Çıldırmış Bu Atmacalar......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çakır60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

çakır60

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yemen Kurunç
Meslek
oto alım satım
İlgi Alanı
Kediler
Atmacaya karşı Balık tutulan tırı vırı oltaları kullanılıyormuş Uçurduğumuz kuşun göğsüne 2 kat yapıp bağlanıyor kuş uçuruluyormuş,Daha çok antep adama hatay tarafında yapılıyormuş Bu işi iyi bilen arkadaşlardan destek istiyorum (fotoğraflı anlatım cok daha iyi olur) saygılarımla..!

O yontemin sonunda atmacaninda kurtulusu olmuyor... Atmaca av hayvani olmadigi icin oldurmek ters olur bence.

Bu olay nasıl oluyor ucurdugunuz kusa zarar vermiyormu?
Atmacayı öldürmüyormu sizce bu etik mi?

selamlar

Bugün akşam üzeri atmacaya kuş verdim arkasından baktım sadece elimizden gelen bişey yok doğanın kanunu bu

evet atmacayı etkisiz hala getirmek için böyle bir yöntem var.ben hiç denemedim ama uygulayan gördüm başarılı olduğunuda söyleyebilirim;
atmaca artık size kuş uçurtmayacak şekilde saldırıyorsa bıkmışsanız uygulaya bilirsiniz.
alacağınız file orta boy gözlere sahip olucak fileyi takacağınız kuşun açık renk olması gerekir kesinlikle takla atmayan düz uçan kuş olmalı aynı zaman da kuşunuz çatıya v.s. yerlere konmayan direk kümese gelen kuş olmalı takla atan kuşa takarsanız file kuşun kendine dolanır atmaca almadan ölebilir.çatıya v.s bir yere konarsa file takılacağından kuşunuz yine ölebilir.
fileyi kuşun sırtından göğsünden bi kaç kez dolayın uçmasını ve yürüyüşünü etkilemiyecek şekilde sonrada bağlayın bir parçada sırtından kuyruklarının hizasına gelecek şekilde bağlayın.atmacanın genelde saldırdığı saatler aynı sayılır bu saatlaerde kuşu uçurun oralardaysa eğer mutlaka gelecektir kuş üzerindeki filenin etkisiyle zor uçuyor olucak atmaca için çok kolay bir av olur.
yakaladıktan sonra kuşu yerken file ayaklarına dolanınca atmaca bir daha çıkaramıyor zamanla ölüyor....
atmacanın ölüp ölmediğinden emin değilim ama bir daha o semte uğramıyor..

Şahin içinde geçerlimi bu

kendime uzaktan kumandalı oyuncak uçaklardan alıcam ucuna da tarmalı takıp yukarda atmacaları tarıcam :D

delicem46' Alıntı:
kendime uzaktan kumandalı oyuncak uçaklardan alıcam ucuna da tarmalı takıp yukarda atmacaları tarıcam :D

Süper fikir... :heyo: :heyo: :hhh: :heyo: :heyo:

Arkadaşlar ben ölsün soyu kurusun demiyorum taklacı ırkı beslediğimiçin cok alıyor bir haftada 3 etti kocaman bişey vurdummu patlatıyor ehaliyle canımız acıyor birdekuşarıyoruzkaçtımıdiye arkadaşalrsölüyor aldığını. akhisarlı arkadaşım gibi birkaç arkadaş daha yardımcı olursa yapmayı düşünüyoruzBütün taklacı ırkı besleyen arkadaşlar eminimki muzdariptir bu atmaca şahin vs .hakkında

Bu şekilde bir yakalama videosu sitemizde mevcuttu ama yerini hatırlamıyorum şu anda

teşekkür ederim ömer bey ilginiz için bir açıklama yapmak gereği duyuyorum malumunuz ben taklacı besliyorum aylarca emek veriyoruz tamoyuna başlıyor başlıyor kuş alıpalıpgidiyor bu sene 8 oldu tahminimce tabi bu arada eke kuşlar yumurtlamaktan yıprandı haliyleE bu iş te bir çözüm arzediyor yoksa herkuşcu gibibende doğayı kuşları insanları tabiki seviyorum.

arkadaşalr bu gun benim kuslara daldı bu atmaca herif :) ama tabiki benim kuşlar kendini yem etmedi ona. kuşlar sağa sola kactı bir yerlere indi sonra baktım gelmişler :)

aramızda sanırım bu işi tammanasıyla bilen bir arkadaş yok sanırım.!

Nasıl kuşcuda güvercin bitmezse doğadada yırtıcı kuş bitmez kaçtanesini öldürüceksinki 1 2 3 5 10 ? Kuşuna atmacamı dalıyo geç önü açık bi yere doğal döngünün nasıl gerçekleştiğini keyifle izle :) Saygılarımla

Arkadaşlar, Yaban Hayatı Araştırma ve Rehabilitasyon derneği üyesi ve veteriner hekim olarak bir uyarı yapayım. Bu şekilde bahsettiğiniz yırtıcı kuşlara zarar verirseniz kuş başına 6500 TL ceza ödemek zorunda kalırsınız. Herhalde hiç kimse bir kuş için bu parayı ödemek istemez. Kimse kusura bakmasın ama ben böyle bir uygulama görürsem Milli Parklar Genel Müdürlüğüne tutanak tuttururum. Lütfen doğadaki hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olalım. Sonuçta kimsenin kuşunu zevk için avlamıyo bu hayvanlar...

hsntarik' Alıntı:
Arkadaşlar, Yaban Hayatı Araştırma ve Rehabilitasyon derneği üyesi ve veteriner hekim olarak bir uyarı yapayım. Bu şekilde bahsettiğiniz yırtıcı kuşlara zarar verirseniz kuş başına 6500 TL ceza ödemek zorunda kalırsınız. Herhalde hiç kimse bir kuş için bu parayı ödemek istemez. Kimse kusura bakmasın ama ben böyle bir uygulama görürsem Milli Parklar Genel Müdürlüğüne tutanak tuttururum. Lütfen doğadaki hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olalım. Sonuçta kimsenin kuşunu zevk için avlamıyo bu hayvanlar...
Hasan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yalnız bir sorum olacak.bahsettiğiniz derneğin bu cezayı kesmekten başka aktif olarak yaptığı eylemleri bize bilgi amaçlı söyleyebilir misiniz

brtysl' Alıntı:
hsntarik' Alıntı:
Hasan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yalnız bir sorum olacak.bahsettiğiniz derneğin bu cezayı kesmekten başka aktif olarak yaptığı eylemleri bize bilgi amaçlı söyleyebilir misiniz
Öncelikle bir yanlış anlama oldu sanırım. Cezayı dernek değil Orman Bakanlığı keser. Derneğimizin faaliyetlerine gelince, başlıcası doğada yaralı veya düşkün halde bulunan yırtıcı hayvanların özellikle yırtıcı kuşların her türlü tedavisi, ameliyat edilmesi, operasyon sonrası bakımı ve rehabilitasyonu sonra tekrar doğaya kazandırılması. Tabii ki sadece yaralı hayvanları değil doğadaki sağlıklı hayvanları halkalama ve envanter çalışmaları gibi çalışmalarımız var. Derneğimizin başkanı hocamız hala ankara üniversitesi veteriner fakültesinde öğretim üyesidir. Maalesef bu başlık altındaki yazıları okuduğumda gayet normalmiş gibi koruma altındaki hayvanların öldürülmesinden bahsediliyor. Acaba kimsenin kanunlardan haberi yok mu ?

Hocam bende kamu görevlisiyim ama maalesef burada bizim emeğimiz söz konusu madem öyle Orman bakanlığı başta olmak üzere derneğiniz ve bilumum hayvan severler bu hayvanları doğada tutacak şehir lere yaklaştırmayacak çözümler bulsun bizde kullanalım onlarda rahat etsin bizde ben daha bırakın hayvan öldürmeyi daha bir tane güvercini ne kestim ne öldürdüm tavuk kesmiş insan eğilim çok ceset kaldırdım içim cız etmedi ama bir hayvan ölüsü görsem duygulanırım, biz güvercin severler hayvanları seviyoruz biz hayvanları sevmesek güvercin beslemeyiz biz insanları seviyoruz çünkü hayvanları seviyoruz biz doğayı seviyoruz çünkü hayvanları seviyoruz doğal seleksiyona tabi kimse karışamaz ama bir sezondan sıfır yavru %40 damızlık kaybı ile çıkılırmı ben çıktım valla madem öyle bize bir çare

thundereblue' Alıntı:
Hocam bende kamu görevlisiyim ama maalesef burada bizim emeğimiz söz konusu madem öyle Orman bakanlığı başta olmak üzere derneğiniz ve bilumum hayvan severler bu hayvanları doğada tutacak şehir lere yaklaştırmayacak çözümler bulsun bizde kullanalım onlarda rahat etsin bizde ben daha bırakın hayvan öldürmeyi daha bir tane güvercini ne kestim ne öldürdüm tavuk kesmiş insan eğilim çok ceset kaldırdım içim cız etmedi ama bir hayvan ölüsü görsem duygulanırım, biz güvercin severler hayvanları seviyoruz biz hayvanları sevmesek güvercin beslemeyiz biz insanları seviyoruz çünkü hayvanları seviyoruz biz doğayı seviyoruz çünkü hayvanları seviyoruz doğal seleksiyona tabi kimse karışamaz ama bir sezondan sıfır yavru %40 damızlık kaybı ile çıkılırmı ben çıktım valla madem öyle bize bir çare
Emeğinizin boşa gitmesinden bahsetmişsiniz. Bence yırtıcı kuşlardan önce kuş hırsızlarına bi önlem bulunması gerekiyo. Bunun çok daha büyük problem olduğunu düşünüyorum ben. Türkiyede acaba kaç tane kuş hırsızı yakalanıp hapse atılmış? Ben yıllardır kuş besliyorum hiç duymadım şimdiye kadar...

Hocam ben attırdım o konuda müsterih olun kanunlar bilinmeye bilir hatta kolluk kuvvetleri bu konuda alaycı yaklaşabilir kuş sahibi utanabilir bunlara hiç gerek yok güverci hırsızllığıda en ağır hırsızlıklardan biridir bu gün gerçek manada kümesi olan arkadaşlar abiler bir kümese 2-3 milyar döküyor belki kuşlarını satsa o para yapmaz ne biliyim köpek bağlıyor ... uzatmayalım hocam yan çizdiniz kolay gelsin konu atmaca şahin siz dedini hırsız

hsntarik' Alıntı:
thundereblue' Alıntı:
Emeğinizin boşa gitmesinden bahsetmişsiniz. Bence yırtıcı kuşlardan önce kuş hırsızlarına bi önlem bulunması gerekiyo. Bunun çok daha büyük problem olduğunu düşünüyorum ben. Türkiyede acaba kaç tane kuş hırsızı yakalanıp hapse atılmış? Ben yıllardır kuş besliyorum hiç duymadım şimdiye kadar...
Aslında iki fikir de kendi açılarından baktığımız zaman çok doğru ama kuş hırsızlarına öncelikli çözüm bulnması gerekir lafına katılmıyorum.onlara çözüm bulunduğunda atmacalar güvercin yemeyecekler mi yani.hemen müdahale mi edilecek atmacaların şehirlere gelmesini önlemek için.türkiyede işini kim doğru yapıyoki zaten.herkes birbirinin doğru şeyler yapmasını bekliyo ama iş kendisine gelince durum değişiyor.orman bakanlığı dediğimiz kurum ne kadar işini yapıyor ya da emniyet ya da hükümet ya da devlet.işte türkiye gerçeği bu(konu güvercin bile olsa)

Atmacaların şehirlere gelmesini önlemek konusunda Türkiyedekiler görevlerini yapmıyor demişsiniz. Dünya üzerinde bu sorunu çözebilmiş herhangi bi ülke söyleyebilir misinz bana?

hsntarik' Alıntı:
Atmacaların şehirlere gelmesini önlemek konusunda Türkiyedekiler görevlerini yapmıyor demişsiniz. Dünya üzerinde bu sorunu çözebilmiş herhangi bi ülke söyleyebilir misinz bana?
Madem ki bir çözümü yok niye ilk önce hırsızlık sorunu çözülmeli diyorsunuz.diğer sorunun bir çözümü varmış gibi.gelelim kimsenin işini adam gibi yapmamasına.atmaca neden şehre iner.bunu herhangi bir vatandaşa sorsan cevabını verir.yiyecek bulamadığı için.peki neden yiyecek bulamaz ormanlar talan edildiği ortalarına villalar dikildiği için.peki bu neden engellenmiyor.ormanların talan edilmesine ben mi izin veriyorum yoksa ilgili kuruluşlar mı.hırsızlık konusuna gelince kuş hırsızları neden ceza almıyor çoğunlukla.yine vazifelerin adam gibi yerine getirilmemesinden kaynaklı.yine de görevlerini yapıyorlar diyorsanız saygı duyarım.yine söylüyorum ben yırtıcı kuşların öldürülmesinden yana değilim.aslında aynı şeyi düşünüyoruz ama siz şikayetçi olan yetiştirici abilerimizin gözünden bakmıyorsunuz olaya.

thundereblue' Alıntı:
Hocam ben attırdım o konuda müsterih olun kanunlar bilinmeye bilir hatta kolluk kuvvetleri bu konuda alaycı yaklaşabilir kuş sahibi utanabilir bunlara hiç gerek yok güverci hırsızllığıda en ağır hırsızlıklardan biridir bu gün gerçek manada kümesi olan arkadaşlar abiler bir kümese 2-3 milyar döküyor belki kuşlarını satsa o para yapmaz ne biliyim köpek bağlıyor ... uzatmayalım hocam yan çizdiniz kolay gelsin konu atmaca şahin siz dedini hırsız
Yan çizdiniz demişsiniz. Benlik bir durum yok ortada sonuçta kanunları ben koymuyorum ,orman bakanlığının avukatlığınıda yapmıyorum burda, ben size şu uygulanan prosedürü söylüyorum yırtıcı kuşlarla alakalı.

Atmacaların doğal yaşam alanımı benim sokağım benim çatım sorarım

brtysl' Alıntı:
hsntarik' Alıntı:
Madem ki bir çözümü yok niye ilk önce hırsızlık sorunu çözülmeli diyorsunuz.diğer sorunun bir çözümü varmış gibi.gelelim kimsenin işini adam gibi yapmamasına.atmaca neden şehre iner.bunu herhangi bir vatandaşa sorsan cevabını verir.yiyecek bulamadığı için.peki neden yiyecek bulamaz ormanlar talan edildiği ortalarına villalar dikildiği için.peki bu neden engellenmiyor.ormanların talan edilmesine ben mi izin veriyorum yoksa ilgili kuruluşlar mı.hırsızlık konusuna gelince kuş hırsızları neden ceza almıyor çoğunlukla.yine vazifelerin adam gibi yerine getirilmemesinden kaynaklı.yine de görevlerini yapıyorlar diyorsanız saygı duyarım.yine söylüyorum ben yırtıcı kuşların öldürülmesinden yana değilim.aslında aynı şeyi düşünüyoruz ama siz şikayetçi olan yetiştirici abilerimizin gözünden bakmıyorsunuz olaya.
Neyse burda gereksiz polemiklere gerek yok. Ama şunu söyleyim dünyanın hiç bir yerinde çözüme kavuşmuş bi sorun değil bu. Nerden biliyosun derseniz. Dünyanın her yerinde ki yaban hayatı dernekleriyle irtibat halindeyiz sürekli yazışıyoruz. Hatta yurt dışında şehir hayatına o kadar adapte olmuşlar ki bunlarla alakalı kitaplar var. Bunlardan en kapsamlısı "City peregrines" kitabıdır. İngilizceniz varsa bi göz atın. Bu arada ankaralıymışsınız fakülteye gelirseniz bigün akşama kadar konuşuruz bu konuda (:

thundereblue' Alıntı:
Atmacaların doğal yaşam alanımı benim sokağım benim çatım sorarım
Haklısınız. Öneriniz nedir bu konuda ?

hsntarik' Alıntı:
brtysl' Alıntı:
hsntarik' Alıntı:
Neyse burda gereksiz polemiklere gerek yok. Ama şunu söyleyim dünyanın hiç bir yerinde çözüme kavuşmuş bi sorun değil bu. Nerden biliyosun derseniz. Dünyanın her yerinde ki yaban hayatı dernekleriyle irtibat halindeyiz sürekli yazışıyoruz. Hatta yurt dışında şehir hayatına o kadar adapte olmuşlar ki bunlarla alakalı kitaplar var. Bunlardan en kapsamlısı "City peregrines" kitabıdır. İngilizceniz varsa bi göz atın. Bu arada ankaralıymışsınız fakülteye gelirseniz bigün akşama kadar konuşuruz bu konuda (:
ingilizcem var zaman bulursam okumaya çalışırım inşallah.şehir hayatına uyum sağlamaları iyi bişeymiş gibi gösteriliyo galiba.bu normal bişey değilki.zaten batıdaki gereksiz ne varsa biz alıyoruz ve uyguluyoruz:)

DÜN ŞAHİN DİŞİ TAKLACIMI VURDU YAVRULARI VAR ANI ZAMANDA ALTINDA KARABAŞ YUMURTALARI DA VAR ERKEK YUMURTALARA YATIYOR AMA BEN KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUM NEYSE Kİ 5 SAAT SONRA KUŞ YARALI GELDİ.KANADINDA YARASI VAR ACIDIĞI BELLİ KUSUYOR ACIDAN FAKAR KIRIK YOK YARAYI PANSUMANLAYIP TERAMİSİN SÜRDÜM SABAH BAKTIM YUMURTAYA YATMIŞ ŞİMDİLİK İYİ
EĞER GELMESEYDİYAVRULARA ERKEK BAKARDI AMA YUMURTALAR HEBA OLACAK YANİ 3 CAN GİDECEKTİ.

Geri