Bursa oynar fotorafları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 03deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Bursa sadece bozuk kuşlarını paylaştığı için

BURSA OYNAR DENİLİNCE AKLA GELEN İLK İKİ İL BURSA VE AFYONKARAHİSAR'DIR BUNUDA KİMSE AKLINDAN ÇIKARMASIN KİMSE BİZEDE BURSA OYNARI ANLATMAYA CALIŞMASIN BİZDE YAŞIYORUZ GÖRÜYORUZ VE BU ARADA (Bursa sadece bozuk kuşlarını paylaştığı için) BU CÜMLENİZE KATILMIYORUM.... BİZİM AFYONDAKİ KUŞLARIN ÇOĞU BURSANIN BÜTÜN KÖYLERİ TEKER TEKER GEZİLEREK BİRE BİR YETİŞTİRİCİLERİNDEN ALINMIŞTIR....(BURSALI YETİŞTİRİCİLERİNİN SATMAK İSTEDİKLERİNİ DEĞİL BİZİMKİLER KÜMESTEN BEYENDİKLERİNİ ALMIŞLARDIR...)

SİZİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ HERKEZİN DOĞURULARI KENDİNE VE KENDİNİ ALAKA EDER...(BİZEDE SAYGI DUYMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞMEZ)

BURSA OYNAR HAKINDA BAZI İLETİLERİ OKUYORUMDAM GÜLÜP GEÇİYORUM....(BURSA OYNAR MARKARA YAPMAMALIYMIŞ YOK ŞÖYLEYMİŞ YOK BÖYLE) KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLERLE YOK BİR KAÇ MAKALE OKUMAKLA BURSA OYNARINI YAŞAMADAN YORUM YAPIYORLAR....

HER NEYSE BU KONU ÇOK UZADI İLK ÖNCE BURSA (bursa merkez, İnegöl,yenişehir) KENDİ ARASINDA ÇÖZSÜN BURSA OYNARI NASIL OLMALI SONRADA BİZ ONA GÖRE BESLEDİĞİMİZ KUŞUN NE OLDUĞUNU CÖZERİZ.

SAYGILAR SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM......

Afyonda veya trakyada veya yurt dışında geçmiş tarihlerde hiç bursa kuşu olmadığını ne çabuk unutuyoruz.

TARİHDE HİÇ BURSA KUŞU DIŞARIYA ÇIKMAMIŞSA ŞİMDİMİ ÇIKIYOR YOKSA ŞİMDİ BURSADAN ÇIKAN KUŞLAR YİNEMİ ÇIKINTI MERKEZDEN UZAKLAŞMASI GEREKEN KUŞLAR.....

SAYGILAR...

03deniz' Alıntı:
Afyonda veya trakyada veya yurt dışında geçmiş tarihlerde hiç bursa kuşu olmadığını ne çabuk unutuyoruz.

TARİHDE HİÇ BURSA KUŞU DIŞARIYA ÇIKMAMIŞSA ŞİMDİMİ ÇIKIYOR YOKSA ŞİMDİ BURSADAN ÇIKAN KUŞLAR YİNEMİ ÇIKINTI MERKEZDEN UZAKLAŞMASI GEREKEN KUŞLAR.....

SAYGILAR...

Şimdi veya geçmişte çıkıntı olanlar arasında ki farkı ayırt edebiliyormusunuz?Özellikle AYIKLANANLARIN farkındamıyız?

Benim burda vurgulamak istediğim detay şudur:Oynar bursa kuşudur ancak her bursa kuşu OYNAR sıfatında,özelliğinde malesef DEĞİLDİR!!!pek tabiki anlayana.Oynar özelliğinde olmayan SADECE kostüm olarak oynara benzeyen kuşlar HER YERDE BOLCA VAR.Bizler elimizdekilere OYNAR DİYEBİLİYORMUYUZ önemli olan bu?diyebiliyorsak sorun yoktur.Sizlerde elinizdekilerin oynar özelliği taşıdığını biliyorsanız ve kendinizi kandırmıyorsanız kendi açınızda problem yoktur.

03deniz' Alıntı:
Bursa sadece bozuk kuşlarını paylaştığı için

BURSA OYNAR DENİLİNCE AKLA GELEN İLK İKİ İL BURSA VE AFYONKARAHİSAR'DIR BUNUDA KİMSE AKLINDAN ÇIKARMASIN KİMSE BİZEDE BURSA OYNARI ANLATMAYA CALIŞMASIN BİZDE YAŞIYORUZ GÖRÜYORUZ VE BU ARADA (Bursa sadece bozuk kuşlarını paylaştığı için) BU CÜMLENİZE KATILMIYORUM.... BİZİM AFYONDAKİ KUŞLARIN ÇOĞU BURSANIN BÜTÜN KÖYLERİ TEKER TEKER GEZİLEREK BİRE BİR YETİŞTİRİCİLERİNDEN ALINMIŞTIR....(BURSALI YETİŞTİRİCİLERİNİN SATMAK İSTEDİKLERİNİ DEĞİL BİZİMKİLER KÜMESTEN BEYENDİKLERİNİ ALMIŞLARDIR...)

SİZİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ HERKEZİN DOĞURULARI KENDİNE VE KENDİNİ ALAKA EDER...(BİZEDE SAYGI DUYMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞMEZ)

BURSA OYNAR HAKINDA BAZI İLETİLERİ OKUYORUMDAM GÜLÜP GEÇİYORUM....(BURSA OYNAR MARKARA YAPMAMALIYMIŞ YOK ŞÖYLEYMİŞ YOK BÖYLE) KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLERLE YOK BİR KAÇ MAKALE OKUMAKLA BURSA OYNARINI YAŞAMADAN YORUM YAPIYORLAR....

HER NEYSE BU KONU ÇOK UZADI İLK ÖNCE BURSA (bursa merkez, İnegöl,yenişehir) KENDİ ARASINDA ÇÖZSÜN BURSA OYNARI NASIL OLMALI SONRADA BİZ ONA GÖRE BESLEDİĞİMİZ KUŞUN NE OLDUĞUNU CÖZERİZ.

SAYGILAR SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM......

Oynar meraklıları OYNAR KUŞUNUN IRKININ yapma bir kuş olduğunu ve yapma olarak SAFLAŞTIRILDIĞINI ve arıtıldığını
VE FİZİKİ VE KARAKTERİSTİK yapısını ANLAYABİLDİKLERİ gün şimdiki tüm düşüncelerimizin ortadan kalkacağına eminim.

Bundan 80 yıl evvelki bursa kuşunun ne özellikte olduğundan daha önemli olan YAPILMAK İSTENEN ÖZELLİKTE Mİ ? OLDUĞU DAHA BÜYÜK ÖNEM TAŞIR çünkü bu kuş yapma bir kuştur.Geliştirilmiş ırklar uzun vadede saflaştırılabiliyor bunun ilk hali yani ilk bursa kuşu şuanki ve 50 yıllık süre zarfındaki istenen özelliklerdemiydi?Ne evet diyebiliriz ne hayır bu ırka OYNAR isminin takıldığı tarihi araştırabilirseniz yapma bir kuş olduğunu anlayarak HANGİ ÖZELLİKLERİNİN GELİŞTİRİLDİĞİNİ VE NE YAPIDA OLMASI GEREKTİĞİNİDE rahatlıkla anlayabiliriz.Ve bir çok kişi İŞİNE tabiki GELİRSE bendekiler oynar değildir diyebilir/gerçekleri görerek/.gelmeyenler kulağının üstüne yatmaya devam edecek.

Bursa halen bana göre bozuk kuşlarını çok daha fazla paylaşıyor(direk kuşlara nazaran).kalbur üstü elek altı hesabı.Benim görüşüm beni bağlar.Katılmak zorunda değilsiniz saygı duyuyorum.Benim özelliklerinden kısmen bilgimce bahsettiğim oynarlar gerçekten para ile veya kümesten paranız ile seçebileceğiniz kuşlar değil.Çünkü yetiştiricilerinin parayla pulla alakası olmayan çoğu kişi tarafından tanınmayan adamlar ve oynardan anlayan tanıdıkları kişilerle sadece paylaştıkları kuşlar.Bu yüzdende zaten kuşlarımız arasında zıt fizik ayrılıkları var olması paylaşılması gerekenler az çok çok az paylaşıldığı için.Burda töreleşmiş paylaşılmazlık abide olmuş bir kuştan bahsediyoruz ÖYLE GİR KÜMESE SEÇMECE YAP o KUŞLARDAN DEĞİL.Bu kuşun HAsTALIĞINI ben kansere benzetiyorum içine yerliştiği an hep eşelersiniz çok eşelediğinizde de dibe doğru gider ve karanlığa gömülürüz.Öyle bir gizem var bu ırkta.Bu yüzdende çok eşelemekte gereksiz ve bir o kadarda zararlıdır.Elimizdekilerin oynar olduğuna inanıyorsak no problem.Kansere yakalanmadan!!!Çok oynar kanserlisi görüyorum zaman zaman :hhh: Irk kişiyi KANSER ETMEMELİ.

Sizinde dediğiniz gibi bu konu lastik gibi uzadıkça uzar......ben inanıyorum ki zamanla bir takım taşlar yerine oturacak oynar konusunda çok zamana da ihtiyacımız var.

Paylaştığınız düşünceleriniz ve keyifli sohbetiniz için teşekkür ederim.Dilerseniz bu yaz sonunda size bu yaz üretimlerimden benim inanadığım özellikte olan oynarlarımdan bir takım hediye verebilirim belki kelimelerle anlatamuyorum belkide oynarların kendini anlatsın istiyorum ve en önemlisi ne demek istediğimi anlayabilmenizi istiyorum.Hediye edebilirim Edirneye yolunuz düşerse de buyrun beklerim.

Keyifli sohbet için teşekkürler.Afyona selamlar sevgiler.

Paylaştığınız düşünceleriniz ve keyifli sohbetiniz için teşekkür ederim.Dilerseniz bu yaz sonunda size bu yaz üretimlerimden benim inanadığım özellikte olan oynarlarımdan bir takım hediye verebilirim belki kelimelerle anlatamuyorum belkide oynarların kendini anlatsın istiyorum ve en önemlisi ne demek istediğimi anlayabilmenizi istiyorum.Hediye edebilirim Edirneye yolunuz düşerse de buyrun beklerim.

Keyifli sohbet için teşekkürler.Afyona selamlar sevgiler.

Teşekkürler uzun zamandır Tekirdağ ve Edirne'ye gitmek istiyorum aslında Afyon'dan yılda en az üç kez gidip gelen arkadaşlar abiler var ,Tekirdağ ve Edirne'de yapılan tüm güvercin etkinliklerine katılırlar.İnşallah allah nasip ederse işleri yerine olursa bir sonraki festival etkinlik ne olursa gitmeyi düşünüyorum o zaman inşallah görüşür tanışırız..

Güvercin sevdası başlı başına bir hastalık bir yakalandınmı bir daha iyileşemiyorsun ben daha çoçukken 4-5 yaşındayken yakalnıdım bir sabah uynadım bahcede asmanın üzerinde bir tane yavru beyaz gördüm abime söyledim çıktı yakaladı ve tavukları kümesine koyduk bir süre sonra bıraktık ve gitmedi alıştı ama artık kümese girmiyordu.. hep çatıya kalıyordu sadece yem yemek için yere iniyordu ... bir süre sonra aramızda bir bağ oluştusadece bana yakalanıyordu mahlledeki güvercin besleyenler o beyaz dişinin peşindelerdi. aradan üç yıl geçti hiçbir kuş ile eş olmadı ve bir gün kayboldu(ne olduğunu bilmiyorum )...cok üzülmüştüm aradan çok geçmeden ilk kuşlarımı aldım 1,5 tl ye bir çift akkuyruk bende ilk oynar sevdası o zaman başladı (aldığımda oynar olduklarını bilmiyordum sadece renkleri hoşuma gittiği için aldım) aldığım oynarları anlatsam anlatam yaşanır ama daha düne kadar amatörce kuş yetiştirdiğim için ikisinide doğana yem yaptım ve oynarların devamı geldi o dönem pazardan aldığım hiç bir kuş boş çıkmadı...şimdi öylemi değil sizinle nasıl bu işe başladığımı paylaşmak istedim....

Afyon'danda Edirneye sevgiler saygılar selamlar..

Geri