Dönek Fiyatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar.15 metreden başlamak üzere evimin etrafında onlarca kuşçu var.uçurduğum,yavruluk dönemini
geçmiş bir tane kuşumun indiğini bırakın,sarkıp ayak bastığını hatırlamam bile.en az 25 yıllık soy takibi yaparım.
hiç bir dönen kuşumun yanına ikincisini salmam .gayet zeki ve sadık kuşlardır.döneceği yere gelir pırıltısını atarım,
dönecekse döner ve iner. yuvada sopayla seçer uçururum. daha ne diyeyim.ırkı iyi olan her zaman iyidir. ona bakarsanız her ne kadar tutak yapmasam da inmek için adeta yalvaran saya,posta, mısıri her zaman oluyor. ben şimdi nasıl bu kuşlar(saya,posta vs.) aptal derim. Demekki genleri-kanı bozuktur der geçerim.
kuş satılır mı satılmaz mısorusuna ben satılır diyeceğim.diğer ırkları bilmem ama dönek kolay yetişmiyor.8-10 kardeşten ancak 1-2 tanesi yaşını bulup dönüş gösterebilyor.kimi daha cikcikken kayboluyor, kimi ya çok bonkör yada
kıt oluyor, kimini şahin alıyor,kimi nazik olduğunda çabucak hastalanıp ölüyor. hergün vakit ayırıp eğitiyorsun yaşını bulan 1-2 tane kalırsa başarılısın. bu kadar emek harcayacaksın, yem yedireceksin sonra bedava vereceksin.oh ne ala.Dönenin kardeşi, yavrusu olur yerdedir, hiç uçmamıştır,daha az emek harcamışsındır onu daha az paraya satarsın yada hediye edersin.herkese de hediye edilmez.kıymet bilene verilir.ben hediye etmişim ya olmadık bir kuşla eşlemiş yada üç beş kuruşa satmış.gel de hediye et.madem beslemiyeceksin aldığın gibi iade et.
iyi dönek iyi para .... bedeli neyse ödenir.artık senindir.......
(250 ytl den 3000 ytl 'ye kadar olabilr.)
Ali Yağcı

arkadaşlar ne diyeceğimi bilmiyorum, sanırım döneklerin kanı çok bozulmuş ki buralarda gördüğüm,beslediğim, tanıdıklarımda gördüğüm kuşların hepsi kanı bozuk olanlarmış. kanı temiz olanlar ise sayısı çok az kalmış ve burda o kuşlarından bahseden arkadaşlar var..
ve şunuda ayrıca belirteyim yazdıklarınızı hayretle okuyorum, keşke fırsatım olsada seretmeye gelsem de şu dönek hakkındaki önyargımdan kurtarsanız beni, dönek uçacak çevrede 100 m aralıklarla kuşçularda olacak ve o kuşçulara hiç dönmeyecek ve inmeyecek doğrusu süper bi olay bu,
şunu duysam şaşırmam, dönek kuşu ilgi ister, uçurmayı bileceksin, havada fazla tutmayacaksın, vs... ama dönek kuşunu posta ile bile kıyaslayan arkadaşlar varken herşey mümkün sanırım. fiyat konusunda birşey diyemem fiyatı sahibi belirler, ister 5 ytl ister 15000 ytl isteyen, ister ama veren olurmu muamma...

yazdıklarım yada yazdıklarımız abartı değil. biz şunu iddia ediyoruz; olgunlaşan, hele hele küçükten uçurulupta eş alan bir kuşumuz kaçmaz.yüzlerce kuşun arasına tek salıyorsak bir sebebi vardır.ben ve benim gibiler ancak ya çok küçük yavruyu ya da damızlık olarak ayrılan hiç uçmamış kuşu kaybederiz. bu durumda da her ırktan kuş zaten kümesini bulamaz.zaten boşuna soy takibi ya da gen havuzu oluşturmuyoruz.bütün dönekler akıllı ve iyidir demiyoruz ki. hepsi akıllı ve iyi olsa değeri bir pula düşer.ne alırsan 1 milyon hesabı...ne beslersek besleyelim kıymetli zaman ve masrafımızı iyisi için harcayalım..........

Merhaba.
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bu bahsettiğiniz dönekler her ne kadar inmez çevremizdeki kuşçulara diyorsunuz; Peki bu inmez dedikleriniz alttan kırığa gelmiyorlarmı bu çevrenizdeki kümeslere. Benim demek istediğim benim döneklerde inmiyorlar ama kumru geçse altından kırığa gelip dönüyor, kuş çıkarsalar dönüyor ama asla inmiyor. Yada bendekilerindemi damarında sorun var. Bu şekilde beni aydınlatırsanız sevinirim.

hayır. Asla kırılmazlar.çok nadiren ve aşırı yüksekte iseler alçalmak için belki bir iki burkulurlar o kadar. ama dönüş mesafelerinde asla bir başka kümese dönmezler. zaten gen havuzu oluştururken dikkat ettiğimiz kriterlerden bir tanesi bu. < başka yere sarkmayacak, inmeyecek> sattığım ya da verdiğim yerdeki kuş bana bile inmiyor. eşsiz kalır ya da huzursuz olursa belki.
yavru veya acemileri uçururken tek şart var; ilk bir kaç uçurmada kümesine geri gelmesini sağlayacaksın yoksa indiği yere ayar olur, sen bile geri indiremezsin.
nacizane bir önerim var: kuşlarının inmediğini ancak sıkça başka kümeslere kırıldığını yazmışsın. bence çevreni araştır. etrafa sarkmayan ve aynı zamanda da iyi dönen bir soydan kuşlarla eşleme yap. bir kaç jenerasyondan sonra
kuşlarının daha sadık ve akıllı olduğunu göreceksin.
Ali Yağcı

SELAM ALİ BEY VE HÜSEYİN BEY,

ALİBEY ANLATTIKLARINIZA VE BİLEĞİNİZE SAĞLIK DİYORUM. DÖNEK BESLEMENİN NEDEN BU KADAR İNCELİKLERE VE DETAYLARA GİZEM VURDUĞUNU GAYET AÇIK VE NET OLARAK AKTARMIŞSINIZ ARKADAŞLARIMIZA. BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN YANLIŞ BİLDİKLERİNİ DÜZELTMEK ADINA VERDİĞİMİZ ÇABALARA RAĞMEN SANAL ORTAMDA YANILGIYA DÜŞÜRÜLEREK BİRBİRİMİZE KIZDIĞIMIZ OLUYOR. AMA BEN BİR ŞEYE DAHA DEĞİNMEK İSTİYORUM TECRÜBELİ SAYDIĞIMIZ BÜYÜKLERİMİZİN BİR DEYİŞİ VARDIR ''ANLATMAK DEĞİL YAŞAMAK LAZIM'' DERLER. ARKADAŞLARIMIZIN BİR ÇOĞUNUN ELİNDE BULUNAN DÖNEK DİYE BESLEMEYE ÇALIŞTIKLARI IRKLAR YA ÇAPRAZ KUŞLARDAN PİYASAYA DÜŞEN YADA GENLERİ DEFORME OLMUŞ KUŞLARDAN EDİNDİKLERİ IRKLARDAN OLUŞTUKLARINI SANIYORUM. BEN SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM. DÖNEK IRKI AKILSIZ BİR IRK DEĞİLDİR. KUŞLARDA BİR SIKINTI YOKTUR. NEDEN HATANIN KENDİMİZDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ. BU KUŞLARI EĞİTEN BİZLERİZ. EĞİTİRKEN YAPILAN HATALAR ŞU GÜNÜN ŞARTLARINDA BİZLERİN BESLEMİŞ OLDUĞU VE OLUŞTURDUĞUMUZ GEN HAVUZLARININ DİKKATE ALINMAMASINA NEDEN OLUYOR. BU IRK'A GÖNÜL VEREN HERKES DEĞERİNİ BİLİR KUŞU UÇURUR. HER DÖNEN KUŞUN DÖNEK OLMADIĞINI BİLİR. DÖNEK ALMAK İSTİYORSANIZ UÇURARAK ALIN. AMA ALMADAN ÖNCE NE ALMAK İSTEDİĞİNİZİ NE GÖRECEĞİNİZİ BİLİN. YOKSA DÖNEK DİYE DOLAPÇI, SAYA, ÖDEMİŞ KELEBEĞİ,AYDIN YERLİSİ ALIRSINIZ. PİYASAYA DÜŞEN KUŞLAR BANA GÖRE ÇAPRAZ KUŞLARDIR. BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYAN KUŞLARDIR. ONUN İÇİN DEĞERİ 5 İLA 20 YTL.DİR. DEĞERİ OLAN KUŞU USTA SATMAZ DEĞERİNİ BİLENE HEDİYE EDER.

said_' Alıntı:
Ben İzmirdeyim 15 e aldım tanesini kafesten pazardan yarısı dönüyor yarısı dönmüyor uçurup alma taraftarıyım bende dönmeyenleri sattım.

slm bu döenk dediginiz nasıl dönüo anlamadım hiçde görmedim...

omenn' Alıntı:
said_' Alıntı:
Ben İzmirdeyim 15 e aldım tanesini kafesten pazardan yarısı dönüyor yarısı dönmüyor uçurup alma taraftarıyım bende dönmeyenleri sattım.

slm bu döenk dediginiz nasıl dönüo anlamadım hiçde görmedim...

Dönek güvercin videoları bölümüne bakar görürsünüz. Konu ile alakalı mesajlar yazalım lütfen.

arkadaşın biri diyorki usta satmaz hediye eder,bunları gececeksiniz,bence ustalar satar hemde iyi paralara ben cok usta biliyorum hemen paradan bahsediyorlar ben kuşumu satmam demiyor,sen bunları başka yerde söyle ,,,,,,,,,kimse emeğini bedeva ya vermez,

kardeş bende manisadan dönek yetştiricisym eger dönek hastasısan 20den başlar ama dedikleri gibi kuşuna göre degişiyo fiattlr 200,250 kadarcıkıyo almak istersen manisa saruhanlıda bulursun kuaför musa 05397144662

ben de kendimce başımda gecen bir olayı anlatayım yaklasık 10 senedie dönek yetistiricisiyim bundan 4 sene önce zorunlu olarak kuşçulugu bıraktıgımda bir akbas erkeğim vardı dönüste cok iyi dairesi vardı oyuna girisiyle cıkısını hiç bozmazdı tamamen gögüsten oyun verirdi neyse ben kusculugu bırakınca bunu bir arkadasa verdik o biraz besledi sonra kus kayboldu 2 sene sonra bir gün dama cıktım hava almaya bir baktım dama bi kuş indi o inen kus benim iki sene önceki o erkekti bıraktıgım kusculga onu görünce tekrar geri döndüm yani denildiği gibi her dönek kafasız değildir inadına çoğu kustan da saglamdır saygılarımla..............

ya kardeşim sen nediyonya 2000 tl ye dönek ben hiç görmedim mesatlarda dönek kuşlarına hiç rahbet yok hemde göçmenlerin bol olduğu bir yerde oturuyom hele sanal alemde hayretler içinde kalıyom fiatlar ateş pahası gecen 10tlye beyaz kelebek geldi ya bir görün kuş inanın makina düzde oyuna giriyor!!selamlar

aliosmanaltan' Alıntı:
ya kardeşim sen nediyonya 2000 tl ye dönek ben hiç görmedim mesatlarda dönek kuşlarına hiç rahbet yok hemde göçmenlerin bol olduğu bir yerde oturuyom hele sanal alemde hayretler içinde kalıyom fiatlar ateş pahası gecen 10tlye beyaz kelebek geldi ya bir görün kuş inanın makina düzde oyuna giriyor!!selamlar

Öncelikle A.s
Bu kuş işi arz talep meselesidir.Adam 2000 tl de ister 20000 tl de alıp almamak sana kalır.Eğer bir dönek yavrusu çıkartıp onunla sürekli ilgilenip eğitim atıp dönüşü buldurabilirsen o zaman senin için ne kadar değerli olduğunu anlar ve 2000 lirada istersin 5000 lirada o senin emeğinin karşılığıdır. 10 tl lik kelebekte büyük ihtimalle yakalamadır sadakat yoktur o yüzden 10 tl eder işte. İstediği kadar oynasın sadakat olmadıktan sonra.

Saygılar

Uğur GENÇ

kardeşler kusra bakmayın ama fikirlerinizi hep okudum ordaki arkadaşların 1 2 tanesini katılıyorum neden derseniz bikere 20 30 .50 60 100 150 iyidönek yavrusu bile yok herkes birbirini kandırmasın has dönek dediğimiz kuşlar yavrusu 300 400 tl den satılmaktadır sizin fiyatları pazarda hasta kuş verirler katılır katılmassınız saygı duyarım beni anlayan anlamıştır not döneklerimizin hakkını yemeyelim kolay yetişmiyorlar hepinizi tşk edrim denizli tavastan ali kastallı kardeşinizin fikri

denizlitavasalikastallı' Alıntı:
kardeşler kusra bakmayın ama fikirlerinizi hep okudum ordaki arkadaşların 1 2 tanesini katılıyorum neden derseniz bikere 20 30 .50 60 100 150 iyidönek yavrusu bile yok herkes birbirini kandırmasın has dönek dediğimiz kuşlar yavrusu 300 400 tl den satılmaktadır sizin fiyatları pazarda hasta kuş verirler katılır katılmassınız saygı duyarım beni anlayan anlamıştır not döneklerimizin hakkını yemeyelim kolay yetişmiyorlar hepinizi tşk edrim denizli tavastan ali kastallı kardeşinizin fikri
kus alısverişleri buradan yapılması yasaktır alan satan bölümüne baslık açmalısınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri