çiçek hastalığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetkara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

ahmetkara

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet KARA
Meslek
MATBAACI
İlgi Alanı
Kediler
selamım aleyküm
çiçek hastalığına karşı kuşlara ne gibi ilaçlar tavsiye edersiniz?

kuşları çiçek hastalığı geçirmiş arkdaşlar ne gibi ilaçlar kullanmıştır.

bir arkadaşımızın kümesindeki kuşlarında çiçek var bir topik açarak fikir ve önerileriniz almak istedim.
saygılar
ahmet KARA

KUŞ ÇİÇEĞİ
Tüm dünyada görülür. Özellikle nemli yazlar ile sıcak geçen kış aylarında daha çok görülür.
Patojen: Güvercinlerde tipik olarak deride ve mukozalarda değişiklikler meydana getirir. İnsan ve diğer memeliler için problem değildir.
Hastalığın semptomları:
*Deride: Göze ve gagaya yakın kısımlarda küçük boncuk tarzında, üremeler görülür. Ayrıca ayak derilerinde de aynı lezyonlara rastlanabilir. Virus küçük böceklerin ısırmaları ile oluşan yaralarda deriden de bulaşabilir. Kanamadan dolayı bu lezyonlar asla yerinden koparılmamalıdır.
*Mucosal form: Ağız ve kursakta lezyonlara rastlanır. Yem ve su alımını engeller. Enfeksiyon genellikle iyi seyirlidir ve diğer hastalıklar gibi o kadar ölümcül seyretmez. Eğer virus iç organlara yayılırsa durum o zaman kötüleşme arz eder. Bu hastalık iyi bakılmayan kuşlardayaklaşık olarak 3-4 hafta ile 1-2 aya varan sürelere kadar sürmektedir. Sekonder olarak olaya karışan bakteriler bu hastalığı ölümcül kılabilmektedir.
Hastalığın tanınması: Hastalık tipiktir ve kolayca tanınır. Eğer şüpheleniliyorsa mikroskop altında dokularda" Bollinger cisimciği" aranır
DiseasesInfectiousViralPigeonPox1.jpg
DiseasesInfectiousViralPigeonPox2.jpg

Korunma: Bu hastalığa göre hazırlanmış aşılar hayvanlara uygulanmalıdır. Hasta olanlar ayrılmalı , sağlam olanlar aşılanmalıdır. Hastalık kendi kendine iyileşme eğilimi gösterir. Göze panterramycin (göz için hazırlanmış olan), yarar sağlayabilir.
Yazar:ERCAN ÇOKÇEKEN
VETERİNER HEKİM

arkadaşlar çiçek için size gambamix tablet öneriyorum kesin çözümdür.

arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgi veryim nacizane benim çocukluğumda bizim büyüklerimiz çocukların ağızlarında pamukçuk çıkar onu iyileştirmek için mürekkep yalatırlardı ve iyileşirdi şu an eczanelerde pamukçuklar için yani ağızın içinde çıkan pamukçuklar için çocuk mürekkebi satılır birtane kuşunuzda neden denemiyorsunuz tabii fazla kaçırmadan sadece çiçeğin üzerine az miktarda sürün 3 gün sonra kuşu kontrol edin bir şey kalmadığını görecek siniz saygılar RAMİLİ ŞEREF

saolun aklımızda bulunsun.

ramili şeref' Alıntı:
arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgi veryim nacizane benim çocukluğumda bizim büyüklerimiz çocukların ağızlarında pamukçuk çıkar onu iyileştirmek için mürekkep yalatırlardı ve iyileşirdi şu an eczanelerde pamukçuklar için yani ağızın içinde çıkan pamukçuklar için çocuk mürekkebi satılır birtane kuşunuzda neden denemiyorsunuz tabii fazla kaçırmadan sadece çiçeğin üzerine az miktarda sürün 3 gün sonra kuşu kontrol edin bir şey kalmadığını görecek siniz saygılar RAMİLİ ŞEREF

sizin dediğiniz bukabulu denilen mavi mürekkep bu mürekkep pamurcuk için fikriniz için teşekkürler ama pek işe yarayacağını sanmıyorum

teşekkürler hüseyin abi...

selam arkadaşlar çiçek için en iyi ilaç magiç diye tablet tek bir tanede geçiriyor gambamixten çok çok etkili bilginize saygılar

miskici57' Alıntı:
arkadaşlar çiçek için size gambamix tablet öneriyorum kesin çözümdür.

3 gün arka arkaya ver hiç birşey kalmaz tabi vermeden önce ağzındaki çiçeği kuşu üzemeden acı vermeden temizlersen daha iyi olur.

Arkadaşım mürekkep dediğin antiseptik metilen mavisidir. Dezenfekte için kullanılır. Kullanım amacı pamukçuktur. Çiçek viral bir bulgudur. Çok risklidir. Oynamaya gelmez. Hata yapmayın, arkadaşları yanıltmayın. Teşhisinden emin olmadığınız konularda tavsiyelerde bulunmayın. Tentürdiyot, yağ, krem, merhem, su dahi sürülmesi azıp yayılmasına sebep olur. İçinden çıkılmaz safhaya sürükler. Sadece önemli bölgede olan gözün kapanıp kör olma riski taşıdığı anda kazınıp tuz basmak suretiyle kurutulur. Diğer bölgelerde dokunmaya gerek yok. Kuluçka süresini sorunsuz atlatıp geçer. Önemli olan etken olan sebepleri yok etmek, salgının önüne geçmektir. Haşerelerle mücadele kesin çözümdür. Nidazol 500 ve GAMBAMIX prımeum olayı bitiriyor. Selamlar.

Tahir bey merhabalar öncelikle çok değerli tecrubelerinizi bizlerle ğaylaştığınız için kendi adıma çok teşekkürederim çok sağolun AŞI konusunda sizin fikrinizi almak istiyorum şu karma aşı denilen ve senede bir defaya mahsus yapılan ithal aşı.Konu hakkında bilgi veriseniz çok memnun olurum sizin bu tarzda bir koruma uygulamanız varsa bu kullandığınız aşının isminide bizlerle paylaşırsanız sevinirim tekrar teşekkürler.

3 lü karma aşı NOBILIS

Merhaba Hilal Hüseyin bey kibar sözcükleriniz için teşekkür ederim. Hobimizde aşılama konusu olmazsa olmaz derecede önemlidir. Her yıl aksatmadan NOBILIS (Hollanda) ithal aşıyı ben ve yakın çevremdeki birçok arkadaşım uygular. Aşılama zamanını kuşların tüyden çıkıp en güçlü olduklarına inandığım zamanı seçiyorum. Ayrıca buzdolabında sakladığım aşıyla 15-20 günlük yuvadaki yavruları da aşılarım. Aşı bir kullanımlık değildir. Açıldıktan sonra hijyen kurallarına uyup, ısınmasına fırsat vermedikten sonra kullanımına devam edilebiliyor. Aşının içeriğinde IB+ND+EDS(NEWCASTLE DISEASE+EGG DROP SYNDROME+BRONOUITIS)hastalık etkenlerine karşı içerikler mevcuttur. Çok memnunuz kullanmanızı tavsiye ederim. Selamlar.

Re: 3 lü karma aşı NOBILIS

tahirsadan' Alıntı:
Merhaba Hilal Hüseyin bey kibar sözcükleriniz için teşekkür ederim. Hobimizde aşılama konusu olmazsa olmaz derecede önemlidir. Her yıl aksatmadan NOBILIS (Hollanda) ithal aşıyı ben ve yakın çevremdeki birçok arkadaşım uygular. Aşılama zamanını kuşların tüyden çıkıp en güçlü olduklarına inandığım zamanı seçiyorum. Ayrıca buzdolabında sakladığım aşıyla 15-20 günlük yuvadaki yavruları da aşılarım. Aşı bir kullanımlık değildir. Açıldıktan sonra hijyen kurallarına uyup, ısınmasına fırsat vermedikten sonra kullanımına devam edilebiliyor. Aşının içeriğinde IB+ND+EDS(NEWCASTLE DISEASE+EGG DROP SYNDROME+BRONOUITIS)hastalık etkenlerine karşı içerikler mevcuttur. Çok memnunuz kullanmanızı tavsiye ederim. Selamlar.

Tahir bey verdiğiniz çok önemli tavsiye ve bilgiler için çok teşekkürederim.Gerçektende aşısız bir kümes kuş her an hastalıpa yakalanan bir kümes olmaktan öteye gidemiyor dikkat edersek aşısız kümeslerin çoğunda kuşlar 3 yaşından fazla değil!Belki şimdi bazı arkadaşlar ben aşı kullanmıyorum kümesimde 8 yaşında kuş var diyebilirler fakat bu bahsettiğiniz 8 yaşında ki kuşunda her an hastalığa yakalanıp ölme riski oldukça yüksek bunları belirtmekte son derece fayda görüyorum geçmişte sanırım 6 yıl önce bahsettiğiniz Nobılıs aşısı yoktu günümüz hastalıklarını güçlenmesi sonucunda bu faydalı aşılar geliştirildi tabiki bunları gerçektende kullanmalıyız aşıya rağmen hastalık görülebilir fakat kuş ölmüyor arkadaşlar!Hobimizi profesyönel anlamda yapmaya çalışan yetiştiricilerimize kime sorsam aşı ŞART diyorlar.Tahir bey ben kullandığınız aşının ismini ve içeriğini merak etmiştim verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkürler.kendi kümesim aşılı bir kümes kuşlar zaman zaman keyifsizleşsede 1 hafta gibi bir sürede toparlanabiliyorlar .''müdahele etmeme rağmen''.

Aşının önemini konumuzda bir kez daha belirtmemiz gerçekten çok yerinde oldu düşüncesindeyim son olarak aşının maddi karınıda vurgulamak istiyorum sevgili dostlar 50 adet kuşluk bir aşı ortalama 100 ila 140 ytl arasında değişiyor ve bir yıl boyunca kümesi resmen garanti altına alıyor!Kümesimizde 4 kuş hastalandığında harcanan para 50 kuşluk aşıya bedel!yani tabletle,toz ilaçlarla uğraşmaktansa ki bunlar kesin tedavi yöntemleride çoğu zaman olamıyor çünkü teşhisleri çoğu zaman yanlış koyabiliyoruz!bunlarıda göze aldığımızda aşı hem daha ucuz hem daha güvenilir bir koruma şekli.

aşı gerçektende bencede şart sevgili dostlar herkese sağlıklı kümesler dilerim.

Herkese merhabalar,

Cicek hastaligi ve bir cok hastaligin en önemli sebebi pis,havasiz ve nemli salmalar. bu olumsuzluklari gidermeden en iyi ilac dahi fazla bir etki saglamaz, saglasa dahi yeniler yada baska hastaliklar ortaya cikar. bunlarida düsünelim lütfen. birde biz kuscularin genelinde bir hatasi varki,yeni aldigimkiz kuslari karantinaya birakmadan salmamiza atiyoruz. bazi hastalik virüsleri kuslarda kendini hic belli etmeden aylarca yasaya biliyor.en iyisi mecbur olmadikca kuslarimiz arasina yabanci kus karistirmamak aslinda.
Saygilarimla.

adnan beye katılıyorum.hastalıktan korunmak,hastalıktan kurtulmaktan daha kolay olduğu için mümkün olduğu kadar mecbur kalmadıkça kümeslerimize dışardan kuş koymayalım.bu sayede 1 nebzede olsa hastalığı engellemiş oluruz.ben bunu uygulamaya özen gösteriyorum.saygılar

adnan1969' Alıntı:
Herkese merhabalar,

Cicek hastaligi ve bir cok hastaligin en önemli sebebi pis,havasiz ve nemli salmalar. bu olumsuzluklari gidermeden en iyi ilac dahi fazla bir etki saglamaz, saglasa dahi yeniler yada baska hastaliklar ortaya cikar. bunlarida düsünelim lütfen. birde biz kuscularin genelinde bir hatasi varki,yeni aldigimkiz kuslari karantinaya birakmadan salmamiza atiyoruz. bazi hastalik virüsleri kuslarda kendini hic belli etmeden aylarca yasaya biliyor.en iyisi mecbur olmadikca kuslarimiz arasina yabanci kus karistirmamak aslinda.
Saygilarimla.
adnan beye bende katılıyorum.kümesime zorunlu olmadıkça dışarıdan kuş koymuyorum.
saygılarımla

Viral hastalıklar her zaman kötü şartlardan dolayı bizlere üzüntü kaynağı olurlar fakat yaprak dökümü, güz zamanı ekim, kasım, aralık aylarında gerekli tedbirleri almıyor, temiz, sağlıklı bakım uygulamasına özen göstermiyorsanız hastalık kapıda çok dikkatli olun selamlar.

Ya arkadaslar, Herzaman konusuyoruz, herzaman söylüyoruz, Ana maddeler Sunlar,

Kumesinize Baska Kus sokmayın demiyoruz, ama sokmadan önce 10- 15 Gün karantinada tutun, kusun dıskısını vs inceleyin
Hijyene onem verin tel izgara kullanmaya dikkat edin, duzenli ve sık aralarla kumes tabaninizdaki diskilari temizleyin, Kumesinize Ayda 1 kerede olsa dezenfektan uygulamasi yapin,
Kumesinizin hava almasina dikkat edin, iyi havalandirilmis bir kumes kuslariniza rahat ve saglikli yasama olanagi verir..
Arastirin bulun ve periyodik olarak kuslariniza bakim kurleri uygulayin..

Nerdeyse butun hastaliklardaki ana Korunma yollari bunlar...

Güvercinleri seviyoruz Fakat anlam veremiyorum Neden Dikkat etmiyoruz...

arkadaşlar ben kuş beslemekte yeniyim sizin kadar hastalıkları ve bakımını bilmem ama horoz beslediğimden çiçek hastalığını bilirim.çiçek için kanattan yapılan aşı var özel iğnesiyle satılır yılda bir defa aşılamak gerekir çiçeğin başka çaresi yok.kış ve bahar aylarında öldürücüdür yaraya kesinlikle terramiycin ve benzeri merhem sürülmez ağız içindeki yaralar içinde pekmez iyi gelir özellikle daha yara sarıyken dokunmayacaksın yarayı almak için kararmasını bekleyeceksin dokunmak ve kaşımak yarayı azıttırır birde tylan 50 diye bir iğne var dozajını veterinere sorup vurursanız 2 günde kurutur yinede benden tecrübeli arkadaşlara sorun söylediğim gibi horozdaki tedavi yöntemini söyledim kimsenin kuşunun benim yüzümden ölmesini istemem

Adnan kardeşim çok önemli bir konuyu yinelemiş oldun. Güvercinlerini seven bakıcılar henüz hastalık gelmeden kolay ulaşılır aşılama yöntemlerine başvurdukları sürece huzur içinde hobilerini sürdürebilirler. Çiçek aşısı mevcuttur ve kanat altından özel iğnesiyle aşılamak oldukça kolaydır. Selamlar.

sigara bas geçer.ama yanarken.içine çek hemen bas...

Sen kendi eline ve diline sigara bas. Bas da ne acı vermekte olduğunu gör.

Arkadaşlar,
Çicek hastalığı ile ilgili çeşitli ilaçlar bu konu başlığı altında daha önce gönderilmiş olan yazılar ile tavsiye edilmiştir. Hastalık ilaç tedavisine çok cevap vermektedir. Bu yüzden lütfen yukarıdaki gibisaçma sapan önerileri dikkate almayınız.

Sayın Yönetciler,
Lütfen bu şekilde, hiç bir değeri olmayan aksine insanları yanıltabilecek mesajların yayınlanmasını engelleyin. Bu kişiler aslında hayvanlara eziyet suçu işlemektedirler.

Herkese hastalıksız kümesler dilerim.
Saygılarımla,

Hüseyin Ener

slm.
arkadaşlar çiçek çok tehlikelidir ve oynanmaya gelmez..hele çiçek kanarsa o zaman hayvanın ölümüne işarettir.iç kısımda çıkan çiçek için en iisi veteriner ilaçlarıdır...eğer çiçek dışarda ise çok etkili bir yöntemi size önerecem.içinde cila bulunmayan ayakkabı boyasını yumuşak bir nesneyle(pamuk,sünger gibi) çiçeğe sürün 1 haftada çiçek diye bişey kalmaz..vazelin,krem merhemlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.çünkü bunlar nemlendırıcıdır ve nem çiçeği besler..ama ayakkabı boyası sürülen yeri 2 dk içinde kurutur özelliktedir..saygılar..

kuşların ağzında çıkan çiçek için bu konu başlığı altında paylaşılan iki ilaç ismi gördüm, bunlar hakkında bilgisi olan ve nasıl kullanılması gerektiğini bilen sevgili güvercin sever arkadaşlardan acil yardım istiyorum çiçek hastalığını bugun bir iki kuşumda farkettim yayılmadan ve hastalık ilerlemeden çözmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum pc başında olacağım herkese şimdiden tşkler,
Saygılar
Ebubekir GÜMÜŞ.

arkadaşlar kuşlarımın birkaç tanesinde çiçek hastalığı diyebilceğimiz özellikle burun uçların da oluşmuş yakından bakmadan fark edilemyecek kadar küçük siil gibi şeyler oluşmuş ve bunlar kabuklu kurumaya başlamış yinede bunlara bi tedavi uygulamalımıyım,ağız içlerinde herhangi bişey gözükmüyor.bir arkadaş diş macunu sürmemi önerdi siz nedrsiniz

yaryı dezenfekte et sonra 15 gün sabah akşam CİPROFLOKSASİN ver.1/2 yani tabledi 2ye böl , sonra sabah akşam sekteye uğratmadan ....

teşekkürler hidalgoo yanlız yazmış olduğun ilaç nette siprofloksasin diye çıkıyor

bazı yerlerde cipro bazı yerlerde sipro aynıdır , içeriğinde floksasin olduğundan al sıkıntı olmaz ....

hocam bu cipro antibiyotik mi acaba sorma sebebim eczaneci önüme cipronun 10 çeşidini koydu hangini alayım

Geri