oyle postayı alıştırmak uçurmak çok zor bi iştir hele yarışlara sokmak adamlar 50 tane adam başı kuş salıyolar ve eve gelen ya bır ya ıkı bu kuşlar elemeden geçer ve ona göre ayrılır kısacası soyleyecegım her kuş akışır bu posta dahi olsa ama dedıgım gıbı soy önemli

her kuş alışır evet ama bizim beslediğimiz ve bildiğimiz posta alışmaz (tabi başka bir kümeste uçurulduysa ve yeterli uçuş kabiliyeti kazandırıldıysa antıramanla yön duygusu yaşınıda aldıysa ) kesinlikle alışmaz evet görünüş postadır ama diğer özellik olarak eğer benim dediğim şeylere sahip oldugu halde kart satılıp ucuruldugunda kümesine geri dönmüyorsa o kuş aptaldır. birde kümesi yıkılmışsa gider gider gelir buda ayrı yarışa adam 100 kuş atıyor 100 de geliyor şahin almazsa hepsi ayni anda olmasada hepsi geliyor. şöyle söyleye biliriz her paçalı mardine benzeyen yada taklacıya mardin yada taklacımıdır? hayır değildir taklacı olması için öncelikle oynaması lazım oynamazsa mardin değildir bence tabi uçum antıramanları yapıldıgı halde oynamazsa.postada böyledir. bende kart posta uçurdum he görüntüde posta yada sahibi hiç uçurmamıştır. yok cok kart kuşum vardı aradan 4 sene geçttiği halde hepsi yerine gitti. :=) neden saldım istediğim kadar coğaltım kuşlarımı ve kanatsız istemedim bende ya kalırsa dedim :=) ama yok ne kalması tüyü kaldı kümeste . yani dışı değil içi posta (muabere ) kuşu özelliği taşıyan hiç bir uçmuş yaşını almış kuş kalmaz. kalırsa dışı postadır onun :=( ama böyle.

abi gülse postalar süper maş. tüyü kdr uzun ömrü olsun
KUBİLAY saygılarımla.......

merhaba ben aranızda yeniyim arkadaşım kuşlar kuyruğuna ve kanatlarına bakılırsa güzel yalnız ben beyz renkli verimli posta hiç görmedim alışması olayına gelince postayla alışmak kelimelerini aynı paragraf içine sokma derim kuşlar sağlam duruyor.

bende bir posta besleyicisi olarak posta kuşunu safkanının alışma ihtimalini çok çok az buluyorum ki daha hiç uçmamış ve sadece kümes önünde gezinmiş çatıya dahi çıkmamış postaların satıldıkdan sonra evlerine döndüğünü gördüm
bu biraz olası görünmede bir gerçek inanmak yada inanmamak sizlere kalmış ama posta kuşunun doğası bu dogdugu
büyüdügü kümesi asla unutmaz kimileri satıldıgında yemden sudan kesilir resmen intihar eder kimileri senelerce eş tutmaz bakımı zor ve bir okadarda zevklidir ve çok sadık hayvanlardır..Eskişehirden SAYGILAR.

Re: Bunlarda Benim postalar Posta besleyenler bir göz atın :

33az4mo.jpg

30ate6t.jpg

bu ilk resimdekilerin yavrusu uçuruyorum maşallah küçük olmasına rağmen yarım saat uçuyor.

Bunlarda benim beyazlar.

Geri