s.a arkadaşlar
şimdi işin aslı şöyle dönemlik kuş besliyenler veya taş çatlasın 3-5 senlik kuş besliyenler için onun bunun kuşunu karalamak kötüdemek kolay olur sadece dilden çıkacak ik kelime yeterli. bir de şuvar adamın eline biyerden kuş geçiyor veren diyorki alinin veya velinin şu kuşlarıdan iyi diye veriyor. o kuşun ne olduğuda belli değil alan adam uçuruyor. hasbel kader işte buralarda okuşların esas sahibini görünce sanki kapısına gitmiş. seyretmiş. ve bir sürü vaadle almış gibi kuşu karalıyor. git adamınkapısına seyret begenirsen ver değerini al. alan razı olsun veren razı olsun kimseyede mütealası düşmesin. ayrıca arkadaşlar özellikler kuş satınalan arkadaşlar. siz devamlı bir nesli besliyen üç aşşagı beş yukaru bu işte başarılı olan kuşçu arkadaşlarımızdan aldığınız her yavru iyi oynayacak diye bi kaidemi var veya senetmi imzalıyosunuz. kardeşim kuşbu nesilde olsa iyisi kötüsü hattta hiç oynamayanı çıkacaktır. bunlar makina üretimi değilki. hepsi aynı kalem aynı özellikte olsun. ha genelleme birbirini tattabilir bu nesildir işte. bir de şu konuda çok düşünüyorum. adam 45 yaşına gelmiş, çocukluğundan beri aktif kuş beslemiş, ve buyaşakadar kuş beslemiş. şimdi kuş satın alıyor veya hediye alıyor vay kardeşim kuşun oynamadı, sonra sagda solda lafların bini bir para, bende diyorumki bu yaşa kadar bişeyler sahibi olamadınsa kendine ait en azından 10 senidr şunları besliyorum biraz ksiklerivar ama idare ediyor diyemiyecen kuşun yoksa kapında git dünyanın en iyilerini getir . ondada bi bahanen olur. onlarıda kötülersin.
işin açıgı arkadaşlar buradan insan yüçeltmek çok basit gibi görünüyosada iki klavyenin tuşana basarak, aynı şekilde küçük düşürmekte iki parmagının ellerinde. biraz insaflı olalım. insanlar emek veriyor yıllarca hatta bir ömrünü veriyor. birtane kendini bilmez ve 3-5 yandaşı onunlar berebar sanki adamın kapısına gitmiş gibi karalama kampanyası açıyor. ayıptır. sizde aynı sevyeye gelince anlarsınız. ayrıca burada bahsi geçen faruk beyi tanımam vede hiç karşı karşıya gelmedik. ama bi emek verilmiş kuşak tan duymada olsa biliyoruz. emege sayğılı olalım. kuş mu aldınız ondan oynamıyorsa onunla paylaşın sıkıntınızı telefi etmiyorsa oda onun ayıbıdır.
herkeze saygılar kimse üstüne bişeyler almasın ve alınmasın genelleme konuştum. iyi günler dilerim
KIRIKKALELİ METİN