BURSA KUŞ PAZARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan contantinkartal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 133
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
semih pazarda limon sandığı denk gelmesse, pazardan 200 mt yukarı da kuşçu bilal in dükkanı var, oradan temin edersin. Geçen pazar toz dumandı hurdacılarla kuşçular karışınca aksesuarcılarla yemciler sinirlenip tezgah açmamışlardı :))

FeLix_' Alıntı:
semih pazarda limon sandığı denk gelmesse, pazardan 200 mt yukarı da kuşçu bilal in dükkanı var, oradan temin edersin. Geçen pazar toz dumandı hurdacılarla kuşçular karışınca aksesuarcılarla yemciler sinirlenip tezgah açmamışlardı :))

Kafaya koydum zaten kuşcu bilal abiyi görmeden gitmem ondan alırım Kısmetse inş. Böle isimler ilgimi çok çekiyo seviyorumda böyle olunca sempatik ... Davutdede de Dedenin yeri var :D İsmi öle Sahibi on numara adam seviyorum Dedeyi. :D

Arkadaşlar pazarın yerini bilen Bursa dışından gelenlere bir tarif edebilir mi? Mesala ben İznik' den geleceğim Yalavo yolundan bir tarif ediverin lütfen.
Teşekkürler..

pazarımız cok guzel ama her hafta yer degıstırmese harıka olur bu eskı yerı elıne saglık

hener' Alıntı:
Arkadaşlar pazarın yerini bilen Bursa dışından gelenlere bir tarif edebilir mi? Mesala ben İznik' den geleceğim Yalavo yolundan bir tarif ediverin lütfen.
Teşekkürler..
Hüseyin abi bu pazar inş gidicem pazara gidim bir tam olarak yeri öğreneyim google haritaya ekliyeceğim. Navigasyondan bile bulursun ondan sonra:D:D

bu yeni pazar guzel olmadı sankı arkadaslar. kışın hıc gıdesı gelmıyor ınsanın her yer çamur. öncekı pazarda hıc degılse asvalt vs vardı. bu pazar rezıllık ve daraşmalık sankı. yanılıyormuyum. acil baska yer bulunmalı bence..

Hüseyin abi, İznikten gelirken, özdileği geçince sağa yakın çevre yolu giriyor, botanik parka doğru dönen yol, oradan içeriye dönüyorsun, sağında önce otokoop, sonrasında botanik park kalacak, botanik park tam sağında kalınca sola dönüş var sola yanaş, (yavaş geç tam tepende radar var) ve sola karşı şeritten ters istikamete dön, sağ tarafında belediyenin soğanlı hizmet birimi duvarı gelecek, 300 mt daha devam edince, sağa tabelalar var kanalboyu, soğanlı vs. yazan o tabelalardan yukarı sağa döneceksin takribi 100 mt yukarı çıkınca arabayı müsait bir yere bırak, tam sağında kalabalığı göreceksin zaten :)

(Arkadaşlar, eski real, yeni metro ve koçtaş ın üst arasından içeriye girince 100 mt ileride sol da demir saçlar ile çevrili bir alan var, bu alan bir yemci abimiz satın almış ve çevre düzenlemesi yaptırmış, şayet gerekli izinler tamamlanırsa kuş pazarı bundan sonra oraya kurulabilir, ve kurulursa mükemmel olur, her şey derli toplu, alt zemin mıcır serili, ve geçen hafta ilki olmak üzere bu alan içerisinde kapalı bir bölme yapıldı bu bölmede Fatih kuş sevenler derneği adı altında mezatlar düzenlenmeye başlandı, mezat günleri SALI (karışık kuş) Perşembe (Taklacı ağırlıklı) Cumartesi (Karışık kuş) dir. mezat başlama saatleri takribi 20:30-21:00 arası bitiş saati, ihaleye çıkan kuşlar ne zaman biterse)

bende bari kuş fiyatları hakknda bildiklerimi yazayım soranlar çok yardımcı olayım elimden geldiğince :
1 taklacılar: 5 liradan akıl almaz paralar satılır bu kuşlarının damarına oyununa seferine ve vb faktörlerine bağlıdır
2 bangolar :fındık gaga olanlar 3, 5 liraya satılır bakıcı yada dönekler için kulanlır diğer bangolar kanat desenleri olanalar güllü vesaire 20 _ 50 arsı satılıyor hünkarilerde 150 den başlar kaliteye göre gideeer
3 almanlar : burda bir olaya şahit oldum adam 27 mi neydi yarış almanını ayaklarında hepsinin 2 küpesi vardı tanesini 2 liradan toptan verdi üstelik ayrı kutudada yavrularını da ücretsiz verdi tabi olayı yakalamanız biraz zor ama 5 liradan 100 kadar çıkıyor mavikanatlar 10 lira ortalalama bayazlar ve kaplanlar çifti 30 lira felan rus postası sarıkanatlar 100 lira ortalama
4 dönekler onlar
7,5 liradan başlar ve akıl almaz paralara çıkar pazardakiler çok pahalı değil herkes izleyip almayı tercih eder ama illaki kaliteli mal da gelir düşüncesindeyim
5 süsü kuşları fazla ilgilenmezler ama yinede vardır besleyenleri lahorlar demekeşler tane olarak 50 tl alıcısnın buluyor
varsa sormak istediğiniz başka sorularınız itinayle objektif biçimde cevaplarım ...saygılar

FeLix_' Alıntı:
Hüseyin abi, İznikten gelirken, özdileği geçince sağa yakın çevre yolu giriyor, botanik parka doğru dönen yol, oradan içeriye dönüyorsun, sağında önce otokoop, sonrasında botanik park kalacak, botanik park tam sağında kalınca sola dönüş var sola yanaş, (yavaş geç tam tepende radar var) ve sola karşı şeritten ters istikamete dön, sağ tarafında belediyenin soğanlı hizmet birimi duvarı gelecek, 300 mt daha devam edince, sağa tabelalar var kanalboyu, soğanlı vs. yazan o tabelalardan yukarı sağa döneceksin takribi 100 mt yukarı çıkınca arabayı müsait bir yere bırak, tam sağında kalabalığı göreceksin zaten :)

(Arkadaşlar, eski real, yeni metro ve koçtaş ın üst arasından içeriye girince 100 mt ileride sol da demir saçlar ile çevrili bir alan var, bu alan bir yemci abimiz satın almış ve çevre düzenlemesi yaptırmış, şayet gerekli izinler tamamlanırsa kuş pazarı bundan sonra oraya kurulabilir, ve kurulursa mükemmel olur, her şey derli toplu, alt zemin mıcır serili, ve geçen hafta ilki olmak üzere bu alan içerisinde kapalı bir bölme yapıldı bu bölmede Fatih kuş sevenler derneği adı altında mezatlar düzenlenmeye başlandı, mezat günleri SALI (karışık kuş) Perşembe (Taklacı ağırlıklı) Cumartesi (Karışık kuş) dir. mezat başlama saatleri takribi 20:30-21:00 arası bitiş saati, ihaleye çıkan kuşlar ne zaman biterse)

Mesut Kardeş,
Teiekkür ederim bu kadar detaylı tariften sonra artık bulurum herhalde. Bu pazar bir aksilik çıkmazsa gelmek istiyorum.
Tekrar teşekkürler

Hüseyin abi, Allah nasip ederse (yağmur çamur kötü hava şartları olmazsa, yine pazarın yeri değişmezse :) ) bu pazar Türker abi ile beraber sabah 8,5 - 9 arası pazara stand açıp, yeni geliştirdiğimiz KÜMES DEZENFEKTANInı satışa sunacağız :)) KÜMES DEZENFEKTANI yazan bi stand görürsen yanaş abi hemen, ya türker abi başındadır ya ben :))))

Tamamdır inşallah yağmur çamur olmaz da tanışırız.

slm bursa kuş pazarında kuşçu bilal abinin dükkanı varmış limon sandığı alcaktım ve bana telefon numarası lazım bilen bir arkadaş yazabilirmi saygılar

Geri