Bursa/Osmangazi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Tugay16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tugay özgür
Meslek
Pazarlamacı
İlgi Alanı
Bursa osmangazide ikamet eden abilerimiz kardeşlerimiz arkadaşlarımız varmı? (:

Bursada osmangazide ikamet eden güvercin yetiştiricisi hiç abilerimiz kardeşlerimiz arkadaşlarımız yokmu :(

BEN VAR' IM... :haha: :slm:

[No message]

Ekli dosyalar

• SAM_8536.webp
    SAM_8536.webp
    208.1 KB · Görüntüleme: 1,758
iş osmangazi ev nilüfer olmaz mı :))))))

türker abi kuşunun maşallahı var Mesut abi sen iste herşey olur :)))

eyvallah :))

Mesut abi sen dönek mi besliyosun

dönek var ama dönekleri bozup taklacıya dönüyorum şu anda:)

3çift döneğim var, 2 çiftı uçan 1çiftin altında 2 yavru var 1 haftalık
1çift fındık gaga bangom var, altlarında 2 yumurta var 1 haftalık
1 çift miskim var, altlarında 1 tane yumurta var dün çıktı yumurta daha sıcacık:)
1çift krem var, altlarında 2 yavru var 2-3 haftalık
1çift çakmaklı var, yavruluktan yeni çıkma 6-7 aylık.

kümesin durumu bu şu anda, dönüşüm aşamasında yani, 3-4 ay içinde yine 20-30 kuş olur yavrular çıkıp büyüdükçe :)

iyimiş abi allahın izniyle inş. dilediğin gibi olur bende henüz 4 tane var kelebek sarı baskı inş. yavru vericekler ama nezaman veririler allah bilir :)

yemlerine fi,mısır,ayçekirdeği,aspir,kırık buğday,kırmızı mercimek karıştır ver, kümesin önüne çalı süpürgelerinin dallarından koparıp koparıp at, ve kümese en yakın noktaya geniş bir kabın içine mineralli taş koy, kümesinin havalandırması güzelse ve kuşlar kendilerine hakimiyet bölgesi kurmuşlarsa, dediğim şeyleri yapman kuşların yumurtlama süreçlerini hızlandırır :) malum havalar daha tam soğumadı, tüyden çıkan kuşlar çabuk yumurtlarlar.

FeLix_' Alıntı:
yemlerine fi,mısır,ayçekirdeği,aspir,kırık buğday,kırmızı mercimek karıştır ver, kümesin önüne çalı süpürgelerinin dallarından koparıp koparıp at, ve kümese en yakın noktaya geniş bir kabın içine mineralli taş koy, kümesinin havalandırması güzelse ve kuşlar kendilerine hakimiyet bölgesi kurmuşlarsa, dediğim şeyleri yapman kuşların yumurtlama süreçlerini hızlandırır :) malum havalar daha tam soğumadı, tüyden çıkan kuşlar çabuk yumurtlarlar.
abi bu dediklerini yemcide bulamazmıyım hazır karışım halinde?

mutlaka vardır, çoğu yemcide mersin karışığı diye geçer adı, ama bir yemciye gidip kendin karıştırırsan daha güzel ve ucuza gelir.

Şöyle yap mesela 1 kg buğday, 1 kg ay çekirdeği, 1 kg aspir, yarım kilo fi, yarım kilo kırık prinç, yarım kilo mısır (küçük taneli diye belirt), yarım kilo kırmızı mercimek = 5 kg, al sana 4 kuş için 1 aylık yem :)

karışık yem alacaksan da içinde Fİ az olanından al, malum fi kuşları kızıştırmak için verilir, fi çok gelince kuşlar çok kavga ederler. kuşlar yere attığın çalı çırpıyı toplamaya başlayınca zaten yumurtlayacaklarını anlarsın o zaman da normal yem düzeyine geri dönüp mineralli taşı ön plana çıkarırsın ki, dişi kuş yumurta yı daha hızlı yapabilsin.

tamam abi çok sağol teşekkür ederim

DEĞERLİ BURSA ; VEBA VE SALMONELLA AŞILARINI 6 AYDA BİR YAPTIRALIM..

ÇARŞAMBA /DARMSTAD DA SİNAN SAĞLAM ( VET..) DA YAPTIRMAKTAYIM .ÇOK MEMNUNUM..YÜZÜM GÜLÜYOR..BİLGİNİZ OLSUN..

VEBA AŞISI ; NOBİLİS IB+ND+EDS )

SALMONELLA AŞISI NOBİLİS (SALENVACT )..

HASTALIKSIZ, SAĞLIKLI KUŞLARINIZ OLMASI DİLEĞİYLE..

türker abi veba ve salmonella aşıları ne oluyo aydınlatırsan yaptırırız bizde.Çarşambadaki bu taxi duraklarının ordaki veteriner mi?

FeLix_' Alıntı:
mutlaka vardır, çoğu yemcide mersin karışığı diye geçer adı, ama bir yemciye gidip kendin karıştırırsan daha güzel ve ucuza gelir.

Şöyle yap mesela 1 kg buğday, 1 kg ay çekirdeği, 1 kg aspir, yarım kilo fi, yarım kilo kırık prinç, yarım kilo mısır (küçük taneli diye belirt), yarım kilo kırmızı mercimek = 5 kg, al sana 4 kuş için 1 aylık yem :)

karışık yem alacaksan da içinde Fİ az olanından al, malum fi kuşları kızıştırmak için verilir, fi çok gelince kuşlar çok kavga ederler. kuşlar yere attığın çalı çırpıyı toplamaya başlayınca zaten yumurtlayacaklarını anlarsın o zaman da normal yem düzeyine geri dönüp mineralli taşı ön plana çıkarırsın ki, dişi kuş yumurta yı daha hızlı yapabilsin.
Mesut abi birde kış aylarında özel karışım yem veriliyormuş onunda tarifini alabilirmiyim ?

Tugay, bu tarifini verdiğim yem bu aydan itibaren mart nisan ayına kadar verebileceğin karışım, bunun haricindeki dönem de, mısır ve ayçekirdeğini çıkarıp devam ediyorsun. Mısır ve ayçekirdeği yağ oranı yüksek yemler kışlık yani :)

Bu arada; kümesinin içine veya dışarıdan kapıya yakın bir noktaya takribi 15-20 günde bir 1 demet maydonoz bağla, kuşlar koparıp koparıp yesinler, maydonoz da oldukça fazla besin değeri ve vitamin var, tamamen de doğal. fakat maydonoz sürekli asılı kalmasın, 2-3 gün asılı kalsın sonrasında yerinden al, maydonozdan sonraki 1-2 gün sulu dışkı görebilirsin, bu seni korkutmasın, malum C vitamininin fazlası ishal yapar, ama bu ishal üşütmeye veya diğer hastalıklara bağlı olmadığından 2 günde normale döner.

tamam abi çok sağol abi birde hani bu gaga çekme yöntemi varya o gerçekten doğru bir yöntem mi ?

%70 işe yarıyor, geri kalanı tecrübe :)

Tugay16' Alıntı:
türker abi veba ve salmonella aşıları ne oluyo aydınlatırsan yaptırırız bizde.Çarşambadaki bu taxi duraklarının ordaki veteriner mi?
EVET

VET-KİM DARMSTAD TAXI KARŞISINA GİDİYORUM MEMNUNUM..BERABER DE GİDEBİLİRİZ.. :slm:

abi daha geçen gün bit ilacını ve vitaminleri ordan aldım :) sen bi konuda önermişsin abi orda görmüştüm kentin ordayken aklıma geldi gittim aldım :))

FeLix_' Alıntı:
%70 işe yarıyor, geri kalanı tecrübe :)
abi ben yaptım 2 tanesi çekiyor düğer ikisi çekmiyo ama çekenlerde diğerlerine göre küçük :) bende mi bi anormallik var mesut abi

dişi erkekden küçük olacak diye bir şey yok ki:) ben de bir tane mavi selanik var, kim gördüyse kuşa direk erkek dedi ama kuşun en az 10 yumurtasını aldım şimdiye kadar, erkeği desen onun yarısı kadar neredeyse :))

az daha sabret 2-3 ay içerisinde kuşları gözlemleye gözlemleye, seslerinden hareketlerinden hangileri dişi hangileri erkek anlamaya başlarsın, tereddütte kalınca gagasını çekersin, çatısına bakarsın, kursak kısmı ile boyun kısmının bağlantı yerini iki parmağınla yoklayıp incelik kalınlıktan anlarsın:) yoksa dediğim gibi bu iri erkektir, bu küçük dişidir olayı çoook yanıltır :)

tamam abi çook teşekkür ederim

mesut abi elma sirkesi kullanımını anlatırmısın ve doğal antibiyatik başka yapabilicem karışım varsa yardım edermisin 1lt lik suluğum var abi

ben varım osmangazi

Tugay16' Alıntı:
mesut abi elma sirkesi kullanımını anlatırmısın ve doğal antibiyatik başka yapabilicem karışım varsa yardım edermisin 1lt lik suluğum var abi

1lt suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı da limon sıkıp ilave ediyorsun, kışlık C vitamini takviyesini önemli ölçüde tamamlamış olursun.

Elma sirkesini hem içme hem de yıkanma sularına ilave edebilirsin, içme suyunda litreye 1 yemek kaşığı, yıkanma suyunda ise takribi 10 lt olan bir leğene 3 çay bardağı.

elma sirkesi iç ve dış parazitleri öldürmede engellemede birebirdir.

Geri