DOLAPÇI YETİŞTİRİCİLERİNDEN TAVSİYELER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
sevgili kardeşim ben sana birşeyler sorayım sen bana öğret ...kuyruk üstülülülerin iyilerinden ıspartalı verse birtane bırakmıyacaksınızda alamazsınız.... madem yüzyıllardır besliyon neden ıspartadan toplayıp gidiyon..denizlide kökümü kuruduydu bunların...ısparta burdurda insanları kandırarak konuşmalar hazırlatın ...ortak kuşumuz olsundeyip adı dolapcı olsundeyin sonradan denizliye maaledin.sonra tüzüğüde ıspartalıya hazırlattırın buldunuz saftirikleri birkaç kişide ticaret yapmak için denizliden geldi demeye başlayınca daha ne yapsın busaftirikler..alsana on numara denizli ırkı....bak kardeş sizlerin dernek kuran abileriniz varya başta iskender damgacı olmak üzere hepsinin heykelini diktirin neden dersen sizlerin hiçbirzaman olmayan ve olamıyacak bukuşları denizliye maal ettiler ...hepsini teprik ediyorum helal olsun

feyzi aşık' Alıntı:
selamlar umut kardeş ben ıspartalıyım ve burdurda yaşamaktayım bana oynak harici diğer ırk güvercinlerden beslemek ve üretmek istiyorum sizce kimden alabilirim...???

Feyzi kardeş bana sormana gerek yok erdal abine sorabilirsin.

erdal usda' Alıntı:
sevgili kardeşim ben sana birşeyler sorayım sen bana öğret ...kuyruk üstülülülerin iyilerinden ıspartalı verse birtane bırakmıyacaksınızda alamazsınız.... madem yüzyıllardır besliyon neden ıspartadan toplayıp gidiyon..denizlide kökümü kuruduydu bunların...ısparta burdurda insanları kandırarak konuşmalar hazırlatın ...ortak kuşumuz olsundeyip adı dolapcı olsundeyin sonradan denizliye maaledin.sonra tüzüğüde ıspartalıya hazırlattırın buldunuz saftirikleri birkaç kişide ticaret yapmak için denizliden geldi demeye başlayınca daha ne yapsın busaftirikler..alsana on numara denizli ırkı....bak kardeş sizlerin dernek kuran abileriniz varya başta iskender damgacı olmak üzere hepsinin heykelini diktirin neden dersen sizlerin hiçbirzaman olmayan ve olamıyacak bukuşları denizliye maal ettiler ...hepsini teprik ediyorum helal olsun

Bak şimdi üzerine basa basa diyorum at gözlüklerinizi bi çıkarın biz diyoruz ki inkar da etmiyoruz denizlide döneğe olan ilgi çillerin azalmasına sebep olmuştur herzamanda diyoruzki denizliden giden çillere ıspartalılar sahip çıkmışlardır. Ha şimdi diyorumya berber hakkı denizli ırkını damarını bozmadan bu güne getirmiş allah ondan razı olsun bizde ondan tekrar geri almaya gideriz çünkü aradığımız safkan denizli çili anladınmı şimdi.Tüzüğe gelince ısparta-burdur-denizli bu 3 ilin ustalarından bilgi alış verişi yapılmış ve tüzük hazırlanmıştır.Sizin yörenin ustalarıyla ortaklaşa yapılan bu tüzükte emeği olanlar saftirikmi şimdi.Sizleri saymış ve sevmişlerki tüzüğü beraber hazırlamışlar.Bak şimdi ne mutluki ne beslediğin kuşu biliyosun sayemizde.Kuyruküstülülerin iyisinden bana bedava verseler beslemem kuşları kötülemek diil 10 numara allah için ama ben beslemem haa beslemek isteyende parayı gösterdimi istediğini alır merak etme işin ticaretini yapan çok.

umut coşkun bak ötüşüyle ünlü horoz türkiyede meşhurdur...kendimi bildim bileli ıspartada bayabi çok beslenirdi bu horozu biz denizli horozu diye biliriz.türkiyedede böyle bilinir...ama kimse denizlinin değil bizim diye sahiplenmedi ...çünkü taş yerinde ağırdır ... sende boşa kürek sallama ... bizde bir değil yüzbir denizliye yetecek kuşvar bak kardeş 400tl ,1000tl verip yakın zamanda denizliden gelip yine kuş götürüldü biz bundan gurur duyarız herkez kaliteli kuş beslesin sayemizde ama sen yok bunlar bizden gitti diye feryadet dur..denizlili üç beş kişi sen gibi düşünüyo geri kalan insanlar olayın bilincinde sen kendi çapında benle kavga ettiğini sanıyosun ama ben sana doğruyu anlatmaya çalışıyorum bundanda rahatsızlık duymuyorum sayın moderatörüm....

Ben sana sadece şunu sormak istiyorum Denizli çilleri kaç yılından beridir sizden alıyo? bana sadece bunun cevabını vermen kafi...

benim bildiğim yıllardır ben doğmadan öncede başlamış tek tek götürülmeye tarih baya uzun ama 800 yıl değil

Umut ve Erdal abi, Sizin bu kavganız ömür boyu bitmez.Haliyle her iki tarafta sahipleniyor.
Vallahi eğer kimse kızmıcaksa bende kendimce düşündüklerimi söyleyim..Daha doğrusu Denizli bizim diye sahipleniyor.
Mesela Güvercin ile ilgilenen herkez Hangi güvercinin hangi yöreye ait olduduğu biliyor hemen hemen.Mesela Şami "Koca kafa" dediğimizde herkez aynı anda Adana diyebilir.Veye adı üzerinde Bursa "Oynar" ın Bursaya ait olduğunu.Daha birçok isim sayabiliriz.
Dolapçı dediğimizde, şahsen ben Isparta biliyordum ama herkezin aklına Denizli, Uşak,Isparta ve burdur geliyordur.Dolayısı ile bu durumda herkez haklı gibi görünüyor.üstelik bu şehirler birbirine uzak yerler değil, aksine hepsi dip dibedir.Bu durumda Dolapçının bir bölge güvercini olduğu düşünüyorum ve buda benim iddamı güçlendiriyor.Tabi ben sadece varsayım yapıyorum.
Sizin yüzünüzden Denizli Isparta kavgası Bursa'daki Dolapçı yetiştirenlere bile yansıdı =))
Kimileri Ispartadan kimileri Denizliden getirttikleri güvercinlerle rekabet içerisine girdiler =))

BEN KONUYA DAHA FAZLA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM YETERKİ BU IRKIMIZIN NESLİ TÜKENMESİN SAYGILAR

ishak Şengül' Alıntı:
Umut ve Erdal abi, Sizin bu kavganız ömür boyu bitmez.Haliyle her iki tarafta sahipleniyor.
Vallahi eğer kimse kızmıcaksa bende kendimce düşündüklerimi söyleyim..Daha doğrusu Denizli bizim diye sahipleniyor.
Mesela Güvercin ile ilgilenen herkez Hangi güvercinin hangi yöreye ait olduduğu biliyor hemen hemen.Mesela Şami "Koca kafa" dediğimizde herkez aynı anda Adana diyebilir.Veye adı üzerinde Bursa "Oynar" ın Bursaya ait olduğunu.Daha birçok isim sayabiliriz.
Dolapçı dediğimizde, şahsen ben Isparta biliyordum ama herkezin aklına Denizli, Uşak,Isparta ve burdur geliyordur.Dolayısı ile bu durumda herkez haklı gibi görünüyor.üstelik bu şehirler birbirine uzak yerler değil, aksine hepsi dip dibedir.Bu durumda Dolapçının bir bölge güvercini olduğu düşünüyorum ve buda benim iddamı güçlendiriyor.Tabi ben sadece varsayım yapıyorum.
Sizin yüzünüzden Denizli Isparta kavgası Bursa'daki Dolapçı yetiştirenlere bile yansıdı =))
Kimileri Ispartadan kimileri Denizliden getirttikleri güvercinlerle rekabet içerisine girdiler =))
ishak kardeşim benim ne denizliye nede kuşcularıyla bir sorunum yok ama sorun zorla yaratılıyo bu konu başlığının altındaki yazıyı dikkatlice okuyun zira ıspartada başka ırkların beslenip kırık kuşlar üretildiği beyan ediliyo...butür yazılar senelerce yazıldı haladaha devam ediyo ..ısparta ismini her kullan dığımızda olay oluyo...bu yazının silinmesini rica ettim hala duruyo ...böyle kötü zihniyet olduktan sonra bu tartışma hiç bitmez hiç kimseyede faydamız olmaz benim yazılarımla arkadaşın yazılarını okuyun aradaki iyiniyet farkını görün haklı haksız yorumuna gerekyok herkez kendi içinde takdir etsin....ıspartadan saygılarımla

umut coşkun' Alıntı:
BEN KONUYA DAHA FAZLA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM YETERKİ BU IRKIMIZIN NESLİ TÜKENMESİN SAYGILAR

Umut kardeşim sana yakışan yorumu sonunda yaptın,Tebrik ediyorum.
Dolapçı yetiştirenlere Acizane tavsiyem, Herkez besleyebildiğinin en iyisine hizmet etsin.Bizden sonraki yetiştiricilere tam anlamı ile dolapçı bırakalım.
SEVGİLER SAYGILAR.

Gerek Ispartalı,gerekse Denizlili yetiştiricilerden bu ırk için tavsiyeleri bekliyoruz.İyi yetiştirici olduğunuz ve bu ırktan iyi anladığınız belli o zaman bize tavsiyeniz nedir,ne yapalım nasıl yetitirelim bilgi istiyoruz.
Öngördüğünüz tavsiyeler varmı,yavru uçurma teknikleri,besleme ,yavru alma vs gibi.
Saygılar..

Haldun bey saygılarımla diyerek sorunuza izniniZ olursa hem eski hem yeni bir dolapçı yetiştircisi olarak cevap vereyim. Dediğiniz tavsiyeler inanın özel olarak yetiştiricinin kendisine kalmıştır ama genel kavramlarda mutlaka vardır. Mesela dolapçı güvercinin uçumunu ilk zamanlar yetişkinlerle yapacaksınız ve de çok uçuracaksınız ki ciğerleri çabuk alışsın. sonra Bu ırkı her yönden deneyerek en ii damızlıkları oluşturmanız lazım bir çift yavrusu ii çıktı diye hemen damızlık olmaz . Ve daha bir sürü şey var benim için doğru olan başkası için olmayabilir bu da işte sonuçla alakalı ama siz bu konuyu dolapçılar bölümünde açın ve de bilmek istediklerinizi maddeleyin ıspartalısı da burdurlusu da denizliliside mutlaka bildiklerini paylaşacaktır bizde yanlış bildiklerimizi düzeltme fırsatı buluruz. Sağlıklı ve huzurlu günler.

belhal' Alıntı:
Gerek Ispartalı,gerekse Denizlili yetiştiricilerden bu ırk için tavsiyeleri bekliyoruz.İyi yetiştirici olduğunuz ve bu ırktan iyi anladığınız belli o zaman bize tavsiyeniz nedir,ne yapalım nasıl yetitirelim bilgi istiyoruz.
Öngördüğünüz tavsiyeler varmı,yavru uçurma teknikleri,besleme ,yavru alma vs gibi.
Saygılar..

selamlar

Haldun abi konunun başındaki Dolapçı hakkındaki tavsiyelere yavru Dolapçılar hakkında bir ilavede ben yapmak istiyorum.Yavru Dolapçılarınızın bulunduğu salmanın önünün tel ile açık olması kapalı kümeste bulunan dolapçının yer tanımasına göre daha güzel olur.Tel salmada bulunan yavru kapalı kaldığı günlerde dışarıdaki alanı daha rahat gördüğü için uçurduğunuzda yerini tanıması zor olmayacaktır.

saygılar

umut coşkun
DENİZLİ

selamlar.keşke ankara kuşu olsaydı dolapçı.o zaman tüm türkiyeye yayılırdı bence.

KEMALO' Alıntı:
selamlar.keşke ankara kuşu olsaydı dolapçı.o zaman tüm türkiyeye yayılırdı bence.

selamlar

Kemalettin abi belkide dediğiniz olabilirdi,bizde yoğun çaba içersindeğiz tanıtım açısından inşaallah başaracağiz ve bu güzel ırkımızı tüm türkiyede yaygınlaştıracağız.

selamlar.-keşke ankara kuşu olsaydı-sözünü şunun için söyledim.ankarada taklacı ırkı okadar sevildi ve seviliyor ki başka bir ırk besleyen yok gibi neredeyse.son yıllarda dolapçı ırkının ege bölgesinde epeyce yaygınlaştığını okudum ve çok sevindim.rengiyle oyunuyla sadakatiyle komple bir oyun kuşu olan dolapçı bu üstün özellikleri anlatılıp tanıtıldıkça ankarada taklacı ırkın en büyük rakibi olacaktır.ve tüm türkiyeye yayılması da ankarada tanınması istanbulda yaygınlaşması diğer büyük illerde de böyle olursa dolapçı müthiş bir sayıya ulaşır.

selamlar.dolapçı yetiştiren arkadaşlardan bir ricam var.dolapçı ırkının bilinmesi gereken özelliklerini burada yazarlarsa herkese çok faydalı olur.nedir o özellikler.uçuculuğu nasıldır.nekadar uçar.nasıl ve nezaman uçurmalıyız.hangi renklerin eşleşmesi uygundur.eşleştirirken oyun özelliklerine göre neye dikkat etmeliyiz.en makbul oyun stili nedir.eşli uçurmakta sakınca varmıdır.azman ırkıyla uçurmak şartmıdır.bu ve benim şimdi aklıma gelmeyen daha bir çok yönlerini üstadlar yazarlarsa bu ırka heves eden besleyen acemi arkadaşlar çok istifade eder ve herzaman sizlere dua ederler.

KEMALO' Alıntı:
selamlar.-keşke ankara kuşu olsaydı-sözünü şunun için söyledim.ankarada taklacı ırkı okadar sevildi ve seviliyor ki başka bir ırk besleyen yok gibi neredeyse.son yıllarda dolapçı ırkının ege bölgesinde epeyce yaygınlaştığını okudum ve çok sevindim.rengiyle oyunuyla sadakatiyle komple bir oyun kuşu olan dolapçı bu üstün özellikleri anlatılıp tanıtıldıkça ankarada taklacı ırkın en büyük rakibi olacaktır.ve tüm türkiyeye yayılması da ankarada tanınması istanbulda yaygınlaşması diğer büyük illerde de böyle olursa dolapçı müthiş bir sayıya ulaşır.

selamlar

Kemalettin abi Dolapçı ırkını ankaraya kadar taşıyabilirsek zaten bu ırk tüm türkiyeye yayılacaktır,ozamanda taklacıya rağbet azalacaktır... (:

dolapçı yavrularını 3. teleğini attıktan sonra uçurmaya başlayın.3. teleğe kadar çatıda terasta vs.yatmasına gezinmesine uçuşmasına müsade edin.ilk 1 hafta fazla yükselmemesi içn kılavuzla uçurun kılavuzunuz alçak uçan cinslerden olsun.denizli azmanı , mısıri vb.daha sonra ise dolapçılarla uçurunki dolap almayı bakarak öğrensin.her nekadar genlerinde dolap alma arzusu olsa da öğrenmeye ihtiyacı vardır.mukuf olduktan sonra alaya karıştırın artık takibe ihtiyacı olmaz.eş zamanı biraz temkinli olun en tehlikeli zamanlarıdır.başka guruplara karışıp yakalanabilir.havada kaybolabilir.

Geri