BURADAN GÜVERCİN UÇURABİLİRMİYİM--RESİMLİ--

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cüneyt arkın' Alıntı:
uğur kardeşim uçurma konusunda rahat ol kuş her yerde uçar seninde yerin gayet müsait.ben 81 ve 88 yılları arasında bahçeli bir evde saya ve hünkari besliyordum.ağaçlardan gök yüzü görünmüyordu .kuşlar ağaçlara konarak yere iniyordu.çoğu arkadaşım çatıda yatar kuşların demiş.kuşu çok fazla uçurmak için koşturur ve sıkıştırırsan.açık alandada beslesen kuşlar konduğu yerden gelmez.

Çok teşekkürler abicim sizin yorumlarınızla bende kuşları uçurmaya karar verdim.Ama deneyimim olmadığı ve çevremde hiç kuşcu bulunmadığı için alıştırmada problemler yaşıyorum.Abicim sende bahçede kuş beslemiş biri olarak bana ne gibi alıştırma yöntemleri önerirsin.Teşekkürler

valla adamım herkezz bişiler yazmış :) ben kaç senedir yapıom buişi benburda kart eşsiz kuşuda ucururum eşli kuşuda sen daha yenisin benim dedimi dinle pişman olmazsın
yawru alacaksın bak ucan 4tana yawrun olsa sana yeter kart kuş alıştırmak için kuş kart diede alışmaz die korkma gitcek kuş herzman kendini belli eder azmandır taklacıdır yozdur bunlar biyere gtmezler biçift azman yawru bir cift posta yawru mutlaka bul eyer alıştırmak istiyosan güzelbi şekilde postalar yerden kendi kalkar ucarlar seninkuşlarda bunlara bakıp neşelenr ucmaya calışırlar bu işler boyledir benim postalar mesela 15tane ucanvar posta havada 1tane yabancı kuş bile görseler hemen kalkarlar ucarlar yabancı kuşu bile kacırmaz tutarlar yane :heyo:

deniz_efe09' Alıntı:
valla adamım herkezz bişiler yazmış :) ben kaç senedir yapıom buişi benburda kart eşsiz kuşuda ucururum eşli kuşuda sen daha yenisin benim dedimi dinle pişman olmazsın
yawru alacaksın bak ucan 4tana yawrun olsa sana yeter kart kuş alıştırmak için kuş kart diede alışmaz die korkma gitcek kuş herzman kendini belli eder azmandır taklacıdır yozdur bunlar biyere gtmezler biçift azman yawru bir cift posta yawru mutlaka bul eyer alıştırmak istiyosan güzelbi şekilde postalar yerden kendi kalkar ucarlar seninkuşlarda bunlara bakıp neşelenr ucmaya calışırlar bu işler boyledir benim postalar mesela 15tane ucanvar posta havada 1tane yabancı kuş bile görseler hemen kalkarlar ucarlar yabancı kuşu bile kacırmaz tutarlar yane :heyo:[/q

Tavsiyelerinizi kesinlikle dilkkate alıcam.Teşekkürler.

MErhabalar öncelikle yeni olan hobiniz hayırlı olsun umarım kısa sürede sitemizde bilgiler toplar ve fayda görürsünüz.

Yerinizde çok rahat olmasada kuş uçurabilirsiniz.

1-Kümesin etrafında ki fazlalık gibi gözüken bidon,tahta,çatı malzemeleri,vb gibi benzer alet edavatları öncelikle ortdan kaldırın''bunalar zaman için sürekli yer değiştirirler ve kuşların ezberini zayıflatan unsurlardır öncelikle kalıcı ve hiç değişmeyen bir ortam kuşlarınıza sunmaya çalışın''.Örnek orda ki mavi bidonlar kuşlar uçmaya başladıktan bir hafta sonra yok olursa kuşların direk olarak dikkati dağalır!''Alıştımakta zorlanırsınız kısacası öncelikle sabit değişken olmayan bir ürtam sunmanızı öneriyorum''.

2-Kümesinizin boyunu 70-80 cm imkanınız varsa çok daha fazla uzatmanızı tavsiye ederim etrafınızda ki 3-4 katılı binarın çatısından bakıldığında kümesiniziz çatısı gözüksün!Ki oralara kuşalr gittiğinde bir iki kuş kümes çatısına kaldırarak görmelerini ve gelmelerini sağlarsınız.

3-Kümes önünde ki ağaç şuan kış ayında olduğumuz için yapraklarını dökmüş vaziyette şuan pek sorun çıkarmıyor gibi duruyor ama yaz aylarında çiçeklenecek ve yaprakları tamamen o bölgeyi kapatacaktır ağaç bau bir soun çıakrtıyor fakt yinede kesmelisiniz diyemiyorum yazıktı kocaman bir canlı kesmeyiniz size tavsiyem ağacın orta yüksekliğinden tam yandaki binanın çatısı bir yatay vaziyette dünek görevi görecek bir tahta monte edin ve kuşları bu tahtanın üstüne alıştırın kümesinizin boyunuda yükseltiğinizi düşünürsek süper bir uyum olur kısacası ağaçtan karşı çatıya bir tahta ile konmaya yer yapınız.

Resimde görüldüğü gibi de bir hava düneği yapabilirsniz bunu tam kümesinize cepheden baktınızda kümesin sol kısmına tam karşınızda ki alçak binanın seviyesine gelecek şekilde yükseklikte 5*10 tahtalarla yere çaıkınız.

Bu düneğin daha küçüğünü yapın ki yere konmalrı ve inmeleri daha kolay olsun bunun çok daha küçüğünü tavsiye ederim.Bakın çatıya birde yandan bir tahta yapılmış az önce bahsettiğim ağaçtan çatıya uzatacanız tahta böle bişey olsun.
Şekil a da görüldüğü gibi böyle bir dünek biz dixe deriz.

4-Ağacın kümese bkan kısımlarını buadayabilirsiniz ve dalların diğer kısımdan çıkmasını sağlayabilirsiniz.Kökten kesmenizi tasvif etmiyorum!.
5-Taklacı ırkından bu tip yerlerde kaçının ne rahat izleyebilirsiniz nede rahatlıkla buraya oyunlu bir taklacı inemez!Taklacı haricinde ırkları tercih etmenizi öneririm.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hayırlısı olsun iyi zamanlarda sağlıklı kümesler dilerim esenkalınız.

Üstadım muhteşemsin,harikasın ne diyim ya harika bilgiler bunlar,zaman ayırıp uğraşıp böyle güzel bilgilerle dolu bi cevap verdiğin için çok çok teşekkür ediyorum.Hepsini kesinlikle uygulayacağım.saygılar

Baska çok rahat beslersin .. Genellikle de erkekleri yuvaya yavruya ve dişisine çok sadık oluyorlar .. Hiç de sorun etme güvercin beslemek hastalık olduğu için beslemek isteyen uçurmak isteyen kafasına koydumu kuyuda bile besler :) Yeterki bi kuş kaçtı diye moralini bozma :)

kafes fazla önemli degil yeterki kuşların ucsun kuş alıştıgında her yere iner sen kafe si boş ver bence biraz da kuşları alıştır onlar sana gerekeni gösterir ler :

sen ne beslersen besle kardeş içinde hevesolsun inançlı ol yeter etabi herzmanlar ucmaya istekli kuşlar besle bu en önemlisi kalkıp turp kuş alırsan ucuramazsın genc al hep

öncelikle cesaretini kaybetme ve kendi inancına güven bende şuan 4 apartmanın orta kısmında kalan bahcemde bakıyorum yapmamız gereken sadece başka illerin kuşlarını almak ve bir agaz yavru çıkardıktan sonra kuşlara kanat vermek çünkü kendisinin yerine yavrusu uçabilir. ben şuan yerli hünkari ve posta ile ilgileniyorum ve bunları bizim gibi yerde bakmak daha zevkli bana göre.neyse tavsiyem yerli hünkariyle uçurma girişimi yapman bu cinsler daha yerini çabuk ögrenmeye egilimli

kardeş gördüğüm kadarıyla kümesin pek sağlam değil sansar kazasına uğramamak için önce yuvanı sağlamlaştır sonra orda da kuş beslenir ama taklacı beslemek için çok çaba vermen lazım ve sabırlı olman lazım.Kuşların önce evin çatısına inecek sonra yuvaya inmeye çalışacak ama aşağı dalarken büyük sorun yaşayacaklar, sana kolaylıklar

Arkadaşlar ben tavsiyelerinizle yavaş yavaş ilk salmalara başladım.kuşların kanatlarını bağlamıyorum ve hepsini birden salıyorum şuan kümesin üstüne konup veya bahçede gezinip giriyolar ama sürekli kafaları havada her an kaçacaklarmış gibi duruyolar.

---Acaba kuşları salarken dişileri bantlayıp sadece erkekleri mi salıyım?
---Ve kuşları çatıya kaldırıp kümese geri indirmem gerektiğinde,kümes çatı seviyesinden aşağıda olduğu için kümesi kuşlara nasıl gösterebilirim?

Teşekkürler

Taklacıda zorlanırsınız, kaybolma ve inememe riski var. Ama diğer ırklar daha kolay olur sanırım...selamlar.ŞEREF

Beslediğim ırk kelebek,taklacı beslemeyi hiç düşünmüyorum,bango veya baska da beslemeyi düşünüyorum.

o ağacı kestkten snra çokta güzel uçurursun kuşlarını oyunlu kuşlarıda indirirsin oraya yeterki brz heves olsun syglr..

mysterio' Alıntı:
Arkadaşlar ben tavsiyelerinizle yavaş yavaş ilk salmalara başladım.kuşların kanatlarını bağlamıyorum ve hepsini birden salıyorum şuan kümesin üstüne konup veya bahçede gezinip giriyolar ama sürekli kafaları havada her an kaçacaklarmış gibi duruyolar.

---Acaba kuşları salarken dişileri bantlayıp sadece erkekleri mi salıyım?
---Ve kuşları çatıya kaldırıp kümese geri indirmem gerektiğinde,kümes çatı seviyesinden aşağıda olduğu için kümesi kuşlara nasıl gösterebilirim?

Arkadaşlar bu sorularımı cevaplayabilirmisiniz lütfen. teşekkürler

bana kalırsa ıyı secım orda yanlız taklacı cinsi bıraz zor ıner ama kelebek gibi cins ler cabuk alısır ucurabılırsınde bol sans hadi kolay gelsın kopek falan alda hırsızlar gelmez

yalovalı_77' Alıntı:
bana kalırsa ıyı secım orda yanlız taklacı cinsi bıraz zor ıner ama kelebek gibi cins ler cabuk alısır ucurabılırsınde bol sans hadi kolay gelsın kopek falan alda hırsızlar gelmez

Önerilerin için teşekkürler,ben zaten hırsız olmaması için arka bahçede besliyorum yoksa çatıda çok rahat uçururdum.
Bir de şu alıştırma konusunda biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.kuşlar çatıya çıktığında veya başka çatılara konduğunda kuşlar kümesi nasıl görücek veya nasıl göstericem?

İkinciside kuşları bi kaçkere saldım sürekli havaya bakıyolar sanki kaçıcakmış gibi,acaba dişileri bantlayıp sadece erkeklerimi salmalıyım. Teşekkürler.

s.a eş olan kuşların dişilerini bantla erkekleri sal yavaş yavaş havalandır ztn erkek dişiye bi bindinmi istediğin kdr fırlat gene iner hemen dişinin yanına birde başka çatılara atarlarsa kendilerini ztn çatının ucuna gelip kümesi görürler yani çatının kümesi gören biyerinde dururlar sadece kuşları aç uçur yem öbür kuşları yemlerken onlarda hemen gelirler syglr..

kardeş bence oraya kuşu alıştırmak ve inmesini sağlamak çok zor ama sen bu işe gönül vermişsin bir kere ne kadar kötü şartlar olursa olsun devam et birkaç kuş kaçıracaksın belki ama ona da şükret gidenin ardından hiç üzülme

kus alıstıktan sonra balkonda bıle ucurursun

Arkadaşım tam olarak sefaköyün neresinde oturuyosun?

kÜÇÜKÇEKMECE Kültür Merkezinin çaprazındaki site karcıkent sitesi

Tamam çok iyi biliyorum orayı,hatırladığın yer benim ev değil heralde.

Ben ssk hastanesinin orada oturuyorum.senin o sitede kuş beslemene izin vermedikleri için bağcılarda besliyosun heralde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri