Dönek Fiyatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Dönek Güvercinlerinin Fiyatları Genellikle ne kadardan başlıyor.Yazarsanız Sevinirim.

bende bu aralar dönek takip ettiğimden çevremdeki fiyatları aktarayım,
fiyatlar aldığın yere göre değişiyor. kümese gittiğinde siyah akbaşlar 50-60 lira çifti kırmızılar 100 lira, mezatlarda ise çifti 20-30 lira civarlarında,
tabi şimdi kümesten aldığın kuşu uçurup seyredebilrisin mezatlar birazda şansa kalıyor. kelebek dersen onlar yine farklı, dolapçı bende arıyorum , bulabilsem oyunlu ve damızlık kelebeklerimle takas yapacam ama yakın çevremde yok,

Kuşuna göre değişir. Kardeş ya nedesem yalan olur. MUĞLA'da kostüme önem veriyorlar.Birde kuşun yapısına bakıyorlar.Bu kuşların fiyatıda 50 den başlar ama yanlış anlaşılmasın iyisi olan kuş ediyor.Kırıklar ise 5 ytl ye alan satan yok...

mrb arladaslar kardesımız donek fıyatlarını sormus cevıren weya yuwarlıyan donek ırkı guwercın dememıs donek bulmak cok zor bu gunlerde cogu donek yetıstırıcı ustalarımızın elınde bıle donek yok bugun haa goze hıtap eden cok guzel kusları olanı war onların fıyatları da tabıkı de yerıne gore degısır bursada bu tur goze hos gelen guzel kusların fıyatları tanesı 200 -250 arası gıdıyor

Sevgili nedwet kardesim oncelikle profilindeki bilgileri eksiksiz girersen bizi memnun etmis olursun, Pazarda dönek çok bursada ama tabi dönek kusunun ucurulup alinmasi taraftaryim, her kusun oldugu gibi döneğinde döneği var bide döneği var.. :)

nedvet dogru söylüyo 200 250 ytl sıra kuslar bursa muradiye semtinde 2000 ytl ama dönek sasırmayın ikibin yeni türklirası dönek işi sanat isi sabır işi beyler yok öyle 20 liraya kuş alasın hemen dönsün at bakalım 2000 ytlyi havaya da döndür selanik kuş kolay yetişmiyor :tamam:

Ben İzmirdeyim 15 e aldım tanesini kafesten pazardan yarısı dönüyor yarısı dönmüyor uçurup alma taraftarıyım bende dönmeyenleri sattım.

selamlar. bir dönek yetiştiricisi olarak kişisel yorumumu yazmayı uygun buldum. genel kanaat şudur ki, dönek cinsi güvercinler diğer dönücü ırklardan biraz daha fazla eğitim isteyebilirer. ama fiyat konusunda 2000ytl gibi rakamlar bir tek kuş için bence çok fazla. ne olursa olsun, isterse döneklerin kralı olsun o paraların ülkemiz şartlarında verilmesi bana yanlış geliyor. istatiskiki rakamlara göre vatandaşlarımızın, özellikle işçi-memur kesimin, yaşama standartları "açlık sınırı"nın altında! bu dikkat edilmesi gereken bir konudur. memleketimizde asgari ücret 500 ytl civarında seyrederken evcil bir hayvanın-ki bu bende de olsa- 2000-5000ytl gibi rakamlara satılması bana biraz tuhaf geliyor. zor yetişiyor olabilirler ama lütfen elinizi vicdaınıza koyun bir insan evladı ne şartlar altında yetişip belki de ne tahsiller yapıp 500ytlye çalışmak zorunda kalıyor ülkemizde. insan, güvercinden daha mı kolay yetişiyor sizce? güvercinlerimi çok seviyorum, onlarla aramda farklı bir bağ var ama, onun 1 dakika bile sürmeyecek dönüşüne karşı bir insanın bir ay boyunca alın teiyle kazandığı paraya saygım daha fazla. son bir not olarak eklemek gerekirse, bence güvercin beslemek gönül işi olmalı. onlarla bağımız ayrı bir boyutta ve kimse ne olursa olsun 10 numara kuşunu 2000-5000ytl gibi rakamlara bile satmaz. yani o kuş satılığa çıkarılmaz. satan kişi de satıyorsa da onun kuşlarıyla bir gönül bağı da yoktur, madem ki zor yetişiyor böyle kuşlar, o zaman niye satıyorsun diye sorarlar adama?

kardeşim çok mu istiyorsan istanbul silivriye yakınsan gel sana benim 4 döneğide veriyim bedava bırakıcam dönekleri her uçurduğumda sokak sokak kuş arıyorum

merak etme kuşlar güzel zamanında dernekte miski 80 lira ise bunlar çekilişte bana düştüler 100 lira kafanı ferah tut istiyorsan mesaj at

Bangocu-Berat' Alıntı:
kardeşim çok mu istiyorsan istanbul silivriye yakınsan gel sana benim 4 döneğide veriyim bedava bırakıcam dönekleri her uçurduğumda sokak sokak kuş arıyorum

aynen dostum... al bende de o kadar. bende ede şu an 3 çift dönek var meraktan almıştım, hakkattende çok güzel döünüyorlar insana zevk veriyorlar,ama 100 m ileride kuşçuya iniyor, bir indi aldım ikincisinde bugün iki tane birden gitti, biri durup duruken kalktı gitti, diğeri uçurdum döne döne gitti...yıllardır kelebek bakarım. döneni bulmak zordur.ama böye dönen kuşum olacağına hiç dönmeyen kelebeğim olsun,yeterki akıllı olsun abi, bune resmen rezillik. bırakıyorum dönekleri

Aynen abi bıktım sokak sokak onları aramaktan uçuşları harbi müthiş ama bi uzaklaşınca hemen başka kişilerde

bi zamanlar burda bir konu aşçmıştım, akıllı dönek varmı aca diye
çokta tepki almıştım, ama hala iddalıyım, %99 u aptal demek istemiyorum, ama dönerken sapıtıyorlar,
hatta burda buyük kuşçular söylemişti bana bir ara dönek merakı sarınca,beni hepsini dönek yapmak istedim, onlar ise kuşçuluğu bırakırısn dediler anlamadım baştan
şimdi daha iyi anlıyorum, eğer hepsi dönek olsaydı şu an kuşçulğu bırakmıştım sanırım... kelebek abi kralına değişmem

Ciddiyim abi sakat sabunim ayaktan sakat ama gittim eve 500 m öteden saldım eve gittim çatıda yem yiyor zeki kuşun geninde var

Bangocu-Berat' Alıntı:
Ciddiyim abi sakat sabunim ayaktan sakat ama gittim eve 500 m öteden saldım eve gittim çatıda yem yiyor zeki kuşun geninde var

bende bi arap war erken 1 hafta önje aldım hemen hemen 5 km ilerden bıraktım okuldan yani saba akşam ewdeydi çok sewindim ama kuşuma güweniodum...

arkadaslar konu hakında herkez guzel yorumlar yapmış herkezı teprık edıyorum. bu konuda bende sızlerle bır hatıramı anlatayım once ah bu donek kuşlar donerken bırde sasırmasala. acı ama gercek...
ben genellıkle çandır ve donek kuş besledım. o donemde de elımde kelebek bır arap var donmedıgı yer yok kus duz ucmayı hıç bılmıyoratmacalarla dans edıyor. ucurdugum 2 yıl boyunca saldıgım kumeslerden yere bıle konmadan cıkmıştır. her yerden gogsumu gere gere salmıstım. koy yerı oldugu ıçın butun kuşcuları tanır ve bılırsın. arkadaslarımdan bırısı kuşları gormek ıçın gelmıştı kusları saldık pula altan mısır ( hunkarılerı) gosterdık kuşlar bır sardı donmeye yere kadar. geldıler. neyse bu ış sıra ıle dedık kusları acık bıraktık beraber gıttık onun kuşları gormeye ve ucurup kapısacagız. nıyetıyle. vardık onların eve gokyuzunde bır arap ucuyor. benım evın bolgesınde arkadas a gosterdım bak dedım benım arap. nasıl donuyor dedım. oda baya kus ucarı vardı. bır bir harıltı verdı kuşlara o benım arap bır tututurdu kı kuş done done geldı. evın ustune tekrar yukseldı pulda ucuyor bır daha harıltı verdık kuş donmekten uzaklasamıyor yukselıp yukselıp alcalıyor tabı kuş şiştı donmekten kumesın onene attı. ya kuş benım ınanamadım deseler kı gercekten ınamazdım. MEGER DONEK ADI GIBI DONEKMIŞ. DONMEKTEN KAFASI KARISIYOR ONLARIN. BOYLE BIR ACI HATIRAM VAR.
( KUŞU YAKALAYAMADIK KALKTI GITTI GERI AMA REZIL OLDUK BI KERE)

SELAM ARKADAŞLAR,

BENDE SİZLER GİBİ DÖNEK SEVDALISI BİRİYİM. YAKLAŞIK 22 YADA 23 SENEDİR ELİMDEKİ KUŞLARIN SOY TAKİBİNİ YAPIYORUM. AMA BU KUŞLARIN PARAYLA ÖLÇÜLEMİYECEK KADAR DEĞERLERİ OLDUĞUNA İNANIYORUM. İLK ÖNCE ŞUNU BİLMELİSİNİZ DÖNEK DİYE TABİR EDİLEN IRK HİÇBİR ZAMAN MASA KUŞU OLARAK DEĞER GÖRMEZ. KOSTÜM İÇİN BAKILMAZ ZATEN GENLERİNDEKİ RENLKLER BUNA İZİN VERMEZ. HER HALLERİYLE MÜKEMMEL KUŞLARDIR. KUŞ ALICAKSNIZ PAZARDAN DEĞİL KUŞLARI BİLDİĞİNİZ ARKADAŞLARINIZDAN UÇURARAK ALACAKSINIZ. BU KUŞUN DEĞERİ HAVADA BELLİ OLUR.

dushekimi' Alıntı:
çokta tepki almıştım, ama hala iddalıyım, %99 u aptal demek istemiyorum, ama dönerken sapıtıyorlar,
hatta burda buyük kuşçular söylemişti bana bir ara dönek merakı sarınca,beni hepsini dönek yapmak istedim, onlar ise kuşçuluğu bırakırısn dediler anlamadım baştan
şimdi daha iyi anlıyorum, eğer hepsi dönek olsaydı şu an kuşçulğu bırakmıştım sanırım... kelebek abi kralına değişmem

DÖNEKLERİN APTAL KUŞLAR OLDUĞUNU DUŞHEKİMİ ARKADAŞIMIZA VE KENDİSİNE DESTEK VEREN ARKADAŞLARIMIZA SORMAK İSTİYORUM. KAÇ SENEDEN BERİ DÖNEK BESLİYORSUNUZ. YADA UÇURDUĞUNUZ KUŞUN NE GİBİ ŞARTLARDA VE TERBİYEDE EĞİTİME TABİ TUTUYORSUNUZ.KUŞLARIN NASIL UÇURULACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ? BAKTIĞINIZ KUŞUN GENLERİNİ ARAŞTIRDINIZ MI? BEN SİZE BİR SORU DAHA SORMAK İSTİYORUM. HİÇ POSTA KUŞU BAKTINIZ MI? ÇOK AKILLI KUŞ OLDUĞU SÖYLENİR VE BU BÖYLE BİLİRNİR. DOĞRUDURDA PEKİ BU KUŞLARIN %90 NIN EV UÇUMU ANTRAMANLARINDA KAYBOLABİLDİKLERİNİ BİLİYORMUSUNUZ? AMA HATA KUŞUN KENDİSİNDE DEĞİLDİR. TAMAMEN YETİŞTİRİCİ HATASIDIR. BEN İTTALIYIM DÖNEK KUŞU APTAL DEĞİLDİR. HATA YETİŞTİRİCİSİNDEDİR. YÜZ TANE KUŞ UÇSUN BENİM BAKTIĞIM DÖNEK O KUŞLARIN İÇİNE GİRMEZ VE İNMEZ.
RİCA EDİYORUM ARKADAŞLAR BAKMAKTA OLDUĞUNUZ IRKLARIN VE KUŞLARIN ÖZELLİKLERİNİ İYİ ARAŞTIRIN.

ben bütün bir kümes doldurdum 5 lira vermedim.. kesinlikle kuşun alınıp satılmasından yana değilim... kuşun iyisi para ile alınamaz.... dönek bambaşka bir kuş gerçekten kuşcuyum demek istiyorsanız dönek besleyip eğitimini verdikten sonra o dönekleri uçurunca alacağınız zevkle şu anda uçurduğunuz kuş ırkından alacağınız zevki kıyaslayabilirsiniz. göreceksiniz.. DÖNEK BESLEYEBİLMEK BİR SANATTIR saygılar..........................

valla bende bursada besliyorum dönekçilik zor zanaat buna katılıyorum damarlısını bulabilirsen şansın ver benim kuş uçurduğum yer saçtan bir çatı altı ve buradan dönek kelebeklerimi rahatlıkla uçuıruyorum dezavantajlarım gibi çok iyi avantajlarımda var çetı altı olduğu için kuşlar burayı belleyip ayar oldular ve şimdi değil başka kuşlara karışmak mahallede kimsenin pırıltısına dahi dönüp bakmıyorlar yanlışlıkla indilermi başka bir balkona eğer arkadaşım uyanık ve kepçesine hakim değilse inmesi ve kalkması an meselesi yinede başta dediğim gibi bu kuşlar maalesef pahalı ve zor kıymetini bilende zaten satmıyor 200/250 ytl ücret istenenleride damızlık olarak ayrılanlar yoksa 40/50 ytl ücretle dönek kıyamet gibi var arkadaşım

Merhabalar esat bey,keşke temenniniz gibi olsada kimse para vermeden kaliteli kuşlar edinebilse.Yokmu böyle kişiler tabiki var,mesela bende geçmişte değeri paha biçilemez kuşları tam anlamıyla usta diyebileceğim kişilerden edindim.Ancak şu anki ortamda bu tür güzellikleri yaşatabilecek kişiler parmakla sayılacak kadar az.
İşin maddi tarafınıda düşünmemiz gerekmekte,kuşların kümes bakımları,yemleri derken haliyle maddiyatlar ortaya çıkıyor.Zevkin ne veresiyesi nede parası olur,ancak bu tür sebebleride göz ardı etmemek gerekiyor şahsi görüşümce.
Para konusunda her zaman şiddetle karşısında olduğum kişiler,rant uğruna kuşçuluğu hobiden başka ticari boyutlara sokan kişilerdir. :asla:

ben onunda bir yolunu buldum 3 çift akbaş baska aldım onların yavrularını satarak bütün kuşlarımın yem ilaç vesaire masraflarını çıkaracağım. bunun dışında döneklerimi ne para ile satarım ne de döneğe para veririm....

Merhaba arkadaşlar dönek güvercin üzerine besleyen ve beslemeye çalışan veya beslemeyen tüm arkadaşlar yorumda bulunmuş.ben yıllardır dönek besliyorum.dönek beslemek zor zanaattır.ayrıca çokta zevklidir.ama ben dönek besliyeceğim deyipte ,pazardan iki çift dönek almakla dönekçi olunmuyor.ustamın nasihatını aynen size aktarıyorum``iyi döneği havada seyredip ,beğenip,satıcının istediği fiyata alacaksın.getirdinmi hemen kanadını keseceksin.bir,iki takım yavru aldıktan sonra bir tane yavru uçurup,15-20 gün kollayarak uçuracaksın.eğer kanı iyiyse bir daha sağa sola inmez.alıştırma uçuşlarınıda kalabalık kuşla ve yüksek uçmayan kuşla yapacaksın.daha sonra eğitim uçuşları başlar bunlarda fazla yüksek uçmayan kuşlarla ve günde 3-5 hava olarak yapılır.performans kuşları gibi bütün gün dönek kuş uçurulmaz sıkıştırılmaz.arkadaşlar unutmayın ki iyi bir ırk dönek bir postadan bile daha sadıktır.1988 yılında zorunlu olarak kuşçuluğu bırakırken elden çıkardığım mavi galaca dişinin 1991 yılında geri geldiğini hatırlıyorum.zaten dönek kuşta aranan en önemli özellik sadakat ve temiz dönüştür.ben kostüm ve renge kesinlikle bakmam.ben ustamın nasihatını dinledim.şu an dönek besliyorum diyebiliyorum.bu aktardığım nasihatı ustamda ustasından almış.SAYGILAR
ÖMÜR DENİZ

dönekçi77' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR,

BENDE SİZLER GİBİ DÖNEK SEVDALISI BİRİYİM. YAKLAŞIK 22 YADA 23 SENEDİR ELİMDEKİ KUŞLARIN SOY TAKİBİNİ YAPIYORUM. AMA BU KUŞLARIN PARAYLA ÖLÇÜLEMİYECEK KADAR DEĞERLERİ OLDUĞUNA İNANIYORUM. İLK ÖNCE ŞUNU BİLMELİSİNİZ DÖNEK DİYE TABİR EDİLEN IRK HİÇBİR ZAMAN MASA KUŞU OLARAK DEĞER GÖRMEZ. KOSTÜM İÇİN BAKILMAZ ZATEN GENLERİNDEKİ RENLKLER BUNA İZİN VERMEZ. HER HALLERİYLE MÜKEMMEL KUŞLARDIR. KUŞ ALICAKSNIZ PAZARDAN DEĞİL KUŞLARI BİLDİĞİNİZ ARKADAŞLARINIZDAN UÇURARAK ALACAKSINIZ. BU KUŞUN DEĞERİ HAVADA BELLİ OLUR.

dushekimi' Alıntı:

DÖNEKLERİN APTAL KUŞLAR OLDUĞUNU DUŞHEKİMİ ARKADAŞIMIZA VE KENDİSİNE DESTEK VEREN ARKADAŞLARIMIZA SORMAK İSTİYORUM. KAÇ SENEDEN BERİ DÖNEK BESLİYORSUNUZ. YADA UÇURDUĞUNUZ KUŞUN NE GİBİ ŞARTLARDA VE TERBİYEDE EĞİTİME TABİ TUTUYORSUNUZ.KUŞLARIN NASIL UÇURULACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ? BAKTIĞINIZ KUŞUN GENLERİNİ ARAŞTIRDINIZ MI? BEN SİZE BİR SORU DAHA SORMAK İSTİYORUM. HİÇ POSTA KUŞU BAKTINIZ MI? ÇOK AKILLI KUŞ OLDUĞU SÖYLENİR VE BU BÖYLE BİLİRNİR. DOĞRUDURDA PEKİ BU KUŞLARIN %90 NIN EV UÇUMU ANTRAMANLARINDA KAYBOLABİLDİKLERİNİ BİLİYORMUSUNUZ? AMA HATA KUŞUN KENDİSİNDE DEĞİLDİR. TAMAMEN YETİŞTİRİCİ HATASIDIR. BEN İTTALIYIM DÖNEK KUŞU APTAL DEĞİLDİR. HATA YETİŞTİRİCİSİNDEDİR. YÜZ TANE KUŞ UÇSUN BENİM BAKTIĞIM DÖNEK O KUŞLARIN İÇİNE GİRMEZ VE İNMEZ.
RİCA EDİYORUM ARKADAŞLAR BAKMAKTA OLDUĞUNUZ IRKLARIN VE KUŞLARIN ÖZELLİKLERİNİ İYİ ARAŞTIRIN.

dönek ırkını iyi araştırdım.çevremde bakanlarıda ziyaret ettim, hiç biride bana bu kuşların sizin dediğiniz gibi hele helede posta ırkı gibi müthiş akılı ile kıyaslayan olmadı, bırakın postayı kelebek kuşu ile de kıyaslayamazsınız dönek kuşunun akıllılık yönünü, bu taraflarda sanırım bütün dönekler kırılmış,damarı bozuk sanırım ki kimse sizinle aynı düşüncede değil, herkes dönek kuşunun nerden parıltı görse oraya ineceğini ve yakalanmasının da %99 olduğunu düşünüyor, dönek ırkının saf kanı sizin oralarda olmalı ki bu konuda iddalısınız. benim çevremde 100 mt ara ile 10 a yakın kuşçu var kimse kimsenin kuşunu vermez, bu durumda dönekleri sabahları uüçurdum alıştırdığımı sandım ama neeerde ilk parıltıda yıkıldı hepsi, havada 100-150 civarı uçan kuşun içinden çıkacak dönek tanımıyorum, tahmin dahi edemiyorum. bunun da dönek ırkınnı bir hatası değil özelliği olduğunu savunuyorum, kuşun doğası bu parıltıya dönüyor,bu dönüş hızlı olur yavaş olur uzun olur kısa olur, bu durumda inmesi ve yakalanması da zor değill... bide sizin dediğiniz gibi kanı hiç bozulmamış, saf kan bakanlar varmış, ama onlardan da kuş almak kolay değilmiş, yorumsuz.... konuyu uzatmaya gerek yok, herkes bildiği kadarıyla kuşçudur. kimse kimseye kuşçuluk dersi vermesin,,,sadece yorum ve tecrübelerimizi paylaşalım...

sert yapmaya hiç gerek yok güzel bir şekilde karşılaştırma yapıyoruzzz uslubumuzu bozmadan devam edelim.. saygılarrr

ÖNCELİKLE BURADAN GÜVERCİN SEVEN VE YETİŞTİREN TÜM ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM. YORUMLARIMLA VERMEK İSTEDİĞİM MESAJ ÇOK FARKLIYDI AMA YANLIŞ ANLAŞILDIM.

DEĞERLİ ARKADAŞIMIZIN ŞU CÜMLELERİNE KATILDIĞIMI BEYAN ETMEK İSTİYORUM.

cüneyt arkın' Alıntı:
bide sizin dediğiniz gibi kanı hiç bozulmamış, saf kan bakanlar varmış, ama onlardan da kuş almak kolay değilmiş, yorumsuz.... konuyu uzatmaya gerek yok, herkes bildiği kadarıyla kuşçudur. kimse kimseye kuşçuluk dersi vermesin,,,sadece yorum ve tecrübelerimizi paylaşalım...

selam arkadaşlar dönen kuş meraklısı olduğum icin şunu belirtmek isterim.dönen kuşun secimini yapalım.yöre yöre dönen kuş secimi farklı ayvalıkta toplu dönekler ve renk beyaz kafa beyaz kuyruk olucak fakat bizde [balıkesir-burhaniye ve edremit yöresinde istenilen ve encok tutulan karşıya tek tek başı acık yani evin üstünde değil etrafı gezeni muteberdir. birde damarı sert olacak.dışarda 2veya 3günde kalsa bina üzerinden kepceyle almadıktan sonra kesin evini bulur. ben kuşculuğa 7yaşında yeğenimin sayesinde başladım. yaşım 48 -35 senedir dönen meraklısıyım.bizim icin renk okadar önemli degil. fakat istediğimiz gibi döner ve renkte olursa muhteşem olur SAYGILAR.

dushekimi' Alıntı:
Bangocu-Berat' Alıntı:

aynen dostum... al bende de o kadar. bende ede şu an 3 çift dönek var meraktan almıştım, hakkattende çok güzel döünüyorlar insana zevk veriyorlar,ama 100 m ileride kuşçuya iniyor, bir indi aldım ikincisinde bugün iki tane birden gitti, biri durup duruken kalktı gitti, diğeri uçurdum döne döne gitti...yıllardır kelebek bakarım. döneni bulmak zordur.ama böye dönen kuşum olacağına hiç dönmeyen kelebeğim olsun,yeterki akıllı olsun abi, bune resmen rezillik. bırakıyorum dönekleri

ÖnCeLikLe SeLam ve SaygıLarımı İletirim. Eğer Sürc-i LiSan EderSem ŞimdiDen AffoLla!!! Fakat YorumLarınızı OkuduKtan SonRa Bir ŞeyLer yazmamaK eLde DeğiL. GüzeL kardeşim Berat Sen sanırım Bango MüdavimiSin Ve Sen Saygı Değer Dostum DusHekimi Sende berat gibi Kelebek müdavimisin. Güvercin besLemek Ve öZeLLikLe döNek besLemek Bir ayrıcaLıkTır. AyrıcalIktır Diyorum Çünki. Diğer kuş cinslerinden FarkLı oLarak OnLarın Rengine, Kostümüne, GaGasına, Kuyruğuna, Paçasına Ki tozLuk (toz paça) benim için makbul bi özellik değiLdir. BunLara bakarak Ve tabiyki FİYATINA bakarak dönek besLenmez.!!!!!!!! Dönüşmü :)) Siz dönüş demişsiniz aptaL demişsiniz, Herkeze dönüYor 100 metre Ötemdeki bir salmaya düşüyor (iniyor) demişsiniz Ve doğaL olarak yakInmışsınız. elinizde Bulunan Bir kaç dönek için bunLarı tabiykide söyliyebiLirsiniz ama ; Tüm Türkiye de Dönek Yetiştircisi Ve bu Kuşa gönüL vermiş İnsaNlara HakSızLık birazda saygısızLık ediYor değiLmisiniz. Elinizdeki kuşları nasıl ne şekilde uçurduğunuzu alIştırdığınız ve beslediğinizi bilmiyorum ama Sizi temin ederim benim 200 m yo yo hatta 150 metre merte ötem ve etrafımda iki elimin parmaklarını geçecek Kadar Salmalar mevcut ve bunların her birinde en az 35-40 güvercin vardır Muhakkak. Ama benim uçurduğum döneklerim hiç birine düşmüYor ve bir çok arkadaşımda aynı şekİlde diyebİlirim. Çokta ısrar ederseniz ev adresimide veririrm buyrun geLin diğer salmalar açık ve arkadaşların güvercinleri uçarken sizleri mısafir edebilirim.:) bUrda anLatmak ve söylemek istediğim benim güvercinlerim KESİNLİKLE DEĞİLDİR. Bir çok usta ve abiLerimizin güvercinLeride aynı şekİldedir. SiznKilermi:)) eeee Dedim ya dönek Beslemek Bir ayrıcaLıktır. KatıLıyorum dushekimi üstatLar doğru söylemiş kuşçuluĞu bırakmanın Ötesinde Kafanda saç Teli Kalmaz :D o yüzden sen kelebklerini uçurmaya dewam et güzel arkadaşım sende öyle berat o minacık gagaLı şirin bangolarını besLe ve onları çoğaLt güzel kardeşim. BizLerde saçlarımızı dökmeye ve sizin gibi düşünen arkadaşLarımızın fikirlerini güngebegün değiştirmeye dewam edeLim saygıLarımLa....

SELAM ARKADAŞLAR BENDE KATILIYORUM KELEBEK KUŞUNU KRALINA DEĞİŞMEM GÜVERCİN BESLİYORSAM SIRF KELEBEK İÇİN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri