Dönek Uçurma Alıştırma Tavsiyesine İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasanarda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
3 adet kaldı elimde onlar da sanırım bizim eve alıştı. Dün kaçırmıştım bir tanesini 4-5 saat sonra çarşıya gittim ve kuşun çarşıda uçtuğunu gördüm o ara sevindim iyi bari kimse yakalayamamış diye:) Sonra eve gittim hemen kuşları uçurdum 15-20 dakika sonra geldi. Dikkat ettim millet indirmeye çalışıyor dönüyor çok alçalıyor inmiyor. Çok şükür geldiler geri. Şimdi acilen bango almam lazım. Çok yükseliyorlar. Bu arada dün bayrak aldım. Bundan sonra inşallah kaçırmadan döndürebilirim. Herkese yardımları için çok teşekkürler.
Dip Not: Sabah 6-7 arası daha fazla insan kuş uçuruyor çevremde fakat 9-10 gibi kimse uçurmadı sanırım işe gidiyor insanlar :D

cem bey kaçan kuşlarınız için üzülmeyin ve kaçanın arkasından gitmeyin, geri satın almayın. beslemiş olduğunuz kuşlarınızın cinsinden tanıdığınız çevrelerde satıpta geri gelmiş olanları, uçurduklarında bir kaç gün gezenleri duyduğunuzda kuşun performansınıda beğendiğinizde kuşun ederinden fazla para vererek satın alma yoluna gidiniz. bir kuşta ilk önce performans, sonra sağlam damarı yani akıllı olmalı, daha sonrada besleyicisinin beğenisine kalan kostümüne bakılmalıdır.
evet selanikler pırıltıya gelen kuşlardır. ve pırıltı verilen yerle, kendi kümes çevresi birbirine benziyorsa kuş dönerek pırıltı verilen yere iner. fakat eğer gerçekten sağlam damarlı bir kuş ise başka yere inse bile indiği ile kalktığı bir olmalı. Ben bundan 35 yıl önce Manisa merkezde Selanik besleyen Kamyoncu Ünver abinin kuşunda şahit oldum.arkadaşımında, inen kuşunda evleri çatıları birbirine çok benziyordu. pırıltı ile çatıya indi. 10-15 saniye bekledi ve kalktı gitti. ne yeme nede suya bakmadı. Bu sitede bu konularla ilgili çok bilgiler var. çoğu arkadaşımız bildiklerini burada yazıya dökmektedirler.Lütfen buralarda yazılanları dikkatlice okuyunuz.

Geri