deneyin ve görün

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesut-1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mesut-1907

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mesut sönmez
Meslek
güvenlik
İlgi Alanı
Kuşlar
selamlar...bilmem bana katılırmısınız kuşları tarasada besledigim için minerallerle karışık kum kutusu var kuşlarımı saldıgımda sanki günlerce aç kalmış gibi direk o kutunu başına toplanıyorlar ve kafalarını hiç kaldırmadan o kumu yiyorlar merak ediyordum niye bu kadar iştahlı yiyorlar bu kumu diye sonunda buldum.Yan tarasada bi kadın kedi besliyor kedi de gelip af edersiniz çişini o kuma yapıyor muş seneler önce duymuştum böle bişey kumun içine işe demişti bi abi haklıymış bence bende işi biraz geliştirdim 2 aylık oglum var oraya işettirdim. kavga bile ettikleri oluyor o kumu yerken.Sonuçta idrar da da mineraller var. Deneyin ve görün benden paylaşması.yorumlarınızı bekliyorum.

Ya kardeşim size verilmesini istemediğiniz şeyleri hiçbir hayvana yedirtmeyin onası bi minaralmişki sidikte çıkıyo lütfen :asla:

yok daha neler bende ilk defa duydum yaw.
bende bahcede beslediğim için npek mineral sorunum yok tavuk gibi yayılıyorlar tek korkum cekenez atmaca ve kedi
Saygılar...

gercekten cok enteresa bi konu üstünde duruyosunuz ya bi kere mineral olsa vücüttan dıskı olarak niye atılsın ki vücüy yararsız olan seyleri dısarı atar idrar da asit bulunmaktadır mantıgıma gore soyle bı acıklama yapabilirim asitle daha güzel sindirip yapıyo olabilr hayvanın hosuna gider güzel calısan bi sistem şaşrıdım yani

Arkadaşlar Sidik de tuz vardır Ter gibi düşünün o yüzden yiyorlardır . Fakat sağlıklı bi durum olacağını sanmıyorum sonuçta sizin vücudunuzdan çıkan pisliktir o su . Hayvanlar tuzuna aldanıp kumu afiyet ile yiyor olabilir . Hani güvercinler için mineral olmasa , eksiklerini tamamlamaları için vitaminler olmasa tamam belki yedirebilirsiniz ama bence yazık . Sonuçta onlar da canlı . Aynı şey size yapılsa hoş olmaz sanırım . Yanlış bir bilgi bence. Sonuçta sizde bi hastalık olsa hayvanlara geçebilir . Ben önlerine kum koyarken bir kaç kere yıkıyorum ki kumu pislik kalmasın diye . Kedi olsun , siz olun hayvanların sağlığıyla oynamaktan öteye geçebileceğini zannetmiyorum ...

MUZAFFER KURTULUŞ

evet arkadaşlar o kuşların tuz ihtiyacı var sidikte tuzluymuş ondan oraya gidiyo kuşlar (:

bu kadarda kara cahil olunmaz,birde deneyinde görün yazmış arkadaş güvercinleri sevdiğindenmi yoksa iş olsun diyemi besliyorsun, bir avuç tuz atacağına :asla: ,sidiğin içinde faydalı tuzmu varmış yoksa vücuttan atılması gereken işe yaramayan ,zararlı herşeymi :sinirli: çocuğunada kötü örnek oluyorsun tebrik ederim,biz hastalıkları nasıl ,hızlı tedavi edebiliriz diye kafa yoruyoruz ,neyse size başarılar dilerim .

arkadaşlar arkadaşım yanlış degil fakat eksiz eskiden benim bahçemde köpek varkende bu olay oluyordu buradaki olay minarel degil idrardaki tuz olayı her canlı gibi kuşlarında tuza ihtiyacı var bu kum olabilir çay olabilir karıştırabileceginiz deneyin aynı olayı görürsünüz sadece yemlediginiz yere ara sıra toz şeker tuz karıştırın koyun aynı ihtiyacı karşılar aynen onunda öyle yerler şafak

Yeme ve toprak kovasına bi avuc tuz atmak çok mu zor ?

Biz bu güverc,nleri sevdigimiz için besliyoruz unutmayın.

göksal balcı' Alıntı:
bu kadarda kara cahil olunmaz,birde deneyinde görün yazmış arkadaş güvercinleri sevdiğindenmi yoksa iş olsun diyemi besliyorsun, bir avuç tuz atacağına :asla: ,sidiğin içinde faydalı tuzmu varmış yoksa vücuttan atılması gereken işe yaramayan ,zararlı herşeymi :sinirli: çocuğunada kötü örnek oluyorsun tebrik ederim,biz hastalıkları nasıl ,hızlı tedavi edebiliriz diye kafa yoruyoruz ,neyse size başarılar dilerim .
konuşma tarzımıza dikkat edersek iyi olur.buraya yazdıgım konu yanlış ta olabilir dogruda olabilir.eleştirilerede açıgımdır.ama dogru kelimelerle lütfen.Yoksa bende kelimelerimi degiştire bilirim. LÜTFEN

ya arkadasım kişle alakası yok hafdada 1,2 kere tuzlu cay ver kuşlara zavallılar tuzsuz kalmıslardır ondandır temlenmiş cayın temını dükme bıraz tuzla karıstır kuslaırnın onune koyda gor nasıl oluyor yemek sakın bırdahada işeme kusların yemleırne fılan sonuçda ıdrar dısarıya atılan bır atık yanı fislik ...kuşların hepsi hasdalıklı olur

Aşırıya kaçmadan haftada bir yada birkaç haftada bir kuşlarınızın temiz kumuna yada toprağına tuz koyun , kuşlar bu tuzu acılığından dolayı iştahla yer, fakat tad alma duyuları bizimki ile bire bir aynı değildir . Kuşlarınıza nekadar çok tuz verir iseniz okadar çok yerler, hiç doymadan ve sıkılmadan daima tuzu ararlar . Aşırı tuz ise su tüketimini artırır kuşları zayıf düşürür yavru ların da ölmesine hadi sebep olabilir, ölçülü bir şekilde tuz kum killi toprak karışımı verebilirsiniz , kuşların mineral ihtiyacını karşılamak adına .
Kumun ve tıprağın kuşların önünde sürekli bulunması faydalıdır, çünkü kuşklarda bizde olduğu gibi mide asiti yoktur, tüketilen kum , toprak kırıntılı taş vs taşlıkta yemin hazmine yardımcı olurken içeriğindeki bazı mineraller de kuş için faydalıdır bu iyidir .Ama tuzda ölçülü olmak şarttır, fazlası yardan çok zarar verir kuşlar yiyor seviyor diye aldanmamak gerekir . O idrarlı toprağında çok faydalı olcağını düşünmüyorum açıkçası .. .. selamlar .ŞEREF

İlk defa duydum tabi inginç geldi bu mineraller için başka yöntemler deneseniz daha iyi olur ama gene de siz daha ii bilirsiniz

s.a arkadaşım biz kuşçular besledigimz güvercinleri kendi canımız gibi koruyup besliyor büyütüyoruz butürlü şeylere inanmayın tabikide kuşların tuza ihtiyacı var alın marketten bir paket kalın tuz yemlediginiz yere dökün o şekilde verin .

saygılar;

UFUK NEŞE..

bu idrarla değil tuzla alakalı birşey dediğin kumdan bizdede var ve kuşlar istedikleri kadar tok olsa bile dalıyolar o kuma nedene ise içinde idrar değil tuzdur sendekinin nedeni ise idrarda tuz bulunduğu içindir yerinde olsam kumun üstün tuz döker ve karıştırırım idararı boşver daha faydalı olur

insan vücudundan atık olarak dışarı salınan her şey kullanılıp eskimiş yararsız fazlalık yada zararlı olan toksinlerdir.bunların diğer canlılara yarar sağlama olanağı hemen hemen yoktur.beslediğiniz yerle ilgili olarak hayvanlarınızın ihtiyaç duydukları minaraller tuzlar kalsiyum vb.şeyleri karışık yem tuz kireç gibi maddelerden vermeniz çok zor olmasa gerek.güvercin beslemek hastalık ,tutku.anlatılmaz bi yaşantıdır öyle değilmi.hadi yaptığınızı bidaha düşünün.saygılar

neden kızdığını anlamış değilim,yaşın yazmıyor ,bu siteye sadece yetişkinler değil gençler hatta çocuklarda giriyor.bir anlık muziplikle yaptığını düşün ,tüyünü kabartsa üzüldüğümüz kuşlarımızdan ,hastalanıp ölse,hiçmi üzülmezsin ben ağır yazdıysam kendi adıma özür dilerim ama sende bir düşün başlık açarken olmazmı :slm:

kusura bakmayın ama bana göre yanlış birşey bende kuşlarıma toprak veriyorum onlarda yiyor ama idrarı felan denemeye gerek yok
madem sen denedin ne gibi faydasını gördün peki açıklarsan bizlere belki sanada hak veririz ama denemeyen kişi olaraktan çokta birşey yazamıyorum ancak
insanın vücudundan atmak için gereksinim duyduğu idrarı başka bir canlının kullanması biraz anlamsız sonuçta kuşlarda bizler gibi birer canlı ama faydasını görüyorsan açıkla bize

saygılar

emre kalender

metin hoca' Alıntı:
insan vücudundan atık olarak dışarı salınan her şey kullanılıp eskimiş yararsız fazlalık yada zararlı olan toksinlerdir.bunların diğer canlılara yarar sağlama olanağı hemen hemen yoktur.beslediğiniz yerle ilgili olarak hayvanlarınızın ihtiyaç duydukları minaraller tuzlar kalsiyum vb.şeyleri karışık yem tuz kireç gibi maddelerden vermeniz çok zor olmasa gerek.güvercin beslemek hastalık ,tutku.anlatılmaz bi yaşantıdır öyle değilmi.hadi yaptığınızı bidaha düşünün.saygılar
tşk ederim

Valla arkadaslar bu cok sacma bir olay , lutfen boyle bir olaya basvurmayin.Yazik gunahtir , birakin kuslariniza idrarinizi icirmeye/yedirmeye bahcenize isemek basli basina yanlistir.Sahsen ben boyle tanidigim bir insanli derhal iliskimi keser birdaha gorusmem cunku cok hwr yonden yanlis bir olaydir.

Merhaba arkadaşlar kuşların bunu yemesi tuz ihtiyacındandır.Ama idrarın kuşların yediği tabaga çanaga yapılması hoş değil.Herkese bol yavrulu sağlıklı günler.

yha abicim yapmayın böyle şeyleri...
Kuşların mineral kumlarını sevdiği çok açık onun çişle ne alakası var!!!

Eğer gerçek kuşçuysanız kuşlarınızı kendi çocuğunuz gibi görür ona göre davranırsınız...

S.A Bİ YAZI YAZDIK ÇOGU KİŞİ AHKAM KESİYOR YOK SAÇAMLIK MIŞ YOK İDRAR VERİLİRMİYMİŞ YAZIKMIŞ GÜNAHMIŞ.YA ÇOK MERAK EDİYORUM BANA AHKAM KESENLERİN KÜMESLERİNİ ÇOGU KİŞİ KUŞLARINI KENDİ (AF EDERSİNİZ) BOKLARININ İÇİNDE BESLİYORDUR PARAYA KIYIPTA KUŞLARINA IZGARA ALMAMIŞTIR.TAMAM BELKİ HATALI OLABİLİRİM OLUMLU ELEŞTİRİLERE DE AÇIGIM ZATEN BU KELİMELERİM OLUMLU YÖNDE ELEŞTİRENLERE DEGİL ONLARA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM ZATEN LAFIM YANLIZCA AHKAM KESEN ARTİSLERE

bence komsunuzun kedisini teresiniza gecmesini engelleseniz kuslarinizin sagligi daha ii olur kumu az yeseler bile
saygilarla fermat

mesut-1907' Alıntı:
S.A Bİ YAZI YAZDIK ÇOGU KİŞİ AHKAM KESİYOR YOK SAÇAMLIK MIŞ YOK İDRAR VERİLİRMİYMİŞ YAZIKMIŞ GÜNAHMIŞ.YA ÇOK MERAK EDİYORUM BANA AHKAM KESENLERİN KÜMESLERİNİ ÇOGU KİŞİ KUŞLARINI KENDİ (AF EDERSİNİZ) BOKLARININ İÇİNDE BESLİYORDUR PARAYA KIYIPTA KUŞLARINA IZGARA ALMAMIŞTIR.TAMAM BELKİ HATALI OLABİLİRİM OLUMLU ELEŞTİRİLERE DE AÇIGIM ZATEN BU KELİMELERİM OLUMLU YÖNDE ELEŞTİRENLERE DEGİL ONLARA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM ZATEN LAFIM YANLIZCA AHKAM KESEN ARTİSLERE
kusun senin tabirinle bokun içinde yaşıyor diyosun bu güne kadar boktan ölen bi kuş olmamış olmazda zaten ne demek cocuk işetmek kedi işetmek akıl karı deyil böyle işler herkesi alıp konu açtırırlarsa olacağı bu insanlarıda yanlış yönderiyolar admin dikkat et biraz lütfen yeni başlayan yada acemi insanlara yanlış örnek oluyolar lütfen adam akıllı konular açalım Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

arkadaşlar bildiğiz üzere insandan cıkan idrar 10 sn sonra parazit haline dönmektedir böyle bişey yapmayın sakın..! kısacası şöyle anlatayım biraz kum ve toprağı karıştırın bi kaba koyun ve servisyapın artı birde kaya tuzu evet bir parça kayatuzu koyun sorun kalmaz kuşlarınız toprak yemeyi yarı yarıya azaltacaktır hepsi bu,,,,,,,,,,, ayda bir iki de morol ve maydonoz tirü sebzeleri ince ince kıyıp atabilirsiniz ama az

mesut-1907' Alıntı:

Bizim yaptığımız artislik değil gerçek kuşçuluk. Yaa seb kimsinki veya ben kimimki çişimi kuşlara vereyim. O hayvanlara saygınız yoksa bırakın lütfen kuşçuluğu.
Ayrıca insan idrarı yani çişi yaraları falan da geçirmede yardımcı olur. O zaman siz kuşlarınıza bunu yapıyorsanız günün birinde çocuğunuz yere düştüğünde gel yavrum işeyim geçsin dersiniz :asla:
Eğer kuşları gerçek bi çocuğunuz gibi görmüyorsanız ona göre davranmıyorsanız size kuşçuluğu bırakmanızı tavsiye derim..
Bu arada tüm yazıyı büyük harflerle yazmanın ne demek olduğunu umarım biliyorsunuzdur ve site yönetiminin bunu dikkate almasını riza ediyorum...

Gerçek kuşçulara selamlar
SİNAN ÖZTEKİN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri