Bursadan Gökhan Ak'ın Damızlık Çakalları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı

maşallah kardeş allah cc bol yavru versin...

SELAMLAR
Gökhan bey maşallah kuşlarınız çok güzel allah nazardan saklasın sağlıklı bol yavrulu günler dilerim....

İyi görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim hepinize,en güzel günler ve kuşların sizlerin olmasını dilerim.

Selamlar.
Maşallah Gökhan çakallar yine kıpkırmızı renk bembeya gaga ve göz ile ortalığı yakıp kavuruyor.

Allah sağlıklı bol yavrular almanı nasip etsin.
Paylaştığın içinde ayrıca teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

gerçekten benim bile hoşuma gitti.
taklacı dan başka kuş ilgimi çekmez aslında.
kuşlarının maşallahı var gökhan.
bence kümesin bi köşesine nazar boncuğu as.

hüseyin ve Ömer kardeşim ,iyi görüşleriniz ve düşünceleriniz için sizlerede teşekkür ederim,çakallar çocukluğumdan beri ilgimi çeken nadide ırklarımızdan birisidir.Bu zaman aşamasında elimden bir çok çakal geldi geçti,bazı olumsuz olaylar yüzünden birçoğunu kaybetmiştim,şimdi bu kan üzerinde çalışmalarıma başladım,aslında benim bu ırka gönül vermemin altında sadece zevkimi okşamış olmaları yatmamaktadır,asıl önemli etken,nesillerinin tehlike altında olmasından kaynaklanmaktadır,ve birde eskiden bursada çokça beslenilen çakalların diğer yetiştiricilerede ulaştırılarak yeniden çoğalmasına yardımcı olabilmektir.

gökay bey bu ırkın en büyük özelliklerinden biridir kuyruk üstü olmayışı.
yok doğal olarak.

lütfen profil bilgilerinizi tam bir şekilde doldururmusunuz kullanıcı panelinden sayfanın sol üstünde.
Şimdiden teşekkürler.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
yok doğal olarak.

lütfen profil bilgilerinizi tam bir şekilde doldururmusunuz kullanıcı panelinden sayfanın sol üstünde.
Şimdiden teşekkürler.

Çakallarda kuyruk üstü yağ bezesi olabilir ama bizim Muğla yöresinde selanik ve çakallarda kuyruküstü yağ bezesi olanlar tutulmaz Ömer.

Gökay bey,çakallarda kuyruk üstü yağ bezesi olayına gelince birkaç cümle belirtmak istiyorum.Bu konu çakal ırkı besleyenler arasında büyük tartışmalara sebebiyet veriyor.Ancak şuda bir gerçektir ki,bel üstü olan saf çakallarda vardır olmayanlarda.Hatta bu konununda geçtiği bir makalem mevcut.''ÇAKAL ROLLER HAKKINDA HERŞEY'' hakkındaki makalemde.Benim yukarıdaki kuşlarımın dişisinde bel üstü yok ancak erkeğinde var.Ve bel üstü olan erkeğiminde,bel üstü olmayan dişiminde kanı temiz ve saf.Yaptığım araştırmalarda bel üstü olayının tamamıyla genetik olduğu ,kan türünden ortaya çıktığını öğrendim.Yani şunu diyebiliriz ki bel üstü olmasıyla bel üstü olmamasının arasında hiçbir olumsuz bir fark yok.Genellikle 16 teleğe sahip çakallarda bel üstü olmazken 14 kuyruk teleklerde bel üstü bulunabiliyor.

basoglanh' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
yok doğal olarak.

Şimdiden teşekkürler.

Çakallarda kuyruk üstü yağ bezesi olabilir ama bizim Muğla yöresinde selanik ve çakallarda kuyruküstü yağ bezesi olanlar tutulmaz Ömer.

herkesten özür diliyorum kendi yöremde arkadaşlarımdan bildiğim gördüğüm kadarıyla konuşmuştum bilmiyordum ama yeni birşey öğrenmiş oldum. :utangac: :

Gökhan bey benimde cakallarla ilgili fazla bilgim yok ,bursa kuşuyla cakal ırkı birbirlerine kostum ve renk olarak cok yakın, benim akkuyruk dişi cakalım 16 kuyruk, kuyrukustu bezesi yok ben buna yavru baksın diye eş aldım aldığım kuş bursa 12 kuyruk, akkuyruk kuyrukustu bezeside var doğal olarak ,kanadında tek saz vardı, cıkan yavrusu 14 kuyruk kuyruk ustu bezeside var sonucta kırma olmuyomu.

gökay' Alıntı:
Gökhan bey benimde cakallarla ilgili fazla bilgim yok ,bursa kuşuyla cakal ırkı birbirlerine kostum ve renk olarak cok yakın, benim akkuyruk dişi cakalım 16 kuyruk, kuyrukustu bezesi yok ben buna yavru baksın diye eş aldım aldığım kuş bursa 12 kuyruk, akkuyruk kuyrukustu bezeside var doğal olarak ,kanadında tek saz vardı, cıkan yavrusu 14 kuyruk kuyruk ustu bezeside var sonucta kırma olmuyomu.
Gökay bey yanlış anlamadıysam,çakal dişiyle oynarı eşe atmışsınız yavru baksın diye,ve haliyle çıkıcak elbette kırma olacaktır.Çünkü bursa oynarıyla çakal ırkının arasında belirgin farklılıklar bulunmaktadır.

S.A Cümleten...

Maasallah Gökhan kardesim kuslarin gercekten güzeller benim cok hosuma gitti insallah bir gün bende böyle oynar beslemek isterim nasip olursa.Sana bol bol saglikli yavru almalar ve atmacasiz günler.

ALLAHA EMANET OL.

Sevgili Tahir abicim öncelikle aramıza tekrar hoşgeldin,uzun bir zamandır sitemize giremiyordun,sanırım Vatanımıza geri döndün,Hoş geldin safalar getirdin abi.Kuşlarım hakkındaki iyi dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim.Belirli bir aşama kaydettikten sonra sitemizde bazı belirtlediğim kişilere bu elimdeki ırkın yavrularından hediye edicem,tek amaç bu ırkın artık anadolunun belirli yerlerinde sınırlı kalmayıp diğer yörelerindede beslenmeye başlanmasını sağlaybilmektir.

s.a gökhan bey çakallarınız bir harika görünüyor.ALLAH bol yavrular nasip etsin.bu güvercinlerin marifetleri uçuş performansları hakkında beni bilgilendirirsen sevinirim.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ.

cüneyt arkın' Alıntı:
s.a gökhan bey çakallarınız bir harika görünüyor.ALLAH bol yavrular nasip etsin.bu güvercinlerin marifetleri uçuş performansları hakkında beni bilgilendirirsen sevinirim.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ.
İyi görüş ve dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim Ömür bey.Çakal ırkı hemen hemen bursa oynarıyla benzer nitelikler göstermektedir.Ancak son zamanlarda ilgilisinin az kalmasından dolayı bazı özelliklerini yitirme tehlikesi yaşamaktadır.İyi çakallar havada saatlerce uçabilmektedir,bu 5 saat ile 8 saat arasında ortlama olarak değişiklik göstermektedir.Kimileri makara yaparken kimileride aynen bursa oynarı gibi performans göstermektedir.Bu kuşlar tabiri caise uçmak ve saatlerce uçurulmak için yaratılmış kuşlardır.Merakllılarına uçuş güzelliklerinin yanı sıra,mükemmel kostümleriyle çok keyifli saatler yaşatmaktadır.Bu zevki sizinde kendi kümesinizde ve salmanızda yaşamanızı tavsiye ederim.

way benim Kardesim gelmis, nerelerdesin sen gokhanım acayip ozlettin kendini, bir gidiyorsun pir gidiyorsun olmuyor.. bir daha yapmazsin insallah..

tearfulchild' Alıntı:
way benim Kardesim gelmis, nerelerdesin sen gokhanım acayip ozlettin kendini, bir gidiyorsun pir gidiyorsun olmuyor.. bir daha yapmazsin insallah..

Bizden habersiz askeremi gitti bu adam dediydik ya. Hayırlı olsun hoşgeldin Gökhan Kardeşim tekrardan. Bu aralar sık görmek isteriz seni aramızda.

Geri