DÖNEKCI35' Alıntı:
Gürkan abi kanın tutmasına sevindim inşallah bu şekilde hatasız güvercinler çoğaltırsın
ben her kuşa 2 ağız yavru almak kaydıyla şans veriyorum direk ıskartaya çıkarmayı çok doğru bulmuyorum çünkü ileride o kuşları arar duruma düşüyoruz bendede oturan kuşlar vardı canımı çok sıkıyordu bi ağız yavru baktırdım devam etti tam çıkarcam artık derken 2. yumurtladılar ellemedim şimdi kuş kendini çok düzeltti onun için her daim yapmıyorsa biraz sabretmek gerekiyor ki sen bunu güzel bir eşlemeyle çözmüşsün çok iyi bir sezon geçirmen dileğiyle abi
Evet aynen sana katılıyorum.
İnandığın kuşa biraz zaman vermelisin.
Ama verdiğin zamana rağmen birşey yoksa hemen elden çıkarmalısın.
Bazen kuşları arar duruma düşüyoruz demişsin çok doğru.
Bu konuda benim yaşadığım olay aklıma geldi.
Benim çok güzel dönüşlü bir çakal çilli dişim vardı.Palyaço diye tabir edilen dönekler vardı eskiden.
Böyle kafasındaki kesmesi düzgün olan ama kesmedeki beyaz kısımda bir sürü leke olan döneklerdendi.
Benim de eski bi kuşum o.
Senelerdir bende idi.
Ben bu dişinin dönüşünü çok beğendiğim için bundan bir çok yavru almıştım(genelde de hep dişi atardı).
Neyse damızlık kümesimdeki kuşlarımın dişilerini bu dişinin yavruları ile değiştirmeye karar verdim.
Ama damızlık kümesimdeki dişilerde tek bir dişiden gelme dişiler.
Hepsinin anası Dikili Kabakumdan gelen bir dişi.Kuş bana bir arkadaşım vasıtasıyla geldi.
Sözüne itimat ettiğim biri.Kuşun yavruları da gayet güzel dönüşler sergiliyorlardı.
Neyse ben dedim ki bu kabakumdan gelen dişinin bütün yavrularını (yani bütün dişileri)
çakalın yavruları ile değiştireceğim.Sen misin değiştiren
Tabii kan tutmadı,belli bir süre damızlık kümesimden yavru dahi alamadım.
Ondan sonra da ayırdığım ve bir çoğunu sattığım kabakumlu dişinin yavrularunu mumla arar oldum.
Hem güzel yavru bakıyorlardı hemde güzel dönüyorlardı.
Ama sorsan şimdi maalesef bir tane bile kalmadı o soydan elimde.
Demem o ki bazen sabırlı olmak lazım,aklıllı hareket etmek lazım.
Uyumlu kuşlarla da fazla oynanamak lazım.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık