Dolapçı Kırmızı Çil Güvercinlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
SERDAL KILINÇ' Alıntı:
kardeş kırmızı çillerin çok güzelmiş gerçekten hoşuma gitti allah nazardan saklasın

Teşekkür ederim yorumunuz için.

vallla usta kırmızı çillerinde gözüm kaldı yani allah nazardan saklasın bendede var ama senin çiller kadar deyil neyse allah güle güle beslemeyi nasdip etsin antalyadan herkeze selam

Aleyküm selam gökmen bey hüseyin arkadaşımız'ın çalışmaları herkes tarafından takdir edilir.Bence işinin hakkını veren bir hayvansever "hayvan" ne olursa olsun...

merhaba hüseyin bey

kuslarınız gercekten renk bakımına cok güzel görünüyorlar

kuslarınızın saglamlıkları ve oyunları nasıl

Yaklaşık olarak 30 yıla aşkın bir süredir hiç bozulmadan beslenilmiş bir damardan gelmekteler. Sağlamlık bakımından diğer dolapçılarıma nazaran gerçekten memnunum. Bunun bir örneğini daha yaklaşık 2 ay önce gördüm. Km olarak benden 17 km uzaklıktaki bir arkadaşımıza dişi daha salmamdan havaya kalkmamış, çıkmamış bir yavru verdim. Bir hafta sonra yavrum geri gelmiş. Daha önceleride bu gibi oılaylara tanık olmuştum kırmızı çilleimde. Yavru verimleri bakımından anne babanın aynısını veriyorlar. Dişi yavrular anne dişiye erkek yavrular bise babaya benxiyorlar. Şu ana kadar herhangi bir farklılık görmedim. Oyun bakımından hepside gerçekten tam anlamıyla dolapçını nasıl olacağını, tüm özelliklerini havada gösterirler. Malesef 2 yılı aşkın süredir uçurmuyorum kuşlarımı. Zaten uçurduğum zamanlarda byük bir çoğunlukla zaiyat ile kümese sokuyorum. Örneğin en son uçurduğum zaman kırmızı altınbaşlarımı uçurmuştum (Resimleri Forumda Kırmızı Altınbaşlarım konusunda Mevcut.) Uçurduğum bir dişinin bacağını aldı şahin, yani vurdu ama bacağına denk geldi. En sonda geçen ay erkek altınbaşımdan birisi kendiliğinden kalktı ve yine bacağından ve kursağından yara aldı. Damızlık olarak kullanıyorum şimdi.
Yorumunuz için teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

söylediklerine bir dolapcıda arana bilecek hersey mevcut kuslarında gercekten güzel kusların var
yavrularını kardes kardesemi esliyorsun

karataş32' Alıntı:
söylediklerine bir dolapcıda arana bilecek hersey mevcut kuslarında gercekten güzel kusların var
yavrularını kardes kardesemi esliyorsun

Selamlar. Öncelikle teşekkür ederim ilgi alakanız için.
Kümesimde ayrı damardan gelme kırmızı çiller var. Yani bir takım anne baba farklı diğer takım anne baba farklı. Bu takımlardan birine a takımı, diğerine de b takımı diyecek olursak, A takımından çıkanları B takımından çıkanlarla eşlemeye özen gösteriyorum. Ama her zaman aynı zamana denk gelmiyorlar. Bu gibi zamansız durumlarda ise kardeş eşlenmeleri kaçınılmaz oluyor.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

en güzeli ve dogru olanını yapıyorsun

sana ayrıca dolapcı besleyip yetistirdigin ve dolapcı ırkının tanınması için gösterdigin ilgi ve alakaya

cok tesekür ederim...

karataş32' Alıntı:
en güzeli ve dogru olanını yapıyorsun

sana ayrıca dolapcı besleyip yetistirdigin ve dolapcı ırkının tanınması için gösterdigin ilgi ve alakaya

cok tesekür ederim...

İlgi ve alakana ben teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Yeni' Alıntı:
GEÇMİŞ OLSUN HESEYİN ABİ

Berat kardeş kaça gidiyorsun sen ya bas bas bağırıyoruz.Türkçe'mizi düzgün kullanalım diye bilerek yazmışsın sen bu harfi klavyede "ü" harfi nerde "e" harfi nerde biraz daha dikkatli olurmusun kardeşim canım benim iyi geceler sana

basoglanh' Alıntı:
dsc00517di2.jpg
s.a Hüseyin bey kuşlarınız gerçekten mükkemmel.ALLAH bol sağlıklı yavrular nasip etsin.ben dolapçı ırkını pek tanımıyorum.marifetleri hakkında beni bilgilendirirmisiniz?bunlar dönek gibi dönüyor mu?yoksa saya gibi sayıyormu?yolum Muğla'ya düşerse sizinle tanışıp kuşlarınızı görmek isterim.sizin yolunuz İzmir'e düşerse görüşelim.
Saygılarımla.
ÖMÜR DENİZ

s.a abı kuslarının masaallahı var gule gule besle
bı sorum olacak bu kırmısların soyu ıspartaya mı dayanıo
burda bı abımısın kuslarına cok bensıolar yapıları durusları

Merhaba. Isparta ile alakası yok. Muğla ve denizli kökenli.

huseyın abı bana kırmızı ve boz çil dolapçı lazım bulabılırmısın .

DOLAPCIM' Alıntı:
s.a abı kuslarının masaallahı var gule gule besle
bı sorum olacak bu kırmısların soyu ıspartaya mı dayanıo
burda bı abımısın kuslarına cok bensıolar yapıları durusları

Merhaba. Teşekkür ederim yorumuna. Kuşların soyu hakkında kesin bişey söylemek için 100 yıl öncesine gitmek gerekir belkide. Ama Ispartada benzettiklerinin soyu bizdekilere dayanıyor olma ihtimali % 99 diyebilirim.

byenes' Alıntı:
huseyın abı bana kırmızı ve boz çil dolapçı lazım bulabılırmısın .
Gelip görme imkanın varsa anca o şekilde olabilir.

hüseyin kardeş bu dolapçı öyle sardıkı bildiğin gibi değil , geçen hafta ıspartadan iki takım dolapçı gönderdiler,birtakımda hediye, marifetlerini ve hünerlerini araştırdıkça kendine aşık ediyor, inşallah aldığım damarda sorun yaşamam da dolapçıyı burlardada tanıtma imkanım olur diyorum. hatta bu uğurda çok kelebeğimide çıkartacam kümesten, benim isteğim kuş yüksek uçacak,dönecek,akıllı olacak,yani işini yapacak, bakalım iyimi yaptım kötümü yaptım zaman gösterecek,

dushekimi' Alıntı:
hüseyin kardeş bu dolapçı öyle sardıkı bildiğin gibi değil , geçen hafta ıspartadan iki takım dolapçı gönderdiler,birtakımda hediye, marifetlerini ve hünerlerini araştırdıkça kendine aşık ediyor, inşallah aldığım damarda sorun yaşamam da dolapçıyı burlardada tanıtma imkanım olur diyorum. hatta bu uğurda çok kelebeğimide çıkartacam kümesten, benim isteğim kuş yüksek uçacak,dönecek,akıllı olacak,yani işini yapacak, bakalım iyimi yaptım kötümü yaptım zaman gösterecek,

Hayırlısı olsun abi.Yavru alıp yavru uçurursan daha iyi olur.
Kolay Gelsin.

umut coşkun' Alıntı:
selamlar

Hüseyin kardeşim nasılsın bu kuşlardan bana 1 takım ayarlayabilirmisin.

saygılarımla

Aleyküm selam.
Umut abi elimde damızlıklarım var, hastalıkta çok kaybettim. Yarışmaya giren erkek gibi 10 üzerinde erkek gitti, eksiklerim var bir aya kalmaz yavrulardan tamamlarım eksikleri sanada bir çift yavru ayarlarız.

Gerçekten üzüldüm kayıplarına inşaallah kayıpların devamı gelmez güzel ve nadir ırk ayarlarsan sevinirim ,aynılarının sarıları var bende eğer istersen 1 takım ayarlarım bende sana.

saygılarımla

Geri