Bursa Oynarlarım Nasıl ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İsmail34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

İsmail34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Bahar
Meslek
-
İlgi Alanı

Arkadaşlar Bu kuşları alalı 6 ay oldu ve artık yuva yapmaya başladılar erkekte takla var kümesin içinde takla attığını gördüm .Daha hiç dışarı salmadım pencereden salmayı düşünüyorum .Sizce bu kuşlarda herhangi bi melezlik var gibi duruyomu ? Bunlardan yavru almak sağlıklımıdır ?

valla hayvanlar fırça gibi ışıl ışıl duruyorlar sağlıklı gözüküyorlar bence yavru almamak için hiç bi neden yok

Sağol karışık yemle besliyorum yağ bağlama gibi bi sorunu olur mu ?

bana soracak olursan kanatlarını 1 2 kat çıkamıyacak kadar makalasla yaza kadar 3 4 takım yavru al yazın kovalarsın sıkıntı olmaz ,

Peki kardeş takla atan bi ırkı penceredenmi yoksa kapıdanmı salmalıyım ?

bu konuda türker abi sana yardımcı olabilecegini kanatindeyim , ilk etepda alışana kadar kapı yoluyla salın sonrasında pencereden salabilirsiniz sıkıntı olmaz pencereden girip çıkabilirler , bence , ilk baş yumurtlayıp yavruları büyütünce uçurmaya başlayın tabiki yavruya kusana kadar , yavru yeme düşene kadar , bahcede yayın 6 aydır kapalımı kalıyorlar

Kümesin içinde uçuyorlar baya geniş bir kümesim var bişey daha sorıcam yavruları direk salsam kaçarlarmı ? yoksa uçmadan dışayıya çıkartıp etrafımı tanıtıyım

bu siyah -beyaz kuşlar * makaracı trakya yerlisi - bursa oynarı melezlemesi kuşlar..olduğu kanaatındayım..*

özür dilerim .. doğruyu söylemek bir büyük olarak vazifemdir..üzmek istemem..sevgilerimle..

Flash ile çektiğim için beyazımsı çıktılar :D
Ama ben melez kuşlarıda severim :D

İsmail34' Alıntı:
Flash ile çektiğim için beyazımsı çıktılar :D
Ama ben melez kuşlarıda severim :D
NASIL ? YAZMIŞSIN ! İSMAİL ..SEVDİNİZ Mİ ? DEĞİL ..SEVMEK SE SORDUĞUN SEVDİM ..ÇOK SEVİMLİLER MŞLH..

Yanlış okudun kardeş heralde :D

İsmail34' Alıntı:
Yanlış okudun kardeş heralde :D
18 YAŞINDA GÖRÜNÜYORSUN !

SENDEN BÜYÜK ÇOCUĞUM VAR ...NE * KARDEŞİ *

NEYİ YANLIŞ OKUDUM..OYNARLARIM NASIL? YAZMIŞSIN ..DALGA MI GEÇİYORSUN MİLLET İLE..

İYİ İSE İYİ ,KÖTÜ İSE KÖTÜ ...SEN SORDUN YAZDIM ..SANA MI SORDUK DİYORSAN EYVALLAH..

BEN NE ANLARIM ..BURSA OYNAR'INDAN.

Şahsiyetim adına özür dilerim.
Ben sadce yuva yapmaya başladılar yavru almak sağlıklı olurmu sorusuna yanıt istemiştim
[Başlık yanıltıcı olduysa tekrar özür dilerim]
melez olduklarını söylediniz ilginiz için teşekkür ederim
Sevip sevmemek konusunu hala çozemedim ben sadece melez kuşlardan hoşlandığımı söylemiştim

Ben ne anlarım bursa oynarından derken ABİ belli ki sen benden daha iyi anlıyorsun :D

DİYORSUN

İsmail34' Alıntı:
Şahsiyetim adına özür dilerim.
Ben sadce yuva yapmaya başladılar yavru almak sağlıklı olurmu sorusuna yanıt istemiştim
[Başlık yanıltıcı olduysa tekrar özür dilerim]
melez olduklarını söylediniz ilginiz için teşekkür ederim
Sevip sevmemek konusunu hala çozemedim ben sadece melez kuşlardan hoşlandığımı söylemiştim

Ben ne anlarım bursa oynarından derken ABİ belli ki sen benden daha iyi anlıyorsun :D
ŞAHSİYETİNİ DE SENİ DE YERİM İSMAİL ..!

KIVIRIP DURMA.. DANSÖZ GİBİ ....Bursa Oynarlarım Nasıl ? BAŞLIK BU .!

MELEZ DEDİM NE OLACAK ? MELEZ KUŞLARDAN HOŞLANIYORSAN HOŞLAN BİZE NE OĞLUM !

MAKARA YAPACAK ,GAY -GUY YAPACAK YER DEĞİL BURASI ..BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK İSTEĞİNDE DEĞİLSEN

* İSTEDİĞİN 2 KUŞUNUN REKLAMI MI ..NEDİR..? * KUŞ PAZARINDA DOLU ONLAR ! DİKKAT ETMENİ ÖNERİRİM YAZILARINA..

Amacım reklam yapmak değil 2 KUŞUN REKLAMIMI OLUR Sadece yavru almak sağlıklımıdır diye sordum konunun konunun altını bi okusan anlıycaksın zaten :(

Başlık için üzgünüm nasıl değiştireceğimi bilemiyorum ?

İsmail34' Alıntı:

.Sizce bu kuşlarda herhangi bi melezlik var gibi duruyomu ?

BU YAZI NE İSMAİL ? MELEZLİK VAR MI ? DİYE SORUYORSUN ..NERESİNİ YANLIŞ ANLADIK ..?

SEN DE BENİ İYİCE *BUNAK YAPTIN !

Melezlik varsa yavru almıcaktım sadece uçurucaktım
oyüzden sordum :D

İSMAİL OĞLUM ; BU İKİ KUŞUNUN KUYRUK ,BEL,BACAK,TIRNAK,GAGA,GÖZ,KANAT,RAFTA DURUŞ,..

FOTOLARINI BOL BOL ÇEK VE BURAYA YÜKLE .TEK TEK EKSİK VE KUSURLARINI İZAH EDEREK YAZACAĞIM..

KUYRUK TELLERİNİ DE LÜTFEN SAYMAYI UNUTMA .

BEL ÜSTÜ ( FİLİPKA ) İRİ VE TEK Mİ-ÇİFT Mİ ? KÜÇÜK VE TEK Mİ ,YA DA KÜÇÜK VE ÇİFT Mİ...LÜTFEN YAZARMISIN ?

ÇIKARIVEREYİM ELİME ALMADAN * SECERELERİNİ * BİR TANE DE GÖĞÜSLERİNDEN TÜY YOL * FOTOSUNU ÇEK GÖRELİM.

İsmail34' Alıntı:
Melezlik varsa yavru almıcaktım sadece uçurucaktım
oyüzden sordum :D
BİR ŞEYLER YAZIP SONUNA :D GÜLME İŞARETİDİR..

SOHBET YERİ CHATTE İSMAİL..BU BAŞLIKLAR

BİLGİ EDİNİLMESİ İÇİN * CİDDİ OLMAYACAKSAN * BURALARDA İŞİN YOK , BİLESİN !

Formda yeniyim sayenizde davranışlarımın hoş karşılanmadığını fark ettim artık daha ciddi davranacağım aşikardır
formdaki hatalarımı belirttiğiniz için minnettarım.

Tekrar teşekkürler..

İsmail34' Alıntı:
Formda yeniyim sayenizde davranışlarımın hoş karşılanmadığını fark ettim artık daha ciddi davranacağım aşikardır
formdaki hatalarımı belirttiğiniz için minnettarım.

Tekrar teşekkürler..

GENÇLER İÇİN ; * TÜM MÜCADELEMİZ. * ÇABAMIZ, VAKİT AYIRIŞIMIZ..ASLA KALP KIRMAK DEĞİL ..SİZLERİ SEVİYORUZ..

ANLAYIŞIN ! ÇOK HOŞ İSMAİL ..BİZLER DE SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ..SEVGİLERİMİZLE.. :slm:

SEN DE BURSA'DASIN .GÖRÜŞELİM .BURSA OYNARI HAKKINDA HEP BİRLİKTE * TOPLANARAK * BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM.
FATİH
MESUT
ERHAN
ATALAY AİLESİ
MURAT ONBAŞI
ERHAN
EMRE
RECEP
VE DİĞERLERİ
.
.
.

İlgileriniz için teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacaktı size yerdeki kümeste taklacı mı yoksa dönek mi beslemem daha doğru olur.
Bana taklacı iniş için sorun yaratabilir dönek besle demişlerdi ama arkadaşın mardindeki ortağı kümesi kapatmış onun kuşları istanbul a geliyormuş çok iyi taklacıları var sizede danışmakta fayda var diye düşünüyorum taklacı beslesem sorun olurmu ?

İsmail34' Alıntı:
İlgileriniz için teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacaktı size yerdeki kümeste taklacı mı yoksa dönek mi beslemem daha doğru olur.
Bana taklacı iniş için sorun yaratabilir dönek besle demişlerdi ama arkadaşın mardindeki ortağı kümesi kapatmış onun kuşları istanbul a geliyormuş çok iyi taklacıları var sizede danışmakta fayda var diye düşünüyorum taklacı beslesem sorun olurmu ?

bahçe kümesini * tüm güvercinler çok severler.. * sağlıklıdır da..

yalnız bahçe bitkileri ve ağaçları ilaçlanmıyor ise....ilaçlama dönemi çok dikkat etmeli.
toprak ve yeşilliklere,şifalı bitkilere tüm canlıların ihtiyacı var.
TAKLACI GÜVERCİN BRANŞIM DEĞİL .fakat , bahçe açıklık ise ,oyunlu kuş uçurmak keyif vereceğini düşünmekteyim...
DÖNÜCÜ IRKLAR DA çok hoştur..yerim müsait olsa ,ben de her ırkı uçurmak arzu ederim..

2 arkadaş birlikte kuş beslemek de * sevdiğin kişi ile büyük keyif verir.. '' daha fazla ilgi gösterilmiş de olacaktır..

Sayın Turkeroden..
Size çok fazla soru yönelttiğimin farkındayım ama gerçekten merak ediyorum bu soruları artık toptan sorıyım sizide uğraştırmıyım dedim.

Sorular:
1-) Kısa gagalı kuşlar çabuk mu alışır? [Çabuk alışırsa önce bi çift kısa gagalı kuş alıştırırım diğerleride onun yanında alışırlar]

2-) Posta güvercinidede merak sardım bu aralar çok fazla tür uçurmak herhangi bi sorun teşkil edermi?

3-) Dün elime bi kuş geçti uçamadan direk takla atıyor önce özelliği felan sandım sonra baktım gerçekten de
uçamıyor hastalıktir dedim veterinere götürdüm baktı toz bi ilaç verdi suyuna katmam için kuş benimkilere hastalık bulaştımasın diye aldığım yere ilaçla birlikte verdim.(Bu kuşun hastalığı neydi benimkilerede bulaşmışmıdır?)

4-) Güvercinlere künye yaptırmak için nereye başvurmalıyım ?

5-) Benim kuşlarım ele gelmiyor nasıl alıştırabilirim ? [Bendende korkmuyorlar]

İsmail34' Alıntı:
Sayın Turkeroden..
Size çok fazla soru yönelttiğimin farkındayım ama gerçekten merak ediyorum bu soruları artık toptan sorıyım sizide uğraştırmıyım dedim.

Sorular:
1-) Kısa gagalı kuşlar çabuk mu alışır? [Çabuk alışırsa önce bi çift kısa gagalı kuş alıştırırım diğerleride onun yanında alışırlar]

2-) Posta güvercinidede merak sardım bu aralar çok fazla tür uçurmak herhangi bi sorun teşkil edermi?

3-) Dün elime bi kuş geçti uçamadan direk takla atıyor önce özelliği felan sandım sonra baktım gerçekten de
uçamıyor hastalıktir dedim veterinere götürdüm baktı toz bi ilaç verdi suyuna katmam için kuş benimkilere hastalık bulaştımasın diye aldığım yere ilaçla birlikte verdim.(Bu kuşun hastalığı neydi benimkilerede bulaşmışmıdır?)

4-) Güvercinlere künye yaptırmak için nereye başvurmalıyım ?
KISA GAGALI KUŞLAR AKILLIDIR..ESKİ EVLERİNE ALIŞIK İSELER *KAÇIP -GİTMEK * İSTERLER .FAKAT EŞLERİNE DÜŞKÜNLERDİR.ÖNCE ERKEĞİ SALARAK AKŞAMDAN -AKŞAMA ALIŞMALARI 1 AY GİBİ ZAMAN ALACAKTIR..BU ZAMAN ZARFINDA UÇURMAK DEĞİL SADECE *SALIP KÜMES ÖNÜNDE GEZMELERİNİ ÖNERMEKTEYİM.
YAVRU VE YENİ YEM YEMEĞE BAŞLAMIŞ ESKİ KÜMESİNDE HİÇ DIŞARI ÇIKMAMIŞ OLMASI ESASTIR..ALIŞTIRMAK GÜÇTÜR.

POSTALAR AÇIK VE KÜME (FİLO ) HALİNDE BİRLİKTE DAİRELER ÇİZEREK DOLAŞMALI -GEZİNTİLİ UÇUŞ SERGİLERLER.

.(Bu kuşun hastalığı neydi benimkilerede bulaşmışmıdır?)SORUSUNA GELELİM VETERİNERİN VERDİĞİ İLACI BANA SÖYLERSEN *HASTALIĞINI ÇÖZECEĞİZ.! BÖYLELİKLE HASTALIK BULAŞICI MI ,DEĞİL Mİ ? SORUSUNA DA CEVAP BULMUŞ OLACAĞIZ ...

İSTANBUL DA *GÜVERCİN SEVENLER DERNEĞİNE * KAYIT OLARAK , KÜNYE SİPARİŞİNE ,KİMLİKLERİNE..KAYITLARINA KATILMAN MÜMKÜN..DIŞARIDAN *KÜNYE SATIN ALIP KAYITSIZ OLARAK *KÜNYELEME YAPMAK İSTERSEN ...BU İŞLERİ YAPAN BİR ÇOK KİŞİ MEVCUT ÖRNEK https://www.facebook.com/oktayeker05358 ... ion=stream

https://www.facebook.com/groups/67708463342/ kuscular org grup ta da bir çok *bilezik ile ilgili reklamlar *mevcut..

GELELİM KUŞLARI ELE ALIŞTIRMA..konusuna AÇ OLMAYAN KUŞ ELE GELMEZ.
ÇOK SEVDİĞİ TAHILLARI AZAR AZAR VEREREK KENDİNİZE YAKINLAŞTIRABİLMENİZ MÜMKÜN..
5-) Benim kuşlarım ele gelmiyor nasıl alıştırabilirim ? [Bendende korkmuyorlar]

KUŞLARINI KADEMELİ OLARAK CİNS CİNS UÇURMAN MÜMKÜN ..ÖNCE YÜKSEK UÇANLAR UÇURULUR.SONRA ORTA HAVA UÇAN CİNSLER
VE AŞAĞIDA UÇANLAR OLARAK KADEMELİ UÇURMAK MÜMKÜNDÜR..BUNUN İÇİN TEK TEK ELLE KUŞLARI SALMAK GEREKİR..AYNI KÜMESTE FARKLI IRKLARI BARINDIRMAK İSE *RİSKTİR *

MELEZLEMELER OLACAKTIR..MUTLAK SURETTE.BU MELEZ KUŞLAR DA BİZLERCE İSTENMEYEN OLACAKTIR..

Pekiya kuşlardan aldığım yavruları direk salmalı mıyım yoksa uçmaya başlamadan önce kümesin önünde gezdiriyimmi

İsmail34' Alıntı:
Pekiya kuşlardan aldığım yavruları direk salmalı mıyım yoksa uçmaya başlamadan önce kümesin önünde gezdiriyimmi
BEN ; PEK ZORLA KUŞ UÇURMAM .İÇİNDEN GELİYORSA UÇAR..

KAHVE YAPAR OTURUR.SEYREDERİM.KEYF ALIRIM.İZLERİM.

Bende öyle yapmak isterdim ama benim kuşlar kümesinin kapısını açık bırakıyorum dışarı çıkmıyorlar [Kümes ince uzun kuşlar kapının karşısında 5m ileride olan düneklerinin oralarda hep ] dünedikleri yerin yanında takılıyolar yem kabının oraya kadar iniyolar kapıya yaklaşmıyorlar sebebi ne olabilir bunların yavrularıda böyle yapar dışayıra çıkmaktanmı korkuyorlar acaba ? Yavrulayınca yem kabını kümesin kapısının önüne koysam dedim ordan yemlendeser nasıl olur? Alışırlarmı dışarıya

Geri