CAYIRA İNDİRDİKLERİM VE İNECEK OLANLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Biz de sizin yaptığınızın benzerini yapıyoruz. Ancak biraz farklı. Şöyleki biz uçuracağımız yere ufak bir çadır kuruyoruz ve o çadırın içinden sırayla yavruları çıkarıp uçuruyoruz. Gerçekten zor oluyor. Ama şartlar öyle gerektiriyor. İlla yerde uçuracağım diye düşününce böyle oldu. Biz yaklaşık 1,5 aydır bu şekilde uçuruyoruz. Ve 7-8 tane yavru söktük. Şimdi her birini tek uçuruyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alırız.
Selamlar.

Şenol

emek veren herkes işallah gönlünün istediği gibi emeğinin karşılıgını alır.

maşallah kuşlarınız güzel sağlıklı yavrular bu arada ben bu yazıyı tunceli/hozattan yazıyorum butün kuscu abılerıme ve arkadaslarıma selamlar benim için dua edin saygılarımla ARDINA BAKIPTA GİTME YA DÖNECEKSİN YA ÖLECEKSİN P.ONB EMRE KÜÇÜK

emre_' Alıntı:
maşallah kuşlarınız güzel sağlıklı yavrular bu arada ben bu yazıyı tunceli/hozattan yazıyorum butün kuscu abılerıme ve arkadaslarıma selamlar benim için dua edin saygılarımla ARDINA BAKIPTA GİTME YA DÖNECEKSİN YA ÖLECEKSİN P.ONB EMRE KÜÇÜK

selamunaleykum emre
hayirli teskereler hozat guzel yedir bende orda 15 ay kaldim insallah kazasiz belasiz donersin sende benimgibi ozlersinde
19 sene once orasi komando toburu idi oradada kus besledim ben hozatta kus besleyen fazla yok sanirim yada biz goremedik kendine iyi bak tum mehmetlere selam ALLAHA EMANET OLUN
saygilarla ferhat

kardeş kuşların gerçekten güzeller.yalnız baktığın kafes çok savunmasız gözüküyor daha sağlam bişi yapsaymışın senin için hayırlı olurmuş bu şekilde mukayyet olamayabilirsin..birçok kuşçu kardeşimizin korkulu rüyası başına gelsin istemem..

bursa-duman' Alıntı:
kardeş kuşların gerçekten güzeller.yalnız baktığın kafes çok savunmasız gözüküyor daha sağlam bişi yapsaymışın senin için hayırlı olurmuş bu şekilde mukayyet olamayabilirsin..birçok kuşçu kardeşimizin korkulu rüyası başına gelsin istemem..

tengelli' Alıntı:
selamlar o canta hahif canta gini taşıma kayışı var omzuma alıp eve götürüyorum ev ordan 75 metre kadar uzak diğer malzemelerde kovada onuda taşıyorum :=) valla demir kümes yapsam ben oraya calarlar. bende böyle hırsız ceken bir yan var neden bilmem ondan demir kümes yapmadım ilerde yaparım belki. taşımayı tercih ediyorum o yandan.

slmlar yöntem tek kelimeyle harika tebrik ediyorum sayın abim :oley: :heyo:

hma' Alıntı:
slmlar yöntem tek kelimeyle harika tebrik ediyorum sayın abim :oley: :heyo:

teşekürler vakit nedeniyle cayır sezonunu kabattım baya oldu ama catıda devam etmekteyim.

abi hiç önemli degil kuş iyi olsun olmasın sistem harika kuş uçurmakta zorluk çekenlere heryerde kuş uçurulabilecegin kanıtı budur takdire şayan bir incelik

Selamun aleyküm kuşlarınıza ve yönteminize diyecek yok cok guzel düşünmüşsünüz :)
Ancak kuşları çalınan bir abimiz bu yöntemi bundan bi kaç sene önce defalarca denemişti başka deneyen tanıdık arkadaşlarımda var yalnız tespit ettikleri ortak bir nokta var belkide tesadüf bilemeyecegim ama özet olarak şu.
Kuşlar devamlı bulundukları yaşadıkları kümes ve etrafında kısacası sabit kümeslerindeyken yaptıkları oyunu taşıdıkları mekanlarda yapmamışlar bu kafesi taşıma işi belkide kuşların oyunlarını psikolojilerini etkilemiş olacakki yabancılamışlar yada başka etkenlerde olabilir.Umarım bunlar tesadüftür size faydalı olabilme açısından yazma geregi hissettim güle güle uçurun inşallah beklediginiz sonuçları alırsınız :tamam:

pigeon26' Alıntı:
Selamun aleyküm kuşlarınıza ve yönteminize diyecek yok cok guzel düşünmüşsünüz :)
Ancak kuşları çalınan bir abimiz bu yöntemi bundan bi kaç sene önce defalarca denemişti başka deneyen tanıdık arkadaşlarımda var yalnız tespit ettikleri ortak bir nokta var belkide tesadüf bilemeyecegim ama özet olarak şu.
Kuşlar devamlı bulundukları yaşadıkları kümes ve etrafında kısacası sabit kümeslerindeyken yaptıkları oyunu taşıdıkları mekanlarda yapmamışlar bu kafesi taşıma işi belkide kuşların oyunlarını psikolojilerini etkilemiş olacakki yabancılamışlar yada başka etkenlerde olabilir.Umarım bunlar tesadüftür size faydalı olabilme açısından yazma geregi hissettim güle güle uçurun inşallah beklediginiz sonuçları alırsınız :tamam:

tabi eğer taşıdıgınız kuş bulundugu kümeste bir yeri seyredecek kadarda olsa acıklık bulursa eğer taşıdıgınız kümeste ayni oyunu alamazsınız çünki sabit kümeste kendine yer belirlediğinden taşıdıgınız alan kuşa yabancı gelir fakat kapalı ve hiç bir yeri görmediği kümes yapar ve o kümesten alır götürürseniz ve taşıdıgınız kümesin önünden başka yerde yem vermezseniz kesinlikle sabit kümeste yaptıgını yapar.

yerleri uçurmakiçin çok ideal bir yer merak ettiğm video paylaşabiliğrseniz çok memnun oluruz sayın arkadasım

selamunaleykum kenan
cayirdan sora catida durumlar nasil ucurmaya devam ediyorsundur umarim
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum kenan
cayirdan sora catida durumlar nasil ucurmaya devam ediyorsundur umarim
saygilarla ferhat

ben değil babam ucuruyor oda kuştan anlamadıgından postaları ucuruyor hava karanlıkken cıkıyorum karardıgında ancak eve geliyorum yani ucurmak artık yaza kaldı burda arkadaşlarda seyrediyorum hele bu yaz bi kardeşimde bir sabuni seyrettim mükemmel ötesiydi inanın seyretmenizi isterdim bunun gibi bir sürü kuş ama bende yok ben ucuramadıgımdan var desemde fark etmez ucurabilecek zaman oldugunda ucurup cekeceğim. fakat uygun bir zamanda arkadaşların ucurduklarını cekip paylaşmayı düşünüyorum. neden dersen ben başkasının ucurdugu paylaşmak istemiyordum ama bir sürü video izliyorum nerdeyse hepsi fos ama övgüler içinde atılıyor. onun için uygun bir zamanda cekip atıcam.

selamunaleykum kenan
gonderdigin resimler icin tsk hepsinide inceledim masallah cok guzel hayvanlar bunu laf olsun diye soylemiyorum cogunlugu 1. sinif kus
yanardoner akkuyruk hakinda bilgi istesem bilader mumkunse bence okus hem oynar hemde yavru oynatir
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum kenan
gonderdigin resimler icin tsk hepsinide inceledim masallah cok guzel hayvanlar bunu laf olsun diye soylemiyorum cogunlugu 1. sinif kus
yanardoner akkuyruk hakinda bilgi istesem bilader mumkunse bence okus hem oynar hemde yavru oynatir
saygilarla ferhat

o kuş benim bir arkadaşın kuşu ankaradan kara mustafanın kuşlarındandır ve altından gelenler oynuyor ben başka bir arkadaştan aldığım dişi cakmaklı sazlıyla eşledim nasip olursa yavrularını deneyeceğiz kuşun kendi atımı felan iyi 10 numara değil ama 8 numaradan da aşağı bir kuş değil fışkırması felan güzel takla 3 5 yani güzel kuş ama cok güzel değil. ama altı oynuyor kuşun fakat daha iyileri için değişik kümes kuşlarıyla calışıyorum o paylaştıgım resimlerde ben ve 5 arkadaşın kuşları var hepsini bir birine deneyeceğim nasip iyi cıkanlardan hepimize düşücek cıkmazsa canımız sağ olsun..

selamun aleyküm kenan allah gönlüne göre versin biliyorum bu işi bilinçli olarak yapıyosun. busene bahara güzel kuşlar seyredeceğiz sende . emeğine sağlık . saygılar

saol abi inşallah bende öyle düşünüyorum ama işler yaza yogun olacak gözüküyor emeğimizin meyvesinin iyi olup olmadığını belki ucurup görmeye bile zamanımız olmayacak hayırlısı neyse o olsun. herkesin allah gönlüne göre versin.

Kenan abi çayırdaki kuşlardan ne haber?

Geri