DÖNEK YAVRULARINA İDMAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
DÖNEK YAVRULARINA İDMAN

Son düzenleme:
Güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.

Yararlı oluyorsak ne mutlu bize kardeşim .

Soner'im paylaşımın için teşekkürler sen benim ne demek istediğimi anladın sanırım forumun bunlara ihtiyacı var güzel bir konu ve bende bi kaç şey eklemek isterim

Yavru döneklerimizi uçurup pırıltıya alıştırmak için hocalık eden kuşlara her zaman ihtiyaç vardır.Yavru dönüş bulmaya başladığı andan itibaren tek uçurlmalı kanatindeyim.Çünkü tek uçtuğu için gözü sürekli yerde olacaktır yerle irtibatı ne kadar çok olursa yavru kendini daha çabuk hazırlayacaktır.Kızgınlık dönemleri çok dikkat edilmesi gereken dönemlerdir.Havada gördüğü bi kuşun peşine takılıp gidebilir, eş edip yavruya kustuktan sonra dönüşünü tam oturmaya başlar.

Benim gözlemlediğim bi şey daha var adamın elindeki kuş karşı dönüşlü bir kuş ama pırıltıyı bindirmeden atıyor kuşda doğal olarak ya sıkıp geliyor yada kol alıyor veya tam tersi kuş bindirmeden pırıltı yiyor ama karşıdan döndürcem diye kuşu paralıyor. Bu yüzden yavru kuşu kızgınlaşana kadar sürekli uçurmakta fayda var her seferinde farklı noktalardan pırıltı atarak kuşumuz hangi noktada daha iyi refleks gösteriyorsa kuşu sürekli ordan almakta fayda vardır.

Bizim hiyareşimizdenmidir bilmem ama biz kuşlarımızı hep karşıdan alıştırız. Ama Dediğin gibi kuş meziyetini göstersin diye farklı yerlerden de pırıltı atılabilir. Daha güzel daha randumanlı dönüşler çıkarabilir.

Evet biz hep karşıdan pırıltı atarız çünkü en iyi ordan izlenir bunu söylememdeki sebep kendi düştüğüm bir hata kuşu bir yıl boyunca karşıdan döndürcem diye uğraştım hep sayarak geldi bir gün bi ustam geldi bindirmeden ver dedi bindirmeden pırıltıyı yiyince bilardo topu gibi oldu o yüzden hep farklı yerden pırıltı atıyorum dönüş bulana kadar

Evet Mantıklı kardeşim. Kuşun açısını yakalıyorsun.

Güzel şeyler yazılmış, öncelikle teşekkür ederim benim nacizane fikrimse,
Yeme düşmüş yavruların bir hafta kadar anaçlarla dışarıyı öğrenmelerinde fayda var diyorum. Bu bir hafta içerisinde yavrular bulundukları mekanı öğrenmelidirler.
Daha sonra fazla yükselmeyen, çağırınca hemen gelebilecek, asi olmayan-fazla açılmayan rehber(azman, bango vs... ) kuşların arasına 1-2şer yavru katarak 3-5 tur atacak şekilde fazla uçurulmadan indirilmeli. Bu uygulama 1 hafta kadar devam edebilir. Böylelikle kolay yavru kaybetmenin önüne biraz olsun geçebiliriz.
sonrasında yavrularımızı grublar şeklinde, havada fazla tutmadan uçurarabiliriz. Kümes açma pırıltısıyla yavrularımızı aşağıya alırız. Yavrularımızın içindeki pırıltıya çok duyarlı, pırıltı bekleyen yetenekli yavruları bu şekilde ayırabiliriz.
Yetenekli yavruları 2-3 kuşla beraber uçurmaya devam ederiz. pırıltıya çabuk cevap veren, duyarlı-atik olan bu yavrularımızı bu sefer kümes pırıltısı yerine el pırıltısına alıştırırız. el pırıltısı verilecek kuşlar bırakılınca sağa-sola uçup yavruların dikkatini dağıtmamalıdırlar. hemen attığımız yere öylece konmalıdırlar ki bu yetenekli yavrular kümes önüne odaklanarak gelsin.
sonrasında bu yetenekli yavruların en iyi döndükleri yer tespit edilmeli. Hangi açıyı-hangi yüksekliği seviyor vs... bunlar öğrenilmeli.

bu döneme kadar yavrularımızı eve kolay alıştırdık, yeteneklilerini seçtik, el pırıltısını öğrettik, sevdiği açı-yüksekliği öğrendik. kısacası kuşumuzu biraz olsun tanıdık. eş zamanına kadar bunlar öğrenilmelidir bence.
eş aldıktan sonra kuşumuzu tek uçurarak yapabileceğinin en iyisini görmek olacaktır diyorum.
dönek eş aldıktan sonra Tek uçurulmalıdır. çünkü izleyiciler yani biz genelde bir kuşa odaklanabiliriz. havada tek uçan kuş olunca daha iyi odaklanırız kuşa. Bir diğer sebebse diğer kuşun, dönen kuşu şaşırtıp ve ya önüne geçme isteğiyle, ve ya ondan ürkmesiyle dönüşü olumsuz etkilemesinden dolayı tek uçurulmalıdır diyorum.
Gerisi bizim yeteneğimize kalmış; kuşumuzun sevdiği açıyı-yüksekliği öğrenicez. havadaki kuşa pırıltı atmadan önce kantak kurucaz. rüzgar vs... etkenleri göz önüne alıp uygun fonda pırıltı atıcaz.

Gökhan çok güzel ifade etmişsin ama söylemeden edemeyeceğim yazının sonuna EĞER KUŞDA İŞ VARSA ÇOK GÜZEL BİR DAİRE SEYREDECEĞİZ yazsaydın keşke çünkü yazıyı okurken kendimi pırıltı atıyo gibi hissettim Farklı bir Aşk olsa gerek :)

DÖNEKCI35' Alıntı:
Gökhan çok güzel ifade etmişsin ama söylemeden edemeyeceğim yazının sonuna EĞER KUŞDA İŞ VARSA ÇOK GÜZEL BİR DAİRE SEYREDECEĞİZ yazsaydın keşke çünkü yazıyı okurken kendimi pırıltı atıyo gibi hissettim Farklı bir Aşk olsa gerek :)
Teşekkür edrim uğur abi. (:
aslında yazışmaya kapılıp damızlık olma zamanına kadar yazmıştım :D başlığa tekrar bakınca kuşu yavrulukta bıraktım :D biraz büyüsün yavrumuz nasipse daire-plaka görürüz abi. :D

burdurlu' Alıntı:
DÖNEKCI35' Alıntı:
Teşekkür edrim uğur abi. (:
aslında yazışmaya kapılıp damızlık olma zamanına kadar yazmıştım :D başlığa tekrar bakınca kuşu yavrulukta bıraktım :D biraz büyüsün yavrumuz nasipse daire-plaka görürüz abi. :D

(: (: (: Aynen kardeşim kuş yavruda kaldı :)

Şaka bir yana gerçekten güzel ifade etmişsin. Teşekkürler Gökhan'ım.

atlanmaması gereken bir konuda yavrunun kızgınlık dönemi diye düşünüyorum.Çünkü bir çoğu bu dönemde veto yiyorlar aslında burada büyük sabır göstermemiz gerekiyor.Çünkü kızgınlık anında ilk kalkdığında oturma uçmama asilik gösteriyorlar burada kuşu sakinleştirmek yormamak ve eş etmek ondan sonra uçarmak gerekli diye düşünüyorum ve bu hataları ortadan kaldıracaktır eğer kaldırmıyorsa zaten kümesden vetoyu yemiş demektir.

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Denizliden
dönek diye bir çift "kara akbaş ak kuyruk" aldım. fakat kuşlar dönmüyor, dolap alıyor. şu an için ikinci ağız yavrularını aldım. yavruları annesi babası dönmese dahi dönek başka bir kuş ile eğitsem yavrular döner mi? tecrübeli dönekcilerimizden tavsiye istiyorum.

Merhaba Soner Bey
Aldığım kuşların dişisi 2, erkeği 3 yaşında sökkün kuşlar, uçuşlarında sıkıntı yok fakat dişi sıkıp geliyor erkeği dolap alıyor
1. ağız yavru 11 haftalık

muhamnet' Alıntı:
Merhaba Soner Bey
Aldığım kuşların dişisi 2, erkeği 3 yaşında sökkün kuşlar, uçuşlarında sıkıntı yok fakat dişi sıkıp geliyor erkeği dolap alıyor

Muhammet Bey 3 yaşındaki bir erkeğin dönüş yapması gerekirdi eğer kanında varsa dolap derken bunu biraz açablirmisin dolapçı gibi mi geliyor yoksa farklımı birde bu hareketi karşıdan gelirken atılan pırıltıdamı yapıyor yoksa bindirmeden mi yani 90 derecelik açıdan aldığınız kişiyi tanıyorsanız ona bi danışın derim kuşlar vasıfsızda olabilir kuşların ve verdikleri yavrunun fotografını paylaşmanız mümkün mü?

DÖNEKCI35' Alıntı:
muhamnet' Alıntı:
Merhaba Soner Bey

Muhammet Bey 3 yaşındaki bir erkeğin dönüş yapması gerekirdi eğer kanında varsa dolap derken bunu biraz açablirmisin dolapçı gibi mi geliyor yoksa farklımı birde bu hareketi karşıdan gelirken atılan pırıltıdamı yapıyor yoksa bindirmeden mi yani 90 derecelik açıdan aldığınız kişiyi tanıyorsanız ona bi danışın derim kuşlar vasıfsızda olabilir kuşların ve verdikleri yavrunun fotografını paylaşmanız mümkün mü?
Soner Kardeşim
Aldığım kişi, kendi kuşlarım, damarı sağlam, dönek diye verdi. ama insanlara ne kadar güvenebiliyoruz.
pırıltıda 90 dereceilik açıdan geniş helezon şeklinde dolap alıyor. fotolarını da en kısa zamanda ekleyeceğim.

Abi eğer iyi kan ise; Şartlara göre, Söküklerse şimdiye kadar dönüşü bulmaları lazımdı. Fotoları beklemedeyiz .

Muhammet abi karşıdan atılan pırıltıdada yine aynı hareketleri mi yapıyor eğer yapıyorsa kuşlarının büyük ihtimalle vasıfsız kuşlardır

muhamnet' Alıntı:
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Denizliden
dönek diye bir çift "kara akbaş ak kuyruk" aldım. fakat kuşlar dönmüyor, dolap alıyor. şu an için ikinci ağız yavrularını aldım. yavruları annesi babası dönmese dahi dönek başka bir kuş ile eğitsem yavrular döner mi? tecrübeli dönekcilerimizden tavsiye istiyorum.
merhaba abi, hoşgeldin öncelikle. Bildiğim kadarıyla Denizlide galaça kostümünde dolapçılar var. Anlattıklarına bakılırsa da kuşun dolapçı olabilir. (dolap alıyor demişsiniz)
anaçların kanını bilmeden yavruların dönüp dönmeyeceğini söylemek zor olur. iyi kanları varsa alacağın yavruların dönme şansıda yüksek olur?
İyi kanı olmayan yavruyu, iyi dönen bir kuşla uçurursan belki ondan gördüklerini yapmaya çalışır, ama vasıfsız döner
ve yavrularına dönüşünü aktaramaz? bence gerek yok buna.
Bence iyi kanı olan, havada dönüşünü görerek tatmin olduğunuz güvenilir kişilerden 1-2 çift alarak başlasanız, hobinizde daha mutlu olacağınıza inanıyorum abi, hayırlı günler

SNRAVCI' Alıntı:
Abi eğer iyi kan ise; Şartlara göre, Söküklerse şimdiye kadar dönüşü bulmaları lazımdı. Fotoları beklemedeyiz .
Soner kardeşim dolap alan karaakbaş kuşlarım ve yavruları, bir çift İstanbul dolu kanat bangosu ve de bir tane ense yamalı dolapçı yavrusunun fotlarını sizlerle paylaşıyorum yorumlarınızı bakliyorum.

muhamnet' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Soner kardeşim dolap alan karaakbaş kuşlarım ve yavruları, bir çift İstanbul dolu kanat bangosu ve de bir tane ense yamalı dolapçı yavrusunun fotlarını sizlerle paylaşıyorum yorumlarınızı bakliyorum.

muhamnet' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
arkadaşlar foto ekleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

muhamnet' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Foto ekleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

muhamnet' Alıntı:
muhamnet' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Foto ekleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

Muhammet bey merhaba,

forum-yardimi/resim-ekleme-videolu-anlatim-t3946.html bu linkte resim ekleme var fakat sorun var sanırım bende açılmadı birde sen bir dene.

Kısaca şöyle tarif edeyim abi,

http://imageshack.us/ bu siteye giriyorsun, BROWSE yazan yere tıklıyorsun, eklemek istediğin resmi seçiyorsun, ŞİMDİ YÜKLE düğmesine basıyorsun o resmi yüklüyor ve sana link veriyor. Çıkan o linki
ve sitede yayınlıyorsun .

karaakba006.jpg

sağol dostum

resim olarak olmadı ama url olarak resimleri ekledim. devamı geliyor

0d3Ha.jpg

Kuşlar dönek abi. Dolapçı değiller. Tip olarak dönüşleri hakkında yorum yapmak dönekçiliğe aykırı fikrimce. Kuşların güzele benziyor. Dönüşlerinden randuman alamıyorsan ya elinden çıkaracaksın yada başka eşler bularak devam edeceksin abi. Vasıfsız dönekler günümüzde mevcut. Bu arada sen bu yavruların eş almalarını ve yavruya kızma dönemlerini bekle. Eğer o zamanda dolap alıp dönerlerse yapacak birşey yok. Vasıfsız kategorisine girerler .

Geri