Öteden beri benimde bildiğim dirsek açan kuş düzen tutmaz şeklinde ,yıllarca dirsek açan kuşları çok iyi oyun dahi yapsalar elden çıkardık , arkasına düşmedik .. Bu nu duyduk bunu gördük .. Kanat patlatan kuşun soyu sopuda patlatır diye öğrendik .. Bazıları uçurulmayınca yarasını düzeltiyor fakat tekrar uçurulmaya devam edildiğinde yeniden katan elliyor bunu gördük .. Kanat açan kuşun makul bir kuş olmadığına ikna olduk .. Hep bir ağızdan bunu herkez dile getirirdi .. Bir fikir birliği vardı ..
Son yıllarda bu yeni tezleri duymaya başladık hatırı sayılır bazı yaşlı insanlardan Diyarbakırda buna benzer lakırtılar işittim bende , . Zamanı ile onlarda eskiden kanat açıp daha sonrada kapatan kuşların eskiden makbül olduğunu anlattılar ..
Ama lakin bu gün durum farklı , yokluktan veya kuşu çok sevmeketen belki besiyoruz da bu gün .. Vakti zamanı müsait olan denemeyi , çalışmayı sürdürecek imkanı olanlar devam edenler de var ..
Bu gün işte bazı dostlarımızda bu konuyu savunuyor .
Az buçuk içinde olan bir insanım bakın zaman zaman benim kafam da karışıyor .. Çünkü bunu büyücek abilerimizden dile getirenler var ..
Olduki kanat açıp uçurmaya devam edildiğinde kendini düzelten, daha sonra arıza vermeyen soylarda vardır ..
Bununa makul bakabilirim .. Ancak burada konuşulanlardan fikir sahibi olacağız, bu tezler den birisine mantıklı yaklaşacağız .. Sonra bu yönde adımlar atacağız ..
Alım satımda var tabi bu işin içinde, kanat patlatan çoğu kuşu bu şekilde lanse edecek satıcılar . Yok eskiden kanat açan makbul değildi, ama şimdi bu kuş devamlı uçunca kapatacak , kuş güzel diyecekler .. Alıcı alacak uçuracak denecek ki yok sen uçurmayı beceremedin sağlıklı uçuramadın gibi gibi ..
Yani bu konu suistimale sunulacak ..
Oturmuş kalıplar değişecek , Ticari bir istismar kapısı olaralk kullanılacak ..
Burada tartışıp fikir sahibi olan ve paylaşanlar ''Müstesna '', ancak bu işin bir de bu yönünü görmek gerekir ..
Kendi adıma kanat açıp kapatma konusu nu şüphe ile yaklaşıyorum .. Bu işi evirip çevirim kullanmak isteyecek olanlara bir kapı aralığı olmamalı diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF