BURADAN GÜVERCİN UÇURABİLİRMİYİM--RESİMLİ--

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar ben İstanbulda oturuyorum güvercin beslemeye yeni başladm 1 aydır besliyorum.Beslediğim tür kelebek şuan 4 taneler ama çoğaltmayı düşünüyorum kuşlardan 2 tanesini sizin anlatımlarınız sayesinde eş yaptım.Ama yer konusunda düşünceliyim,Ev müstakil olduğundan çatıda besleyemiyorum malum hırsız çok buralarda,mecburiyetten arka bahçede besliyorum bahçe bizim ev ve bir bina arasındadır,acaba buradan güvercin uçurabilirmiyim.Kelebek ırkı buradan uçabilirmi acaba bango baska gibi düz uçan türlermi beslemeliyim.Kuşlarımın kanatları hiçbir şekilde bağlı değildir şuana kadar dışarı hiç salmadım salma ve kümes arasında girip çıkıyolar burada nasıl bir alıştırma yöntemi denemeliyim veya alıştırabilirmiyim.Alıştıramazsam üretmeyi düşünüyorum.Aydınlatırsanız çok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu kümesim yantarafı salmadır.

Bunlarda kümesin gördüğü açık yer genişten ve yakından görünümü

Valla bence çok zor ama taklacı beslemezsin sadece kelebek baska bango falan beslersin o zaman inşallah uçurabilirsin ama dediğim gibi çok zor yani çok kuş kaçıracaksındır Kuşlar orayı bulamayabilir.Bence imkanın varsa bi arkadaşının çatısında falan besle yoksa mecbur orada besliyeceksin...

saygılar...

valla yanlış anlama ama burda kanatlı beslemek istiyorsan tavuk besle aynı zevki alırsın çünkü senin yerinde kuş uçurmak çok zor inşşallah yanlış anlmazsın

Saolun arkadaşlar ben anlıcamı anladım.yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler.

kardeş her türlü kuşu uçurursun orada bende önceden öyle bir yerde kuş besledim taklacı uçurdum hemde sen yeterki uçurmak iste uçurursun

sarıkır4141' Alıntı:
kardeş her türlü kuşu uçurursun orada bende önceden öyle bir yerde kuş besledim taklacı uçurdum hemde sen yeterki uçurmak iste uçurursun

Yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

valla bence orda gayet guzel kus ucar evet belkı kus kacırabılırsın ama suanda en kral kuscular bıle kuş kacırıyor ondan dolayı ümitsiliğe kapılma benım bı kardesım var inan her tarafı kapalı olan bahceden kus ucuruyor hemde yukseltıyor sen sadece sabret hemen açma kanatlarını yanlız bana sorarsan kelebek ve baska yanı duz ucan kus besle mardın bıraz zor ıner oraya kumesınıde sağlamlaştırdıktan sonra hıc bır sorun kalmaz merak etme selamlar

hasan_22' Alıntı:
valla bence orda gayet guzel kus ucar evet belkı kus kacırabılırsın ama suanda en kral kuscular bıle kuş kacırıyor ondan dolayı ümitsiliğe kapılma benım bı kardesım var inan her tarafı kapalı olan bahceden kus ucuruyor hemde yukseltıyor sen sadece sabret hemen açma kanatlarını yanlız bana sorarsan kelebek ve baska yanı duz ucan kus besle mardın bıraz zor ıner oraya kumesınıde sağlamlaştırdıktan sonra hıc bır sorun kalmaz merak etme selamlar

Çok teşekkürler arkadaşım önerilerinizi dikkate alıcam,zaten kelebek besliyorum kümesimide kış şartlarında yaptığım için şimdilik biraz özensiz ama daha düzgün bi hale sokucam.Saolun

Böyle bina aralarındaki kümeslere kuş alıştırmak çok zor ve zahmetlidir. Çünkü kuşlar etraflarındaki en yüksek yerlere konmayı tercih ederler. Geri kümeslerini bulup dönmeleri ilk başta zor olur. Bu konuda çok tecrübe sahibi değilsen bence orada kuş uçurma düşüncenden vaz geç.

Dostum oradaki ağacı Kesersen besleyebilirsin tabi Ben nerelerde besleyenler gördün. Kelebek her türlü üner oraya

Evet Kardeşim kuşlar iner oraya .,ama akıllı kuş bulmalısın yoksa çok kuş kaçırırsın.Ama kaçıra kaçıra içlerinde alışanlar olacaktır mutlaka işte o kuşlarda senin uçuracağın kuşlar olacaktır.Eğer vazgeçtim yapamıoyrum dersende damızlık olarak besliyebilirsin.Kümesini biraz daha uygun şekile getirip yavru alabilirsin ...Başarılar

orda kuş uçurursun ama bazen eziyet olabilir yandaki çatılara konup gelmemeleri. Senin içinde sorun olur kuşun kaybolduğunda nereye gittiğini göremezsin ama bence orda çoğu cins uçar

Cevap yazan bütün arakadaşlara çok teşekkür ederim ben istediğimi aldım.Değerli yorumlarınızı dikkate alıcam.bu konunun daha uzamasını istemiyorum acaba bu konuyu silmem mümkün mü veya moderatör arkadaşlardan rica etsem bu konuyu silebilirlermi.teşekkürler

cok oyunlu olmayan ve duz kus rahatlıkla besleyıp ucurabılırsın ıyıce alıstırdıktan sonra kus kacıracagınıda sanmıyorum. bence en cok sıkıntıyı kedılerden cekeceksın cunkı kuslarını saldıktan sonra senın ıstedıgın zaman kumese gırmeyecekler oradan ayrılmak zorunda kaldıgın zaman kedıler rahat bırakmaz.

BENCE DE ORADA KUS UCURMAK ZOR AMA UCMAZ DEGIL ILK UCURacagın yavrudan alısmıs posta kırmaları ve baskalardan olusan takımlar olmalı bunlardan ucar alıstırdıktan sonra kelebek ucura bılırsın ama kuslar catıya konar bu senın komsularını rahatsız ederse basın agrıya bılr. bunları goz onune al derım. :heyo:

Merhaba kardeşim burada elbette kuş besleyip,uçurabilirsin.
ama seferli kuş yapamazsın (taklacı ).
Diğer her türlü kuşu besler,uçurur,alıştırırsın.
Ama zor olmaz mı zor olur.ama bunun zevki burda.
Kuş uçurursunda.Kuşun uçma niyeti varsa her türlü uçar.
Ama niyeti yoksa biraz uçurmakta zorluklar çeksende uçurursun.
Bir yetiştiricimizde söylemiş kendi evinizse ağacı kesmeni tavsiye ederim zaten kurumusa ,verimli olmayan bir ağaca benziyor.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Merhaba kardeşim burada elbette kuş besleyip,uçurabilirsin.
ama seferli kuş yapamazsın (taklacı ).
Diğer her türlü kuşu besler,uçurur,alıştırırsın.
Ama zor olmaz mı zor olur.ama bunun zevki burda.
Kuş uçurursunda.Kuşun uçma niyeti varsa her türlü uçar.
Ama niyeti yoksa biraz uçurmakta zorluklar çeksende uçurursun.
Bir yetiştiricimizde söylemiş kendi evinizse ağacı kesmeni tavsiye ederim zaten kurumusa ,verimli olmayan bir ağaca benziyor.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler,amacım taklacı kuş uçurmak değil zaten düz uçan kuşlar beslemek başta kelebek olmak üzere bango,baska gibi.
Ağaç konusuna gelince ağaç aslında çok verimli ve çok güzel bir erik ağacı,kış ayları olduğu için öyle kuru duruyo ama bende çok büyük bir kuş besleme hevesi var,Tavsiyeleriniz doğrultusunda gerekirse ağacıda kesrim.

beslersin kardeşim valla beslersin burası bişeymi ben saç çatı altından kuş uçuruyom hem kelebek hemde ısparta

dostkeno' Alıntı:
beslersin kardeşim valla beslersin burası bişeymi ben saç çatı altından kuş uçuruyom hem kelebek hemde ısparta

Teşekkürler ben böyle güzel yorumlardan sonra kesinlikle kuş uçuracağım burdan.Saolun.

abicim valla sen ucuramazsın diyenlere hiç bakma kuşların turlarlar catıyamı kondu karınları aç oldugu zaman 1 avuç yem atarsın hepsi iner abicim

orda kuşu uçurmak için çok emek vermen lazım kaldıki biraz sıkıştırırsanda biyere alışırlaesa yandın.hiç uçmazlar.

bnm de böle bi durum vardı kuş bakamıyodum taşındık sonra bakmaya başladım şuan 300 tane civarı oldu :D
senin de öle olur inş

kelebek akıllı kuştur merak etme ilk başta kaçırırsın kim kaçırmıyorki.

Selamlar...

Burada uçuracağın kuşun cinsine bağlı bence. Ben taklacılar için biraz fazla zayiatı gözen alman gerektiğini söyleyebilirim. Ayrıca alanı çevreleyen çatılara çıkman gerekebilir. Çok ağır taklacılarda baya sıkıntılar yaşayabilirsin. Bunları göze alıyorsan taklacı besleyebilirisin. Ama genel olarak böyle bir yerin varsa hiç düşünmeden kuşları toparlamaya başla bence...

kardeş ben şuna inanıyorum kuşda ucma isteği olursa ewin bodurumundanbile cıkar ucar ucmaya istekli kuşlar besle o istekli tek kuşlarda posta tepeye kaldırman yeter kendi kalkar ucarlar postaları gören kuşlarda ucmak isticek heveslenceklerdir heryeri acık kumeslerde var ama kuşları ucuramıyo eğiteceksin kuşlarını rahat rahat besle kardeş

lugat16' Alıntı:
bnm de böle bi durum vardı kuş bakamıyodum taşındık sonra bakmaya başladım şuan 300 tane civarı oldu :D
senin de öle olur inş

vanhelsing' Alıntı:
kelebek akıllı kuştur merak etme ilk başta kaçırırsın kim kaçırmıyorki.

deniz_efe09' Alıntı:
kardeş ben şuna inanıyorum kuşda ucma isteği olursa ewin bodurumundanbile cıkar ucar ucmaya istekli kuşlar besle o istekli tek kuşlarda posta tepeye kaldırman yeter kendi kalkar ucarlar postaları gören kuşlarda ucmak isticek heveslenceklerdir heryeri acık kumeslerde var ama kuşları ucuramıyo eğiteceksin kuşlarını rahat rahat besle kardeş

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Burada uçuracağın kuşun cinsine bağlı bence. Ben taklacılar için biraz fazla zayiatı gözen alman gerektiğini söyleyebilirim. Ayrıca alanı çevreleyen çatılara çıkman gerekebilir. Çok ağır taklacılarda baya sıkıntılar yaşayabilirsin. Bunları göze alıyorsan taklacı besleyebilirisin. Ama genel olarak böyle bir yerin varsa hiç düşünmeden kuşları toparlamaya başla bence...

Deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkürler.Arkadaşlar acaba nasıl bir alıştırma yöntemi izlemeliyim,bantlama,makaslama gibi yöntemleri uygulamak istemiyorum bir kere bantlamayı denedim ve kuşlarım acayip rahatsız oldular ve acı çektiler.Bu alanda nasıl bir yöntem izlemeliyim.Teşekkürler

ozman kardeş yuwru bakacaksın getircen salıcan hemen 15 kadar ucar yawru yaptıkdan sora kartları arasına atıver nekadar çok kuş okadar cabuk alıştırısın nekadar çok dediysem ucarın çok olmasına gayret göster kart kuş alcana ordan burdan yawru kuş denk getir bu işe boyle başla okiş

deniz_efe09' Alıntı:
ozman kardeş yuwru bakacaksın getircen salıcan hemen 15 kadar ucar yawru yaptıkdan sora kartları arasına atıver nekadar çok kuş okadar cabuk alıştırısın nekadar çok dediysem ucarın çok olmasına gayret göster kart kuş alcana ordan burdan yawru kuş denk getir bu işe boyle başla okiş

Senin hemen salcan dediklerin daha uçamayan yavrularmı olucak yoksa yeme yeni düşmüş ama uçabilen yavrularıda hemen salsam olurmu.Bi yakınım bana yeme yeni düşmüş yavrular getircekte.teşekkürler.

Herkes fikrini yazmış bende bişeyler ekliyim umarım yardımcı olabilirim
Arkadaşım orada kuş uçurursun ama çok sabırlı olman gerek kuşları iyi eğitmelisin ve tabi her biri eşli olmalı yani uçurmaktan ziyade 1 yada 2 ay boyunca kuşları dama kaldır indir..sonra kümesini açtığında bir kaç saat kuşları kendi haline bırak müdahele etmeden bırak kendileri dama çıksın insin gezinip taş toprak yesinler etrafta...sonra zaten bir gün kendileri gök yüzünü bulurlar ama dediğim gibi çok sabırlı olmalısın yoksa çok kuş kaçırabilirsin...esenlikler

uğur kardeşim uçurma konusunda rahat ol kuş her yerde uçar seninde yerin gayet müsait.ben 81 ve 88 yılları arasında bahçeli bir evde saya ve hünkari besliyordum.ağaçlardan gök yüzü görünmüyordu .kuşlar ağaçlara konarak yere iniyordu.çoğu arkadaşım çatıda yatar kuşların demiş.kuşu çok fazla uçurmak için koşturur ve sıkıştırırsan.açık alandada beslesen kuşlar konduğu yerden gelmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri