Çözüldü dişinin yumurtlayacağını nasıl anlarız???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

jakabvo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan çiftçi
Meslek
turizm
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar henüz yeniyim ve sorum dişinin yumurtlayacağını nasıl anlarız???
dişi kuşum günün uzun zamanında follukta yatıyorşerkekle beraber ötüşüyorlar bazen,ikiside çalı çırpı folluğa koyuyor-acaba yumurtasımı var??yardımcı olursanız sevinirim..sağdaki dişi ve arkasında hafif çıkıntısı var-kuyruğunun üstünde!!

Ekli dosyalar

• bo%C5%9F-0063.webp
    bo%C5%9F-0063.webp
    37.4 KB · Görüntüleme: 9,239
Dişinin kıçına parmağınla yavaşça dokun sert bir şişlik varsa bugün yarın yumurtlar.Yok yumuşak veya çukurluksa daha zamanı var demektir.Ben bu yolla dişinin yumurta yapacağını herzaman anlıyorum ona görede yuvasını hazırlamasına yardımcı oluyorum.Sende yumurtayı farkedersen çalıçırpı folluğuna koyarsan yumurta zarar görmez.

bana göre dişin en geç 4 yada 5 gün içinde yumurtlayacak bide yumurtlayacak kuş kanatlarını aşagıya salar yani resimde durdugu gibi

Abi dişi yumurtlayacak gibi duruyor.. Bu aralar uçurma..Sen o çifte hiç dokunma bu aralar sadece ot, çöp at yuvalarına taşısınlar; yumurtlarlar birkaç güne inşallah...

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

evet.dişi kanatlarını salmış ve kuruklarının başlangıcında şişlik var.bugün yarın yumurtlar.

selamlar oğuzhan abim....

kuşarda yumurta olup olmadığını anlamak için iki yol vardır.

1-)kuşun çatalına bakarsın açıksa yakında yumurtlayacaktır.
2-)kuşu yakalamak daha kolaydır kaçmaya falan çalışmaz.rahat enselenir.

ot falan toplamaları iyiye işaret yakında yumurtalarını alırsın ve inş sağlıkla büyütürsün.yavrularınında ömrü uzun olur.

saygılar...

unutmadan söyleyim de
gezen kuşlarında anlaşılabiliyo.gezerken bel kısmı çökmüş oluyo.hafif u oluyo..

saygılar...

not:en başta söylediklerim en kolay yöntemler.

:slm: BENİM KUŞ HEP KUL YİYOR VE YAKLASIK 1 AY ÖNCESİNE KADARDA EŞLEŞMEYİ BIRAKTILAR NEDEN ACABA YUMURTLAYACAK MI? kıcındada sertlık var ama hiç yumurtlayacak gibi folllukta yakmıyorlar

cevap veren yardımcı olan herkese çok teşekkürler arkadaşlar:)

DİŞİ KANAT SALIP BELİNİ KIRMIŞ.. YUMURTLAMAK ÜZERE..

catisina hafif bir kere kontrol iyi olur ama dikat etmek gerek catisi kayiverir veya catirdar bu sefer hic yumurtlayamaz yani fazla parmaklanmasa iyi olur bence...

arkadaşlar benim süt güvercinim var.götünün orası şişik.bir kaç arkadaşa sordum yumurtlucak dediler.süt güvercinimin bacagının teki topal yumurtlucak diyemi.yardımcı olursanız sevinirim...

Sa ben yeniyim 1 çift kuşum var sürekLi eşleşiyolar çataLıda açık nezaman yumurtlar ?

oguzhan kardeşim kuşlar görünen kuşlar ise resimler anlik çekilmiş ise resimde görünen dişi kuş görüntü olarak yumurtayı almış zaten çünkü beli çökük kambur duruyor belli oluyor güzel kuşlar maşallah güle güle besleyiniz satgılar

arkadaşlar ben kuşların yumurtlayacagını eger erkek dişiyi çok kovalıyorsa 2-3 güne kadar yumurtlatır benim gözlemlerimden bu çıktı saygılar...

herkeze slm arkdaslar benim 7 tane kuum var 2 tanesini ayrı bir yere koydum 2 gundur bu gun 3. gun poposunda sertlik var yumurtlarmı çift değillerdi çiftlesip yumurtlarmı

slmlar..arkadaşlar cevaplamış gerçi ama ben yınede bildiğimi söyleyeyim..kuşun yumurtası olup olmadığını eline alıp,kuyruk altını parmağınla yoklayarak anlayabilirsin yumurta olmayan kuşta eline iki sivri kemik ucu gelir eğer yumurta varsa bu iki kemik arası açılmış olur ve arasında yuvarlık bır sertlık olur işte o yumurtadır.bunun yanında kuşun duruşundanda anlaşılabılır beli biraz eğrik ve şişik olur,bnm bildiğim bu şekilde hayırllı beslemeeler...

Dişi kuş kuyrugunu eğer ve götüne bakarsan zaten bi sertlik hissedersin.

3 tane basit yolu var birincisi erkek kus disiyi kovalar kafasina vuruyorsa yumurtaya kovaliyordur

ikincisi yavasca disinin catalina bakarsin sislik varsa yumurtlayacaktir

ucuncusu resimdede goruldugu gibi disinin kanatlari asaafi salik ve kalca kismindaki sislikten anlayabilirsin

saygilar ...

bende de sivas gök erkek ve kastamonu karçil var 3 ayda 8 yumurta saldı geçen yaz dün kuşları salayım dedim yuvadan çıktılar ve öpüşüp basiştilar ve şimdi dediniz o şeylerin hepsi dişi kuştavar

Canım kardeşim kuşunun şeklini ve rengini yazacağına görsel yapıp şeklini göndersen daha iyi yorum yapabilirdik kuşun beline yani kuyruk başına doğru kamburlaşma ve kanatları aşağı sarkık durur ve hareketleri yavaşlar elleme ve zorlama 1 kaç gün içinde yumurtlar selamlar.

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim benim 3 çift kusumvar 3 gündür ciftlesiyorlar erkekler durmadan basıyor ne zaman yumurtalar yardımcı olursaniz sevinirim

arkadaşlar benim 3 çift kusum var 3 gündür ciftlesiyorlar erkekler durmadan basıyorlar ne zaman yumurtlarlar karnına yumurtayı alda bile ciftlesmeye devam ederlermi

Kuşlarınıza biraz zaman verin, herşeyin zamanı var. Sabretmek lazım. Sitemizde açılmış konuları incelerseniz net şekilde yanıtınızı alabilirsiniz.

dişi kuşum günün uzun zamanında follukta yatıyorşerkekle beraber ötüşüyorlar bazen,ikiside çalı çırpı folluğa koyuyor-acaba yumurtasımı var??yardımcı olursanız sevinirim..sağdaki dişi ve arkasında hafif çıkıntısı var-kuyruğunun üstünde!!
Kusun belinde kamburlasma kanatlarda dusme ve sıkça kucuk taslar yemesi varsa net bi gostergedir yumurtlayacagina dair

maşşallah kuşların güzelmiş

Abi kusun kanat lari yere neyiyor kuyrunun bitiminde şiş amo götü sert değil

Geri