DÖNEK GÜVERCİNİNDEKİ HATALAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DÖNEKCI35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
kardeşler takla atan kuşdan asla damızlık olmaz bir diğeri bel kıran kuşdanda olmaz bunlar benim görüşümdür saygılar yavruruyu ilk eğitiminde çevreyi alıştırdıkdan sonra kandilden pırıltı atıp eger yavrunuzun kanatlarını çekip bozmadan sıkıp geliyorsa kuş odur işte hepinizi saygılar sevgiler bol yavrulu sezon dilerim (:

denizlitavasalikastallı' Alıntı:
kardeşler takla atan kuşdan asla damızlık olmaz bir diğeri bel kıran kuşdanda olmaz bunlar benim görüşümdür saygılar yavruruyu ilk eğitiminde çevreyi alıştırdıkdan sonra kandilden pırıltı atıp eger yavrunuzun kanatlarını çekip bozmadan sıkıp geliyorsa kuş odur işte hepinizi saygılar sevgiler bol yavrulu sezon dilerim (:

Abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sence neden takla atan kuş damızlık olmaz (pırıltıya takla atanlardan bahsetmiyorum)

damızlığa ayrılacak kuş 2-3 seneden sonra belli olur, yavruluktan damızlığa ayrılma zamanına kadar bel kıran veya takla atan olursa bana göre bırak damızlığı kümeste tutmaya bile gerek yok.. yavruluktan çıktı 2. tüyü düzdü eğitim başladı, bel kırmak ve takla atma için 3-4 ay daha müsamaha gösterir, senelik olduğunda halen bu hataları yapıyorsa, ya pilava ya pazara..

Mesut abi sanada teşekkür ederim ancak böyle düşünmeye devam eder isek elimizde dönek kalmaz öncelikle dönek güvercini neden takla atar bunu düşünmemiz gerekir.Ben takla atan kuşlara hiç bir zaman kati davranmam pırıltıya takla atanlardan bahsetmiyorum.Dönek güvercinlerinin dönüşleri inceler isek takla atanların niçin (bana göre) kıymetli olduğunu anlarsınız. :hmm:

uğur usta, sen de haklısın ama, takla atan kuş, verdiği yavrulara da bunu bulaştırır. Bir yerden bunu kesmezsen sonraki nesillere aktarılacak kuşlarda bu hep görülür. Bu yüzden ben bu şekilde bir kuş çıkarsa 1 sene düzelme hakkı veriyorum, bu hakkını güzel kullanırsa yoluna devam eder yoksa see you.. :) Bu arada bu 1 sene içerisinde bu kuştan 1 ağız daha yavru almış oluyorum, aslında soyu bir nevi senin dediğin şekilde devam etmiş oluyor. Bunlarında 1 sene hakkı var, çok fazla da ketum davranmıyorum :)

Eyvallah abi ustalık mertebesine yetişmem için 40 fırın ekmek yemem lazım.Şimdi gelelim dönek neden takla atar konusuna dönek güvercinlerinde dönüş esnasında kafanın önemi çok büyüktür kuşumuz dönüşe girerken kafasını çekemezse hunivari bir görüntü sergiler kafayı biraz içeri çekerse ve çelenk uçlarını toplar ise kapalı döner ancak önden baktığınızda bombe gözükür.Bu bombenin sebebide kuşumuzun kafasını yeterince geri yaslayamamısıdır.Birde plaka dönüş vardır şu sıralar bu dönüşü görmek mucize gibi bir şey sebebide pilav olmalarından dolayı :hmm: bu dönüşü yapan kuşlar takla atmaya ve tırnak takmaya çok müsait kuşlardır.Plaka dönüş diye tabir edilen dönüş karşıdan bakıldığında dümdüz bombesiz yerinde sayarcasında boşluksuz bir dönüştür bu düzlüğü yapabilmesi için güvercinin kafasını iyice geri yatırması gerekir takla atacakmış kadar bunu çözebilen eski ustaların ismi hep büyük usta olarak anılır ve takla atan kuşları her zaman iyi takip ederler şu anda plakaya dönüşe yatkın kuşlara dikkat edildiğinde mutlaka bu tarz bir işaret verecektir.

Geri