Çorum'dan Paşa Kaya'nın performansları müthiş kuşları-RESİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
Tekrar Merhaba Şenol Bey Kardeşim
Telefonumu gönderdim.Geldiğinizde mutlaka arayın.
Konumuza gelince,
Ben bu siteye üye olalı 5-6 ay civarı oldu.Hergün aralıksız olarak ziyaret ve konuları takip ederim.Bir konuda yanılmadığımı birkez daha anladım;
"Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olurmuş" Örneğin Benim için kuşun hedefe atışları çok önemli ve kıymetlidir.Yine bu sitede üye olan yeğenim Ali Toker vardır, oda kuşun çok sefere girmesini sever. Biraderimde kuşun atışı ve uzun gidişini çok sever.
Bu ve bunun gibi örneklerden yola çıkareak, Paşa beyin kuşları sizin sevdiğiniz oyun kriterlerine sahip olduğu için çok kıymetli görüyorsunuz.
Aynı kriterlerde bende bir kuş uçuruyorum,buraya 1-2 videosunu ekledim. (Gök Aynalı Dişi- taklaci-guvercin-videolari/anakaradan-nurullah-cam-video-gok-aynali-t7933.html )herşeyi çok güzel ama,hedefe atışı istediğim gibi değil.
Yani Şenol kardeşim,bu özelliklerin sonu yok,ben 45 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri kuş beslerim(amatörce), gerçek anlamda çok güzel kuşlar besledim uçurdum,bir o kadarda eşimde dostumda seyrettim. Allah herkese kazasız belasız sağlıklı kuş uçurmalar nasip etsin.
sevgiler selamlar

dogan18' Alıntı:
Tekrar Merhaba Şenol Bey Kardeşim
Telefonumu gönderdim.Geldiğinizde mutlaka arayın.
Konumuza gelince,
Ben bu siteye üye olalı 5-6 ay civarı oldu.Hergün aralıksız olarak ziyaret ve konuları takip ederim.Bir konuda yanılmadığımı birkez daha anladım;
"Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olurmuş" Örneğin Benim için kuşun hedefe atışları çok önemli ve kıymetlidir.Yine bu sitede üye olan yeğenim Ali Toker vardır, oda kuşun çok sefere girmesini sever. Biraderimde kuşun atışı ve uzun gidişini çok sever.
Bu ve bunun gibi örneklerden yola çıkareak, Paşa beyin kuşları sizin sevdiğiniz oyun kriterlerine sahip olduğu için çok kıymetli görüyorsunuz.
Aynı kriterlerde bende bir kuş uçuruyorum,buraya 1-2 videosunu ekledim. (Gök Aynalı Dişi- taklaci-guvercin-videolari/anakaradan-nurullah-cam-video-gok-aynali-t7933.html )herşeyi çok güzel ama,hedefe atışı istediğim gibi değil.
Yani Şenol kardeşim,bu özelliklerin sonu yok,ben 45 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri kuş beslerim(amatörce), gerçek anlamda çok güzel kuşlar besledim uçurdum,bir o kadarda eşimde dostumda seyrettim. Allah herkese kazasız belasız sağlıklı kuş uçurmalar nasip etsin.
sevgiler selamlar

Merhaba Doğan Bey;

Söylediğiniz her cümleye aynen katılıyorum. Herkes başka bir kuş tarif edebilir, "en iyi kuş hangisidir?" sorusu sorulduğunda.
Tam da dediğiniz gibi Paşa abinin kuşları benim sevdiğim, beğendiğim oyun kriterlerine sahip olduğu için çok kıymetli görüyorum.
İzlediğim kuşlarından bir arkatepe maviydi. 5-6 taklayla gidiyordu ve hemen hemen her taklasının arası 8-10 metreydi. o kadar nizami, o kadar düzgün, o kadar tempolu ve sert çıkıyordu ki nasıl bu gücü buluyor diye düşünmeden edemiyorsunuz. Yani sizin videodaki kuş ona hiç benzemiyor. Siz Ankara'da olduğunuza göre Çorum'a yakınsınız. Sanıyorum o kuş tüyden çıktı ve tekrar antreman vermeye başladı Paşa Abi. Gidip izleyebilirsiniz müsait olursanız.
Hepimizde iyi kuş var elbette. Ben onun kuşlarını gördükten sonra kendi kuşlarımdan da, başkalarının beğendiğim kuşlarından da gözümü çevirdim. Keyif alamaz oldum. (Bu kadar da övülmez ki değil mi? Ama hakkaten övülecek kuşlar.)
Selamlar.

Şenol

İnşallah,vakit ve nasip olursa gidip izleriz. Benim eklediğim videodaki kuşta 40 dakika içerisinde 8 sefer çıkardı (5 dakikada bir sefer) her seferini 8-10 takla bazen 12 takla ile bitişikte gördüğünüz inşaatı 2 kat sıyırdı.(11 katlı ,her katı 3mt hesap edersek 50-60 mt)
bende sizin gibi bu kuş için bu "nefesi nasıl buluyor" diyordum.
Ama bir önceki mesajımdada dediğim gibi hedefe atışları benim istediğim gibi değil. onun için Şu an anne ve babasının altında başka kuşun yavrusu var.
işte kuşçuluk böyle birşey olsa gerek.Sonu olmadığı gibi,herkesin ayrı bir kriteri oluyor.Bu yüzden iyiyi bulmak çok zor.
size ve tüm kuşçu arkadaşlarımıza Sağlıklı uçurmalar dilerim
sevgiler selamlar

dogan18' Alıntı:
İnşallah,vakit ve nasip olursa gidip izleriz. Benim eklediğim videodaki kuşta 40 dakika içerisinde 8 sefer çıkardı (5 dakikada bir sefer) her seferini 8-10 takla bazen 12 takla ile bitişikte gördüğünüz inşaatı 2 kat sıyırdı.(11 katlı ,her katı 3mt hesap edersek 50-60 mt)
bende sizin gibi bu kuş için bu "nefesi nasıl buluyor" diyordum.
Ama bir önceki mesajımdada dediğim gibi hedefe atışları benim istediğim gibi değil. onun için Şu an anne ve babasının altında başka kuşun yavrusu var.
işte kuşçuluk böyle birşey olsa gerek.Sonu olmadığı gibi,herkesin ayrı bir kriteri oluyor.Bu yüzden iyiyi bulmak çok zor.
size ve tüm kuşçu arkadaşlarımıza Sağlıklı uçurmalar dilerim
sevgiler selamlar
slm lar. epeydir siteye girmemiştim. paşa kaya nın kuşları gerçekten çok güzel arkadaşlar.ben çok kuş seyrettim. bu kuşlarda bilhassa atma taban takla ve fişek mükemmel. birde bu kuşlarla her kuş ucamıyor yavruyken. kuşlar üveyik ucuşlu. hızlı ucuyolar ve atmaları çok uzaktan zannedersinizki atmaca kuşa dalıyo. ama bu kuşları burada anlatmanın imkanı yok seyretmek lazım. ha birde bizim burda yazdıklarımızdan paşa kayanın haberi bile yok bence.ama gene söylüyorum bu kuşları seyretmeyen, ne kadar anlatırsak anlatalım tam anlamıyla anlayamaz. fırsatınız olursa seyretmenizi tavsiye ederim

yunus kardeş s.a ben ali istanbuldan paşa abinin kuşları şimdilik güzel ama sen genede bunları yavruya baktıktan sonra seyret.sende kendi ağzınla söylüyosun böyle şitdetli kuş oynarmı oynar oynar tabi niye oynamasın örneklerini geçmiş tarihte görmüştük ama unutma her ateş bi gün söner. duyduma göre sende 1 çift almışsın onlardan inşallah sende görürüz yerinde güzel bizim kuşlar yavruya baktıktan sonrada oynuyor.sende gözünle gördün zannedersem.sendeki mavinin teyzesi bende yarışa hazırlıyorum.unutma tüy dehiştiren kuş yavruya bakmadan eke sayılmaz. saygılar.

efsane78' Alıntı:
yunus kardeş s.a ben ali istanbuldan paşa abinin kuşları şimdilik güzel ama sen genede bunları yavruya baktıktan sonra seyret.sende kendi ağzınla söylüyosun böyle şitdetli kuş oynarmı oynar oynar tabi niye oynamasın örneklerini geçmiş tarihte görmüştük ama unutma her ateş bi gün söner. duyduma göre sende 1 çift almışsın onlardan inşallah sende görürüz yerinde güzel bizim kuşlar yavruya baktıktan sonrada oynuyor.sende gözünle gördün zannedersem.sendeki mavinin teyzesi bende yarışa hazırlıyorum.unutma tüy dehiştiren kuş yavruya bakmadan eke sayılmaz. saygılar.

A.S Ali kardeş.
Söylediklerinde haklısın. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Yani mutlaka yavruya baktıktan sonraki performans önemli. Şimdi ben Paşa abinin yavruya kusturduğum dişi bir mavisini kaldırmaya başladım. İnşallah neler yapacak birlikte izleriz.
İsmail abinin kuşlarını zaten çok iyi biliyorsun, yavruya baktıktan sonra daha iyi oluyorlar, daha oturaklı oluyorlar.
Paşa Abi'nin kuşlarını tanır mısın bilmiyorum. Şu anda uçurduğu eke bir kuşu var. Kendi öz kuşum dediği kuşlardan biri. Oldukça iyi olduğunu söyledi.
Bilmiyorum, benim düşüncem daha önce de söylemiştim, iyi kuşun özellikleri belli. Aynı fikirdeyiz iyi kuşu tanımlarken. İsmail Abi'nin Paşa Abi'nin ve ya bir başkasının, her kimin kuşu iyiyse onu elbetteki söyleyeceğiz. Bunun için de mutlaka uçurup, verilecek tüm fırsatları kuşlara tanıyıp, o şekilde görebiliriz. Benim düşüncem bu.
Herhangi birinin kuşunu sonuna kadar görmeden kötüleyemem.
Selamlar.

Şenol

benim duyduma göre sen 1 çift damızlık almışsın 1 tanede yanında hediye etmiş.tek 1 kuş o kuşumu uçuruyorsun.inşallah oynarlarda biz de paşa abinin kuşlarını senin sayende yavru üzzerinde oynadıklarını görmüş oluruz.

Merhaba,

Paşa abi'nin kuşlarından bazılarını daha ekledim.
Selamlar.

Şenol

Ekli dosyalar

• IMG_0335.webp
    IMG_0335.webp
    396.8 KB · Görüntüleme: 1,824
  • IMG_0343.webp
    IMG_0343.webp
    191.1 KB · Görüntüleme: 1,843
  • IMG_0355.JPG
    IMG_0355.JPG
    0 bayt · Görüntüleme: 1,728
slm.

Ekli dosyalar

• IMG_0366.webp
    IMG_0366.webp
    143.3 KB · Görüntüleme: 1,756
  • IMG_0364.JPG
    IMG_0364.JPG
    300.2 KB · Görüntüleme: 1,879
  • IMG_0351.webp
    IMG_0351.webp
    337.8 KB · Görüntüleme: 1,857
kuslar guzel.yunus beyın sergıledıgı tavır da normal..ancak ''bu kadar ıyılerını gormedım sımdıye kadar'' seklındekı yorumunu gozlem eksıklıgıne baglıyorum..:)) ınsaallah ufkunuz daha da genısler yunus bey..genısletırızz evvelallah.saygı ve sevgıler..

OFFICER' Alıntı:
kuslar guzel.yunus beyın sergıledıgı tavır da normal..ancak ''bu kadar ıyılerını gormedım sımdıye kadar'' seklındekı yorumunu gozlem eksıklıgıne baglıyorum..:)) ınsaallah ufkunuz daha da genısler yunus bey..genısletırızz evvelallah.saygı ve sevgıler..

Merhaba Davut bey;

Benim tanımladığım "iyi kuş" tanımına bu kuşlar tam oturuyor. Bu nedenle belki, bu şekilde bir ifade kullandım.
Hala da aynı ifadeyi kullanıyorum ben. "Bu kadar iyilerini görmedim" diyorum yani. Ufkum daha da genişlesin tabii. Ama nasıl olacak bu? Siz bu kuşları bilmiyorsunuz. Bu kuşların mesafesini, takla sayısını, sefer sayısını geçen kuşlar olabilir. Ama benim artık bunların dışındaki başka özelliklere dikkat ettiğimi bilmenizi isterim. Şöyle düşünün, bu kuşlardan daha uzun fişek yapan kuşlar izledim ama inanın bu kuşları izledikten sonra artık o kuşları izlerken keyif alamaz oldum.
Kendimi aslında iyi bir gözlemci olarak bilirim. Gözlemlediklerim içindekilerin en iyisi bunlar. Siz, daha iyi olduğunu düşündüğünüz kuşlarınız olduğunu söylüyorsunuz sanıyorum. Ben onları da gözlemlemek isterim. Bizim bu kuşlardan şu anda uçan 2 tane yavru var. Yaklaşık 1 ay oldu. İnşallah yakın bir zamanda izlemeniz için sizi davet edebilirim. Belki o zaman siz ufkunuzun genişliğini tekrar ölçme fırsatı bulursunuz.
Selamlar.

Şenol

inşaallah şenol bey..yakın sayılırız zaten..guzel bır konu acmıssınız.bu konuda duzeylı bı rekabete gırmek ısterım acıkcası.fıkrınıze saygı duydugumuda belırteyım.karsılıklı zıyaret cok makbule gecer.saygılar..

MERHABALAR ŞENOL BEY .HAZIRLADIĞINIZ YAVRULARI İNŞALLAH BİZİM YARIŞMAMIZADA UÇURURSUNUZ.BİR ÇAYINIZI İÇER. KUŞLARI HEM SEYRETMİŞ HEMDE PUANLAMIŞ OLURUZ.

GÖRÜŞMEK ÜZERE.

kuschu' Alıntı:
MERHABALAR ŞENOL BEY .HAZIRLADIĞINIZ YAVRULARI İNŞALLAH BİZİM YARIŞMAMIZADA UÇURURSUNUZ.BİR ÇAYINIZI İÇER. KUŞLARI HEM SEYRETMİŞ HEMDE PUANLAMIŞ OLURUZ.

GÖRÜŞMEK ÜZERE.

Merhaba Levent Bey;

Yavruları hazırlamamızın en önemli nedeni zaten yarışmalar. İnşallah 1-2 ay içerisinde hazır olurlar ve sizlere iyi bir kuş izletebiliriz. Dün yavrulardan biri 2 saati geçti. Diğeri de 1 saati geçmeye başladı. Yavaş yavaş forma girmeye, tat vermeye başladılar. Çayı yudumlarken daha fazla keyif verdirmeye başladıklarında emin olun sizi çağıracağız, nasipse.
Selamlar.

Şenol

kuslar hakikaten göz alıcı...basarıyar dilerim..

forumda gördüğüm en kalite kuşlardan biride bunlar oyunlarına gelince siz zaten denenmiş kuşlar diyorsunuz güle güle besleyin gökler bir başka güzel çok begendim

erdogancan78' Alıntı:
forumda gördüğüm en kalite kuşlardan biride bunlar oyunlarına gelince siz zaten denenmiş kuşlar diyorsunuz güle güle besleyin gökler bir başka güzel çok begendim

Merhaba Erdoğan Bey;

Yorumunuz için teşekkürler.
Selamlar.

Şenol

Geri