SNRAVCI' Alıntı:
İzledim kardeşim. Kafası dışarıda dönüyor. Ama yinede iyi performanstır bu ırka bakanlar için. Daha iyileride vardır. Fakat Umut Coşkun abinin dolapçı ırkı için dediği gibi, "PLAKA DÖNÜŞ YAPAMAZLAR" o yüzden haliyle de Bizi bu dönüş tatmin etmez.
Öncelikli amacım çok bilmişlik yapmak değildir soner abi. elbette kimi zaman doğrularımızın olabileceği gibi kimi zamanda yanlış söylemlerde bulunabiliriz. Çünkü insanız, hata yapmaya müsait bir canlıyız.
fikirlerimi yazacak olursam, plaka dönüş, adı üzerinde plaktan esinlenerek söylenen bir dönüştür. Galaçaların hepsi için söylemek doğru olmaz ama çünkü bombe yaparak gelenleride olabiliyor diye biliyorum. ama istenen plaka dönüşünde karşıdan kuş duvar saati gibi plak gibi düz şekilde oynayarak gelmelidir. kanatlarını-kuyruğunu-kafasını buna göre ayarlamalıdır ki plaka dönüş olsun.
dolapçı plaka dönüşü yapmaz çünkü dönüş stili farklıdır. döneğin dönüşündeki gibi bir düzlem oluşturamaz dönüş stili sebebiyle. kanatlarını-kuyruğunu farklı kullanır. bu sebebten dolapçının plaka dönmesi beklenmemelidir.
PLAKA DÖNÜŞÜ YAPAMAZLAR düşüncesini biraz açarsak. EĞER DOLAPÇI DÖNEK GİBİ GÖBEKTEN DÖNSEYDİ, kanatlarını, kuyrugunu onun gibi kullansaydı ve rengi de ona müsait olsaydı plaka dönüşü yapabilirdi ! ! ! o zamanda o dolapçı olmaktan çıkar dönek olurdu. kısacası dolapçıda plaka dönüş beklentisi olmamalıdır. bu benim düşüncemdir. keza Dönüş stilleri kanat kuyruk kafa kullanımı buna müsade etmez. bilmeyen arkadaşlar olabileceği düşüncesiyle dolapçının dönüş şekillerini anlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum
sonsuz saygılarımla