Bursa oynarı neden kapalı besleniyor !uçurulmuyor!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Hiç tartışmasız ülkemizin bir çok ilinde sevilerek beslenen ırk bursa oynarı ülkemizin bir çok yerinde ama kırık ama çıkık bir şekilde bursa kırıklarıyla veya oynarı ile karşılaşmamız mümkün.

Bir çok oynar besleyicisi fiziki yapıları iyi oynarlar beslemesine rağmen sürekli eşgalde yoğunlaşarak kısır bir döngüde gaga,göz,kafa üçgeni arasında sıkışıp kalırken göze hoş gelenin peşine düşmüş durum da!Pek tabiki bu bahsettiğim özelliklerle bir bütün olan oynar ırkının fizik kriterlerini göz önünde bulundurduğumuz da daha iyi kanat alsın,daha agresif uçması için yerden ve elden daha çok havada zevk versin gibi bir düşünce de yöneltmek pek doğru olmasa da sonuçta bir bütün olrak değerlendirdiğimiz oynarın tüm özelliklerini bir arada toplamak ve devam ettirmek asıl olandır düşüncesindeyim.

Günümüz de gerçekten faiş fiyatlarla satılan bu ırkımız kapatılmaya haps edilmeye mahkum edilirken bunun yanı sıra filan peşmekan denilerek bilmemkimin bilmemne soyu denilerek değerine değer katılarak peşkeş çekilen oynarın günümüzde gitgide kostüm kuşu olacağı gerçeğini sanırım beraberinde getiriyor!!!

Geçmişten günümüze benim gözlemleyebildiğim oynarın performansı için eşgal yapılmasıdır eşgal güzelliğini besleyiciye sunarken aynı zamanda da performansın işareti olmalıdır demek bence doğru olur.sadece kafa teşkilatından ibaret olmayan oynar fizik yapısıylada atlet duruşuyla da besleyiciye hitab etmelidir.Uöurulan oynarlar her zaman uçmayan göre daha kaslı daha ğöğüslü ve daha omuzludur buda kuşa yapısal fizik güzelliği sağlarken uçurulmayana görede her zaman bir adım önde yer alır.''fizik olarak gelişmiştir çünkü''

Bu başlık altından oynarın uçurulmamasının sebeplerini paylaşırken uçan oynarlarımızın uçmayan oynarlara göre olan fiziki farklılıklarını gözlemleyelim''kapalı oynar besleyen dostlarımız da muhakkak sitemizde vardır''yeri ve zamanı müsait olmayabilir kapalı besler bu dostlarımızdan da kapalı beslenen oynarın resimleri ricaederiz.Ve fizik farklılıklarını uçurulan oynarların ne kadar performans hissi verdiklerini inceleme fırsatımız olur dşüncesindeyim.Eğer bunları resimlerle paylaşabilirsek uçurulan oynarların ne kadar üstün fizikte olduğunu sanırım hep birlikte göreceğiz.

saygılarımla.Aydoğmuş.

İlk cevap benden gelsin günümüzde bursa oynar ırkının yarışması neden yapılmıyor?Milyarlar verilerek alındığı için mi :buyrun: Uçurulmuyor bu kadar çok para eden bir ırkın nasıl olurda yarışması olmaz nasıl olurda uçumundan zevk alınma yoluna gidilmez?

bende bursa oynar var ve uçuruyorum giden gider uçurtmamak çözüm değil

hayal_gemisi' Alıntı:
bende bursa oynar var ve uçuruyorum giden gider uçurtmamak çözüm değil

Merhabalar Emre bey,

Ne kadar güzel bu tür haberler duymak artık gün geçtikçe zorlaşıyor!bir sakıncası yoksa bu uçurduğunuz kuşun resimlerini bizlerlle paylaşırmısın ve performansı hakkında bilgi verirmisiniz?

Açmış olduğum konuyu şuan 54 kişi okumuş bir düşünce ve katılım yapılmış arkadaşlar sanırım 54 değerli üyeden 30 tanesinin bursa ırkı beslediğini düşlünelim sadece 1 . konuya katılım yapmış bu bir sitem değil bu bir belirti neyin belirtisi derseniz ''bursaların uçumunun pekte önemli olmadığının belirtisi'' durmadan kostüm ve masa kuşluğu diye konuşsakta sanırım boşa fikir beyan ediyoruz nerdersiniz?

redhotchilipeppers' Alıntı:
İlk cevap benden gelsin günümüzde bursa oynar ırkının yarışması neden yapılmıyor?Milyarlar verilerek alındığı için mi :buyrun: Uçurulmuyor bu kadar çok para eden bir ırkın nasıl olurda yarışması olmaz nasıl olurda uçumundan zevk alınma yoluna gidilmez?

fiyatla alakası yok bence taklacılarada milyarlar veriliyor.
bence kitle meselesi.taklacı kadar büyük bir yetiştirici kitlesine sahip değil.besleyen kişi sayısı fazla olmadığı için yarışmaya gerek duyulmuyordur bence.
bu ırkın yarışmada puanlama türüde baya zor olur bence.

tabiki paylaşırım en kısa zamanda

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
redhotchilipeppers' Alıntı:

fiyatla alakası yok bence taklacılarada milyarlar veriliyor.
bence kitle meselesi.taklacı kadar büyük bir yetiştirici kitlesine sahip değil.besleyen kişi sayısı fazla olmadığı için yarışmaya gerek duyulmuyordur bence.
bu ırkın yarışmada puanlama türüde baya zor olur bence.

Ömer kardeşim önemli konulara değinmişsin sağolasın.

Taklacılara milyar veriliyor ama hiç bir taklacı oynarın yaptığı milyarı yapamıyor :buyrun: Kitle de çok çok haklısın taklacı besleyen arkadaşlarımız daha yaygın ve daha aktif ve çoğunlukta ama bu çoğunlupa rağmen bir çok forumda taklacılarda resimden ibaret videodan değil!

Yarışma kriterlerini ayrı bir başlıkta konuşabiliriz dilerseniz.

Biz bir oynar performans yarışması düzenleyelim o zaman.
kriterleri,puanlamaları,jurileri seçelim bir oynar performans yarışması düzenleyelim ne dersiniz yapamazmıyız
Bu konuda türkiye de bir ilk olalım.

Kostum ve oyunu iyi olan kuşlar ucurulmaz genelde, bunların yavruları ucurulur, ben kuşların hepsini tele veya kapalı ortamda devamlı tutulmasına karşıyım, kuş pazarında bu hafta 3 liraya ,kara akkanat akkuyruk vardı, kutunun içinde yaklaşık 3o adet alan yoktu, buda ayrı içler acısı bir durum bence,

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Biz bir oynar performans yarışması düzenleyelim o zaman.
kriterleri,puanlamaları,jurileri seçelim bir oynar performans yarışması düzenleyelim ne dersiniz yapamazmıyız
Bu konuda türkiye de bir ilk olalım.

Olabilir ben memnuniyetle katılırım.

fakat oynarın kaç saat uçtuğunun önemli değil nasıl kanat aldığının büyük önem taşıdığını göz önünde bulundurarak bir yarışma yapabiliriz oynar 5 saat değil bir saat yada 30 dakika kendini sertliğini bozmadan karga gibi değilde sert ve çekici bir kanat atması kafidir!burda önemli olan zaten kuşun çok uçması değil nasıl kanat alışı olduğunu göstermektir!

hani şu meşhur bir çok kişinin anlattığı ama hani dediğinde gösteremediği kanat alış muhabbetlerini böyle bir yarışmayla ortaya çıkartabiliriz süperde olur açıkçası lafta kalmaz :buyrun:

gökay' Alıntı:
Kostum ve oyunu iyi olan kuşlar ucurulmaz genelde, bunların yavruları ucurulur, ben kuşların hepsini tele veya kapalı ortamda devamlı tutulmasına karşıyım, kuş pazarında bu hafta 3 liraya ,kara akkanat akkuyruk vardı, kutunun içinde yaklaşık 3o adet alan yoktu, buda ayrı içler acısı bir durum bence,

Damızlık kümesi ayrı olabilir ve sadece yavrular uçurulabilir buda uçum soyunu kaybetmemek için alınan bir önlem olarak adlandırılabilir damızlık atmaca gibi yırtıcılar tarafından kaybedilebilir uçurulmayabilir ama ferah ve geniş bir kümeste en azından enerjisini sıkılmadan atabilecek kümesler olmalıdır ki damızlık kümesi ideal olsun.

Artık bütün ırklar da yaşanan kimine göre olumlu kimine göre olumsuz giden kuş satışları hakkında söylenecek pek bir şey yok gibi gözüksede bir çok kuş cambazı satıcı arayış içerisinde değişik ırklar peşinde ve bunları piyasaya sokma gayreti içinde çünki mevcut ırklar artık kolayca elde edilebiliyor ve para etmiyor arayış tam gaz devam ederken farklı ırkların melezlenmesinden türeme kuşlarıda yavaş yavaş görmeye başlıyacağız sanırım!artık yer gök kuş kuş kuş zamanında bu hobiden çucalla para kazanan abilerimiz artık isyan etmekte kuş para yapmıyor diyorlar zaten kuş para etmez daha doğrusu kuştan maddi bir gelir katkı kişinin bütçesine beklenti içerisine girmemelidir ama malesef bu hobiden tatlı para kazananların alışkalığı olan faiş fiyatlar ve maddi hedefler göz görülür biçimde devam ediyor ama alan nerde parayı veren nerde? yok iyimi bence iyi her şey olurunda para etsin bütün kuşlar uçacaktır!

Benim tanidigim 10 oynarcidan 8 i kapali bakar, hadi kapali birakmayi gecelim bu kisilerden milyarda verseniz kus alamazsaniz, kus almayi birakin sizi kumesine goturup kuslarini bile gostermezler, oynar beslemek cok ayricalikli birseydir, Tanidigim yasini basini almis insanlar bursada oynar beslerler ve besledikleri kuslarin soylari %80 oraninda cocukluklarinda besledikleri soylardan gelmistir yani kendi bildikleri 50 senelik soydur bundan daha oncesinide o zamanlar kendilerine miras birakilan dedelerinden abilerinden babalarindan kalmadir, yani konuyu getiricegim yer su bu insanlarin kuslari o kadar degerlidirki havada ucup yorulmalarina bile izin vermezler, cunku onlar artik onlarla ic ice yasam tarzi olmustur, kedndileride cogu emeklidir, ve onlarda bir yere gitmezler gunlerini oynar kusuyla ic ice getirirler,
Benim oturdugum muhitte aksam 5 den sonra GENC insanlarin besledikleri oynarlarin kumesi acilir yasli amcalarimizinki ise asla acilmaz...
Ben farki genelde yas olarak degerlendiriyorum..
Umarim anlattiklarim sizlere Bursada OYNAR besleyicilerinin tavirlarini anlatiyordur.

serdar abi çok güzel ve net şekilde anlattın :)

tearfulchild' Alıntı:
Benim tanidigim 10 oynarcidan 8 i kapali bakar, hadi kapali birakmayi gecelim bu kisilerden milyarda verseniz kus alamazsaniz, kus almayi birakin sizi kumesine goturup kuslarini bile gostermezler, oynar beslemek cok ayricalikli birseydir, Tanidigim yasini basini almis insanlar bursada oynar beslerler ve besledikleri kuslarin soylari %80 oraninda cocukluklarinda besledikleri soylardan gelmistir yani kendi bildikleri 50 senelik soydur bundan daha oncesinide o zamanlar kendilerine miras birakilan dedelerinden abilerinden babalarindan kalmadir, yani konuyu getiricegim yer su bu insanlarin kuslari o kadar degerlidirki havada ucup yorulmalarina bile izin vermezler, cunku onlar artik onlarla ic ice yasam tarzi olmustur, kedndileride cogu emeklidir, ve onlarda bir yere gitmezler gunlerini oynar kusuyla ic ice getirirler,
Benim oturdugum muhitte aksam 5 den sonra GENC insanlarin besledikleri oynarlarin kumesi acilir yasli amcalarimizinki ise asla acilmaz...
Ben farki genelde yas olarak degerlendiriyorum..
Umarim anlattiklarim sizlere Bursada OYNAR besleyicilerinin tavirlarini anlatiyordur.

Serdar çok iyi bilgiler vermişsin sağolasın şimdi biz yeni kuşak oynar meraklıları yaşlı amcaların yaptığı gibi kapalı mı besleyelim yoksa genç bizim kuşağımız insanlar gibi kuşlarımızı uçuralım mı?

Sence gelenek hale getirilmiş özümsenmiş bir ırk kapalımı beslenmeli damızlık kümesinin haricinde bu çok kıymetli gsterilmeyenlerin yavruları uçurulamaz mı?İllaki bu uzun yıllara dayanan soylar hapis mi kalmalı neden uçurulmuyor bu sence iyi bir örnek mi?bu değerli soylar acaba başkalarının ellerine geçerde bizde kuşlarımızın soyundan oluruz diye mi kuşlar uçurulmuyor?Kuş havada uçarak yorulmaz oynar ırkı uçtukça güzelleşir adele balar kas yapar daha ğöğüslü ve güzel bir hal alır!nasıl ki yavruya kustuğunda gözünü gagasını güzelleştiriyorsa uçan oynarın fiziğide uçmayana göre bence daha güzel olur sanırım yaşlı amcalarımız ellerinden öperim hepsinin sadece mirasa sahip çıkıyorlar şimdi gidelim alalım bir çift bizde bu mirasa sahip çıkalım desek:)nasıl bir tepkiyle karşılaşırız acaba:)

Serdar sencede bu paylaşımsız zihniyetin sonucunda halen oynar tescillenememiiş ve hala tonlarca tartışmanın içinde kaybolan bir değer olarak günümüzde ki yerini alıyor öyle değil mi?!

Çok soru sordum kusura bakma Serdar.

Sevgili kardesim ben abilerimle bu konuda hep dalga gecerim
Sizlere hediye Birer tasma alicam takarsiniz kuslariniza sokakta gezdirirsiniz die...

Yaşlı amcalarin gorusu oyle onlar bu yasa kadar degismemis bizde degistiremeyiz ama ben kuslarin havada guzel olduklarini dusunenlerdenim, kuslarin ellerinden ucma ozgurlugunun alinmasina karsiyim.
Abi sen diosun iste GELENEK haline getirilmis die, oyle bir gelenekki bu insanlar bu ise hayatlarini adamis onlarla yatip onlarla kalkiyorlar, dusundukleri seyler olabilir ya Atmaca alirsa yada biri gorur calmaya gelirse bu insanlar bunu dusunurler bu kus gostermeme olayida eski kafalardan gelme amcalarimizin hirsizligia karsi aldiklari bir onlemdir bunuda burda belirteyim.
Simdi sen gitsen onlara desen bana bir cift oynar ver ben yetistirmek istiyorum die ne dicekleri konusunda supheliyim cunku onlarin evlatlari gibi ve evlatlarini verdikleri yerde cok iyi bakilicaklarina supheleri olmamasi lazim, bu cok ince bir konu aslinda, cozumunu bulmakta gercekten zor...
Oynar kusunun kaybolacagina filan imkan vermiyorum ben, hic birsey bilmesem bu bölgede kaybolucagina imkan vermiyorum, CUnku burda mardin kusundan cok oynar kusu besleyen vardir ve aksam catiya ciktigimda havada takla atan kus yoktur, sert ucan kanatlarini asil bir sekilde cirpan kuslar vardir, asla baska yerlerde gozu olmayan, bitmek bilmeyen enerjileri ile birbiriyle, yercekimiyle dalga gecercesine ucan kuslar vardir..
Tabiki bunlar o endamı o zerafeti ile BURSA OYNAR'ıdır...

Serdar güzel bir imza getirdin aklıma çok teşekkürler.

tearfulchild' Alıntı:
Sizlere hediye Birer tasma alicam takarsiniz kuslariniza sokakta gezdirirsiniz die...

Yaşlı amcalarin gorusu oyle onlar bu yasa kadar degismemis bizde degistiremeyiz ama ben kuslarin havada guzel olduklarini dusunenlerdenim, kuslarin ellerinden ucma ozgurlugunun alinmasina karsiyim.
Abi sen diosun iste GELENEK haline getirilmis die, oyle bir gelenekki bu insanlar bu ise hayatlarini adamis onlarla yatip onlarla kalkiyorlar, dusundukleri seyler olabilir ya Atmaca alirsa yada biri gorur calmaya gelirse bu insanlar bunu dusunurler bu kus gostermeme olayida eski kafalardan gelme amcalarimizin hirsizligia karsi aldiklari bir onlemdir bunuda burda belirteyim.
Simdi sen gitsen onlara desen bana bir cift oynar ver ben yetistirmek istiyorum die ne dicekleri konusunda supheliyim cunku onlarin evlatlari gibi ve evlatlarini verdikleri yerde cok iyi bakilicaklarina supheleri olmamasi lazim, bu cok ince bir konu aslinda, cozumunu bulmakta gercekten zor...
Oynar kusunun kaybolacagina filan imkan vermiyorum ben, hic birsey bilmesem bu bölgede kaybolucagina imkan vermiyorum, CUnku burda mardin kusundan cok oynar kusu besleyen vardir ve aksam catiya ciktigimda havada takla atan kus yoktur, sert ucan kanatlarini asil bir sekilde cirpan kuslar vardir, asla baska yerlerde gozu olmayan, bitmek bilmeyen enerjileri ile birbiriyle, yercekimiyle dalga gecercesine ucan kuslar vardir..

Selamlar bende Sevgili Gökhan Ak arkadaşımızın bir sözünü hatırlatmak istedim "Bursa'da İnsan Nesli Tükenir Oynar tükenmez"

basoglanh' Alıntı:
Sevgili Gökhan Ak arkadaşımızın bir sözünü hatırlatmak istedim "Bursa'da İnsan Nesli Tükenir Oynar tükenmez"

işte bu söz beni bitiriyor. :ckmk: :ckmk: :tamam:

Gökhan baya zamandır işlerinden dolayı aramızda yok özletti kendini

tearfulchild' Alıntı:

Sevgili Serdar merhaba,

Keyifli yazın için teşekkürederim.

Bizler sürekli kuşların uöurulmasından bahsedişyoruz kimiside tavuk besler gibi besler oda o kişinin zevki saygı duymaktan başka çaremiz yok fakat kuş uçurmamanın gerekli ve geçerli bir bahanesi bana göre yoktur!
Çalınmaya karşı önlemler değişkenlik gösterebilir yeterki besleyici paylaşımcı olsun.Kuşlarımızdan muhakkak sevdiğiniz güvendiğiniz dostlarımıza vermeliyiz bizden çalınırsa devamı gelir:)Ah vay gitti emeklerim denmemesi için güvenilir kümeslere kuşlarımızdan serpiştirmeliyiz düşüncesindeyim.Benden çalınırsa dostumdan aynı kuşlardan alırım ondan çalınırsa o benden alır böyle 6-7 kişi paslaşsa damar korunur.Kısacası çalınmaya karşı bir önlem uçurmamak değildir bence.Uçum kümesi ortalıkta olabilir ama damızlık kümesini kimseye söylemez ve göstermezsinin olur biter kim bilecek yani ben kuş uçurucam dedikten sonra her türlü uçurulur çalınırsada damızlıkların yavruları çalınır kökü bende eşimde dostumda olduktan sonra çalınsada pek bir şey değişmez.Atmaca bir çoğumuzun sorunu ben oda bir parça ekmek yiyecek diyorum ne diyeyim ölüm bazen kaçınılmaz!Kısmetten çıktımı bir şey kümese şimşekte çarpar!''ALlah muhafaza''

Oynar ırkı tabiki bursada kaybolmaz böyle bir şey söz konusu değil sanırım.Gökhan güzel söylemiş harbiden çoktandır yok ortamda işlerinin yoğun olduğunu sözylemişti en son en kısa zamanda aramıza dönmesini bende bekliyorum .

Selamlar.
Konumuz Bursa oynarı fakat Hüseyin beyin yazısındaki dostalarımıza vermeliyiz cümlesi için bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim.
Bulunduğum köydeki bir abim bugün kümesime geldi. İyi güzel bir abim bu. İsim vermek yanlış olur diye düşünüyorum isim vermeyeyim. Benim kümesime en son geldiği zaman 7 yıl öncesi gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Benimle muhabbeti son zamanlarda nedenini bilmediğim halde azalmıştı neredeyse selamı sabahı kesecekti. Sebebi ise ben köyden kimseye kuş vermememmiş. :) Nedense herkese kuş veriyorum bu kanıya varma sebebi ise şu; ben kendisinin söylemesi üzerine gece 3 gibi kahvede yapılan bir pzarlığımızla 60 tane dolapçısını satın aldım bu abimizin. Alanda satanda memnundu. Kendisi şimdi benden kuş almaya gelmiş. Bana verdiği kuşlardan elimde hiç yok şu anda benden kırmızı çil dolapçı istedi. Damızlıklardan istedi. Damızlık olarakta elimde 2 çift var zaten kırmızı çil onlarda uzun zamandır elimdeki damızlık kırmızı çil dolapçılarım. Neyse benden bu iki çift dolapçıyı istemesi şahsen beni üzdü nedendir bilmem ama ben bir başkasının kümesini biliyorsam oraya gidipte adamın olan biten iki çift damızlığını istemem. Bana gerçekten üzücü geldi bu durum. Abi dedim vereyim ama kendimde de kalmayacak yavrularından dahi bir veya iki çiftini daha damızlık bölmesine ayırmak istiyorum ama yavrularını sana vereyim dedim sonuçta senle alış verişimiz oluyor sorun olmaz dedim. Bana sert bi şekilde cavabı ise; sen gece 3 te geldin benim 60 tane dolapçımı aldın ben sana hayır dedimmi oldu. Şaşırdım kaldım. Siz nasıl verirsiniz bunu diyen kişilere.? Tamam kuş sorun değil herkesede hediye ettim ediyorumda. Daha bundan bir ay önce Muğla'dan sevdiğim bir Polis abim geldi gece İsmi Mehmet KARA polis mehmet derler kendisine yavrularımın tamamını verdim hiç gözümü kırpmadan 20 ye yakın yavru verdim. Ama benden gelipte bir iki çift gözüne baktığım damızlığımı istemedi. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir? Konuyla alakalı olmayabilir kusuruma bakmayın.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

o o kişilerin terbiyesizliğidir bu konuya bende çok sinir oluyorum.en sevdiğini bildiği ve nesli tek olduğunun bildiği halde o kuş istenmez bu bir terbiyedir.

bende de var çift bursa oynarları ama uçuramıyorum neden diye soracaksan aldığım yer vuruyor dedi
bende yavru almadan uçurtamam onları yavruları göreyim ondan sonra istedikleri kadar uçuverirler

basoglanh' Alıntı:
Selamlar.
Konumuz Bursa oynarı fakat Hüseyin beyin yazısındaki dostalarımıza vermeliyiz cümlesi için bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim.
Bulunduğum köydeki bir abim bugün kümesime geldi. İyi güzel bir abim bu. İsim vermek yanlış olur diye düşünüyorum isim vermeyeyim. Benim kümesime en son geldiği zaman 7 yıl öncesi gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Benimle muhabbeti son zamanlarda nedenini bilmediğim halde azalmıştı neredeyse selamı sabahı kesecekti. Sebebi ise ben köyden kimseye kuş vermememmiş. :) Nedense herkese kuş veriyorum bu kanıya varma sebebi ise şu; ben kendisinin söylemesi üzerine gece 3 gibi kahvede yapılan bir pzarlığımızla 60 tane dolapçısını satın aldım bu abimizin. Alanda satanda memnundu. Kendisi şimdi benden kuş almaya gelmiş. Bana verdiği kuşlardan elimde hiç yok şu anda benden kırmızı çil dolapçı istedi. Damızlıklardan istedi. Damızlık olarakta elimde 2 çift var zaten kırmızı çil onlarda uzun zamandır elimdeki damızlık kırmızı çil dolapçılarım. Neyse benden bu iki çift dolapçıyı istemesi şahsen beni üzdü nedendir bilmem ama ben bir başkasının kümesini biliyorsam oraya gidipte adamın olan biten iki çift damızlığını istemem. Bana gerçekten üzücü geldi bu durum. Abi dedim vereyim ama kendimde de kalmayacak yavrularından dahi bir veya iki çiftini daha damızlık bölmesine ayırmak istiyorum ama yavrularını sana vereyim dedim sonuçta senle alış verişimiz oluyor sorun olmaz dedim. Bana sert bi şekilde cavabı ise; sen gece 3 te geldin benim 60 tane dolapçımı aldın ben sana hayır dedimmi oldu. Şaşırdım kaldım. Siz nasıl verirsiniz bunu diyen kişilere.? Tamam kuş sorun değil herkesede hediye ettim ediyorumda. Daha bundan bir ay önce Muğla'dan sevdiğim bir Polis abim geldi gece İsmi Mehmet KARA polis mehmet derler kendisine yavrularımın tamamını verdim hiç gözümü kırpmadan 20 ye yakın yavru verdim. Ama benden gelipte bir iki çift gözüne baktığım damızlığımı istemedi. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir? Konuyla alakalı olmayabilir kusuruma bakmayın.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Merhabalar Hüseyin,

Estafurullah öncelikle konuyla alakası olmayabilir demişsin kuş ve kuşçuluk konumuz:)

Her kümesin direkleri vardır direk kuşları yani damızlıklar bunlar istenmez besleyici verirse alınır bu güven ilişkisiylede bağlantılıdır yani bende direk damızlık bir kuşumu çok güvenmediğim birine tabi ki vermem!

Bahsettiğiniz kişinin istemesinde bir defa biraz tuaflık var kuş nasıl istenir bunu tam öğrenememiş biriSİ sanırım! örnek denir ki:Ya kardeşim birader varsa üretim fazlan bir iki, çift neyse almaya geldim mümkün mü denir direk ben bunları istiyorum tabiki denmez açıkçası ben bu durumda çok sert tepki veririm Hüseyin sen ne dedin bilmiyorum ama ben BOZARDIM açıkçası:) :buyrun:
Biz zaten meraklı insanlarız ve gerçekten bu hobiye gönülden bağlı birinin kümesine gidipte ben bunu istiyorum denmez bu bizim burda hiç hoş karşılanmaz.ve değersizliğin göstergesidir.''bu kişiyi tanımıyorum ama çok değer verseydi bu kuşlara 60 nı birden sanırım satmazdı!''satamazdı''
Yani ne demek? biri gelicek ben bunu alıyom diyecek canbaz kuş satanların kümeslerinde genelde bu durumlar yaşanır Hüseyin sende böyle biri olmadğına göre bu sana yapılmış bir görgüsüzlüktir!:)''bu tipte insanlar bide para teklif ederler iyice insanı çığrından çıkartırlar.

Söylenecek pek bir şey yok ben bunu yüzsüzlük olarak değerlendiriyorum.

tearfulchild' Alıntı:

Serdar merhabalar,

Şu yer çekimiyle dalga geçen kuşlardan''oynarlardan'' bir video sitemize ekleyebilirmisin.çatıdan rahatlıkla çekim yapabileceğini düşünüyorum Hürriyet oynarın yataklarından bir tanesi çok güzel uçan kuşlar vardır mutlaka bu güzellikleri bizlerle paylaşırsan çok sevinirim.

Bizdede kuş direk istenmez, bir kumese misafir gittinizmi ,kuşlardan begendiğiniz tek kuş veya çift kuş,(eger elinde fazla varsa) maşallah bu kuş cok güzelmiş dersiniz, giderken kuşun sahibi kuşu bir gazeteye sarar veya kutuya koyar misafirine hediye verir,kuşu alan kimse bir cift yavrusunu ilerde iyade eder,iyade etmesede kuşun sahibi bilirki,yarın birgün kumese hastalık girdimi veya hırsızlık oldumu ,tekrar soyu uretmek için o kuşlara ihtiyacı vardır.

Sevgili Hüseyin öncelikle Merhaba
En yakın zamanda sizlere bunların ucus vidolarini yollamaya calisacagim malum hafta ici artik erken hava karardigi icin isten gelisimizde insanlar kumeslerini kapatmis oıluyorlar ama guzel bir Hafta sonu son bahar ogleden sonra alicam kameramı sizlere bu kuslarin performanslarini izlettiricem..

gökay' Alıntı:
Bizdede kuş direk istenmez, bir kumese misafir gittinizmi ,kuşlardan begendiğiniz tek kuş veya çift kuş,(eger elinde fazla varsa) maşallah bu kuş cok güzelmiş dersiniz, giderken kuşun sahibi kuşu bir gazeteye sarar veya kutuya koyar misafirine hediye verir,kuşu alan kimse bir cift yavrusunu ilerde iyade eder,iyade etmesede kuşun sahibi bilirki,yarın birgün kumese hastalık girdimi veya hırsızlık oldumu ,tekrar soyu uretmek için o kuşlara ihtiyacı vardır.

gökay abi çok haklısınız zaten böyledir olayın doğrusu aslı.
ama yüzsüzler bunu bozuyor.
olması gereken,en güzeli budur.

Benimde bu kus isteme konusunda daha 1 hafta once basıma gelen bir olayı sizlerle paylasmak istiyorum,

Bayram munasebetiyle hanımımın dayıları bize anne babamı ziyarete geldiler, bizim dayıdada kuslar var dedim hadi gel seni yukarı cıkarayım kusları ucuralım kendisi mardin besledigi icin kuslari pek fazla ucmuyor, benim kuslari gorunce baya keyif aldı, sonra oturduk sigara cay sohbet ettik bir ara Kirmizi ile mavi cakalim kendilerini buzusturduler tuyde olduklari icin biraz keyifsizdiler, neyse dayımız dedi sen bu ikisini bana ver ben bunları iyilestiririm birini sana veririm biri benim olur, bende kumesimin gozbebekleri oldugu icin olumsuz cevap veredim, hemen 1 dkka ardindan hadi asagi inelim dedi indik asagi, sonra gitmis iceri hanimina hadi gidiyoruz tamam demis, bizim validede serdardan kus istedinde vermedimi ondanmi gidiyorsunuz demis oda surati asik hic birsey demeden gittiler..
Simdi arkadaslar, birakin cevrenizdeki insanlari kus yuzunden akrabalariniz bile bazen boyle seyler yapabiliyor, ki bu insana kumesinde 20 kus varsa 10 unu ben vermisimdir, arkadaslarimdan yem parasina sari gogus miskiler aldim verdim, bir kerede saol demedi, hatta bu kuslara ne kadar para verdin al ben sana vereyim parasini demedi, demesin sorun degil ama boyle kirginliklarla karsilasmak kotu, bazen kuslarla insanlar arasinda kalabiliyoruz..
Ne yapalim kuscuysak guvercin sevdalısıysak bunada katlanicaz..

HERKESE SLM BEN 18 YAŞINDA AFYONLUYUM BENDE BURSA IRKINI BESLİYORUM BİLENLER VARSA AFYONDADA BURSA IRKINI DAHA ÇOK BESLLENİR VE İNANIYORUM BURDA ÇOK SÜPER OYNARLAR VAR BANA GÜZEL KUŞLARIM VARDI AMA NE YAZIK Kİ SANSAR YEDİ ŞİMDİ YENİ KÜMES VEÇOK GÜZEL BİR ÇİFT YAŞMAKLI BULDUM ODA TESADÜF :haha: AMA SANIRIM BURDADA AYNI MESELE SÖZ KONUSU BEN GENCİM ÇOK İHTİYAR BU CİNSİ BESLİYENLERİ GÖRDÜM AMA BİRİDE KUŞLARINDA VERMİYOR MEZARINA MI GÖTÜRCEN BU CİNSİN AZALMA SEBBEBİDE BUDUR HERKES ELİNDEKİNİ VERMİYOR OTOMATİK OLARAK YENİ NESİL TAKLACIYA DÖNÜYOR KUŞLARI VERSELER BİLE KENDİ ARKADAŞLARI YİNE İHTİYARLAR. ABİ ÜRETELİM VERİN BİZE DESTEK OLUN KAÇ TAKLACI BESLİYENİ İKNA ETTİM BURSA BESLEYELİM DİE AMA PİYASADA YOK OLSADA BOZUK CİNSLER. EVDE KAPANAN OYNAR OYNAR DEİLDİR SİNEGE ÇIKMAYAN OYNAR NE İŞE YARAR [renkli]BEN SİZLERİ GÖRMESEMDE HEVESLİ GENCLERE VERİN EN İYİSİNİ VERİN TÜKENMESİN NESLİ[/renkli]

Geri