turkeroden
Moderatör
- Ad Soyad
- TÜRKER ÖDEN
- Meslek
- GÜVENLİK
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ERHAN ÖNCELİKLE *ÇOK ÖZLETTİN !..eraann1' Alıntı:iki yavru kuşumda çiçek hastalığı oluştu. bir tanesinde baya bir yaygın. gaga etrafında ve makat bölgesinde. anne babası doyurduğu için karantinaya alamadım. diğerlerine bulaşmaz umarım. burada yazılanlar doğrultusunda cipro tedavisine başladım. inşallah düzelirler...
[email protected]' Alıntı:ERHAN ÖNCELİKLE *ÇOK ÖZLETTİN !..eraann1' Alıntı:iki yavru kuşumda çiçek hastalığı oluştu. bir tanesinde baya bir yaygın. gaga etrafında ve makat bölgesinde. anne babası doyurduğu için karantinaya alamadım. diğerlerine bulaşmaz umarım. burada yazılanlar doğrultusunda cipro tedavisine başladım. inşallah düzelirler...
GÖRÜŞELİM ARAYI UZATMAYALIM..SEVGİLERİMLE.GEÇMİŞ OLSUN..
SABAH-AKŞAM CİPRO ...floksasin FAYDA SAĞLAYACAK .BU ARADA TEMİZLİĞE ÖZEN GEREKECEK..DEZENFEKTAN ELİNDE YOKSA GEÇERKEN HEDİYE DEZENFEKTAN VE BİR ÜST İLAÇ OLAN * VETİMİSİN * BIRAKABİLİRİM.BİR HAFTA İÇİNDE NETİCEYE GÖRE TEKRAR SOHBET EDERİZ.GÖNLÜNCE ÜST DÜZEY , KEYF VEREN OYNARLARIN OLMASI DİLEĞİMLE.
NOBİLİS bende kullandım 1000 doz 125 lira geçen seneki fiatBEYAZ PAL' Alıntı:tahirsadan' Alıntı:Merhaba Hilal Hüseyin bey kibar sözcükleriniz için teşekkür ederim. Hobimizde aşılama konusu olmazsa olmaz derecede önemlidir. Her yıl aksatmadan NOBILIS (Hollanda) ithal aşıyı ben ve yakın çevremdeki birçok arkadaşım uygular. Aşılama zamanını kuşların tüyden çıkıp en güçlü olduklarına inandığım zamanı seçiyorum. Ayrıca buzdolabında sakladığım aşıyla 15-20 günlük yuvadaki yavruları da aşılarım. Aşı bir kullanımlık değildir. Açıldıktan sonra hijyen kurallarına uyup, ısınmasına fırsat vermedikten sonra kullanımına devam edilebiliyor. Aşının içeriğinde IB+ND+EDS(NEWCASTLE DISEASE+EGG DROP SYNDROME+BRONOUITIS)hastalık etkenlerine karşı içerikler mevcuttur. Çok memnunuz kullanmanızı tavsiye ederim. Selamlar.
Tahir bey verdiğiniz çok önemli tavsiye ve bilgiler için çok teşekkürederim.Gerçektende aşısız bir kümes kuş her an hastalıpa yakalanan bir kümes olmaktan öteye gidemiyor dikkat edersek aşısız kümeslerin çoğunda kuşlar 3 yaşından fazla değil!Belki şimdi bazı arkadaşlar ben aşı kullanmıyorum kümesimde 8 yaşında kuş var diyebilirler fakat bu bahsettiğiniz 8 yaşında ki kuşunda her an hastalığa yakalanıp ölme riski oldukça yüksek bunları belirtmekte son derece fayda görüyorum geçmişte sanırım 6 yıl önce bahsettiğiniz Nobılıs aşısı yoktu günümüz hastalıklarını güçlenmesi sonucunda bu faydalı aşılar geliştirildi tabiki bunları gerçektende kullanmalıyız aşıya rağmen hastalık görülebilir fakat kuş ölmüyor arkadaşlar!Hobimizi profesyönel anlamda yapmaya çalışan yetiştiricilerimize kime sorsam aşı ŞART diyorlar.Tahir bey ben kullandığınız aşının ismini ve içeriğini merak etmiştim verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkürler.kendi kümesim aşılı bir kümes kuşlar zaman zaman keyifsizleşsede 1 hafta gibi bir sürede toparlanabiliyorlar .''müdahele etmeme rağmen''.
Aşının önemini konumuzda bir kez daha belirtmemiz gerçekten çok yerinde oldu düşüncesindeyim son olarak aşının maddi karınıda vurgulamak istiyorum sevgili dostlar 50 adet kuşluk bir aşı ortalama 100 ila 140 ytl arasında değişiyor ve bir yıl boyunca kümesi resmen garanti altına alıyor!Kümesimizde 4 kuş hastalandığında harcanan para 50 kuşluk aşıya bedel!yani tabletle,toz ilaçlarla uğraşmaktansa ki bunlar kesin tedavi yöntemleride çoğu zaman olamıyor çünkü teşhisleri çoğu zaman yanlış koyabiliyoruz!bunlarıda göze aldığımızda aşı hem daha ucuz hem daha güvenilir bir koruma şekli.
aşı gerçektende bencede şart sevgili dostlar herkese sağlıklı kümesler dilerim.
ÇEYREK YUTTURMANI ÖNEREYİM ..MİN 7 GÜN ..tekrar aktif hale gelebilir..GEÇMİŞ OLSUNeraann1' Alıntı:yeme düşmesine yaklaşık 10 gün kalan yavruma çiçek hastalığından dolayı, sabah akşam yarım hap olacak şekilde cipro, 3 gün verdim. hapın etkisinden olmalı kuşun iştahı kesildi ve zayıflamaya ve durgun bir görüntü çizmeye başladı. bende cipro vermeyi bıraktım. cipro yu kestikten 1 gün sonra hareketliliğinde ve iştahında düzelme oldu. vücudundaki çiçeklerde hafiften kurumaya başladı. düzelecek gibi duruyor. fakat 12 gün boyunca bu tedavi biraz fazla gibi bir izlenim doğurdu bende...