Dolapçı almak isteyenler için mesafe sorun değil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan karataş32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
basoglanh' Alıntı:
TEDİRGİN' Alıntı:
kuş besleyen adam zekidir bu işi yapanın saf olması düşünülemez bence arkadaşlar cok dikkatlisiniz tebrikler...ama ortada yalan yoktur karataş arkadaşımın kuşlarından var bende kümesindeki kuşların 10 numara oldugu gibi bana gönderdikleride 10 numara kuştan anlıyosanız resimlerine bakın karar verin...
Ne zamandır dolapçı besliyorsunuz merak ettim. Dönücü bir ırka resimden bakarak karar verebiliyorsunuz. Şaşırdım doğrusu. Peki öğrenebilirmiyim resimden ne şekilde belli oluyor. İnternette dolapçı alırken dikkat edelim öğrenipte bari. :tamam:

slm arkadaslar ben söyleyim ismail abinin adına ne zamandır dolapcı besledini yasım 28 ben bildim bileli dolapcı besler bu arkadasımız yanlısım yoksa 31 veya 32 yasında ismail bey zamanında yalana gerek yok dolapxcıların kırallarını besledini bilirim ıspartadayken şimdi istanbulda ikamet etmekdedir benimle biraz kafa buldu ama beni sevdindendir karataş arkadasımın kuslarına gelince gercekten kalıteli kuş besler söyle diyeyim biz dönmeyen kusa yem vermeyiz dolapcı besleyen ve gercekten dolapcıdan anlayan bir insan o kusun donup dönmeyecegini yerde dusundan bile anlar bu kusların resmi için bile gecerlidir ama siz ucurupta bakıyosanız o na bişey diyemem biz resminden bile anlarız bizim bu yörenin aslı 40 yıldır dolapcı beslemiştir buda herseye acıklık getirir umarım saygılarımla ismail abi bıldırcınlarını göndercem aklımda unutmadım

Şimdi benimde merak ettiğim şey sizin yörenin kuşçularının yerde dolapçı dururken dönüp dönmeyeceğini nasıl anlamalarıdır. Bunun hakkında mantıklı bir açıklamada bulunursanız sevinirim. Ispartaya gereğinden fazla dolapçı verdim. Buraya geldiler de aldılar kümesten dediğiniz gibi uçurtmadılar nedense? Benimde merak ettiğim konu bu zaten nasıl biliniyor yerde?

basoglanh' Alıntı:
Şimdi benimde merak ettiğim şey sizin yörenin kuşçularının yerde dolapçı dururken dönüp dönmeyeceğini nasıl anlamalarıdır. Bunun hakkında mantıklı bir açıklamada bulunursanız sevinirim. Ispartaya gereğinden fazla dolapçı verdim. Buraya geldiler de aldılar kümesten dediğiniz gibi uçurtmadılar nedense? Benimde merak ettiğim konu bu zaten nasıl biliniyor yerde?

kusun fizik yapısı herseyi belli eder şöyle diyeyim kafa yapısı didak uzunlugu göz rengi kuyruk acılımı ve ayak kısalıgı dersinki buraya geldiler aldılar olabilir onlar ıspartalı degildir.abi muglaya bizlerde cok kus gönderdik mugla kac yıldır dolapcı besler bizim yore diyorum ben bildim bileli dolapcı besler biz genelde dısardan getirdimiz ırk mugla denizli izmir nazilli yörelerinden akbaslardır ve bademli kara kafa gibi ırklardır sunu bilirim çiller ve karalar geneli bizim yöreden gitmektedir yakın bir zamanda muglaya gelmeyi düşünüyoruz karatas arkadasımla sizinle tanışmak isterim saygılarımla

mercan' Alıntı:
basoglanh' Alıntı:

kusun fizik yapısı herseyi belli eder şöyle diyeyim kafa yapısı didak uzunlugu göz rengi kuyruk acılımı ve ayak kısalıgı dersinki buraya geldiler aldılar olabilir onlar ıspartalı degildir.abi muglaya bizlerde cok kus gönderdik mugla kac yıldır dolapcı besler bizim yore diyorum ben bildim bileli dolapcı besler biz genelde dısardan getirdimiz ırk mugla denizli izmir nazilli yörelerinden akbaslardır ve bademli kara kafa gibi ırklardır sunu bilirim çiller ve karalar geneli bizim yöreden gitmektedir yakın bir zamanda muglaya gelmeyi düşünüyoruz karatas arkadasımla sizinle tanışmak isterim saygılarımla

Şu kadar söyleyebilirim. Fizik yapısından bahsettiğiniz dönüş meselesine asla katılmıyorum. Bu olacak iş değil. Bahsettiğiniz özelliklerde çok kuş var ama hepsi dönmez. Sizde kuşun yere çakılmasını siz tutuyorsunuz. Birde diyorsunuz ki dönerken yere çakılıyor, birde üstüne üstün diyorsununuzki Ispartadan çıkar dolapçı. Siz halen daha dönerken yere çakılan kuş besliyorsanız devam edin derim, ama nacizane bir tavsiye derseniz hemn kan değiştirin veya araya kan sokun derim. Ülkemizin hiç bir yerinde dönücü ırklarda dönerken çakılma tutulmaz. Bu genetik bir sorundur. Eser demektir. Nasıl taklacılarda fazla akraba eşleşmelerinden ayağı perdeli, paçaları haddinden daha uzun kuşlar çıkıyor veya istenilen performansı vermiyorsa, dönek ve dolapçılardan kastımda budur. Ve şöyle birşey var dolapçının yere kadar döneni değil satandarta uygun döneni ( dönüşe girişi, dönüşten çıkışı ) önemlidir. Bilinçli bir yetiştirici uzun dönene değil bahsettiğim kriterlere bakar.
Muğladaki dolapçılar ile ilgili şunu söyleyebilirim size, ordan buraya kuş satmaya gelenler çok oluyor, isim vermek gerekirse direk isim vermeyeceğim Dernek Başkanınız, Elmacılar vb.. lakaplı kuşçular buraya kuş satmaya çok geldiler. Burda mezatta veya pazarda üçe beşe sattılar, ama nedense sattıklarının yerine burdan dünya kadar dolapçı götürdüler. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

mercan' Alıntı:
basoglanh' Alıntı:

mercan kardesimin dedigi gibi kusun fiziki yapısı gözleri durusu kuyrukları ayakları didagı kusun ne oldugunu söyler birde yıllardır dolapcının içinde oldugumuz için kusu ucurmadan biliyoruz

Şu kadar söyleyebilirim. Fizik yapısından bahsettiğiniz dönüş meselesine asla katılmıyorum. Bu olacak iş değil. Bahsettiğiniz özelliklerde çok kuş var ama hepsi dönmez. Sizde kuşun yere çakılmasını siz tutuyorsunuz. Birde diyorsunuz ki dönerken yere çakılıyor, birde üstüne üstün diyorsununuzki Ispartadan çıkar dolapçı. Siz halen daha dönerken yere çakılan kuş besliyorsanız devam edin derim, ama nacizane bir tavsiye derseniz hemn kan değiştirin veya araya kan sokun derim. Ülkemizin hiç bir yerinde dönücü ırklarda dönerken çakılma tutulmaz. Bu genetik bir sorundur. Eser demektir. Nasıl taklacılarda fazla akraba eşleşmelerinden ayağı perdeli, paçaları haddinden daha uzun kuşlar çıkıyor veya istenilen performansı vermiyorsa, dönek ve dolapçılardan kastımda budur. Ve şöyle birşey var dolapçının yere kadar döneni değil satandarta uygun döneni ( dönüşe girişi, dönüşten çıkışı ) önemlidir. Bilinçli bir yetiştirici uzun dönene değil bahsettiğim kriterlere bakar.
Muğladaki dolapçılar ile ilgili şunu söyleyebilirim size, ordan buraya kuş satmaya gelenler çok oluyor, isim vermek gerekirse direk isim vermeyeceğim Dernek Başkanınız, Elmacılar vb.. lakaplı kuşçular buraya kuş satmaya çok geldiler. Burda mezatta veya pazarda üçe beşe sattılar, ama nedense sattıklarının yerine burdan dünya kadar dolapçı götürdüler. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN
sizin oralara kus satmıslardır almıslardır o gelen kişileride tanıyorum baskasının satıgı kusun yorumunu yapmam yanlıs olur iyidir kötüdür bilemem

kusların cakılma konusunda yaptıgın yoruma katılmıyorum kusun dönüs mesafesi kısa olmuyacak uzun olacak ve oyuna girdigi sekilde sitilini bozmadan oyunu kesecek kusların neden cakıldıgına gelince mercan arkadasım ve kendi adıma konusuyorum bizim calısmaktan kus ucurmaya zamanımız pek fazla olmuyor sadece pazarları cogu pazarda calısıyoruz kuslar ucmuyor ucmaya ucmaya kus salaklasıyor bir kac haftadan sonra kusu ucurdunmu kanatlarının körlügünden kus oyuna girdiginde inerken kendini konturol edemiyor ve cakılıyor kusun oyundan düsmesinin sebebi budur kusu her gün ucursak cakılma falan olmaz fazla zaman bulamadıgımızdan dolayı böyle olaylarla karsılasıyoruz bunun baska sebebi yoktur
herkez birseyler söyler herkezin yorumuna saygımız sonzuzdur

karataş32' Alıntı:
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

bahsetmiş oldugun şahısları tanırım ama sizin orya satmak için getirdikleri kuşlar hakkında yorum yapamam başkanınız dersin baskan beslemekten cok bu işin tiçaretini yapar bunuda herkez bilir akraba eşlenmesinden cakılır konusuna kesinlikle katılmam akraba eşlemelerinin 100/90 nı kor yani bizim deyimizde götler bizde oyun penformansı ne kadar standartlara uygun olursa olsun götledikten sonra tutlmaz ve beslenmez umarım anlata bilmişimdir şimdi bizim için kusun oyuna girişi ve cıkışı cok önemli oldugu gibi oyun mesafeside cok önemli bir konudur yani kısacası oyun mesafesi uzun olmalıdır oyunu kısa kesmeyecek. ülkemizin kuş besleme ırk konusuna bakıldı zaman dolapcı ırkı ısparta ve burdurda yetiştirldi herseye acıklık getirir bu 40 yıldır böyledir.
abi birde kimsenin kusunu kotulemek istemem herkezin kusu kendine guzeldir burda bazı konulara acıklık getirmeye calısırız birde bizde kan ve damar yani saglamlık bizde cok önemlidir.

sizin oralara kar yagmaz bizim buralarda kar eksik olmaz .normal bir havada gezen kusu normal karsılarım ama karlı bir havada kusu ucurdun zaman her yer aynı görundu için kusun kan ve damarı burda cıkar ortaya bu kuslar sapıtır evden uzaklasır önemli olan geri gelmesidir ve 3 gun bes gun degil 10 15 gun gezen kuslar vardır.bizce bunlar cok önemlidir

SAYGILARIMLA...
sizin oralara kus satmıslardır almıslardır o gelen kişileride tanıyorum baskasının satıgı kusun yorumunu yapmam yanlıs olur iyidir kötüdür bilemem

kusların cakılma konusunda yaptıgın yoruma katılmıyorum kusun dönüs mesafesi kısa olmuyacak uzun olacak ve oyuna girdigi sekilde sitilini bozmadan oyunu kesecek kusların neden cakıldıgına gelince mercan arkadasım ve kendi adıma konusuyorum bizim calısmaktan kus ucurmaya zamanımız pek fazla olmuyor sadece pazarları cogu pazarda calısıyoruz kuslar ucmuyor ucmaya ucmaya kus salaklasıyor bir kac haftadan sonra kusu ucurdunmu kanatlarının körlügünden kus oyuna girdiginde inerken kendini konturol edemiyor ve cakılıyor kusun oyundan düsmesinin sebebi budur kusu her gün ucursak cakılma falan olmaz fazla zaman bulamadıgımızdan dolayı böyle olaylarla karsılasıyoruz bunun baska sebebi yoktur
herkez birseyler söyler herkezin yorumuna saygımız sonzuzdur

abi öncelıkle mrb ben de usakta dolapcı beslıorum senın adını burlarda duydum ama alışverişimiz olmadı senin bu dolapcılardan bizede gondere bılırmisin senle bi goruşsek msn faln warsa tanışıp senle bi alış werişimiz olsun istedim

fotekss' Alıntı:
abi öncelıkle mrb ben de usakta dolapcı beslıorum senın adını burlarda duydum ama alışverişimiz olmadı senin bu dolapcılardan bizede gondere bılırmisin senle bi goruşsek msn faln warsa tanışıp senle bi alış werişimiz olsun istedim

fotekss' Alıntı:
fotekss' Alıntı:
tesekür ederim elimden geldigince yardımcı olmaya calısıyorum
msn [email protected]

slm kardeş msn bende ekledim haberin olsun,allaha emanet ol

Arkadaşım yeni yeni dolapçılar hakkında bişeyler öğrenmeye başlıyorum ve karaçiller çok ilgimi çekiyor normalde oynar besliyorum ama bir takım karaçil dolapçı merakımdan dolayı beslemek istiyorum...en azından bu kuşları yakından tanıyabilmek anlayabilmek için bir adım atmak istiyorum... buradan fiyat sormak yanlış olacağı için [email protected] msn adresimide yazıyorum şimdiden teşekkürler

saygılarımla

oncelıkle yorumlarınızı usun uzun okudum bu tatlı surtusmeden cıkardıgım ders .suydu arkadaslar .huseyın kardesımız bızlerden yasca kucuk .lakın bu konuda bılgılı arkadslar mantıklı acıklamalarla ızahatlarla .konuyu acmıs ve aydınlatmıs bende dolapcı .ırkı beslıyorum karatas kardesıme gelınce ben ısmını duydum usaktan bır ıkı arkadstan .fakat usakta dolapcı konusundA ben ıyıyımdır. senın kuslarında mercan kardesımızın kuslarıda harkulade fakat fazla abartıya gerek yok .senınde soyledıgın gıbı herkezın gorusune saygı duyarım bu arada .bu konuyu baslatan arkadasada pravo .dedektıf gıbı .ız surmus tebrıkler .huseyın kardesıme bu konuda yerden gove kadar katılıyorum .saygılar...USAKTAN ...........................ARS........................ :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun:

ars' Alıntı:
oncelıkle yorumlarınızı usun uzun okudum bu tatlı surtusmeden cıkardıgım ders .suydu arkadaslar .huseyın kardesımız bızlerden yasca kucuk .lakın bu konuda bılgılı arkadslar mantıklı acıklamalarla ızahatlarla .konuyu acmıs ve aydınlatmıs bende dolapcı .ırkı beslıyorum karatas kardesıme gelınce ben ısmını duydum usaktan bır ıkı arkadstan .fakat usakta dolapcı konusundA ben ıyıyımdır. senın kuslarında mercan kardesımızın kuslarıda harkulade fakat fazla abartıya gerek yok .senınde soyledıgın gıbı herkezın gorusune saygı duyarım bu arada .bu konuyu baslatan arkadasada pravo .dedektıf gıbı .ız surmus tebrıkler .huseyın kardesıme bu konuda yerden gove kadar katılıyorum .saygılar...USAKTAN ...........................ARS........................ :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun:
usak ta sen iyisindir bilemem bir seyi abartmıyorum bizim reklamada ihtiyacımız yok herkezin kusu kendine güzeldir
senin kafana takılan asıl mevzuyu acıklarmısın kardesim

Konuyu başından beri okumadım ilgimi çeken ve beni heveslendiren başlıktı ama sanırım bu güzel başlığın altında açılan konu sürtüşmeye dalaşmaya dönmüş
yanlış yerde böyle bir teklifte bulunduğum için özür dilerim dolapçıya olan hevesim başından kırıldı...ayrıca konuyu açan arkadaşım neden amacı olmayan bir konu açtın anlayamadım
esenkalın

haltbar' Alıntı:
Konuyu başından beri okumadım ilgimi çeken ve beni heveslendiren başlıktı ama sanırım bu güzel başlığın altında açılan konu sürtüşmeye dalaşmaya dönmüş
yanlış yerde böyle bir teklifte bulunduğum için özür dilerim dolapçıya olan hevesim başından kırıldı...ayrıca konuyu açan arkadaşım neden amacı olmayan bir konu açtın anlayamadım
esenkalın
amacının olmadıgını sen yazmıssın usaga olsun istanbula olsun bazı arkadaslara kus gönderdim
seninlede daha önce konustugumuzu hatırlıyorum anlasamamıstık

karatas kardesım .sadece ben sana ve senın arkadaslarına yorum yapmadım .dıkkat edersen bu tatlı surtusme dedım lakın sen sova donmeye basladın benden sonrakı arkadasta .sana guzel bır dılle ızah etmıs.bence geregı yok vara yoga .ınsanlara ıtıcı mesajlar yazmaya .benım maksatım surtusmek kavga etmek ve sayre degıl .yınede .sızınle.fıkır alısverısınde bulunduk .bundan sonrada bulunmak ısterım .usaktan.ARS... :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun: :buyrun:

öncelikle herkese selamlar.bu konu bence biraz fazla uzadı maksadını aşan açıklamalr ve yorumlar bizlere hiç bir şey kazandırmaz.bu sitenin bi paylaşım ortamı oldugunu unutmayalım.paylaşırkende bazı kurallara dikkat edelim.
beni lütfen yanlış anlama ali osman kardeş bu konu başlıgı bu sayfanın ilgi alanları içinde degil diye düşünüyorum.çünkü bu sayfa resimlere açılmış bi sayfa.ana sayfanın en alt kısmına inersen orda güvercin almak ve satmak isteyenler diye bi sayfa var,bu konu oraya yakışır............
aynı şekilde her arkadaş farklı konularla bi sayfa açarsa paaylaşımdan çok ticari amaçlı ve yanlış bi profilin içinde buluruz kendimizi.sakın ha sizin ticari amaçlı yaptıgınızı düşünmüyorum,sadece yeri degil diyorum.
site yöneticilerininde böyle konular hakkında iş başına bekliyoruz.
saygılar.................

Geri