Edirne'den Sayın Hüseyin Aydoğmuş'un Çakalları(Çakal Roller)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 69
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Altta resimlerini yayımladığım kuşlar,sevgili üstadım hüseyin abimin çakallarıdır.Kendisi çocukluğundan beri çakal ırkını besleyip,bu ırk bazında çeşitli çalışmalar yapmış ve çakal ırkı konusunda önemli bir yer tutmuş değerli bir yetiştiricimizdir.Banada saf çakal ırkı hakkında çok faydaları bulunmuştur,herşeyden önemlisi nesli tehlike altında olan bir ırkımıza sahip çıkması işin en önemli ve güzel yönü olsa gerek.Onun için buradan sevgili üstadıma tekrar teşekkürlerimi iletirim.

Re: Edirne'den Sayın Hüseyin Ayduğmuş'un Çakalları

URL=http://imageshack.us]
pic0093ak6.jpg
[/URL]

[

ne diyim valla söylenecek hiçbirşey yok.gökhan ellerine sağlık.
hüseyin bey inde emeğine sağlık.
gördüğüm kadarıyla hüseyin bey tam anlamıyla bir profesyonel.
bu ırk üzerine tez yazacak seviyede.

Evet ömer,hüseyin abi,gerçektende bu ırk hakkında tez yazabilecek seviyeye ve kapasiteye sahip bir yetiştiricimizdir.Sahip olduğu çakallar gerek uçuş gerekse görünüş itibariyle eksiksiz bir yapıya sahipler maşallah.
Çakalların yanı sıra çok güzel oynar ve alabademlerede sahiptir kendisi,inşallah en kısa sürede izniyle onlarıda yayımlamayı düşünüyorum.Allah camiamızdan gerçekten böyle üstadları eksik etmesin diyorum.

kardeşim bu cinsi uçarkan görmedim bunlar dönek gibi dönüyormu yanlış anlama bilmedigimden soruyorum beni bu konuda aydılatırsan sevinirim

josef' Alıntı:
kardeşim bu cinsi uçarkan görmedim bunlar dönek gibi dönüyormu yanlış anlama bilmedigimden soruyorum beni bu konuda aydılatırsan sevinirim

Dönek gibi değil ama döneğe yakın.

abi bunlar ne yahu maşallah maşallah :oley: :oley: :oley: :oley: :oley:

josef' Alıntı:
Çakallar aynen bursa oynar güvercinin uçuş yapısına sahiptirler,makara yapmaya eğilimli olanları vardır.İyi bir çakal sürekli olarak uçar ve saatte en fazla 3 yada dört makara yaparak,sert bir şekilde uçar.Dönek ırkının sahip olduğu uçuş karakteristiklerinden farklıdır.

Tüm güvercin dostlarına merhabalar,

Öncelikle Gökahan Ak kardeşime resimleri sizlerle paylaştığı çok için teşekkürederim.

Çakal ırkı makaracı ırklar arasında gerek uçuş zamanlarıyla gerekse makara sertliği görselliği ile ayrı bir yere sahip zeki bir ırktır.

15 yılı geçkin zamandır çakal besliyor ve yetiştiriyorum fakat çocukluğumdan buyana sürekli kostüm için çakal yetiştirmişim bu son 2 yıldır çakal anlayışımda farklılıklar göstermeye başlamıştır.Şöyle ki masa kuşçuluğu ırklarımızı ciddi anlamda tehlikeye atmakla birlikte ırkların öz temel özelliklerini ortadan kaldırmaktadır.Yıllarca kına gibi çakallar ürettim 11 saat performans segileyen çakallar uçurdum ve hala uçuruyorum burda en önemli etken makaradır geçmişte makarayı önemsemeyen düşüncem artık geride bıraktığım bir olumsuzluktur kostüm renk göz gaga fizik gibi özelliklerle uğraşmaktan çakal ırkının en önemli özelliği olan makarası kaybolma aşamasına gelmiştir.Ben sürekli makaradan düşen makaradan uçamayan yükselemeyen çakalları elimden çıkartırdım şimdi ise günümüzde bunları arar olduk kostüm kritterlerini ön planda tutmaktan masa kuşçuluğuna hizmet etmekten vazgeçmeli ve ırkların olması gerektiği gibi beslenmesi gerektiğini vurgulamak isterim.

15 yıl sonunda çakal yetiştiriciliğimde geldiğim nokta sadece kostüm ve düz uçumdur son bir yılda yaptığım köklü değişimler yani kostümlü çakallarıma makaralı kanlar ekleyrek kendimce bir nebze olsun ''makara-kostüm''le birlikte bir bütün olan çakallar üretiyorum dostlarımla birlikte Edirne de çakal ırkını hep kostümü için ürettik ama artık görüyorum ki çakal ırkının kesinlikle en büyük özelliği olan makara özelliğinin ön planda olması gerektiğini bilmenizi isterim.Bir çok ırka kostüm merakı büyük zararlar vermektedir kuş kendi benlğinden çıkarak perdormans ırkı olduğu halde masa kuşu süs kuşu el kuşu haline gelmekterdir.Bu masa kuşçuluğundan büyük bir dikkatle kaçınmalıyız sevgili dostlar.

Edirne de öyle çakallar ürettik ki ketçap gibi renk mavi gözler beyaz gözüde aştık uzun fizikli heybetli kümes önünde neşesinden büyük keyifler çakallar ürettik ama emin olun bu çakala zarar vermektedir artık bundan ben vazgeçmiş bulunuyorum kostüm yapmak kendimce artık çok basitleşmiş bir kavram olmaktan öteye gidememektedir.

Siz değerli dostlara naçizane tavsiyem her hangi bir performans ırkı besliyorsanız ilk önce performans özelliklerini göz önünde bulundurunuz kostüm 2.planda kalsın çünki performans ırkı adı üstündedir süs kuşu beslemiyoruz alın işte biz ketçap gibi çakallar ürettikte ne oldu çakalın makarası ortadan kalkmaya karesteristik özelliği bozulmaya başladı bundan şiddetle kaçınmamız gerektiğini vurgulayarak hepinize sağlıklı zamanlarlar dilerim esenkalın.

Geri