Dumanlılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melihdnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

melihdnr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Melih Döner
Meslek
Öğrenci[Bilişim Tek.]
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle merhaba..
Bu dumanlıları bugün aldım.Kuşları biri dişi dieri erkek die aldım ama bunlar birbirine ötüyor, bide size sorim dedim.

Bi sorumda şu ; aldıgım kişi kuşlarının soyunun 10-15 yıldr kendnde oldugunu ve sivas kuşu oldugunu söledi.Sivasın taklacıları mardinlerden farklımı olur??

Ekli dosyalar

• Görüntü0993.webp
    Görüntü0993.webp
    104.1 KB · Görüntüleme: 1,817
  • Görüntü0991.webp
    Görüntü0991.webp
    268.2 KB · Görüntüleme: 1,704
selamunaleykum
hayirli olsun umarim guzel gunlerde beslersiniz umdugunuz gibi olurlar
bu kuslar sivaz kusu deyil birde dumanli deyil renk olarak ama ginede guzel gorunuyorlar renk olarak bunlara biz silik arab deriz soylenenlerden ziyade kus alirken gormeyi deneyin soylenenler bazen dogru olmuyor ve biraz eklenmis oluyor

Peki kuşların cinsiyeti hakkında ne diyebilirz..1. resimde arkada duran dişiye benziyor.Ama dediğim gibi birbirlerine ötüyolar.

abi bence 2 side erkek ama tam olarak bilmiyorum ve ferro18 abinin dediği gibi dumanlı deyiller ama güzel taklacı kusa benziyorlar. SAYGILAR

selam hemso kuslarinin ikiside erkek öndeki arkadakinden biraz kart

bide yere yem atma kuslarin pisliginin üzerine saglik acisindan biraz sorun oluyor yemlik disinda yere atma yuvada..

Neyse birini geri götürcez artk napalım..

selamun aleyküm kardes bu kuşlar dumanlı değil ikiside silik arap tele yakın duranda bence dişi hayırlı olsun güle güle besle

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm kardes bu kuşlar dumanlı değil ikiside silik arap tele yakın duranda bence dişi hayırlı olsun güle güle besle

Bnde şaşırdım şmdi..

Birde biz burda bunlara dumanlı dioz hep demekki ynlış biliyomuşuz =)

Hayırlı olsun kuşların.Tele yakın olan dişi, ayrıca dişilerde öter. Boşuna geri götürme.Güle güle besle.

belki hayvan kızmıştır benim dişi duşta sürekli ötüyo

dumanlı değil bunlar.çalık arap diyor burda taklacı besleyenler

bunlar dumanlı değil boz arap.. bizden taraf olan erkeğin telek yapısı da fena değil.. bizden taraf olan erkek,telden yana duran boz arap da muhtemelen dişi..

yorum yapan herkese teşekkürler...
inş. dediğiniz gibi dişidir biri..

captainfree ye katılıyorum. Tele yakın olan dişi, diğeri erkek. Bizde bunlara Konya'da Boz Arap diyoruz. Bu arada güzel kuşlar güle güle besleyin.

Balıkesir Mehmet

Geri