BURSANIN NAZAR BONCUĞU MÜLAKATLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
[No message]

Ekli dosyalar

• mulakat-001.jpg
    mulakat-001.jpg
    69.8 KB · Görüntüleme: 4,632
  • mulakat-002.jpg
    mulakat-002.jpg
    31.2 KB · Görüntüleme: 4,505
  • mulakat-003.jpg
    mulakat-003.jpg
    38.7 KB · Görüntüleme: 4,699
  • mulakat-004.jpg
    mulakat-004.jpg
    79.7 KB · Görüntüleme: 4,675
  • mulakat-005.jpg
    mulakat-005.jpg
    65.7 KB · Görüntüleme: 4,624
  • mulakat-006.jpg
    mulakat-006.jpg
    69.8 KB · Görüntüleme: 4,685
  • mulakat-008.jpg
    mulakat-008.jpg
    111 KB · Görüntüleme: 4,759
  • mulakat-009.jpg
    mulakat-009.jpg
    107.9 KB · Görüntüleme: 4,654
gökhan kardeşim bunlar güvercin pazarında çekilen resimler mi?

Evet ömer.Resimlerin bir kısmı pazardan çekilme.Malasef mülakatlar eski rağbeti görmemekteler.Gerçekten beslemeye değer kuşlqrımızdan biridir mülakatlar.Bursada eski kanı koruyan mülakatçılar hala mevcut.Ancak belirttiğim gibi ilimizin sınırlarının dışına pek çıkamayaşı üzüntü verici.Umarım makaracı ırk besleyipte,mülakat beslememiş arkadaşlar bu kuşlardan besleme şansına sahip olabilirler.

ama bu mülakatlar bulunmuyor artık git gide kaybediyoruz

lord' Alıntı:
ama bu mülakatlar bulunmuyor artık git gide kaybediyoruz
lord kardeşim haklısın,bursa ve istanbul dışında artık bu kuşlara rastlamak artık mucize gibi bir şey oldu malesef.Eski itibarlarını kaybetti bu güzelim makaracılarımız,ancak bizler varoldukça bursada kaybolma gibi bir urumun olacağına Allahın izniyle ihtimal vermiyorum.Sorumluluk artık bursa dışındaki illerimizde.

ama genelikle rastlayamıyoruz bursa da az var mış duyduğum kadarıyla doğru mu ? ama pahlıymış

Bursada mülkatın azlığı gibi bir şey söz konusu değil.Gerçek olan oynarların daha fazla rağbet görmesi ve sayılarının daha fazla olmasıdır.Şu an için iyi mülakatlar haliyle değerli paralara satılmakta.Malesef bursada artık çok nadir görülen ve azalan kuş,bursaya ait olan makaracı çakal rollerdir.

BENDE MÜLAKAT BESLEYİM ONUN TADINI BİLENLERDEN BİR ESKİ KUŞCU OLARAK BİR KAÇ KELİME YAZMA İHTİYACI HİSSETTİM .BİZLER NALBANT AZ BULUNDUĞU İÇİN MÜLAKAT BAKARDIK AMA ÇOK YAYGINDI MÜLAKAT ESKİDEN 8-10 SAAT UÇARDI VE MÜTHİŞ SADIKLARDIR KAFESLERİNE TEK TEK GERİ GELİRLERDİ.BEN SATMIŞ OLDUĞUM MÜLAKAT BİR ERKEĞİ 2 SENE İÇİNDE 6 KERE İDADE ETTİM VE YAVRULARINI UÇURARAK SATMIŞ OLDUĞUM BABAYI UÇURMAMIŞTI SATMIŞ OLDUĞUM KİŞİ.BUNLAR BİR IRKIN NE KADAR ASİL OLDUĞUNU BELİRTEN ÖZELLİKLERDİR BENCE ÇÜNKÜ OYNAR IRKI SADAKAT,UÇUŞ VE İYİ YAVRU BAKMASI İLE BİLİNİR.İLK 3 KAFESDEKİ MÜLAKATLARDAN HER ZAMAN MEVCUTTU VE MUTLAKA HEMEN HEMEN HER OYNAR BAKANIN KAFESİNDE BULUNURDU.AMA ŞİMDİ MALESEF O DA NALBANTLAR GİBİ TÜKENMEYE DOĞRU GİDİYOR.HEMEN HEMEN HİÇ BİR SİTEDE NALBANT DAN BAHSEDİLMİYOR .UMARIM BURSAMIZIN BU GÜZEL IRKLARIDA AYNI AKİBETE UĞRAMAZ.NALBANT BESLEYEN BİR ESKİ KUŞCU OLARAK ŞANSLIYIM GALİBA SAĞLICAKLA KALIN IRKLARIMIZI MUHAFAZA ETMENİZİ TEMENNİ EDERİM...BYBAL

Mülakatlar malesef eski itibarını yitirmeye başladılar.Zaten bursanın dışında artık neredeyse hiçgörülmemeye başladılar.
Buradan tüm oynarcılara ve makaracılara,bu güzel ırkımıza sahip çıkmaları açısndan sesleniyoruz.

elımde bı cıft mulakat satılıktır ilgilenen arkadaslara duyurulur...

ben sadece takla besliyorum ama böyle kuşlardanda 1 er çift alsammı diye düşünüyorum

tekin bey satıcağınız kuşları buraya değilde satmak isteyenler bölümüne yazarsanız çok seviniriz.

bende dişi mülakat var markalı 2 tane yavrusu var

slm arkadşlar mülakat kuşu iç bakmadım ama bakanlara saygı kıymedini bilsinler yok olursa bulmak zormuş saygılar..

mülakatlar değerli kuşolduğu halde enucuza veriliyor çocuklara ve hasta olmasına yada ölmesine ve cinsleri tükenmesine sonuç veriliyor

gökhan kardeş fiyatları ne kadar bir ilgin varmı bilgilendirirsen sevinirim şimdiden teşşekürler

Merhabalar turan abi,mülakatlar kafayapısı,vücut şekli,göz rengi ve uçuş özellilerine fiyatlandırılırlar.Çakır gözlü olması istenen en büyük ayrıntılardan birisidir.Bu genellemeye göre,50 ytl ile kuşuna göre 500 ytl arasında deşişmektedir.

S.A arkadaşlar mülakat ırkı kuşlarla hiç alakam olmadı uçuş performansları ve oyunları hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.TEŞEKKÜRLER
ÖMÜR DENİZ

gökanım yerimi ayarlarsam nasip olursa bursa oynar ve mülakat besleyecem.verdiğin bilgilere teşekkürler,sağol kardeşim

cüneyt arkın' Alıntı:
S.A arkadaşlar mülakat ırkı kuşlarla hiç alakam olmadı uçuş performansları ve oyunları hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.TEŞEKKÜRLER
ÖMÜR DENİZ
Merhabalar Ömür bey,mülakatlar adeta sürekli uçmayı seven,yorulmak nedir bilmeyen,sürekli sefer halinde olan bir ırkımızdır.Özellikle mülakat gibi uzun süre sinekte kalabilen makaracı ırklar nadirdir,tabi iyi bir mülakat ailesine sahip olabilirseniz.Eğer siz ben sürekli uçan kuş beslemek istiyorum derseniz,size tavsiyem,mülakat beslemenizden yana olacaktır.

gökhan @k' Alıntı:
Merhabalar Ömür bey,mülakatlar adeta sürekli uçmayı seven,yorulmak nedir bilmeyen,sürekli sefer halinde olan bir ırkımızdır.Özellikle mülakat gibi uzun süre sinekte kalabilen makaracı ırklar nadirdir,tabi iyi bir mülakat ailesine sahip olabilirseniz.Eğer siz ben sürekli uçan kuş beslemek istiyorum derseniz,size tavsiyem,mülakat beslemenizden yana olacaktır.
:slm: gökhan bey .keşke uzun süre kuş uçurmaya vaktim olsada mülakat beslesem ama malesef çok fazla vaktim olmuyor.elimde bulunan döneklerden bile15-20 yavruda 3-4tanesine eğitim verebiliyorum .kalanı damızlık oluyor.allahtanki kuşlar aynı kandan da döndü dönmedi problemim olmuyor.elimde 3-4tane taklacı vardı bügün salınca konamıyordu takla atmaktan,ertesi gün geliyordu .meraklı arkadaşlara hediye ettim .benim taklacı bekleyecek vaktim olmadığından.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ.

Evet gökhan arkadaşım gerçekten resimler qüzel olmuş seni tebrik ederim :heyo: bu forumdaki üyeler lütfen bana bursadaki kuş pazarından piyasayı haber wern rica olunur... (:

arkadaşlar size sunu sölemeyi unuttum öbür ilteimden sonra pek zaman geçmedi ama olsun ben iki çift süt beyaz bi çifti basık perçinli öbürküde düz saldıqımda çok iyi takla atıyorlar bu kuşlar sizce iyi mi?

çılqınkuscu' Alıntı:
Evet gökhan arkadaşım gerçekten resimler qüzel olmuş seni tebrik ederim :heyo: bu forumdaki üyeler lütfen bana bursadaki kuş pazarından piyasayı haber wern rica olunur... (:
Merhabalar,ben bugün bursa kuş pazarınıda ziyeret ettim.Ancak üzülerek söylüyorum ki gönlüme ve gözüme hitap edecek bir tane kuş göremedim.Gittiğim vakitte biraz geçti.Piyasada tabiki kuşun niteliğine göre değişmektedir.
Oynar piyasası bugün sorduğum kişiler kadarıyla,30 ile 100 ytl arasında idi.İyi mülakat yok denecek kadar azdı.Onlarında fiyatı oynarlar gibiydi.Taklacılara gelince,bu gün pazarın en güzeli onlardı.Gayet güzel sabuniler ve kaplamalar vardı.genel fiyatları ise 20 ile 200 ytl arasında idi.Kelebek ve dönek piyasasını araştırmadım.Ancak güzel denilenilecek bir kaç çift muradiye döneğide mevcuttu.

Ben Artık Pazara gitmiyorum, pazarin guzelligini yansiticak kuslar cikmiyor, mezatlar daha uygun ve daha guzel oluyorlar, genelde cirishanedeki kelebek mezatlarindayim, ama Pazarda Kelebekler 5 Lira ile 100 ytl arasi degisiyor, kusa gore fiyat tabiki.

BENDE MÜLAKAT IRKI BAKAN BİR YETİŞTİRİCİYİM BU IRKI YETİŞTİREN ARKADAŞLARIN IRKLARINA SAHİP ÇIKMASINI İSTERİM HERKESE TEŞEKKÜRLER

slm arkadaşlar ben oynar besleyicisi olarak hep takip ediyoırum siteyi siz diyorsunuz kibursa inegölden başka yerde yok ben afyonluyum her yer çakal bursa mülakat ama burdaki kuşcular internete falan girmiyorlar göstermiyorlar bence afyon oynarda saklı bi cennet ..

Geri