döneklerimden bazı görüntüler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
merhabalar. döneklerimin bazılarının fotoğraflarını paylaşmak istedim.
dostlukla...

Ekli dosyalar

• IMG_7871.webp
    IMG_7871.webp
    333.8 KB · Görüntüleme: 1,725
  • IMG_7866.webp
    IMG_7866.webp
    344 KB · Görüntüleme: 1,685
  • IMG_7874.webp
    IMG_7874.webp
    384.8 KB · Görüntüleme: 1,731
devamı...

Ekli dosyalar

• IMG_7880.webp
    IMG_7880.webp
    266.9 KB · Görüntüleme: 1,734
  • IMG_7881.webp
    IMG_7881.webp
    395 KB · Görüntüleme: 1,686
  • IMG_7895.webp
    IMG_7895.webp
    207.2 KB · Görüntüleme: 1,671
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_7882.webp
    IMG_7882.webp
    286.6 KB · Görüntüleme: 1,728
  • IMG_7883.webp
    IMG_7883.webp
    320.2 KB · Görüntüleme: 1,640
  • IMG_7886.webp
    IMG_7886.webp
    172.2 KB · Görüntüleme: 1,716
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_7826.webp
    IMG_7826.webp
    638.5 KB · Görüntüleme: 1,752
Selamun aleyküm.

İbrahim abi maşallah dönekler çoğalıyor. Kırmızı akbaşların çok güzeller elinde tuttuğun kırmızı renk tonu itibariyle renginin koyuluğu itibariyle gerçekten güzel. Bıyıkta olmasa kostüm olarak birebir olacakmış.
En alt resimdeki mavi galaçanın yakından fotosu varmı elinde. Ben mavi ve kırmızı galaça hastasıyım.
Paylaşım için teşekkürler.

Hüseyin kardeşim yorumların için teşekkr ederim. Döneklerde son hal budur. Damızlık olarak istediğim kuşlara sahibim artık. 10 çift kadar oldu, yavrulara bakcaz artık. Onlar da uçmaya başladı ama maalesef çukurda beslediğim için kaçmaları an meselesi. Ödemiş kelebeklerimin fotosunu koymuştum hatta uçtuklarında videoya da alcaktım ama uçtukları gibi kaçtılar:( bakalım bu yavrulardan ne kadar kaçarsa kaçsın uçuracağım ama. mavi galaça eşleşirken daha önce foto koymuştum siteye. şimdi de öpüşürlerken koyuyorum:) kırmızılar benim de favorilerim. dikkat ettiysen resimde bahsettiğim araplar da var. işte bir çift daha eklersem kümesime aynılarının kırmızısını hatta zor ama bulursam beyazını koyacağım.
dostlukla...

Ekli dosyalar

• IMG_7897.webp
    IMG_7897.webp
    352.3 KB · Görüntüleme: 1,671
perspektif' Alıntı:
Hüseyin kardeşim yorumların için teşekkr ederim. Döneklerde son hal budur. Damızlık olarak istediğim kuşlara sahibim artık. 10 çift kadar oldu, yavrulara bakcaz artık. Onlar da uçmaya başladı ama maalesef çukurda beslediğim için kaçmaları an meselesi. Ödemiş kelebeklerimin fotosunu koymuştum hatta uçtuklarında videoya da alcaktım ama uçtukları gibi kaçtılar:( bakalım bu yavrulardan ne kadar kaçarsa kaçsın uçuracağım ama. mavi galaça eşleşirken daha önce foto koymuştum siteye. şimdi de öpüşürlerken koyuyorum:) kırmızılar benim de favorilerim. dikkat ettiysen resimde bahsettiğim araplar da var. işte bir çift daha eklersem kümesime aynılarının kırmızısını hatta zor ama bulursam beyazını koyacağım.
dostlukla...

Abi maşallah kuşlar güzel ama senin yaptığın da ayıp ya. :ckmk: :ckmk:

Özel hayata saygı yokmu sende buda yapılırmı fıstık gibi kuşlara bırak işlerini rahat rahat yapsınlar.Hep böyle fotolar çekiyorsun :haha:
İnşallah daha iyilerine sahip olursun. Fakat mesajının sonunda kırmızı ve beyazlar demişsin orayı anlayamadım tam olarak.

sevginin ve bunu ifade etmenin neresi ayıp hüseyin kardeşim :haha: :haha: acaba onlar da fotoğraf makinesi kullanabilselerdibenim gibi düşünebilir miydi :ckmk:
kırmızı ve beyaz derken "düz renk dönek" kastetmiştim. hani bayraklıdan ahmet beyin kuşlarının içinde düz renk arap vardısen de bu dolapçı mı diye sormuştun. ben de açıklamaya çalışmıştım sana bu ırk dönekleri. işte bende de düz arap dönek var, diyorum ki inşallah bunların düz kırmızı ve düz beyaz olan döneklarini de bulup beslerim. kırmızının galaça olanı değil de her yeri kuyrukları kanatları komple kırmızı oluyor. gördüm onlardan ama satmamıştı adam. beyazların da fotolarını görmüştüm. onları bulmak daha da zor zaten.
dostlukla...

İbrahim bey,kırkbir kere maşallah,dönek ırkından pek fazla anlamasamda kuşlarınızın kostüm yapısı harika,bende kırmızı kostüm hastası olan birisiyim ,mavi galaçalarınızında hakkını yememek lazım.Yanlış anlamadıysam yavrularınızdan kaçırdıklarınız olmuş,yani ben bugüne kadar kümesimde doğmuş olan kaçırdığım yavru hatırlayamıyorum bu bana biraz ilginç geldi.Umarım elde edeceğiniz yeni nesillerde böyle bir problem yaşamassınız.Çünkü damızlığa ayrılmış kuşlarınızdan aldığınız yavruları bir şekilde kaybetmenin acısı,biz güvercin severler tarafından tarifi pekte kolay olmayan bir acı olsa gerek.

kuşlarım hakkındaki güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Gökhan Bey. kuş kaçırma konusunda da haklısınız. kendi kümesimde çıkan yavrular da kaçıyor. biraz ilginç gelebilir sizi anlıyorum. ben çatıda bakarken de kaçıyorlardı, çok fazla kuşçu var çevremde, karşı komşum, çapraz evler kale gibi kuşçularla çevrili. ve yakaladıklarında da vermiyorlar. durum çatıda iken böyleydi. şimdi kümesim yerde, yani bahçemde. dört katlı binanın bahçesi ve bahçe duvarları iki buçuk metre. yani kuşlar yerden kendileri zor kalkıyor, çukurda hissediyorlar ve haklılarda zaten. ben elimle atarak uçuruyorum kuşlarımı. yavrularda palazlandı balkonlara kalkıyorlar ordan benim uçan kuşlara karışıyorlar. e zaten kuşlarım 4katlı evin arkasına geçti mi ben bahçeden göremiyorum, 2 tur atabilirlerse ne ala, 3 dakika içinde gelmezlerse ümidi kesiyorum zaten. işte böyle dezavantajlarım var. hazır uçmayı bekleyen 8 yavru döneğim var. 4ü kırmızı. burada kırmızıları hayatta uçurmazlar, korkarlar kaçacak diye. ama oyun kuşunu uçurmamak da olmaz. o zaman beslemenin bir anlamı yok. süs kuşu alırım o zaman geçerim karşılarına yerde seyrederim. ama dönek, kelebek, dolapçı kuş besleyip de uçurmazsam zevkinin alamam. ha elbette kaçacak kuş bu, alçakta da beslense kaçıyor, yüksekte de . koca ovada tek başına kuş besleyenlerin bile kuşlarının kaçıklarını biliyorum. yani Gökhan kardeşim, yavru bile olsa kuşun kaçıp kaçmaması için içinde bulunulan şartlar önemli. ağızlarının tadına göre ballı tahinli pekmezli yem hazırlıyorum yine kaçıyorlar yani ben ne yapayım :haha: ama dediğin gibi daha damızlıklarımdan yavrularımı uçurmadım. acı olacak kaçara ama bir ayar olur bir de oyuna girdiler mi sahibini de dört köşe yapacaklar hani.
dostlukla...

Çevrenizin apartmanlarla ve diğer güvercin yetiştiricleriyle dolu oldukalrını bilmiyordum ibrahim bey.Tabiki bu durum belirttiğiniz gibi bir dezavantajdır her açıdan.Gerek kuşların ortama uyum sağlayamamışı gerekse tam olarak uçuşlarını izleyememek gerçekten zor bir durum.Ama bu sevgi içimize öyle bir işlemiş ki hiç bir dezavantaj bizi bu sevdadan yıldırmaya yetmemekte.Umarım bir gün gönlünüzce dilediğiniz ortamlarda kuşlar beslersiniz.

"hiç bir dezavantaj bizi yıldıramaz" diyerek çok doğru söylediniz Gökhan Bey. kuşlarımı tam olarak izleyemesem de onları uçmalarından da mahrum bırakmayacağım. bu sabah birisi kendiliğinden kalktı, ki kuyruklarının uçlarını makaslamıştım ona rağmen tek başına 2 tur attı gelmez diyordum geldi valla:) yavaş yavaş olacak bu işler. evimin arkası park, bir ara düşündüm acaba taşıma sandığı gibi bir şey mi yapsam diye ama çoluk çocuk eksik olmuyor parkta ve de daha önemlisi azılı kediler!!! inşallah bir gün şöyle 3 dönümlük bir arazide mütevazi bir ev ve kocaman bir kümesle istediğim gibi uçururum. biraz uçuk bir hayal oldu ama insan hayal etmeden de aşayamaz değil mi?
dostlukla...

allah nazardan saklasın kuşların çok güzel inşaallah allah devamını getirir kardeş
hastalıkdan sansardan yırtıcı kuşlar uzak olsun aman

dileklerin için teşekekkür ederim Abdullah Bey. en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz kuşlarımıza. benim derdim sansar şahin değil, sadece "kedi!!!" kuşlarım yanımızdaki tek katlı evin terasına konuyorlar ve orada sürekli pusuda olan siyah bir kedi var. dün kırmızı akbaş baskamı kaptı :hungur: bugün de az kalsın galaça yavrumu alıyordu. onunla başedebilme arayışı içindeyim. bir kere tadını aldı ya 24 saat bekler nöbette!

inşallah kısa sürede o kedi derdindende kurtulursunuz.

maşallah çok güzel kuşlarınız var.allah bol yavru aldırsın. kediye gelince zor biraz kurttulmak tatmış bir kere. bu yüzden bi köpek bağlayabilirseniz yakınlarına iyi olur.

slm arkadaşım. bende dönek beslemeye başladım. ama bir türlü alıştıramadım ne zaman uçursam yerini bulamıyor hayvan. yeni geldiğinden sanırım. kuşların çok güzelmiş. allah uçurmak nasip ettisn. msn adresim [email protected] kaydedersen konuşuruz iyi günler

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. kediyi hala atlatamadım taşla falan korkutuyorum ama yine soteleniyor bir yere ansızın çıkıyor. Feyzi kardeşim köpek önerin güzel ama zaten bende köpek var. bahçede duruyor yani kuşların yanında. ama kedi yan evimizin terasında pusuya yatıyor :sinirli: o yüzden onu alt etmek için çeşitli yollar deniyorum. HÜseyin kardeşim önerisini de gerekli malzeme tedarikini yaptıktan sonra uygulayacağım. bu arada tanışmak isteyen arkadaşlarım da sağolsunlar msn'leri ekliyiorum ama pek takılamıyorum kusura bakmasınlar. denk geldiğmizde konuşmayı isterim. [email protected] benim adresim de.
dostlukla...

senin güvercin resimleri de güzel. babam da baktı resimlere. iyi kuşlar war diyo.

slm arkadasım ben güzel 2 çift dönek arıyorum fiyatları nedir sende varmı cevap yazarmısın

eyw. mutlu abi saolsun aziz amca

en sevdiğim dönek cinsleri kısmetse bende dönek beslicem

SON RESİMDEKİ KARA GALAÇANIN KUYRUK ÜSTÜ ELİFLERİN (SİYAH TÜY) LERİNİ OLMIŞSIN İYİ GÜZELDE YERLERİ BELLİ OLUYO . HERŞEYE RAGMEN ŞİMDİYE KADAR SİTEDE GÖRDÜGÜMM YEGANE KUŞLARDAN BİRİLERİ DOGRU YOLDASIN DEVAM ET. EDİRNEDEN ONUR
:heyo:

çok güzeller maşallah.

selamlar. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. onur bey o kuşta elif yok, bir yerini de yolmadım, zaten yolmamı gerektirecek bir sebep de yok, tüylerini kabarmıştır. saygılar .
dostlukla...

hemşerim döneklerin harika görünüyor .inşallah uçurup seyredersin.gerçi benimde ne kadar uçurma şansım olmasada(tutakçılardan dolayı)bazen elimdeki ırkın ne durumda olduğunu görmek açısından bir iki yavruyu gözden çıkarıp uçurmaya çalışıyorum.inşallah bol yavru alırsın.selamlar
ÖMÜR DENİZ

Merhaba İbrahim kardeşim kuşların maaşallahı var yukarıda düz kırmızı ve beyazlardan bahsettin bulmuşundur inşallah.ben de düz beyaz döneklerden vardı 9-10 sene önce Denizli de görmüştüm kendisiyle arkadaş olduk ve bana bir çift düz beyaz vermişti.bunların soyunu Yunanistan (Selanik) ten yastık kılıflarının içinde getirip Denizli de üretmiş ve uçurduğumda gerçekten galaçalar gibi ve hatta daha uzun dönüyorlardı.hastalık ve atmaca nedeniyle elimde şu anda kalmadı ancak arkadaşım halen onlardan besliyor.Denizli ye yolum düştüğü zaman onlardan alım geleceğim.selamlar

Ustam paylasım için tesekurler.Atmacasız bol yavrular sezon gecirmeniz dileğiyle
Saygılar...

Geri