DÜZ ÇATI SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tetragon33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tetragon33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLUNAY ÖZTÜRKK
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
SELAM ABİLERİM ... BEN ÇATISI DÜZ OLAN ( KORUMALIKLARI YADA DUVARI OLMAYAN )BİR YERDE BESLİYORUM KUŞLAR DAHA YAVRU ALDIĞIMDA ADAM KENDİLERİNİ AŞAĞI ATABİLİRLER DEDİ .. ALALI 1 GÜN OLDU. KORKUDAN DIŞARI HİÇ ÇIKARMADIM YAVRULAR VE DİĞERLERİ KENDİLERİNİ ATABİLİRLERMİ ABİLERİM

aralarında eş varsa erkekleri tam kanatlı olarak sal bence dişilerini gördükçe bir yere gitmezler büyük bi ihtimal terastan atlayan olursa erkekleri hafif kaldırırsın gören kuş geri gelir ama bi 3 gün kümeste yatır kümese alışsınlar sonra aç olarak salarsın kontrol sende olur iyi alıştırmalar

AMA DAHA YAVRULAR EŞ OLAMAZLAR

yokmu yardım abilerim hiç mi DÜZ ÇATIDA BAKAN YOK YAA :)

slm.kardeşim ya çatının etrafına 5 sıra tuğla ile duvar örersin yada çatının dört tarafına sağlam kazık yerleştirip branda cekersin

yani sadece yavruların atlaması değil çatının etrafı açıksa kuş beslerken sana herzaman sıkıntı yaratır kanatsız kuşlarında atlar onda sonra kuş uçurken kuşların gelip oraya tutunmasıda önemli yoksa oraya buraya konmaya alışırlar

ABİ ETRAFINI TUĞLADAN ÖRMEM İMKANSIZ NE PARA VAR NE TUĞLA .. HEM ZATEN BABAM İZİN VERMEZ.. ETRAFINI BALIK AĞI İLE ÇEVİRSEM OLURMU

Yavrular büyüyene kadar kümesin yada baktigin yerin etrafini cevir.
yavrular durduk yere gidipte atlamaz.

ac ise ana babasini ararken yada pesinden giderken düse bilir.
bu kümes icindede'de olur yüksek yerler tehlikelidir ama 1 metreden ölmezler.

valla gayret gösterdikten sonra herşey olur kardeşim elindeki imkana bütçene göre elinden gelen çabayı sarfedeceksinki verim alasın ben kuş besleyen çok tanıdığım var adama bakıyorum adam tıkmış kümese kuşları kuşlar onun gözünün içine bakıyo o kuşların yabancı tutcam diye aç bırakıyo eline bide deynek almış havada kumru görse kuş uçurur hasta kuşa ilaç vermek yerine kafasını koparır eline bi süpürge alıp çatısını bi, kere süpürmez bile vs.vs kuşçuluk bu değil hep arayış içinde olcan ustune artı koycan kendini geliştircenki kuşçuluktan verim aldıkça aldığın hazda giderek artacak

ben bi keresinde bahçede güvercin beslemek durumunda kaldım baktım kuş uçuramıcam sağı solu kapalı çukurda kalıyo gittim 4 top tel örgü aldım bahçenenin hertarafını komple telle kapattım senin alıcaan 50 metre karelik kafes yaptım yazın 24 saat kuşlarım açıktı başında onu yapana kadar elerimden kan geldi ama orda bi kuş ürettim kelli felli adamlar benden bi yavru alabilmek için yalvar yyakar oldular oyle kuşlar urettim yani bu bi örnektir ortamına şekline göre hareket ediceksin

senin anlıcaan olur kardeşim balık ağıda oluur tahtada koysan olur ama aralık boşluk bırakmadan yap mantığa göre hareket etceksin amaçın kuşların güvenliğini sağlamak değilmi adam gibi yaptıktan sonra herşey olur kendi boyunun yarısına göre ölç kapatta neyle kapatıran kapat sağlam yap ama

cevapların için sağol cenk abi

HİÇ DÜZ ÇATIDA BAKAN YADA ÖNCEDEN BAKAN YOKMU ARANIZDA ABİLERİM :)

tetragon33' Alıntı:
yeğenim bu işin tek yolu 4-5 tuğla ile çevirmek, bunu yapamadın dört köşeye direk dikip tel örgü çevirmek bunları yapmazsan kuş beslemek kuşların sağlığı ve senin sağlığın için her zaman problem. Allah korusun uçan kuşları izlerken sen de aşağı uçabilirsin.

cenk1905' Alıntı:
valla gayret gösterdikten sonra herşey olur kardeşim elindeki imkana bütçene göre elinden gelen çabayı sarfedeceksinki verim alasın ben kuş besleyen çok tanıdığım var adama bakıyorum adam tıkmış kümese kuşları kuşlar onun gözünün içine bakıyo o kuşların yabancı tutcam diye aç bırakıyo eline bide deynek almış havada kumru görse kuş uçurur hasta kuşa ilaç vermek yerine kafasını koparır eline bi süpürge alıp çatısını bi, kere süpürmez bile vs.vs kuşçuluk bu değil hep arayış içinde olcan ustune artı koycan kendini geliştircenki kuşçuluktan verim aldıkça aldığın hazda giderek artacak
kardeşimiz 14 yaşında.siz kendinizle onu nasıl bir tutuyorsunuz anlamadım.14 yaşındayken ben de olsam çatıyı komple tuglayla öremezdim.param olmazdı olsa izin vermezlerdi izin verseler yapamazdm vs vs.o yaştaki bir kardeşimizden bu kadarını beklemek normal olmaz.dostm sen bakma kimseye.yapabiliyorsan yap yapamıyorsan da onların açıkta gezinebileceği telörgüden bir yer yapmaya bak.kuşlar atlarlar evet dogru o yüzden salmaman iyi.ama korkma başlarında beklerken çıkarıp yemlersin gezinmelerine izin verirsin birşey olmaz.ama açık bırakp kuşları yalnız bırakma.

cenk1905' Alıntı:
ben bi keresinde bahçede güvercin beslemek durumunda kaldım baktım kuş uçuramıcam sağı solu kapalı çukurda kalıyo gittim 4 top tel örgü aldım bahçenenin hertarafını komple telle kapattım senin alıcaan 50 metre karelik kafes yaptım yazın 24 saat kuşlarım açıktı başında onu yapana kadar elerimden kan geldi ama orda bi kuş ürettim kelli felli adamlar benden bi yavru alabilmek için yalvar yyakar oldular oyle kuşlar urettim yani bu bi örnektir ortamına şekline göre hareket ediceksin

usta cok haklisinda.
1 ayda kuslar artik merdivenlerden cikmayada alismisdir.
bu durumda bizlere bir bilgi versin kardesimiz durum nasil oldu. :heyo:

ABİ ETRAFINI TEL İLE ÇEVİRMEYE ÇALIŞACAĞIM ... BİDE ÇATININ FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP BURAYA KOYACAĞIM

ÇATININ FOTOĞRAFLARI

Ekli dosyalar

• SDC10850.webp
    SDC10850.webp
    841.2 KB · Görüntüleme: 850
  • SDC10851.webp
    SDC10851.webp
    859.7 KB · Görüntüleme: 844
  • SDC10852.webp
    SDC10852.webp
    832.8 KB · Görüntüleme: 838
dewamm

Ekli dosyalar

• SDC10853.webp
    SDC10853.webp
    789.6 KB · Görüntüleme: 797
  • SDC10854.webp
    SDC10854.webp
    819.7 KB · Görüntüleme: 800
  • SDC10855.webp
    SDC10855.webp
    875 KB · Görüntüleme: 767
dewammm

Ekli dosyalar

• SDC10856.webp
    SDC10856.webp
    835.6 KB · Görüntüleme: 758
  • SDC10857.webp
    SDC10857.webp
    856.5 KB · Görüntüleme: 773
  • SDC10858.webp
    SDC10858.webp
    849.1 KB · Görüntüleme: 772
dewam

Ekli dosyalar

• SDC10859.webp
    SDC10859.webp
    870.2 KB · Görüntüleme: 771
Kümesi göremedim ?
o arkada catisi olan yeri kümes olarakmi hazirliyacan.
yerdeki paletlerden 5,6 tane daha bul
1 kutu yada 50 civi al
sonra bunlari resimle ve catida olan ne varsa konuda resim olarak paylas
geri kalani ben sana söyliyecem

Kardeş göründüğü kadarıyla alan çok geniş.Çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece kuşlar aşağı düşmez bence.Yine görünene göre ev tek katlı düşsede bir şey olmaz.Keşke bir kare de kuşların resmini koysaydın.Yavruların durumuna görede yorum alabilirdin.
Bir kaç kere yanlarında durarak alanı tanımalarını sağlarsan hiç bir sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum...

abi ev tek katlı deil RESİMLERDE ÖYLE GÖZÜKÜOR AŞAĞI DÜŞERLERSE KEDİLER CİRİT ATIYO ZATEN ... BEN KUŞLARI BİŞEY OLMASIN DİYE AŞAĞI İNDİRDİM AMA AŞAĞISI ÇOK DAR Bİ ALAN

Insallah yeni yerlerinde memnundurlar.
catiya daha kat cikilir o sebebten 4 4lük bir sey gerekmez.
sen bak iste öyle arada bir kutuyla al catiya alistir
merdivenlere alistir gezer onlar eger ucabilselerdi simdiye herpimiz rahatlamistik.

ABİ KISACASI BİR KUŞ KENDİNİ DURDUK YERE AŞAĞI ATARMI ?? YADA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞAN VARMI

Simdi bu kusun piskolojisine bagli
öyle her dakika kovalama,ele alma,rahatsiz etme,es ayirma,kapatilma,kuyruk cekme,kanat yolma,uzun süre bantli kalma gibi durumlarda ne yazikki bir travma gecire bilir
benim bir kusum kümese girerken baska bir kusa daldi ama ölmedi sakat ucmuyor artik ama iyi laf dinliyor iceri diyorum kosuyor.
Yani cati olmadigi icin bana inat kümesi icine ölümüne daldi anliyacagin Allahtan baska kus vardida ona carpti.
kuslarin ucamiyorsa cati kenarinda fazla dolasmazlar ama yavrular belli olmaz gerci onlar serinligi sever bendeki gibi gezmeler.

ABİ DURDUK YERE ATLAMAZLAR MI DİYOSUN (:

Atlamak ne ya kus bu düz yol akar iste süzülür. :hhh:

Geri