DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI İÇİN YAPILANLAR BU KONUDA BİLDİSİ OLANLARDAN BEKLİYORUM. cünki daha gecen seneye kadar hiç dirsek acan kuşu tutmuyorken şimdi arkadaşlarda bir kaç kez gördüm kuş dirsek actıgı halde kısa zaman yani 10 gün kadar bir zamanda devamlı ucuruldugunda kapatıyordu. dirsek kapayan ve kapamayan kuşlar hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum şimdiden teşekürler.

Re: DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI İÇİN YAPILANLAR BU KONUDA BİLDİSİ OLANLARDAN BEKLİYORUM

Kuş kanat patlattığında bir kere kesinlikle uçurulmalıdır. Eğer bu geçici bir durumsa bir süre sonra kendiliğinden kapanır. Ama kuş çok sert bir kuş ve her uçuşunda kanama ve yara artarak devam ediyorsa zaten bir süre sonra uçamaz hale gelir. Bu tarz kuşları uçmuyorsa damızlığa çekeyim demek yanlış olur çünkü yavruda da aynı hatayı verir.

Re: DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI İÇİN YAPILANLAR BU KONUDA BİLDİSİ OLANLARDAN BEKLİYORUM

Hoca' Alıntı:
Kuş kanat patlattığında bir kere kesinlikle uçurulmalıdır. Eğer bu geçici bir durumsa bir süre sonra kendiliğinden kapanır. Ama kuş çok sert bir kuş ve her uçuşunda kanama ve yara artarak devam ediyorsa zaten bir süre sonra uçamaz hale gelir. Bu tarz kuşları uçmuyorsa damızlığa çekeyim demek yanlış olur çünkü yavruda da aynı hatayı verir.

biz dirsekli luş beslemediğimizden bu konuda pek bilgim yok peki bu kuşun anne baba ve kardeşinde yok kendisindede bir kanadında var ise böyle deneyime yada bilgiye sahip olan varmı.

selamunaleykum kanat acma denenmis kuslardada olur binde birde olsa ince tuyu tamamlamadiginda olur ama bu uctukca bir iki haftaya kapanir tuyunu tamamlayinca duzelir ve genelde tek taraf eller ama iki tarafida aciliyorsa ve uctukca kapanmazsa makbul deyirdir seninde soyledigingibi kenan kardes .
yeni ucuma baslattigin yavrularin durumu ne kolay gelsin
saygilarla ferhat

valla bir tane seyrettim getirdim daha ucurmadım tek taraf dirsek acıyor kenan dedi yinede aldım getirdim eğer kaybetmezsem atarım videosunu :=) dirsek ucarken girerken ve fişekte yerinde saydırma pek yapmıyor yani fışkırması yine ayni hızla taklası ayni güzellikte ben de olsun ver dedim arkadaşa al dedi ikiletmedi ucurduktan 1 yada 2 hafta içinde dirsek kaparsa ben seyrettim buraya atılmış videolarda bir tane video yok o kalitede birde kuş catı kuşu ben cayırda ucurucam işallah kaybetmeyiz. cünki hazır kuşu ucurucamaızdan hazırderken öyle haftada bir yada 2 kez ucurlmuş kuş.

merhaba,ana babada olmaması veya diğer kardeşlerinde olmaması etkilemiyor,çünki en eski soylarda bile arada daha serti ,daha uzun oynayanı ,çok taklalısı yada hiç oynamayanıda çıkıyor,uçurmaya devam et ,yaraya uçum sonrası toz kına dökebilirsin .inşallah 10 günde geçerde senide taklacı yaparız :evet: :slm:

Selam
Ben daha öncecede bu dirsek olayını yazmıştım.Ustalar iyi kuş dirsek açar derler ama sonu yoktur.Ben kendim uçurduğum kuşlardan dirsek açanlarda istikrar görmedim.Bir kuşum dirsek açtı sonunda kendisini uçuma verdi saatlerce fişeksiz gezdi.Bir kuşum dirsek açtı eskisi gibi kanadına yük almadı fişekleri yarıda bıraktı.Bitaneside kolay yollardan alttan gelerek veya taklasız indi.Birtanesi yerine inmedi her yere yıkıldı günlerce çatılarda kaldı.Oynayan kuş dirsek açar.Onun için dirsek bence kuşun dönüm noktası yani o dengeyi yakalamak lazım.Dirsek açan kuş her zaman bir pislik yapar ama bu gün ama yarın.

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Ben daha öncecede bu dirsek olayını yazmıştım.Ustalar iyi kuş dirsek açar derler ama sonu yoktur.Ben kendim uçurduğum kuşlardan dirsek açanlarda istikrar görmedim.Bir kuşum dirsek açtı sonunda kendisini uçuma verdi saatlerce fişeksiz gezdi.Bir kuşum dirsek açtı eskisi gibi kanadına yük almadı fişekleri yarıda bıraktı.Bitaneside kolay yollardan alttan gelerek veya taklasız indi.Birtanesi yerine inmedi her yere yıkıldı günlerce çatılarda kaldı.Oynayan kuş dirsek açar.Onun için dirsek bence kuşun dönüm noktası yani o dengeyi yakalamak lazım.Dirsek açan kuş her zaman bir pislik yapar ama bu gün ama yarın.

dengeyi yakalamak lazımderken mesela ben burda dirsekli kuş görmüştüm arkadaşta hemde cif tarafında kenan bunu her gün ucuralım 10 gün kaybolacak önemli değil acıp kapar bizimkiler ama ucurursan demişti. senin anlatmak istediğini tam anlayamadım mesela bendeki tek taraf dirsek acıyor kimi siteler bunu ırsı hastalık diye yazıyor ama kendisi hariç kardeşlerinde anne babasında yok ? neden ?

tengelli' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selam

dengeyi yakalamak lazımderken mesela ben burda dirsekli kuş görmüştüm arkadaşta hemde cif tarafında kenan bunu her gün ucuralım 10 gün kaybolacak önemli değil acıp kapar bizimkiler ama ucurursan demişti. senin anlatmak istediğini tam anlayamadım mesela bendeki tek taraf dirsek acıyor kimi siteler bunu ırsı hastalık diye yazıyor ama kendisi hariç kardeşlerinde anne babasında yok ? neden ?

bende derken pazar günü seyrettim arkadaşta ve ver dedim kuşu kardeşlerinde olup olmadıgınıda sordum ve kuş nedense fışkırmasında ve kapamasında taklasında sorun yapmıyor ek olarak bilgilendiriyim.

mesela biz hiç dirsekli kuş beslemeyiz şunun gibi olabilirmi mesela serte giren kuşa emek verrirsen serten cıkar dirsek acan kuşuda doğru emegi verirsen dirseği kapar gibi bir olayda varmı varsa bu emekler nelerdir ?

S.A. Arkadaşlar benim düşünceme göre iki tip dirsek açan kuş vardır birinçisi ince tüyde ucurulduğunda dirsek açan kuş bu tip kuşlar zamanla düzelir ikinçi tip kuş ise dirsekleri iğneli diye tabir edilen ve dirseklerinde kemik çıkıntısı olan kuşlar bunların düzelme şansı yoktur fakat altından gelende böyle olaçak diye bir şey bence söz konusu değil iyi bir karşılık vurulduğunda yavrularda bu sorun oluşmaz.Saygılar...

şusuçi' Alıntı:
S.A. Arkadaşlar benim düşünceme göre iki tip dirsek açan kuş vardır birinçisi ince tüyde ucurulduğunda dirsek açan kuş bu tip kuşlar zamanla düzelir ikinçi tip kuş ise dirsekleri iğneli diye tabir edilen ve dirseklerinde kemik çıkıntısı olan kuşlar bunların düzelme şansı yoktur fakat altından gelende böyle olaçak diye bir şey bence söz konusu değil iyi bir karşılık vurulduğunda yavrularda bu sorun oluşmaz.Saygılar...

selamlar o şekilde kemiksi dirsek değil tek kanatta ve bu düz kemik cıkıntıssı şeklinde değil kanama şeklinde sivrimsi kemiği oldugunda kuş ister istemez acıdan oyun bozuyor. işallah uctukca kapatır cünki eğer ucurabilirsem videosunu atıcam.

Merhaba arkadaşlar;

Gerçekten önemli bir konu. Bu konuyu gündeme getiren arkadaşa teşekkür ediyoruz.
Ben de dirsek açan kuşların sonunun iyi olmadığı düşüncesindeyim. Çok çok az bir kısmının oyununa aynen devam ettiği söylenir. Ama ben görmedim, gören arkadaşlar öyle söylüyor. Bazılarının kapattığını söylüyorlar, ben yine görmedim. Benim gördüğüm en belirgin iki özelliği oluyor bu tarz kuşların. Birincisi kendini uçuma veriyorlar. İkincisi de fişeğini kısaltıyorlar.
Benim kendi uçurduğum iki kuşu birbirine vurmuştum, ikisinde de dirsek açma diye bir şey yoktu. Ama yavruları iki taraftan da açtı. Ben bu nedenle işin genetikle alakalı bir yönünün kesinlikle olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu bir kaç eski kuşçu ile konuşmuştum. Onlar dirsek açan kuşun yavrularının da kesinlikle açtığını söylemişlerdi. Bu konuyu net olarak bilmiyorum ama.
Bence bilinmesi gereken en önemli şey, aynı soyu sürekli birbirine vurmakla dirsek açma olayının ortaya çıkabileceğidir bence.
Son olarak Sakarya Yarışmasının şu andaki birincisi olan kuşun dirsek açmış olduğunu söylemişti bir arkadaş. Acaba o kuş şu anda neler yapıyor? Eski oyununa eynen devam edebiliyor mu?
Selamlar.

Şenol Turan

tengelli' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selam

bende derken pazar günü seyrettim arkadaşta ve ver dedim kuşu kardeşlerinde olup olmadıgınıda sordum ve kuş nedense fışkırmasında ve kapamasında taklasında sorun yapmıyor ek olarak bilgilendiriyim.

Selam
Bu dirsek konusunda bilim adamlarının yaptığı bir çalışma yok.Onun için kesin olarak ırsi dir falandır diyemeyiz ama
deneyimler vardır ben ucurdum sonu yazdıklarım gibi oldu.Başka uçuran arkadaşlardada benzer olaylar meydana geliyorsa macera aramaya gerek yok.Burada bu konuları tartışmamızın nedeni eğer okuyanın çevresindede dirsekli kuşun sonu yazılanlardan birine uyuyorsa kendisine bir pay çıkarması içindir.Siz o seyrettiğiniz kuşu 20-25 gün sonra birdaha seyredin arada bir gidin tekrar seyredin bu süre içinde ama sürekli nasıl uçuruluyorsa öyle ucurmaya devam etsinler.Ondan sonra gördüklerinizi yazın bizde faydalanalım.
Saygılarımla

mantıklı ben ucurucam kaybetmezsem allahın izniyle dediğin doğru ucurdugum her 3 ucumun sonunda dirseğin sonucunu ve ucururken ne yaptıgımı yazarsam tek taraflı dirsek konusuna net cevap olur.

selamlar kuşu cuma akşamı kaldırdım ama bastıraramadım yakalayan arkadaş hayrını görür işallah.

selamun aleykum gecmis olsun dedigingibi umarim ii kuscuya nasip olur
saygilarla ferhat

Kenan bey geçmişolsun . Kısmetdeğilmiş size demekki . selamlar.ŞEREF

merhaba öncelikle geçmiş olsun,ama perdahını alan kuşlar genelde yeni yuvasına basmıyor çünkü çevreye göre belli bir güzergahı oyun için benimsiyor ve yeni yerini yadırgıyor,bu yüzden bence bir yavru alırsanız uçurup sonunu bizede anlatırdınız,dirsek açan kuşların sonunu seyisinin belirleyeceği kanısındayım arkadaşınız 10 gün sonra kapanacak demiş bu onun deneyimidir,seyisliğidir.umarım bir yeni yavru alıp ilk siz uçurup deneyiminizi bizimle paylaşırsınız,umarım o kuşuda bulursunuz çünkü arkadaşınız size içtenlikle vermiş herkese saygılar selamlar :slm:

herkese teşekürler arkadaşı aradım sordu ne oldu diye kaybettim dedim bastıramadım kardeşlerinden vericek bu hazırdı güzel yönü oydu şimdi hazırlıcaz bir daha gittiğimde yanına başka kardeşini alıcam ( alıcam derken ben veririm dedi sağolsun). hangi kuş olursa olsun iyi yada kötü kıymet verenin eline düşer işallah cünki cirkininde güzelinde seveni olur.

Merhabalar;
Dirsek açma konusunda yaşadığım bir tecrübe oldu. Sizlerle paylaşmak isterim. Uçurduğumuz yavrulardan biri tek taraflı dirsek açmıştı. Kuş sıka girdiğinde açmıştı ve fişek almaya başlayınca daha da büyüdü dirseği. Kuşu aldığım kişi kesinlikle yatırma uçurmaya devam et dedi. Uçarak kapatacağını söyledi. Hakkaten de kuş dirseğini tamamen kapattı. (2 hafta içinde). Şu anda yaklaşık 2-3 saat arası uçuyor. Benim ilk kez böyle bir tecrübem oldu. Yani dirsek açan bir kuşun kapattığını gördüm. Sizlerle paylaşmak istedim.
Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
Merhabalar;
Dirsek açma konusunda yaşadığım bir tecrübe oldu. Sizlerle paylaşmak isterim. Uçurduğumuz yavrulardan biri tek taraflı dirsek açmıştı. Kuş sıka girdiğinde açmıştı ve fişek almaya başlayınca daha da büyüdü dirseği. Kuşu aldığım kişi kesinlikle yatırma uçurmaya devam et dedi. Uçarak kapatacağını söyledi. Hakkaten de kuş dirseğini tamamen kapattı. (2 hafta içinde). Şu anda yaklaşık 2-3 saat arası uçuyor. Benim ilk kez böyle bir tecrübem oldu. Yani dirsek açan bir kuşun kapattığını gördüm. Sizlerle paylaşmak istedim.
Selamlar.

Şenol

Selamlar
Şimdi 2 saat 3 saat uçuyor yakında 5-6 saate çıkar ve fişeklerden kaçmaya başlar kısa bırakıp uçmaya devam eder.Uçurmaya devam edersen sonucu kendinde göreceksin eski ustalar iyi kuş dirsek açar derler ama hem dirsek açıp hem eski oyununu bozmayan kuş yok derler muhakkak bir pislik yapar.Tengelli arkadaşın kuşu kaybolmuş bu harekette dirsekli kuşun bir pis hareketidir.Yerine inmez biryerlerde yıkılır kalır oradanda alırlar.
saygılarımla...

mavigalaca76' Alıntı:
yunus81' Alıntı:
Merhabalar;
Selamlar.

Şenol

Selamlar
Şimdi 2 saat 3 saat uçuyor yakında 5-6 saate çıkar ve fişeklerden kaçmaya başlar kısa bırakıp uçmaya devam eder.Uçurmaya devam edersen sonucu kendinde göreceksin eski ustalar iyi kuş dirsek açar derler ama hem dirsek açıp hem eski oyununu bozmayan kuş yok derler muhakkak bir pislik yapar.Tengelli arkadaşın kuşu kaybolmuş bu harekette dirsekli kuşun bir pis hareketidir.Yerine inmez biryerlerde yıkılır kalır oradanda alırlar.
saygılarımla...

Merhaba;

Evet benim beklediğim de buydu. Yani kuşun kendini uçuma vermesini bekliyordum ve oyununu bozmasını bekliyordum. Ancak kuş beni yanıltacak gibi. Tabi bu durumda sizi de yanıltacak gibi. Kuş dirseğini tamamen kapattı. Şu anda hiç dirsek açmamamış gibi kanadı. Dirsek açan kuşların, bilirsiniz, başlangıç fişeklerinden daha kötüdür sonraki fişekleri. Kanat acısı nedeniyle böyle oluyor diye düşünülür. Ancak bizim yavrumuzun son fişekleri daha da iyi oluyor, 5-6 taklalı, hemen hemen 20 m yi buluyor. Ve çok kontrollü uçuyor. İnşallah hem sizi hem beni yanıltmaya devam eder.

Şenol

gercekden dırseklerın ordakı lıfden acmıssa hıc ugrasmayın dırseklı kusdan hıcbırzaman ıstedıgınız yada hayalını kurdugunuz oyunu bı omur gecsede bulamazsınız egerkı elınızde ıyı bı kus varsa ızledıgınız gordugunuz guvendınız bunu farklı kuslarla esleyıp yavru alın acanları es ettıgınız kusla bırlıkde yollayın acmıyan kusu bulana dek benımde ucurdugum kusların yuzde 96 acıyo yuzde 2 oturuyo yuzde 1 yavru oynu yapıyo halen o yuzde 1 arıyorum gercekler acıdır (:

yunus81' Alıntı:
Merhabalar;
Selamlar.

Şenol

Merhaba Arkadaşlar;

Geçtiğimiz sezon 2 tane kuşumuz dirsek açmıştı. Bunlardan bir tanesi yukarıda bahsettiğim kuştu. Her ikisi de hüsran ile sonuçlandı. Yani kanadına yüklenince yeniden dirsek açtılar ve 3-4 gün iyi oynadıktan sonra tekrar oyun bozdular. Yani dirsek açan kuşlarla ilgili kötü düşüncem değişmedi.
Selamlar.

Şenol

Şimdi dostlar..

Dirsek olayını şu şekilde ele alalım,Kendimizden pay biçelim engelli koşusu koşan bir atletin diz kapağında, bacağında baldırında yara çıkarsa, patlarsa, çatlarsa,yarası acır ama koşucu yarışı bırakmamak için engelli atlayamaz ama bir müddet daha koşmaya çalışır.. buda aynı, atlet gibi görev yapmaz ama kanadına yük bindirmeden bir süre düz uçar..
Bu olumsuzluk doğru kuşla doğru kuşu eşleyerek kısmen aşılabilir..Selamlar..

DİRSEK ACMASI KUSUN GENETİKDİR EĞER İNCE TUYDEN SONRA KANAT ACDIYSA ERKEGIN SERTLIGINDENDIR IKI CARESI VAR KUSU MAKASLAYIP BIRAZ YATIRMAK YDA DUZENLI UCURMAK KUSDAN ESKI OYUNU BEKLEMEK OLMAZ KENDINI UCMAYA VERIR .... ALTINDAN CIKANDA AYNI SEYI YAPACAK DIYE BIR KAIDE YOKK YUMUSAK BIR ERKEK YADA DISIYLE DENEMEK LAZIM

tengelli' Alıntı:
mesela biz hiç dirsekli kuş beslemeyiz şunun gibi olabilirmi mesela serte giren kuşa emek verrirsen serten cıkar dirsek acan kuşuda doğru emegi verirsen dirseği kapar gibi bir olayda varmı varsa bu emekler nelerdir ?
S A BU TÜR KONULAR TARTIŞILMAMASI GEREKEN KONULAR
kanat açan kuş ister tek taraflı ister çift taraflı olsun hizmet edilmemesi gereken kuştur kuşta kanat açmanın sesle solukla bol takla yla hiç bir alakası yoktur kanat elleme irsidir genlerle alakalıdır daha önceleride yazılarımda anlattım bu benim kuşculuk anlayışım deneyimim tecrübemdir elleyen kuştan ellemeyen çıkar O ellemeyende elleyen çıkar ben kuşçuyum diyebilenin hizmet etmemesi gereken bir durumdur kuşculugun daha ileriye gidemeyişinin sebeblerinden biriside böyle kuşlara hizmet etmenin inat etmenin kabul etmenin beslenebilir diye düşünenlerin zaman kaybettirmesidir dün bir kardeşimizde kuşculugun kitabını yazmaktan bahsediyordu bizlerin kuşda kabul görmeyen hataları konuşurken bir başkasıda çıkıp kuşculugun filmini yapalım demeside kaçınılmazdır bizlerde böyle düşüncelerle o filme figüran oluruz saygılar

ben bu soruyu sorarken acıp kapatıyor diye cok kişiden duyduğumdan dirsekli kuşta beslemediğimizden sormuştum. neticede ben istediğimi aldım. ne şekilde olursa olsun dirsekli kuş beslenilmez alınmaz sonu iyi olur diye umud edilmez..bir kaçta ben denedim hiç sarmadı sonu yok bana görede...

Öteden beri benimde bildiğim dirsek açan kuş düzen tutmaz şeklinde ,yıllarca dirsek açan kuşları çok iyi oyun dahi yapsalar elden çıkardık , arkasına düşmedik .. Bu nu duyduk bunu gördük .. Kanat patlatan kuşun soyu sopuda patlatır diye öğrendik .. Bazıları uçurulmayınca yarasını düzeltiyor fakat tekrar uçurulmaya devam edildiğinde yeniden katan elliyor bunu gördük .. Kanat açan kuşun makul bir kuş olmadığına ikna olduk .. Hep bir ağızdan bunu herkez dile getirirdi .. Bir fikir birliği vardı ..
Son yıllarda bu yeni tezleri duymaya başladık hatırı sayılır bazı yaşlı insanlardan Diyarbakırda buna benzer lakırtılar işittim bende , . Zamanı ile onlarda eskiden kanat açıp daha sonrada kapatan kuşların eskiden makbül olduğunu anlattılar ..
Ama lakin bu gün durum farklı , yokluktan veya kuşu çok sevmeketen belki besiyoruz da bu gün .. Vakti zamanı müsait olan denemeyi , çalışmayı sürdürecek imkanı olanlar devam edenler de var ..
Bu gün işte bazı dostlarımızda bu konuyu savunuyor .
Az buçuk içinde olan bir insanım bakın zaman zaman benim kafam da karışıyor .. Çünkü bunu büyücek abilerimizden dile getirenler var ..
Olduki kanat açıp uçurmaya devam edildiğinde kendini düzelten, daha sonra arıza vermeyen soylarda vardır ..
Bununa makul bakabilirim .. Ancak burada konuşulanlardan fikir sahibi olacağız, bu tezler den birisine mantıklı yaklaşacağız .. Sonra bu yönde adımlar atacağız ..
Alım satımda var tabi bu işin içinde, kanat patlatan çoğu kuşu bu şekilde lanse edecek satıcılar . Yok eskiden kanat açan makbul değildi, ama şimdi bu kuş devamlı uçunca kapatacak , kuş güzel diyecekler .. Alıcı alacak uçuracak denecek ki yok sen uçurmayı beceremedin sağlıklı uçuramadın gibi gibi ..
Yani bu konu suistimale sunulacak ..
Oturmuş kalıplar değişecek , Ticari bir istismar kapısı olaralk kullanılacak ..
Burada tartışıp fikir sahibi olan ve paylaşanlar ''Müstesna '', ancak bu işin bir de bu yönünü görmek gerekir ..
Kendi adıma kanat açıp kapatma konusu nu şüphe ile yaklaşıyorum .. Bu işi evirip çevirim kullanmak isteyecek olanlara bir kapı aralığı olmamalı diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF

Geri