DÖNEK HANGİ KUŞLA UÇURULMALI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan khemall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

khemall

Üye
Siteyi ziyaret et
Değerli arkadaşlar.Dönek kuşları beraber uçurmak imkansız gibi.Birbirlerinin oyunlarını bozdukları gibi çok fazla uçamıyorlar.Şu an dönek eğitmeye çalışan bu konuda tecrübeli arkadaşlardan ricam, dönek kuşun yanında en iyi
partner hangi kuştur.Tecrübelerini aktaran herkese teşekkürler.

ben karışık kuş besliyorum ama döneğim bangoyla beraber kalkınca çok güzel oynuyo...

Kesinlikle Baska...ama rüzgarlı havalarda asla uçurma hatta kümesin yanına bi yere büyük puntolarla yaz dikkat rüzgarlı havalarda kümesi açma diye :) ... zaten dönek dünyanın en çok kaçan kuşu diye biliniyor... baskalarda dalıcı ırk olduğundan rüzgarı yiyiynce hemen küt diye ilk budukları dama konuyorlar...sonrada yerini bulamayıp kaçıyorlar...ben bursaları alıştırmak için önceden baska olarak klavuz kullanmıştım ama baskaları elden çıkartmak konusunda geç kalınca basklar rüzagarlı bir havada 2 acemi çakal 2 de acemi oynarımı başka bi yere sürüklediler...saygılarımla

sLm bende karışık besliyorum ama benim bildigim kadarıyla dönek ustaları ya cift cift yada yanında bi kaç tane bangoyla ucuruyor.

.....................:UşAkTaN___SeRDaR___aRSLaN:...................

çabuk yükselen çok açılmayan bi kuşla uçur cinsi fark etmez döneği yükseltsin yeter

Dönek kuşunu baska, bango, tip güvercini gibi hem yükselecek hemde pırıltı verildiğinde dalma özelliği olan kuşlarla ucurulur.Bizim burda genelde dönekçiler pacalı tiplerle ucuruyo döneği.

en güzel tiple ucucagını dusunuyorum cabuk yukselıp dalma özelliği cok iyi 3,4 tane iyi ucan tip bulursan hem kaçma olanagını azaltırsın hemde daha cbk yukseltir kuşları..

ben çift olarak uçuruyorum.bugün çıkardım kuşları dişi ve erkeği uçurdum .çok da güzel oynadılar havada

SELAM ARKADAŞLAR,

BU KONUDA BENDE BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM. DÖNEK KUŞU YAVRUDAN İLK ZAMANLARDA İYİ UÇAN EBEBEYNLERLE UÇURULUR. UÇKUN VAZİYETE GELEN KUŞLAR OYNAMAYA BAŞLADIKLARINDA TEK OLARAK UÇURULMAYA BAŞLANIR BUNDAKİ AMAÇ HEM KUŞUN PIRILTIYA DAHA DUYARLIOLMASI HEMDE İDDA EDİLEN HER KÜMESE BATMASINI ENGELLEMEKTİR. BİR DÖNEK KUŞUNUN EN İYİ PERFORMANS GÖSTERDİĞİ UÇUM ŞEKLİ TEK UÇURULMASIDIR.

dönekçi77' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR,

BU KONUDA BENDE BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM. DÖNEK KUŞU YAVRUDAN İLK ZAMANLARDA İYİ UÇAN EBEBEYNLERLE UÇURULUR. UÇKUN VAZİYETE GELEN KUŞLAR OYNAMAYA BAŞLADIKLARINDA TEK OLARAK UÇURULMAYA BAŞLANIR BUNDAKİ AMAÇ HEM KUŞUN PIRILTIYA DAHA DUYARLIOLMASI HEMDE İDDA EDİLEN HER KÜMESE BATMASINI ENGELLEMEKTİR. BİR DÖNEK KUŞUNUN EN İYİ PERFORMANS GÖSTERDİĞİ UÇUM ŞEKLİ TEK UÇURULMASIDIR.

kesınlıkle katılıyorum eger donegın donus performansını gormek ıstıyorsanız tek salıp ola bıldıgınce yukarıda ıken pırıltıyı vermenızden gecer.

Arkadaşa bende katılıyorum fakat tek başına uçurulan döneğin kanının sağlam olması lazım kuş kansızsa etrftaki diğer kuşlara daha çok tepki verir ve başkasına inme olasılığı artar

slm arkadaslar bencede donek dek ucurulur ama yavruyken ben samıyle ucuruyom cunku şamiye pırılı atım her noktatan gelıyto bende doneyi istedim gibi yetıstırıyom:)

selam arkadaşlar bence dönek yavruyken 15.20 gün bangoyla evin etrafında tur atıcan ondan sonra eşliycan 1 çift yavru alıcan bakalım o kuş biyeri gidiyormuuuu gitsede 5 dakikasonra evde dönüşü sorarsanndönüş mükembel oluyor ozaman

dönek kuşları akbaş bangolarla ucurmalısın bence bide döneklrin hepsinin damarı bozuk değildir ben köyde besliyorum ve köydede 15 20 ye yakın kuşcu var dönek beslememe rağmen şu ana kadar rüzgarlı hava dail hic güvercin kacırmadım....... kuş yeterki yerini sevsin :heyo: :oley: :haha:

dönekçi77' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR,

%100 katiliyorum donek oyuna girdiginde baska kusla ucurma birak tek ucsun ucuranlarada bakma gozumde donekci degildir onlar bnm cunku kusuna guvenmezler yada kuslari damarli degildir kacmasini onlemek icin yapilan birseydir..

slm arkadaşlar en güzel dönek adana bangoları ile uçurulur tartışmasız bulutta dahi olsa aşağı taş gibi geliyo ve tabiki de dönekte arkasından ortayı koyup geliyo ben keşanlıyım bir çok kuş yetiştiren adana bangoları ile uçuruyo

Ustam dedikleri gibi dönek ne kadar havaya kalkarsa o kadar guzek oynar.sinege cıkan kuslarla ucurursan daha iyi olur.
Selanık cakal olabilir veya sineğe kalkan kostüm kuslarıda olabilir.
saygılar...

dönekle güllü yada bangoyla ucurulurbaska kusla ucurma

bango,çandır,yenice vb. bunlarla bence yosla uçurcan
KUBİLAY saygılarımla.......

simdiye kadar gordugum cogu donekciler kusunun yaninda baska kus ucurmuyorlardi tek cift uclu takimlar halinde ucuruyorlardi... ama egitimde zorluk cekenlerin bazilari arkadaslarin dedigi gibi azman bango baska vs gibi kuslardan yararlandiginida gordum

dönek güvercini yavruluk döneminde yani ilk alışma döneminde bi bangoyla ya da bir dönekle uçurulabilir yavru alıştıktan sonra tek uçurulur dönek 77 arkadaşın söylediği gibi kuşun yerle irtibatı daha iyi sağlanır

Arkadasım ben mardinciyim fakat bana gelen 2 cift kara kuyruk kara kafaları tip bangolarıyla ucuruyorum gayette başarılı sonuclar alıyorum tek başarısızlıgım kuslar bıras dandık donceklerı yere sıkıyolar :) hediye kuşdan ne olur desene saka tabiqi donenlerde warda kesıp kesıp donuyorlar marcinciligi bırakıp dönek beslemek ıstıyorum tşk LeR

11kullanici22' Alıntı:
Arkadasım ben mardinciyim fakat bana gelen 2 cift kara kuyruk kara kafaları tip bangolarıyla ucuruyorum gayette başarılı sonuclar alıyorum tek başarısızlıgım kuslar bıras dandık donceklerı yere sıkıyolar :) hediye kuşdan ne olur desene saka tabiqi donenlerde warda kesıp kesıp donuyorlar marcinciligi bırakıp dönek beslemek ıstıyorum tşk LeR

arkadasım kuslar dandik demişsin fakat dönek tak die dönmüo bnm icin yawrunun sıkması daha önemli sıkan kustan korkcaksın,,,

dönek kuşu bursa oynarıyla uçurulursa kaçması engellenebilirmi? cvp yazarsanız sevinirim

ASLA BU İKİ IRK AYNI AND UÇURULMAMALIDIR. NEDENİ İKİSİNİNDE OYUN STİLLERİNDEKİ FARKLILIKTIR. TAMAMEN BİRBİRLERİNİN PERFORMANSLARINI ETKİLEYECEK VE GÖZE HOŞ OLMAYAN OYUN SERGİLEYECEKLERDİR.

SAYGILRIMLA,
ÜMİR KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

slm ben balıkesir.burhaniyeden recep.bizburalardakuş ucuramıyouz,her ucuruşta birtanekayıpveriyoruz atmacalardan ,bıktık neyapmamızgerekiyor saygılar selamlar.

slm çogu arkadaşında dedigi gibi orik bango yani tiplerle uçurulur bursanın dönekte isim yapmış ustaları bu orik bangoyu tercih eder...saygılar sevgiler...

bence en iyi tiple uçurulur yani tippler le o kuş çok yuksek uçucu ve kolasy kolay yorulmayan bi hayvan bangodan bin kat iidir bence ve üstelik çok sadık oluyolar

yüksek uçucu ve yorulmayan bir kuşla dönek uçurursan dönek eve gelmeyebilir o yüzden bango,azman yada bu tipte bir kuşla uçurulmalı aşağıdan pırıltı verildiğinde diğer kuşun arkasından sıkıp gelmeli

Geri