DENİZLİ DE KARANLIKTA DOLAPÇI KEYFİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Re: DENZİLİ DE KARANLIKTA DOLAPÇI KEYFİ

ibrahim_demir' Alıntı:
9 KUSURLU HARAKET...
1. bana selanık kusunu anlatırmısın eksılerıyle artılarıyla.....

Arkadaşa sormuşsunuz ama bu ırkı yakından tanıdığım için cevap vermek istedim ; Sizin dolapçılara göre daha Uzun boyunlu, uzun bacaklı ve kuyruklarının daha uzun olması yerde ilk dikkat çeken özellikleridir.Dönüşleri çoğunlukla göğüs üzerinedir.Umut arkadaşımızın eklediği Denizliden 50 sene öncesine ait resimde önde duran beyaz kuş Selaniklere bir örnektir.

Birde resim ekleyeyim Selanik tarzı kuşlara örnek.. Karşılaştırma imkanınız olur !

selanik1m.jpg

selamlar....
kenan arkadasım emegıne saglık....bu fotografı dıger forumlarda gordum besleyen arkadasıda tanıyorum forum ortamından ama bu kus seanık degıl KOSAVA DONEGIDIR.....kı you tube kosovskı dünek yazdıgın zaman bu kusların donuslerınıde ısleye bılırsın...turkıyede boyle bı donus yok arkadasım ve bu kus selanık degıl....selanık kusunu sormamdakı neden de su denızlıdekı beyaz dolapcılara selanık veya selanık kırması dedıgı ıcın sormustum...tekrardan emegıne saglık......
denızlıden saygılar.....

evet kosovaların kanat uzunluğu denizli dolapçılarına nazaran daha kısa oluyo.bu sebeplede kuyruk uzun görünüyo

Çoğu yerde selanik olarak dönek ve dolapçılara deniyor. Örneğin muğlada dolapçıya selanik denir. Dolapçı olarak az kişi biliyor.

evet bizim orda da çilli dönek diye bilinir sizin dolapçılar

Selamlar İbrahim

İsmine Kosova döneği diyebilirler fizik yapısı olarak 1 - 1 selanik denebilecek bir kuş ,örnek olması için koydum !

Yamalı olayına gelince Şu denizlide çekilmiş 50 sene öncesine ait foto biraz tuhafıma gitti kuşların arasında bizim dolapçı denilince aklımıza gelen arap ,çil, gök kostümlü kuş göremedim hepsi akbaş ve selanik tarzı kuşlar aralarındada yamalı diye tabir edilen kuşlar var genede fazla uzatmadan kuşları havada ve altından gelen yavrularla değerlendirmek lazım diyelim.

Saygılar.

kenan81' Alıntı:
Selamlar İbrahim

İsmine Kosova döneği diyebilirler fizik yapısı olarak 1 - 1 selanik denebilecek bir kuş ,örnek olması için koydum !

Yamalı olayına gelince Şu denizlide çekilmiş 50 sene öncesine ait foto biraz tuhafıma gitti kuşların arasında bizim dolapçı denilince aklımıza gelen arap ,çil, gök kostümlü kuş göremedim hepsi akbaş ve selanik tarzı kuşlar aralarındada yamalı diye tabir edilen kuşlar var genede fazla uzatmadan kuşları havada ve altından gelen yavrularla değerlendirmek lazım diyelim.

Saygılar.

selamlar

Arkadaşlar herkezde arap,çil,gök,dolapçılar olacak diye bi kaide yok selanikler tip olarak dolapçıya benzer tamam ama bu kuşlar Denizliye girdiği gibi çıkmıştır.Yamalılara gelince orjinal dolapçılardır ve kırmalık yoktur,bu kuşlar Denizlide arap ve çillerin dönüş stileriyle birebir aynıdır ve eski üstadların hepsinin sınavından geçmiş ve dolapçıda görülmesi istenmeyen 9 kusurlu hareketi göstermemektedir.Şu da bir gerçektirki malesef halen daha akbaşlarla sütbeyaz dolapçılar kırılmakta ve yamalılar alınmaktadır ama tip yuva sadakatı ve dolapları, dolapçılarla çok farklıdır,dolapçı yı iyi bilenler aradaki farkı kolaylıkla görebilirler.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

kenan81' Alıntı:
Selamlar İbrahim

Saygılar.
selamlar...
kenan senı gayet ıyı anlıyorum dolapcı tanıtımında sadece arap cil ve varyasyonları tanıtıldı...ama denızlıye geldıgınde buna ılaveten beyaz ve yamalı grubuda var...evet akbaslarla kıranlar hala var...ama gercekten 9 kusurlu hareketı yapmadan yada altından gelen yavrularında hatasız olanları hala mevcut....ki umut arkadasımın ısaret ettıgı gıbı kosava kuslarının dolapcıdan ayıran cok ozellıgı var...kanat kuyruk oranları boy olarak ırı olusları en buyuk farkları ıse havada yaptıkları oyun turkıyede bole bı donusu kımse kabul etmıyor ne donek besleyen ne dolapcı nede kelebek besleyenler....evet bencede bi kusu havada ızlemek gerekır kı buna kırık dıyebılmek ıcın...ama once on yargılarımızı yenıp denızıye gelıp bu kusları ızlememız gerekıyor.....
denızlıden saygılar.....

Öncelikle yorum yazan bütün arkadaşlara ve abilerimize teşekkür ediyorum birçok yorum yazılmıs ilgimi çekti kuşçuluk öyle bişey ki zamanla her kuş her yörede isim farklılıgına uğrayabiliyor bizim burdurda ise dolapçı dendimi araplar ciller kırmızı ciller kef çiller bunlar gecer tabi bir sürü örnek verilebilir ama o salınan kuşlar bizim burdur adına konusuorum dolabcıya göre daha yumusak döner göğsünün üstüne yatarak döner ama bir çil arap böyle değildir daha serttir dönüş olarak da sağlamlık olarakta bizde bu kusların döneklerden geldiği söylenir ve kapaklı ve yamalı ismiyle geçer fakat bunların dolapçı ırkı oldugunuda öğrenmiş oldum demekki 90 yaşınada gelsek kuşçulukta yeni seyler öğrenilecek..

SATGILARIMLA
HASAN YILMAZ BURDUR

hasanyılmaz' Alıntı:
Öncelikle yorum yazan bütün arkadaşlara ve abilerimize teşekkür ediyorum birçok yorum yazılmıs ilgimi çekti kuşçuluk öyle bişey ki zamanla her kuş her yörede isim farklılıgına uğrayabiliyor bizim burdurda ise dolapçı dendimi araplar ciller kırmızı ciller kef çiller bunlar gecer tabi bir sürü örnek verilebilir ama o salınan kuşlar bizim burdur adına konusuorum dolabcıya göre daha yumusak döner göğsünün üstüne yatarak döner ama bir çil arap böyle değildir daha serttir dönüş olarak da sağlamlık olarakta bizde bu kusların döneklerden geldiği söylenir ve kapaklı ve yamalı ismiyle geçer fakat bunların dolapçı ırkı oldugunuda öğrenmiş oldum demekki 90 yaşınada gelsek kuşçulukta yeni seyler öğrenilecek..

SATGILARIMLA
HASAN YILMAZ BURDUR

selamlar

işaret ettiğiniz kuşlar yani çiller ve araplar döneklerle birebirmi dönüş gösteriyolar.Denizlide bulunan arap,çiller yamalı ve sütbeyazlarla birebir aynı dönüşü sergilerler ve döneklerle dönüş stillerinde çok farklılıklar vardır.Sizdeki dolapçılar dönekler gibi dönüyosa eğer ne kadar dolapçıdırlar tartışılır.

saygılar

umut coşkun' Alıntı:
hasanyılmaz' Alıntı:

SATGILARIMLA
HASAN YILMAZ BURDUR

selamlar

işaret ettiğiniz kuşlar yani çiller ve araplar döneklerle birebirmi dönüş gösteriyolar.Denizlide bulunan arap,çiller yamalı ve sütbeyazlarla birebir aynı dönüşü sergilerler ve döneklerle dönüş stillerinde çok farklılıklar vardır.Sizdeki dolapçılar dönekler gibi dönüyosa eğer ne kadar dolapçıdırlar tartışılır.

saygılar

selamlar

benim yazdığım yorumu bir daha okursanız dolapoçıların farklılıklarından bahsettim dönekler gibi dönüyo gibi bi kelime kullanbmadım bizim burdaki yamalılar kapaklılar dönekler gibi dönüyo dedim dolapçılardan çok farklı oldugunu belirttim hani son cümlenizde yazmıssınız ya dönekler gibi dönüosa dolapçılıkları tartışılır diye tartışılac ak bişey yok ikisini birbirinden ayırdığımız kesin ha şu konuya gelecek olrsak sizin ordaki sütbeyazlar yamalılar dolapçı soyundan geliyodur zaten ona bi lafım olmaz benim sadece belirtmek istediğim yöreden yöreye farklılık gösterdiğiydi.,

SAYGILARIMLA
HASAN YILMAZ BURDUR

selamlar

Abicim sizin oradaki yamalılar çiller,araplar gibi dönmüyomuş bak bende diyorumki bizdeki yamalı ve sütbeyazlar çiller ve araplar gibi döner yani döneklerle kırmalık yoktur,olanlarıda zaten dolapçı diildir benim gözümde ben senin yazdığını gayet iyi okudum sen yazılarında biraz noktalama ve virgül koymaya dikkat edersen zaten yazmış olduğun daha net anlaşılır.

selamlar

Abi ikimizin dediğide aynı şeye gelmiş oldu.her neyse noktalama işaretlerine uymadığımı bende biliyorum biraz ezbere yazdığımızdan oluyo bunlar kusura bakmayın ama bu konusmadan sonra denizliye arada gelir giderim burdan da bazı denizlili arkadaslara arap çil gönderiyorum ama bi çift denizliden o yamalılardan getirecem nasıl döndüklerine bakacağım..:)

saygılarımla
HASAN YILMAZ BURDUR

hasanyılmaz' Alıntı:
selamlar

Abi ikimizin dediğide aynı şeye gelmiş oldu.her neyse noktalama işaretlerine uymadığımı bende biliyorum biraz ezbere yazdığımızdan oluyo bunlar kusura bakmayın ama bu konusmadan sonra denizliye arada gelir giderim burdan da bazı denizlili arkadaslara arap çil gönderiyorum ama bi çift denizliden o yamalılardan getirecem nasıl döndüklerine bakacağım..:)

saygılarımla
HASAN YILMAZ BURDUR

selamlar

Buyur gel yamalıları izleteyim sana hayran olacağına eminim.

s.aleyküm elinizde beyaz yamalı dolapçı satıcak olan varmı uygun fiyat olursa 15 kadar alıcam kendim beslemek için kuşların denizliden olması şartıyla

sebebist' Alıntı:
s.aleyküm elinizde beyaz yamalı dolapçı satıcak olan varmı uygun fiyat olursa 15 kadar alıcam kendim beslemek için kuşların denizliden olması şartıyla

Kadir arkadaşım güvercin almak isteyenler bölümünde konu açarsan yardımcı olabilecek birileri çıkacaktır.

Geri