ÇOK ÖMENLİ DİKKAT!!! ISPARTADAKİ GÜVERCİN DOSTLARINA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan parkir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

parkir

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Turgay ALTUN
Meslek
SATIŞ (Diagnostik)
İlgi Alanı
Kediler
İlk önce konuyu burda açtığım için özürdilerim, fakat ziyaretler adı altında açılan bu formda bana yardımcı olabilecek bir kişi çıkar ümidiyle sıkıntımı siz dostlarımla paylaşmak istiyorum.

Uzun zaman önce ara verdiğim bu tutku tekrardan alevlendi. İstanbulda Apartman dairesinde oturduğumuz için komşulardan yöneticiden izin alarak sitenin arkasına bir kafes koydum. Güzelde oldu. Sonra piyasayı bilmediğim için sahibinden com. adlı sitede güvercin aramaya başladım velhasıl Ispartadan Hasan diye biri hem dolapçı hem taklacı güvercinler için satılık ilanı koymuş. Taklacı güvercinlerinde videosunu çekmiş. İzledim güzel kuşlardı. Telefonla irtibata geçtik konuştuk anlaştık. Toptan sattığı için tanesi 30 TL den 10 çift 300 TL karşılığında gönderebileceğini söyledi. Bende postaneden verdiği (yunus Emre bozkurt çırağıymış) isime havale yaptım. Akşam ıspartadan otobüse vermiş kuşları. Tabi heycanla sabahı zor ettim. Sabahleyin Harem otogarına gittiğimde paketi teslim aldım ve dünyam başıma yıkıldı. Taklacıyla alaksı olmayan hatta paçası bile olmayan bütün ufak tefek hastalıklı kuşları doldurmuş (sayı tutuyor tabi 10 tane) ve göndermiş. Sabah sabah 06:30 da aramak istemedim insanız yaa. 10 gibi aradım açmadı iki saat sonra aradım yine açmadı. Anladım bende dolandırıldığımızı tabi. Küfür içermeyen bir kısa mesajla gönderdiğim paranın alın teri olduğu ve kolay kolay kursağından geçmeyeceği ile ilgili mesaj attım . Cevapda yok tabi. Üçbeş kuruş ayırıp hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir anda malesef böyle bir kazık yemiş olduk. Sizden rıcam paramı veya onun yerine düzgün kuşları göndermesini istemiyorum. Sadece bir şekilde çevresi olan ve bu işe gönül vermiş biri daha önceden bu şekilde canı yanmış belki bana yardımcı olabilir. Şimdi adını ve numarasını vereceğim kişiyle kesinlikle böyle bir alışverişe girmemeleri. Ispartadan Hasan 0554 555 63 47

Bu aşağılık banada kuş satmaya çalıştı evet tanesi 30 lira dedi o videodaki dolapçı sendemi dedim izlemeye geliyorum dedim birdaha telefonu açmadı.

turgay ve haldun kardesimiz tesadüf de olsa aynı kişiden aynı maduriyeti görüp aldandıklarını kandırıldıklarını söylüyorlar tabiki iyi niyetli olmak insanlara güvenmek kültürümüzde de olan olagan seyler lakin kişilerin iyi niyetli olmaları malesef yetmiyor en basta insan olan insan kişilikli olmalı üç bes kuruş için karsındakileri kandırmamalı kendilerince kazanç gibi görülsede bir kere kazanırlar ama bir ömür boyu da yaptıklarının karsılıgını ama öyle ama böyle bir sekilde görürler kuşçu olacak kardeslerimizin bilmeden tanımadıkları yada referans olunmadan güvene dayalı alısverişte bulunmamamaları da gerek netice de hep insanız ama çig süt emmişiz kime güvenecegimizi tanımadan da bilemeyiz buradan bu arkadaslara geçmiş olsun diyor kuşları gönderen kişi de sitemizde geziniyor ise cevap hakkı olarak madur arkadaslarımızı aydınlatması maduriyetlerinin de giderilmesi gerek her zaman kendim olarak söylemeye çalıştıgım kuscu olacaklar güzel ahlaklı olmalılar bu durumların yasanmaması kişilerin karsındakileri kendileri gibi görebilmesi yalanla dolanla kandırımaması için usta ve yetiştiriciler bu ugrasa gönül verenler kendileri gibi dürüst ahlaklı seyis yetiştirmeleri de gerek ki kuşculugumuz ilerlesin bu durumlara meydan verilmemesi için bilinçli sekilde herkes üzerine düşeni yapabilmeliki mesafe kat edip bu çirkinlikleri en az indirebilelim arkadaşlara tekrar geçmiş olsun vede saglık olsun diyor üzüntülerini paylasıyor

SAYGILAR SUNUYORUM

ARKADASIN DEDIGI ILANLARI GÖRDUM INSALLAH ALDIGI PARA HARAM ZIKKIM OLUR ..INSANLARIN HEVESINI KIRIP UC KURUS ICIN BÖLE SEREFSIZLIK YAPANLARA ...ANKARADAN BIR KISIYI DAHA KANDIRMIS ANLADIGIM KADARIYLA ...HERKEZIN DIKKATLI OLMASI GEREKIYOR BÖLE SEREFSIZLERE ALDANMAMAK ICIN

abi o numarayı emniyete verin şikayetçi olun onu enselesinler bir güzel nezarette terletsinler. allah ıslat etsı ndemekle bunların kökü kurumaz sen şikayetçi olcan ben şikayetçi olucam bak ozaman nasıl azalıyorlar. burada para önemli degil insanlık ayıbını en az indirmek.

arkadaşlar arkadaşların başına gelenler herkese ders olsun.görmeden kuş almayın.hele ki performans kuşu.

Ben kuş almadım sadece videoda bir dolapçı ama felaket dönüyor,aradım bu dolapçı seninmi dedim başkasının kuşunu koymam dedi.Ispartada Süleymen Demirel Üniversitesinde çalışıyor,araştırdım orada okuyan tanıdık çocuklarımız var üçkağıtçı dediler.

HERKEZİ KENDİNİZ GİBİ DÜRÜST SANMAYIN, GÖRMEDEN İNTERNET İLANINDAN KUŞMU ALINIR.. NEYSE GEÇMİŞ OLSUN..

Çok geçmiş olsun hemde Üniversite de memur. Bu kişilerin bu sitelerde değişik adlarla çok Kuş sattığını zannediyorum bende görmeden aldım birtakım olumsuzluklar oldu ama abimizin ki hakikaten insanı çıldırtacak cinsten. performans kuşunu bakmadan almayalım diyenlerdendim ama bir şekilde almak durumunda kalıyor insan ama Aldattım diye şişinenler hakikatende kimi aldattığını şimdilik bilmiyor. başına bir kaza bela geldiğinde ben naptım dese de fayda vermez. ve ancak üç beş kişiyi kandırdım sanıp en sonunda hiçe gier. nice piyango milyarderi veya milyoneri aç sefil olmuş haberlere çıkmıştır.
umarım tekrarlarını duymayız da kuşçulaarın iyi güzel dileklerle dostluklarını paylaşmaya devam ederiz. herkese hayırlı günler.

HA bu arada benide yaşadığım sıkıntı süleyman demirel üniverstesinde memurdu ve dolapçı almıştım haldun bey de biliyor. aynı kişi mi acaba

Yapılan bu iş birşekilde dolandırıcılık, kanunen de suç..Elinizde para havale makbuzu varsa bu bir delil sayılır ..Bu konuyu polisle bir görüşmenizi öneririm ..Bu işten daha fazla bir kaybınız olmaz, imkan varsa pilisle görüştükten sonrada şikayetçi olup mahkemeye verebilirsiniz.. Bugibinsanlar bolca var hele camiamızın adı bukonuda çok çok kötü.. Dolandırmak çok daha kolay , adres ver önce parayı iste sonrada kazıkla ..Ve ortada fatura vs de yok ..
Suistimal etmek çok kolay yani.. Daha dikkatli davranmak gerekir bence..
Umarım olumlu bir sonuş elde etme imkenı bulursunuz.. Ddiğim gibi konuyu pilisle bir kre görüşün belki bir yolu vardır .. Çok geçmişolsun ..selamlarŞEREF

arkadaş bide ilan verdiği siteye yazmış yok kimseye itibar etmeyin diye. bunları barındırmamak lazım aramızda. geçmiş olsun arkadaş.

Polisle görüşmenin bir faydası olmaz, Polis soracak kaç kuş yollayacaktı size yolladı mı? Yolladı. Polis ne bilsin ırkını cinsiyetini. Sonuçta kuş geçmiş elinize. Geçmiş olsun. Kuş alırken en azından webcam yoluyla dahi olsa kuşları görmek belki faydalı olabilir.

turgay bey öncelikle selamlar ve geçmiş olsun .bu benim fikrim tabiiki internet üzerinden kesinlikle kuş almam . . eğer kuşu görebileceğim kesinse gider bakarım kuşu görmeden kesinlikle almam .sizede tavsiye ederim ..sgr

Anladım bende dolandırıldığımızı tabi. Küfür içermeyen bir kısa mesajla gönderdiğim paranın alın teri olduğu ve kolay kolay kursağından geçmeyeceği ile ilgili mesaj attım . Cevapda yok tabi.

şunuda söylemeden gecemedim .. bu kelimeleri yazmışınız bunları illaki okumuştur sizinde ağzınıza sağlık bunu okuyan insan insansa paranızı veya istediğiniz kuşları geri vermeli eğer yapmassa gerisi allaha kalmış..
çok geçmiş olsun ..

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Polisle görüşmenin bir faydası olmaz, Polis soracak kaç kuş yollayacaktı size yolladı mı? Yolladı. Polis ne bilsin ırkını cinsiyetini. Sonuçta kuş geçmiş elinize. Geçmiş olsun. Kuş alırken en azından webcam yoluyla dahi olsa kuşları görmek belki faydalı olabilir.
Hüseyin bey sizde kuş satıyorsunuz bu durum tüm camiaya zarar verir,internetten satan sağlam arkadaşlarda var ama az paralar değil verilen paralar 300 bin lirasını alıyor yazık değilmi.Elde parayı yatırdığına dair belge olsa maliyeye bile şikayet eder Fatura vermedi diye.Karşılıklı sağlıklı alışveriş olmazsa ben şahsen inim inim inletirim kelek atanı.

Sanırım yazdığım mesajla yanlış bir izlenim bıraktım. Kuş satan kadar alanda suçlu bu durumda. Ben tabikide alıcının mağdur olması tarafında değilim. Bende çok kuş sattım doğru, satmayada devam ediyorum. Ama hiç kimseyi mağdur etmedim, bilmeden de olsa yanlışlarımız olmuştur bunuda düzeltmek için elimden geleni yaparım.
Polisin inanın hiçbir faydası olmuyor, bunu bildiğim için yazmıştım. Kanunda kuş hırzılığının cezası bile yok diyip geçiştiriyorlar. Şöyle birşey var maliyeyede şikayet etse yinede birşey ispatlanamaz. Bana borcu vardı, borcunu yatırdı der geçer adam.
Umarım kimsenin başına gelmez bu tür olaylar.

Yatırdığım banka olsun normal dekontlar olsun üzerine alınan kuş ücreti diye not düşerim,tabii bunu kullanmak istemem ama böyle olumsuz bir durum olursa mutlaka gerekeni yaparım.
Saygılarımla..

Çok geçmiş olsun Arkadaşlar bu şahısla bende telefonda görüştüm,
Banada elektirikci olduğunu söylemişti,Allah,ından bulsun diyelim.

Arkadaşlar merhaba,

İlk önce geçmiş olsun dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için herkeze çok teşekkür ederim. İstanbulda başını derde sokmadan işten eve evden işe giden ailesiyle ve çocuklarıyla mutlu mesut yaşıyan biriyim. Polise başvurup belki bişeyler çıkarabilirim tanıdıklarımda var ama Mahkemesi ıvırı zıvırı çok zaman alan ve baş ağırtan işler bunlar siz dostlarımda bilirsiniz. Çok şey öğrendiğim bu siteden sizlerlede konuyu paylaşmak istedim belki bu insanla bir alış veriş içersinde olan veya olucak olan varsa Onunda canı yanımasın istedim. Görmeden almayın diyen dostlarımızada; belki anlamışlardır görmeden kuş alan acemdir. Doğru bende öyleyim daha yolun çok başındayız. Yıllar önce edindiğimiz bu sevgi tekrardan alevlendi kafesi falan da ayarladık ama gel gelim olmadı işte. Şimdi biraz daha zaman lazım malum bu iş birikim işi bakalım hayırlısı artık. Herkeze tekrardan destekleri için çok teşekkür ederim. Allah iyi insanlar karşımıza çıkarmayı nasip etsin. İyi günler.

Tekrardan geçmiş olsun. Eğer ulaşım sorununu halledebilirseniz size bir iki çift hediye kuş göndermek isterim.

Çok çok geçmiş olsun bende ıspartalıyım böyle dolandırıcılara dikkat etmemiz lazım.Tekrar geçmiş olsun.

Konuyu okudum.Şahsen bir Ispartalı olarak bu konu hakkında Sahibinden Comdaki sayfama banada msj geldi tanıyormusun diye.Araştırdım.Bakın arkadaşlar 14 yıldır Süleyman Demirel Ünüversitesinde memurum.Böyle bir şahısı tanıyan yok.Mehmet Kuşçu isimli bir arkadaşımız var Aliköylü onada sordum ama tanımadığını ve köylerinde böyle biri olmadığını söyledi.Sahibinden com adlı sitedeki ilan resimlerine baktım kümes Ispartada o kadar yer bilmeme rağmen tanıdık değil.30 tl den kuş alınırmı.Alınır ama ona göre olur.İşte sonuç.Videolarda öyle oynayan kuşlarıda kimse 100 tl den aşağı vermez.Mümkün değil.
Bir kere şunu söyleyeyim geçmiş olsun.Gerçekten üzücü bir olay.Hatta İstanbuldan Emre diye bir kardeşimiz var abi 30 tl den çok güzel dönen kuşları varmış git bi seyret dedi.Olur dedik tel açtım kuşlar satıldı dediler bende ardına bakmadım.demek olay böyle.Mağdur arkadaşlara geçmiş olsun.Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.

Murat bey teşekkür ederim alakanız için. Ama çevre ve tanıdık olmayınca bir şekilde bir yerden temin etmek gerekiyor. Tabiki böyle olucağını hiç düşünmemiştim. Ama buda bir ders oldu tabi. Fiyatı ise ilanda toptan verdiğimiz için ucuz falan diyince aldandık. iyi günler.

Hüseyin merhaba,

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim. Ayrıca teklifin çok mutlu etti beni. İyi insanların hala olduğunu bilmek çok güzel. Sana gönderdiğim Özel mesajdada belirttiğim gibi olursa ancak öyle kabul edebilirim.

Teşekkürler,iyi günler.

Ulaşım sorununu halletmeniz durumunda sorun değil.

öncelikle geçmiş olsun,bu gibi haramiler bütün mesleklerde ve bütün camialarda var maalesef. İnşallah ıslah olur başka kimseye kazık atmaz. Kuş alırken daha dikkatli olmak lazım. İnanın o kişi paranızın hayrını göremez, Allah ondan misliyle çıkarır. Tekrar geçmiş olsun

Mehmet bey merhaba,

Teşekkür ederim. Tabiki bu iyi bir ders oldu bana. Ve iyi bir tecrübe. Herkezi kendin gibi bilirsen sonuçlarınada katlanmak zorundasın. Tekradan teşekkürler.

İyi günler...

arkadaşım gecmiş olsun öncelikle böyle şerefsizler var ne yazıkki kuşcuların yüzde doksnı yalancı zaten ben görmeden almıyorum yanlız mezatlarda da var böyle şerefsizler dişiye erkek diyor erkeğe dişi veya hastalıklı kuş getiriyorlar o an anlaşılmıyor eve götürüyosun iki gün sonra mefta yada dişi dedikleri kuş güldür güldür erkek cıkıyor ya bunun gibi sade sen dolandırılmıyorsun hepimize aynı uygulamalar yapılıyor gecmiş olsun

Mesut bey çok teşekkür ederim. Unutmaya çalışıyoruz artık. Kulağımızada küpe oldu tabiki. :tamam:

Geri