DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
tengelli' Alıntı:
ben bu soruyu sorarken acıp kapatıyor diye cok kişiden duyduğumdan dirsekli kuşta beslemediğimizden sormuştum. neticede ben istediğimi aldım. ne şekilde olursa olsun dirsekli kuş beslenilmez alınmaz sonu iyi olur diye umud edilmez..bir kaçta ben denedim hiç sarmadı sonu yok bana görede...
S A Kenan kardeş nasılsın yapışan kuş makbulmü konu başlıgında ben demiştimki ATıŞ VAR TAKLA PERDAH VAR GEZME SES HER ŞEY VAR UZUN GİDİŞ VAR AMA GELİP LAP DİYE NEDEN KONAR DEMİŞTİM YILLARCA DÜŞÜNDÜM BULAMADIM KAFAMA TAKILAN TEK ŞEY ////KUŞUN İÇERDEN KANAT ELLİYOR OLABİLECEGİ DEMİŞTİM /// SENDE GÜZEL BİR YAKLAŞIM KUŞ İÇERDEN KANAT ELLERMİ DİYE YAZDIN ÖYLECE KALDI ORAYA YOGUNLAŞALIM yukardaki yanlışdan dönmek senin kazancın olacaktır ilerde kararının haklılıgını göreceksin saygılar

A.S saol abi tabiki cok mantıklı nasıl liftleri kopan biri sorun yaşıyorsa bunun gibi bir olay olma ihtimali var. bence de bu konu içten dirsek olayı varmı yada buna benzer eklemlerde menüsküs gibi bir olay olma ihtimali varmı diye düşünmek ve araştırmak lazım.

evet arkadaslar kuş içerden kanat açarmı genç kusakları bilgilendirmek için bilindigi kadar yada olabilecek tahmin vede görüşlerinizi paylasırsanız yeni yetişenlerimizde faydalanırlar

saygılar

Iyi aksamlar Arkadaslar, bu kanat acma kusun sertligi veya sesi ile alakasi olmadigini düsünüyorum, benim yabani gibi sessiz bir beyaz yavru var tek tarafli kanat aciyor. Takla atarken bazen nasil söylesem sanki arabanin sola cektigi gibi sola cekiyor, yani taklalari düzgün atmiyor. Ve birde makinali tüfek gibi sesli, kanadina yüklenip fisekleyen eke kusum var onunda hic kanat actigini görmedim. Sizinle paylasmak istedim. Selamlar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
Iyi aksamlar Arkadaslar, bu kanat acma kusun sertligi veya sesi ile alakasi olmadigini düsünüyorum, benim yabani gibi sessiz bir beyaz yavru var tek tarafli kanat aciyor. Takla atarken bazen nasil söylesem sanki arabanin sola cektigi gibi sola cekiyor, yani taklalari düzgün atmiyor. Ve birde makinali tüfek gibi sesli, kanadina yüklenip fisekleyen eke kusum var onunda hic kanat actigini görmedim. Sizinle paylasmak istedim. Selamlar Kenan

kanat açma sesle bol taklayla alakalı degildir sinek gibi sessiz kuşda kanat açar kanat açma tamamen irsidir
kendisini yetiştirmiş tecrübeli kişilerin kanat açan kuş makbul beslenir desinler fayda ve devamlılık gördüm desinler beslenir desinler sizi anlayabilirim diyememeliler çünkü kuşçuluga aykırı aranılanın bulunamamasının tek sebebi bosa gecen emek ve hizmet kıymetli zamanın heba olusu demek dir daha fazla kafanızı karıstırmak istemem zevk sizin kuslar sizin ama kuşcu olmak isteyen de sizsiniz kuşa acımak hatayı görmezden gelmek vede hatada makbul olmayan da ısrarcı olmak size bir sey katmaz ama siz bilirsiniz kenan kardesim kolay gelsin

SAYGILAR

MAKBUL DEĞİL HEMEN SOYUNU SOPUNU SEPETLE GİTSİN..

Bugün kus banyo yaptiktan sonra yarayi dahada iyi görme imkanim oldu, kanayan filiz olmadigi kesin, kus gözü büyüklügünde dirsekten derisi gitmis, sanki deri bicakla kesip alinmis gibi. Verdiginiz bilgiler icin hepinize teskkür ederim. Yinede anlamadigim sey var, bu kuslar nasil dirsekteki deriyi böyle acabiliyorlar? tirnaklarimi yirtiyor yoksa kanatlarin asagida birbirine carpmasindanmi kaynaklaniyor? Selamlar Kenan

kuscu_marik' Alıntı:
evet arkadaslar kuş içerden kanat açarmı genç kusakları bilgilendirmek için bilindigi kadar yada olabilecek tahmin vede görüşlerinizi paylasırsanız yeni yetişenlerimizde faydalanırlar

saygılar...

s.a evet kuş içerden dirsek açıyor.bu olay aynı sporcularda olduğu gibi lif atması heralde..benim geçen sene başıma geldi bi arap erkek kızma vardı hayvan oldukca yüksekte sık taklada sararken kanatları kitledi kanadını yarım sallayarak yere çakıldı o günden sonra yarım metre dahi uçamadı..
anlam veremediğim se kuşun ne anasında ne babasında ne ebesinde ne dedesinde nede ondan önce uçan 3 kardeşinde böyle bi olay olmaması aynı zaman da kuş tüyünü düzmüştü..

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
s.a evet kuş içerden dirsek açıyor.bu olay aynı sporcularda olduğu gibi lif atması heralde..benim geçen sene başıma geldi bi arap erkek kızma vardı hayvan oldukca yüksekte sık taklada sararken kanatları kitledi kanadını yarım sallayarak yere çakıldı o günden sonra yarım metre dahi uçamadı..
anlam veremediğim se kuşun ne anasında ne babasında ne ebesinde ne dedesinde nede ondan önce uçan 3 kardeşinde böyle bi olay olmaması aynı zaman da kuş tüyünü düzmüştü..

EVET OSMAN KARDESİMİZ TAHMİNİME YANİ İÇERDEN DİRSEK AÇTIGINA SAHİT OLMUSLAR

ESASEN ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİSİ BU KONU BASKA DÜŞÜNCESİ OLAN TAHMİNLERİ OLAN ARKADASLAR YASADILARSA RAST GELDİLERSE NASIL FARK ETTİLER ANLATBİLİRLERSE BİLGİLENMİŞ OLURUZ

SAYGILAR

selamlar dirsek açan kuş kendi şahsıma konuşuyorum besleyenlerede saygı duyuyorum tam anlamıyla defolu bir elbise gibi defolu bir makina gibi işe yaramaz , şunuda ayırt etmek çok öenmli filiz patlatanla dirsek açan kuşu bilmek çok öenmli bilmeyen dirsek açtı diye elden çıkartıyor arkadaşlar doğru 1 tanedir açtımı kuş illa bozacak sonunu görün bekleyin . aman bu açtı kapatır bunların cinsi böyle zamanla kapatır gibi konuşmaları ben kabul etmiyorum hata oranını nekadar aza indirirsek okadar iyi şöyle düşünün elimizdeki damara bakalım nekadar yüklensekte nekadar sık taklaya girsede açmıyorlar neden biraz düşünün saygılar ,

ÇOK SORULAR GELDİGİ İÇİN TEKRAR GÜNCELLEME İHTİYACI DUYDUM GENÇ KARDESLERİMİZ BİLGİLENSİNLER İYİCE DİYE ARKADASLAR

kuscu_marik' Alıntı:
ÇOK SORULAR GELDİGİ İÇİN TEKRAR GÜNCELLEME İHTİYACI DUYDUM GENÇ KARDESLERİMİZ BİLGİLENSİNLER İYİCE DİYE ARKADASLAR
saygılar

kuscu_marik' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
mesela biz hiç dirsekli kuş beslemeyiz şunun gibi olabilirmi mesela serte giren kuşa emek verrirsen serten cıkar dirsek acan kuşuda doğru emegi verirsen dirseği kapar gibi bir olayda varmı varsa bu emekler nelerdir ?
S A BU TÜR KONULAR TARTIŞILMAMASI GEREKEN KONULAR
kanat açan kuş ister tek taraflı ister çift taraflı olsun hizmet edilmemesi gereken kuştur kuşta kanat açmanın sesle solukla bol takla yla hiç bir alakası yoktur kanat elleme irsidir genlerle alakalıdır daha önceleride yazılarımda anlattım bu benim kuşculuk anlayışım deneyimim tecrübemdir elleyen kuştan ellemeyen çıkar O ellemeyende elleyen çıkar ben kuşçuyum diyebilenin hizmet etmemesi gereken bir durumdur kuşculugun daha ileriye gidemeyişinin sebeblerinden biriside böyle kuşlara hizmet etmenin inat etmenin kabul etmenin beslenebilir diye düşünenlerin zaman kaybettirmesidir dün bir kardeşimizde kuşculugun kitabını yazmaktan bahsediyordu bizlerin kuşda kabul görmeyen hataları konuşurken bir başkasıda çıkıp kuşculugun filmini yapalım demeside kaçınılmazdır bizlerde böyle düşüncelerle o filme figüran oluruz saygılar

Kusu ucur 10gune kabuk baglayip kapamaya baslamassa ana babayi ayir ayni tkm dan yavru alma sert dusuyor demekki

Merhabalar.

Ben bu durumu başıma gelen bir olaydan yola çıkarak kıcasa şöyle açıklamak istiyorum:

Bazı kuşlarımın yeni sökülürken sertte takla atarak telek diplerini kanattığı olmuştur.
Bu kuşları yatırmadan uçurmaya devam ederim.Kuş uçtukça yara kabuk bağlayıp kapanır.Bir dahada aynı yerleri açılıp kanamaz.Açarsa zaten bu kuşta ırsi bir olaydır ve yavrularında da aynı durum görülür.Ben bu şekilde olan kuşlarımda daha sonra tekrardan aynı yerleri kanatma olayı görmedim.Yavrularındada böyle bir durumla karşılaşmadım.

Kısaca;bu şekilde olan kuşun yatırılmadan uçurulması gerekli.Eğer dirsek açma durumu ise yatırsanız bile uçtuğunda tekrar açacaktır.Fakat dirsek açma durumu değilse zamanla o yarayı kapatıp bir daha açmayacaktır.

Saygılarımla...

Bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.
Dirsek açan kuş ile sökülürken kanat dipleri kanayan kuşların ayrımı da dile getirilmiş.
Okunması fayda sağlayacaktır.
:slm:

kuscu_marik' Alıntı:
Kenan.P' Alıntı:

kanat açma sesle bol taklayla alakalı degildir sinek gibi sessiz kuşda kanat açar kanat açma tamamen irsidir
kendisini yetiştirmiş tecrübeli kişilerin kanat açan kuş makbul beslenir desinler fayda ve devamlılık gördüm desinler beslenir desinler sizi anlayabilirim diyememeliler çünkü kuşçuluga aykırı aranılanın bulunamamasının tek sebebi bosa gecen emek ve hizmet kıymetli zamanın heba olusu demek dir daha fazla kafanızı karıstırmak istemem zevk sizin kuslar sizin ama kuşcu olmak isteyen de sizsiniz kuşa acımak hatayı görmezden gelmek vede hatada makbul olmayan da ısrarcı olmak size bir sey katmaz ama siz bilirsiniz kenan kardesim kolay gelsin

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
Kenan.P' Alıntı:

SAYGILAR
?

Re: DİRSEK ACAN KUŞUN DİRSEĞİ KAPANMASI İÇİN YAPILANLAR BU KONUDA BİLDİSİ OLANLARDAN BEKLİYORUM

selamunaleykum kanat acma denenmis kuslardada olur binde birde olsa ince tuyu tamamlamadiginda olur ama bu uctukca bir iki haftaya kapanir tuyunu tamamlayinca duzelir ve genelde tek taraf eller ama iki tarafida aciliyorsa ve uctukca kapanmazsa makbul deyirdir seninde soyledigingibi kenan kardes .
yeni ucuma baslattigin yavrularin durumu ne kolay gelsin
saygilarla ferhat

Geri