eren874
Üye
- Ad Soyad
- eren eren
- Meslek
- kuşcu
- İlgi Alanı
- Kediler
Çok merak etiğim bi konu arkdaşlar ve yöntemleri nası merak ediyorum uçum süresini artırma
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
filo' Alıntı:Sevgili uğur kardeşim sizin sevdiğiniz tarzda 7 8 saat uçan kuşları kötü kuş grubuna dahil etmiyorum sadece beslemem diyorum.Ayrıca yazımda bu tür kuşlara kötü kuş diye bir kelime kullanmadığımı belirtir, yorumumu dikkatle okumanızı ve ezbere yorum yapmamanızı rica ederim.. performans kuşu yetiştiriciliği göreceli bir kavram olup zevkler tartışılmaz. Bazısı sefer sayısı az ama uzun uçan kuşları tercih eder bazısı kısa oyun indirip nizami görev yapan kuşları tercih eder ben ikinci şıkta yoğunlaşan kuşları tercih ediyorum yani her şey nizami olacak görev yapıp kendini izlettirecek.Bu tamamen benim şahsi görüşüm.. Sağlılacakla..
filo' Alıntı:Yine yorumumu dikkatli okumamışsın..Sinekte gezen demedim, sinek gibi gezen (yani boş sadece uçan manasında) neyse siz beğendiğinizi besleyin bende beğendiğimi besleyeyim dedim ya oyun kuşu göreceli bir kavram herkesin oyun kuşu kriterleri başka başka olabilir..Doğal olarak benim kide başka, o türde kuşları sevmediğim için,benim tabirimle sinek gibi gezen kuşları sevmediğim kümesimde hiç yok.. o yüzden kimse yede bunu sevmiyorum al götür diyemem..
ugurk81' Alıntı:filo' Alıntı:Yine yorumumu dikkatli okumamışsın..Sinekte gezen demedim, sinek gibi gezen (yani boş sadece uçan manasında) neyse siz beğendiğinizi besleyin bende beğendiğimi besleyeyim dedim ya oyun kuşu göreceli bir kavram herkesin oyun kuşu kriterleri başka başka olabilir..Doğal olarak benim kide başka, o türde kuşları sevmediğim için,benim tabirimle sinek gibi gezen kuşları sevmediğim kümesimde hiç yok.. o yüzden kimse yede bunu sevmiyorum al götür diyemem..
Sinekten kastınızı evet farklı manada anladım. Kuşçular için bir tabirdir o sinek ve nokta, kuşun o boyutta gözüktüğü yüksekliği ifade eder. Sözkonusu kuş olduğu için ilk aklıma o geldi doğrusu... Düşüncenize ve sevdiğiniz kuş tarzına bizler de hayır demiyoruz ve onlardan da uçuruyoruz. Keşke sizde çok uçan bir kuşa sahip olupta ondan sonra kümesime sokmam deseydiniz, "bekara eş boşamak kolaydır" derler. Kuşu izleyip millettende sürekli övgüler alıp elden çıkartmak pek mümkün olmuyor. Eğer gerçekten öyle tarzda bir kuşunuz olursa bir tane de olsa bir bekletin, bir ekeliğini görün sadece sinek gibi mi geziyor yorumunuzu o zaman yapın ki bizde deneyimlerinizden faydalanalım. Hakan Bey'in dediği gibi kümeste bile kendini belli ediyolar. Köşesine çekilir, koğuş ağası gibi sessizce dinlenir, başkada bişey yapmazlar. Tüy yapısı normal kuşların sanki iki katı yoğunlukta ve pamuk gibi. Erkekleri martı gibi yapılı dişileride minyon olur. Kuş uçtukça kendinden yiyor sanki, yavru almak ölüm... Başka kuşların altına sürmek lazım yumurtalarını... Kendini uçmaya adamış kuşa birçok kuşçu önyargısız bakıp kuşun zekasını değerlendirirse benim gibi çok değer vereceğini düşünüyorum. Evet Hakan Bey çok şükür ki max 4saat.15dk civarı saat tutduğum kuşlarım var ve bu senenin başında İstanbul'a geri götürdüğüm halde burda(Ankara'da) hala onları sorup onlardan yavru isteyen kişiler var. Normal uçanı, kaçanı kuştan anlayan herkeste az çok var zaten. Kim ne derse desin onlar bana göre bulunmaz hint kumaşı... Bırakın kuşu kümese sokmamayı tüyünü bile diğerlerine değişmem.
yalovaguvercin' Alıntı:
Sizinde bahsettiğiniz gibi çok uçan kuştan yavru büyütmek oldukça zahmetli , kuş uçtuğu için ister istemez yoruluyor bu yorgunluk , yumurta verinini , yumurtanın doluluk oranını ( zira bazen yorgunluktan gününde dişisine binemiyorlar) yumurtaya oturma zamanlamasnda ki aksamalar mama yı yapma ve düzenli kusma , mamyı acıtma , mamadan sonra yavruyu doyuramama gibi gibi .. Kuş uçuyorsa, birazda çokça uçuyorsa bu tarz aksilikleer oluşuyor ve yavru verimi de düşüyor ..Bu gibi kuşlardan yavru alınması planlanıyorsa , uçurulmaya ara verilmeli , hatta kuşlar olabildiğince diğer kuşlardan tecrit edilmeli ki diğer kuşlardan gele bilecek zararlardan olabildiğince korunsunlar, buna dişiye başka erkeklerinde binme ihtimalinide ilave ediyorum .. Uok uçan kuş fazlaca sosyal davranışlar göstermez doğal olarak aktivitesi az olur yemini bile gramla yer , kaldıki yerdeki enerjisini başka konularda kullanmaya alışmış diğer kuşlarla rekabet edebilsin ..ugurk81' Alıntı:Zevkler ve renklar tartışılmaz konusuna saygılıyız, kuşun uçuşuyla insanları yıldıracağına saygıyız. Umarım işin bu noktasında kendimizi ifade edebiliyoruzdur. Acaba altından gelen kaç tanesi kendileri gibi çok uçan kuşlar oldu, Şeref Bey siz yavru aldıysanız bilirsiniz. Benim elime uzun yılardır sadece 6 tane böyle kuş geçmişti. 2 sini yavru alamadan kaybetmiştim. 2 çifti damızlıklarımın içersinde 5 senedir de onların yavrularını diğer damızlıkların altına da sürdürerek yavru almama rağmen sadece bu sene 8 aylık bir yavrusunda 3 saati biraz geçen, çok geniş gezen yavru aldım. Kuşa bişey olur korkusuyla kaç senedir kanat kesmeyen hatta diğer yöntemleri bile kullanmayan ben kızmanın kanadını kestim. Siz deneyimlisiniz bu konuda, yavru alabildiniz mi? Ben mi şanssızım kendi gibi yavru atmamaları konusunda yoksa sizde de aynı durum oldu mu?
Bu kuşlara toz kondurmamamın en önemli sebebi; herşeyi kötülense de atışlarının kötüsünü görmedim. Atışına laf denirse, tüy kalitesine laf denirse, hızlı çıkışlarına laf denirse, zekâlarına laf denirse sabah-akşam bu kuşları savunabilirim. Yoksa tabi ki şartlar göz önüne alındığında beğenilmemesi normal... Herkesin geniş bir terası ya da yerde besliyorsa rahat indirebileceği geniş bir bahçesi olmayabilir. Daha da önemlisi zaman çok önemli bir faktördür, altında beklenecek kuşlar asla değiller. Kuşu sürekli de gözleyemiyorsunuz zaten iniş saatini az çok bilince sorun olmuyor ona göre kuşu indirmek lazım. Büyük başın büyük derdi olur. Zor, mesarefli kuşlardır ama yeri müsait olan herkese en az 1 çift böyle kuşu kümesin bir köşesinde bulundurmasını tavsiye ederim. Ben bu kuşlara tatil günü kuşu diyorum; Hem kafanız rahat oluyor indirmek için zamanınız var hem de çevrenizdeki kuşçuların hepsi sizin kuşunuzu görüyor. Bana göre bu bir kuşçu prestijidir ) 20 taklayla fişekleyip damların tozunu ala ala alçak uçan ve dar gezen kuşum olacağına 4-5 taklayla yarım saatte bir oyuna gelen ama kilometrelerce gezen kuşumun olmasını yeğlerim. Bunun dışında da bu kuşlardan gelen yavruların nerdeyse tamamı da zaten istenen saat aralığında ve az çok oyuna geliş süreleri de nizami kuşlar... Onların kanını barındırdıklarından atışları ve gezmeleride güzel... Sırf tüy kalitelerinden dolayı damızlık yapılacak kuşlar diye düşünüyorum. Diğer standart tarzda kuşlardan fazla sevmemin nedeni hiperaktif gibi olmaları... Kayık gibi yalancı takla gibi hız ve irtifa düşürücü görüntü kirliliği yaratma hatalarına pek rastlamamak... Umarım bu kuşların sevilmesinin de haklı nedenleri olabileceğini anlatabilmişimdir. Bir şeyi severken de diğerini sevmemek gibi bir sorunumuz olmadığını da doğru değerlendirmek lazım. Nizamisini ve her görevi en iyi şekilde ve tadında yapanı herkes seviyor da iş asıl böylelerinin dilinden anlamakta...
eren874' Alıntı:ben ne olursa olsun saatlerce uçan mardin kuşunu severim sabah at akşam gelsin yavrumu sökcen at yanına ögretssin benim fikrim bu sagılar