DÖNEK GİBİ DÖNEN DOLAPÇI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Bende bir tane erkek var çift fıstıklı Rıza beyin getirdiği döneklerden gelen yavrular iyice kapanmaya başladı 1 2 ağız sonra büyük ihtimalle düz döneği çıkarcaklar gibi

SNRAVCI' Alıntı:
Vallahi Uğur kardeşim değişik mevzu. Demek yanlışlıkla tutsak bi tane dolapçı, dönek diyeceğiz. Madara olacaz. Ayvalık kaplanları meşhur ama tipleri dolapçı. Hünerleri plaka dönüş. Zaten eskiler anlattıklarında döneğin tipleri düz araplar düz pallar radika derlermiş bunlardan oluşuyor. Demek kırıla kırıla şuanki galaça hallerini aldılar.

Atomlar, giderler, çelikkanatlar, Pallar. Bu ırkların tipleride aynen bu dolapçılar gibiymiş.
dönekten pek anladığım söylenemez, ama evet soner bey eski dönekler düz renkli döneklermiş genelde. araplar, maviler, pallar vs.. kırıla kırıla galaça hallerini almışlar demeyelimde galaça kostümünün dönüşü kat kat güzelleştirmesinden dolayı, düz renkli dönekler pek rağbet görülmeyip, elden çıkarılmışlar böylelikle yerlerini galaçalar doldurmuş diyebiliriz. Ama düz renkli dönekler tamamen yok olmuşlar diyemeyiz. çünkü Dönücü ırkların birbiriyle uzaktan yakından alakaları var. özellikle kostüm yönünden bakarsak benzerlikleri oldukça fazla olan ırklar var. Benzer kuşlara girilmiş olabilirler. Bunları ayırmak-seçmek oldukça ustalık gerektiriyor. derin mevzular-karışık durumlar. bu tür konular kimi zamanda tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar konularına dönüşebiliyor.

Hemfikiriz Gökhan kardeşim. Şahsen dönekle büyüdüm bu dolapçılar kafamı çok kurcalıyor. Seninde dediğin gibi dönücü ırkların (paçalıları hariç) birbirleri ile bağlantısı muhakkak var. Mesela dönek ile dolapçı; Kostüm olarak, performans olarak aynı kategorideler. Dönek plaka dönüş sergiliyor. Dolapçı kafası dışarıda dönüyor. Ama çarşaf olan döneklerde var ki bunların yanında dolapçıların dönüşleri daha makbuldür. İzlemek nasip olmadı dolapçı. İnşallah uğur kardeşimin misafiri olunca izleme fırsatım olacak. Çok merak ediyorum devirlerini .

SNRAVCI' Alıntı:
Hemfikiriz Gökhan kardeşim. Şahsen dönekle büyüdüm bu dolapçılar kafamı çok kurcalıyor. Seninde dediğin gibi dönücü ırkların (paçalıları hariç) birbirleri ile bağlantısı muhakkak var. Mesela dönek ile dolapçı; Kostüm olarak, performans olarak aynı kategorideler. Dönek plaka dönüş sergiliyor. Dolapçı kafası dışarıda dönüyor. Ama çarşaf olan döneklerde var ki bunların yanında dolapçıların dönüşleri daha makbuldür. İzlemek nasip olmadı dolapçı. İnşallah uğur kardeşimin misafiri olunca izleme fırsatım olacak. Çok merak ediyorum devirlerini .
abi kısaca özetlersek, kuşlar yöresel beklenti ve amaçlara göre şekillerini almışlar diyebiliriz. Herkez mutluysa sorun yok diyorum (:
Dolapçıların devirlerini merak etmişsin abi. malumunuz her ırkta süper devirli, nizami dönüşler olduğu gibi devirsiz-nizami dönmeyen bocalayan kuşlarda karşınıza çıkabiliyor. ama genel olarak yazacak olursam güzel devirli kuşlarımız vardır. umarım izlemek nasip olur

İNŞALLAH KARDEŞİM. BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPMIŞ OLDUK. KONUYA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER. Uğur kardeşimizde varmış izliyecez Allah nasip ederse.

Her ırkta olduğu gibi angut olanlarda mevcut. Bizim dönekten beklentimiz çerçeve. Burgu burgu performans değil. Siyahı Beyazı görelim yeterli. Kısa dönsün, uzun dönen kuş bozar. Çıkamaz dönüşten. Kısa ama tam plaka.. Mesela yavruları idmanlıyoruz daha ufacıcık yavrular, ama hiç burgu yok sıkarak bir geliyor pir geliyor. Eş alınca bir iki basım yavru olunca bu kuşlar top gibi gelirken çıkarak patlıcaklar. Çıkarkende çıkışları önemli olacak bizim için. Dikkat etmemiz gereken husus bu dönek konusunda.

İzledim kardeşim. Kafası dışarıda dönüyor. Ama yinede iyi performanstır bu ırka bakanlar için. Daha iyileride vardır. Fakat Umut Coşkun abinin dolapçı ırkı için dediği gibi, "PLAKA DÖNÜŞ YAPAMAZLAR" o yüzden haliyle de Bizi bu dönüş tatmin etmez.

SNRAVCI' Alıntı:
İNŞALLAH KARDEŞİM. BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPMIŞ OLDUK. KONUYA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER. Uğur kardeşimizde varmış izliyecez Allah nasip ederse.

Her ırkta olduğu gibi angut olanlarda mevcut. Bizim dönekten beklentimiz çerçeve. Burgu burgu performans değil. Siyahı Beyazı görelim yeterli. Kısa dönsün, uzun dönen kuş bozar. Çıkamaz dönüşten. Kısa ama tam plaka.. Mesela yavruları idmanlıyoruz daha ufacıcık yavrular, ama hiç burgu yok sıkarak bir geliyor pir geliyor. Eş alınca bir iki basım yavru olunca bu kuşlar top gibi gelirken çıkarak patlıcaklar. Çıkarkende çıkışları önemli olacak bizim için. Dikkat etmemiz gereken husus bu dönek konusunda.
bende teşekkür ederim, umarım dönek yavrularında emeklerinin karşılığını kat kat alırsın. bende nasip olursa en kısa zamanda 1-2 çift dönekle başlamak istiyorum, bakalım Allah ne zaman kısmet ederse. (:

Gökhan ne zaman beslemek istersen haber ver bir çift yavrun hazır

Aynen kardeşim. Dostane davranışınla, bilginle, hevesinle döneğ'e gönül vermek istiyorsan 1 çift yavruda benden hediye ..

SNRAVCI' Alıntı:
İzledim kardeşim. Kafası dışarıda dönüyor. Ama yinede iyi performanstır bu ırka bakanlar için. Daha iyileride vardır. Fakat Umut Coşkun abinin dolapçı ırkı için dediği gibi, "PLAKA DÖNÜŞ YAPAMAZLAR" o yüzden haliyle de Bizi bu dönüş tatmin etmez.
Öncelikli amacım çok bilmişlik yapmak değildir soner abi. elbette kimi zaman doğrularımızın olabileceği gibi kimi zamanda yanlış söylemlerde bulunabiliriz. Çünkü insanız, hata yapmaya müsait bir canlıyız.
fikirlerimi yazacak olursam, plaka dönüş, adı üzerinde plaktan esinlenerek söylenen bir dönüştür. Galaçaların hepsi için söylemek doğru olmaz ama çünkü bombe yaparak gelenleride olabiliyor diye biliyorum. ama istenen plaka dönüşünde karşıdan kuş duvar saati gibi plak gibi düz şekilde oynayarak gelmelidir. kanatlarını-kuyruğunu-kafasını buna göre ayarlamalıdır ki plaka dönüş olsun.

dolapçı plaka dönüşü yapmaz çünkü dönüş stili farklıdır. döneğin dönüşündeki gibi bir düzlem oluşturamaz dönüş stili sebebiyle. kanatlarını-kuyruğunu farklı kullanır. bu sebebten dolapçının plaka dönmesi beklenmemelidir.
PLAKA DÖNÜŞÜ YAPAMAZLAR düşüncesini biraz açarsak. EĞER DOLAPÇI DÖNEK GİBİ GÖBEKTEN DÖNSEYDİ, kanatlarını, kuyrugunu onun gibi kullansaydı ve rengi de ona müsait olsaydı plaka dönüşü yapabilirdi ! ! ! o zamanda o dolapçı olmaktan çıkar dönek olurdu. kısacası dolapçıda plaka dönüş beklentisi olmamalıdır. bu benim düşüncemdir. keza Dönüş stilleri kanat kuyruk kafa kullanımı buna müsade etmez. bilmeyen arkadaşlar olabileceği düşüncesiyle dolapçının dönüş şekillerini anlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum
sonsuz saygılarımla

burdurlu' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Öncelikli amacım çok bilmişlik yapmak değildir soner abi. elbette kimi zaman doğrularımızın olabileceği gibi kimi zamanda yanlış söylemlerde bulunabiliriz. Çünkü insanız, hata yapmaya müsait bir canlıyız.
fikirlerimi yazacak olursam, plaka dönüş, adı üzerinde plaktan esinlenerek söylenen bir dönüştür. Galaçaların hepsi için söylemek doğru olmaz ama çünkü bombe yaparak gelenleride olabiliyor diye biliyorum. ama istenen plaka dönüşünde karşıdan kuş duvar saati gibi plak gibi düz şekilde oynayarak gelmelidir. kanatlarını-kuyruğunu-kafasını buna göre ayarlamalıdır ki plaka dönüş olsun.

dolapçı plaka dönüşü yapmaz çünkü dönüş stili farklıdır. döneğin dönüşündeki gibi bir düzlem oluşturamaz dönüş stili sebebiyle. kanatlarını-kuyruğunu farklı kullanır. bu sebebten dolapçının plaka dönmesi beklenmemelidir.
PLAKA DÖNÜŞÜ YAPAMAZLAR düşüncesini biraz açarsak. EĞER DOLAPÇI DÖNEK GİBİ GÖBEKTEN DÖNSEYDİ, kanatlarını, kuyrugunu onun gibi kullansaydı ve rengi de ona müsait olsaydı plaka dönüşü yapabilirdi ! ! ! o zamanda o dolapçı olmaktan çıkar dönek olurdu. kısacası dolapçıda plaka dönüş beklentisi olmamalıdır. bu benim düşüncemdir. keza Dönüş stilleri kanat kuyruk kafa kullanımı buna müsade etmez. bilmeyen arkadaşlar olabileceği düşüncesiyle dolapçının dönüş şekillerini anlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum
sonsuz saygılarımla

Estağfurullah kardeşim çok bilmişlik değil. Bildiğini paylaşarak bizide bilgilendirdin. Varol . Dediğin gibi dönek ve dolapçı ırkının dönüş stilleri farklı. Biri saat gibi testekerlek oluyor, diğeri kafası dışarıda burgu yaparak dönüyor. Her iki ırkında ana vasıfları aynı. DÖNÜŞ ve DEVİR. fakat stilleri farklı. Döneğin, Dönüşe girerken kafası, kanatları ve ayaklarına hakimiyeti o saat gibi dönüşü çıkartıyor.. Fakat her dönek bu vasfını yerine getiremiyor. Bu dolapçı ırkı içinde geçerlidir eminim.

SNRAVCI' Alıntı:
Aynen kardeşim. Dostane davranışınla, bilginle, hevesinle döneğ'e gönül vermek istiyorsan 1 çift yavruda benden hediye ..

DÖNEKCI35' Alıntı:
Gökhan ne zaman beslemek istersen haber ver bir çift yavrun hazır

Teklifiniz için ve ince sözleriniz için öncelikle her ikinizede çok teşekkür ederim, bu sizin güzelliğinizden kaynaklanıyor. seve seve hediyelerinizi kabul ederim. Lakin ulaşım sorun olabilir. Yavru sezonunda umduğum kadar yavru alabilirsem bende 1 er çift dolapçı yavrusu hediye edebilirim. özelden haberleşiriz. . .

Ben Teşekkür ederim Gökhan Kardeşim bizler bu işi dostluk için yapıyoruz güvercin burada sadece bir araç.Bilgi paylaşınca bir anlam kazanır sende bu bilgileri bizlerle paylaştığın için tekrardan teşekkür ederim ulaşım sorununuda bi şekilde hallederiz

SNRAVCI' Alıntı:
burdurlu' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:

sonsuz saygılarımla

Estağfurullah kardeşim çok bilmişlik değil. Bildiğini paylaşarak bizide bilgilendirdin. Varol . Dediğin gibi dönek ve dolapçı ırkının dönüş stilleri farklı. Biri saat gibi testekerlek oluyor, diğeri kafası dışarıda burgu yaparak dönüyor. Her iki ırkında ana vasıfları aynı. DÖNÜŞ ve DEVİR. fakat stilleri farklı. Döneğin, Dönüşe girerken kafası, kanatları ve ayaklarına hakimiyeti o saat gibi dönüşü çıkartıyor.. Fakat her dönek bu vasfını yerine getiremiyor. Bu dolapçı ırkı içinde geçerlidir eminim.
anlayışın için teşekkür ederim soner abi. Evet malesef dolapçıda da vasıflarını yerine getiremeyen kuşlar çıkıyor. amacımız elimizden geldiği kadarıyla devirli-nizami, girişi çıkışı temiz kuşlar beslemek. damızlıkları ona göre ayarlamaya gayret ediyoruz.

Biz teşekkür ederiz kardeşim. Şahsen Dolapçılar hakkında hiç birşey bilmiyordum hep döneğin kırığı olduklarını düşünüyordum. Aydınlandım. İzmir'de bakan yoktur diyordum Uğur kardeşimde varmış. İzleyecem abi merak ettim :)

SNRAVCI' Alıntı:
Biz teşekkür ederiz kardeşim. Şahsen Dolapçılar hakkında hiç birşey bilmiyordum hep döneğin kırığı olduklarını düşünüyordum. Aydınlandım. İzmir'de bakan yoktur diyordum Uğur kardeşimde varmış. İzleyecem abi merak ettim :)
(:

İzmir'de Polat Bulanık Ustada var birde bende herhalde :) bende bilmiyorum İzmir'de kimsede olmadığını yani bu zamana kadar hiç karşılaşmadım ne pazarda nede mezatlarda

Aynen kardeşim :) İzmir diyince akla ilk gelen dönek. Başka ırk tanımam :P

Sık sık giriyorum ama bu başlığı nasıl görmedim hayret.Kimse üzerine alınmazsa şahsım adına şunları söyleyebilirim,Dolapçı ile Dönek arasındaki fark farzı misal, Bursa'dan izmir kadardır.ikisinin arasında dönüş anlamında dünyalar kadar fark var.
Kelebek ve diğer dolapçı videolarınıda izledim.Kelebek için şunları söyleyebilirim o kuş kesinlikle dönüş yapmıyor, sarak yapa yapa ama arada kanat ata ata iniyor dönüş tutuyormuş gibi geliyor ama dönüyor demek yanlış olur.Dolapçı içinde şunları söyleyebilirim.Videonun ilk saniyesindeki dönüşü iyi tuttu ama puanlama yaparsam 10 üzerinden 5 verebilirim.Videonun diğer bölümlerinde ki dönüşlerinde üzülerek söylüyorum hata dolu.Madem dolapçıda denge ve giriş çıkış önemli, bu videodaki dolapçıya üzülerek söylüyorum çok iyi diyemeyiz ..Bu olumsuz sözleri söyleme sebebim sahibine hakaret veya kuşu kötülemek kesinlikle değil,Bu dolapçıya iyi bir kuş dersek,Yeni dolapçı yetiştiricileri beğenmiyebilir.Hayal kırıklığı yaşamamaları adına söylemek zorundayım lütfen kimse altında bir şey aramasın.
Ben Dolapçıyı bütünüyle değerlendiririm.Kafası, uçuşu, dönüşü.Uçuş derken yalansız dolansız abartısız Kronometreli 44 DK Dolapçı uçurdum.Bursa Oynarı gibi kanat alışlarını izlemek, bazen bana yapıcağı dönüşten daha etkileyici geliyor.Gurur verici kafaları (Damarları) bazen Posta kuşunu bozar derecesinde oluyor.Bunada bir örnek verecek olursam..Bir tane daha anası, babasının bakmış olduğu çok küçük yavrum 10 KM ileride yakalandı.inanması güç değilmi evet!! Şerefim üzerine yemin ederim tam 10 KM ileride yakalandı.Hemde 1 gün gezmiş ..
Bursa'dada çok aşırı derecede kaliteli olarak Dönek besleyen bir kardeşim var.Buda şehir dışında bahçede bakıyor.Paçalı dönekçilerde tanıdıklarım hep şehir dışlarında bahçelerde beslerler bunun sebebide kuşun kafasının rahat olması ve tamamiyle dönüşe odaklanması şeklinde yorumlanır.Şehir içindede dönek uçuruluyor ama dönüş performansı olarak kalite azda olsa düşüyor.Sağdan soldan çok kuş kalkınca dönüş yapıcak dönek sıkarak inebiliyor.

Geri