DOLAPÇIDA GÖZ RENGİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Dolapçı Güvercinlerde göz renkleri resimlerdeki gibi olmalıdır.
Konu: DOLAPÇIDA GÖZ RENGİ
KARAÇİL

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_01.webp
    dolapci_gozler_01.webp
    46.8 KB · Görüntüleme: 3,245
KIRMIZI

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_04.webp
    dolapci_gozler_04.webp
    45.3 KB · Görüntüleme: 3,212
GÜMÜŞ

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_07.webp
    dolapci_gozler_07.webp
    48.1 KB · Görüntüleme: 3,183
GÜMÜŞÇİL

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_08.webp
    dolapci_gozler_08.webp
    46.2 KB · Görüntüleme: 3,229
GÖK

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_10.webp
    dolapci_gozler_10.webp
    47.2 KB · Görüntüleme: 3,257
ZEYTİNİ

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_13.webp
    dolapci_gozler_13.webp
    48.8 KB · Görüntüleme: 1,562
SARI

Ekli dosyalar

• dolapci_gozler_17.webp
    dolapci_gozler_17.webp
    33.1 KB · Görüntüleme: 1,584
Selamlar

Dolapçılarda buzgöz tercih edilen bir özelliktir.Buz gözlü bir dolapçı cam göz olmamalıdır.Göz çerçevesi soluk olmamalıdır.Pembe ve kırmızı kesinlikle kabul edilmez.Kuş eğer sütbeyaz ve yamalı tarzında ise gözler koyu renk olacağından buz göz niteliği dikkate alınmaz.Bu defa kırmızı ve sarı göz kesinlikle istenmez,koyu gri veya siyaha yakın olması istenir.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Not:Resimlerin tamamı güvercinbirliği'nden alıntıdır.

göklü alaca denen kuşun gözü gibi hafif kırmızı çemberle sarılı olanlar daha güzel oynuyor tabi bu dediğim 12 kuyruklar için geçerli.

muygun' Alıntı:
göklü alaca denen kuşun gözü gibi hafif kırmızı çemberle sarılı olanlar daha güzel oynuyor tabi bu dediğim 12 kuyruklar için geçerli.

Sadece 12 kuyruklarda değil hocam 14-16 kuyruklarda da geçerli bence.

sizinkilerin özelliklerinden pek anlamadığım için belirttim kardeşim.kırzı yamalı erkeğin videosunu koyda izlesinler dolaplarını:)

Umut bey çok teşekkürler tgyb forumda ben de merak edip konu açmıştım maalesef cevap yazan çıkmadı merakım bira gitti tabi ilk sayfadaki fotolarda güneş fazla parlaktı çok dikkatli bakmak gerekiyor. ayrıca son fotodaki yamalı alacamıydı ilk kez görüyorum başkaları gibi buna birisi dolapçı deseydi yok canım derdim ama dedim ya asla olmaz demeyelim öğrenelim öğretene teşekkür edelim saolasın kardeş.

merhaba necdet hocam

tgyb deki resimli anlatımların hepsi dolapçı değil bunlar daha öncede sölendi sadece renk örneği olması için koyulmuş güvercinler.resimdeki alaca da belki bir melezdir ama dolapçıda da böyle bir renk olduğu ve göz rengininde çakır olması gerektiği anlatılmış

selamlar saygılar

bende dolapçı gözünün beyaz değil, hafif kırmızı çerçeveli olması gerketiğini duymuştum,ve elimdekileride resimledim.

Ekli dosyalar

• P1030516.jpg
    P1030516.jpg
    158.1 KB · Görüntüleme: 1,707
  • P1030549.webp
    P1030549.webp
    69.9 KB · Görüntüleme: 1,703
  • P1030570.webp
    P1030570.webp
    84.8 KB · Görüntüleme: 1,737
1

Ekli dosyalar

• P1030523.jpg
    P1030523.jpg
    85.5 KB · Görüntüleme: 1,700
  • P1030552.webp
    P1030552.webp
    78.6 KB · Görüntüleme: 1,716
  • P1030540.webp
    P1030540.webp
    156.3 KB · Görüntüleme: 1,730
necdetakosman' Alıntı:
Umut bey çok teşekkürler tgyb forumda ben de merak edip konu açmıştım maalesef cevap yazan çıkmadı merakım bira gitti tabi ilk sayfadaki fotolarda güneş fazla parlaktı çok dikkatli bakmak gerekiyor. ayrıca son fotodaki yamalı alacamıydı ilk kez görüyorum başkaları gibi buna birisi dolapçı deseydi yok canım derdim ama dedim ya asla olmaz demeyelim öğrenelim öğretene teşekkür edelim saolasın kardeş.

selamlar

Necdet hocam rica ederim yardımcı olabildimse ne mutlu bana son fotodaki kuş mozaik kostümde birkaç rengi olan dolapçıdır,hocam

saygılar.

Rennie' Alıntı:
merhaba necdet hocam

tgyb deki resimli anlatımların hepsi dolapçı değil bunlar daha öncede sölendi sadece renk örneği olması için koyulmuş güvercinler.resimdeki alaca da belki bir melezdir ama dolapçıda da böyle bir renk olduğu ve göz rengininde çakır olması gerektiği anlatılmış

selamlar saygılar

selamlar

Resimlerdeki kuşlardan hangisinin dolapçı olmadığını söylermisiniz bana.

dushekimi' Alıntı:
bende dolapçı gözünün beyaz değil, hafif kırmızı çerçeveli olması gerketiğini duymuştum,ve elimdekileride resimledim.

selamlar

Göz çevresinin hafif kırmızı olanının daha güzel dolabı olduğunu gördüm bende.

bu özelliklerde dolapçı.com dan alınmış,

DOLAPÇI IRKI GÜVERCİNLERİN FİZİKİ STANDARTLARI

Kafa : Yılan kafa tabir edilen, iri olmayan, köşesiz, alın çıkıntısız bir yapıya sahiptir.
Bilekler : Paça bulunmaz, bilek içinde çok ince bir tüy inmesi görülebilir.
Kuyruk : 14 - 16 telekli kuyruk kanat uçlarından az farkla bitmelidir.
Bel Üstü : Kuyruküstü yağ bezesi kabul edilmez.
Gözler : Pembe çerçeveli beyaz ve çakır olmayan koyu renk harici pür beyaz, sarı, kırmızı gözler kabul edilmez.

Geri