en değerli güvercin ırkı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

jakabvo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan çiftçi
Meslek
turizm
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yeni kümes kuruyorum*ve yetiştirebileceğim değerli bir ırk istiyorum>>
su anda değeri en yüksek güvercin ırkı hangisidir?tesekkürler

YETİŞTİRDİĞİNİZ IRK OLARAK TAKLACI YAZMIŞSINIZ. TAKLACI GÜVERCİNLERİ DEMEK Kİ SEVİYORSUNUZ.

HER CİNSİN SAF KAN OLANI DEĞERLİDİR.ARANILAN NİTELİKLERİ TAM VE EKSİKSİZ OLAN YAVRULARI DA AYNI EBEVEYNLERİNE BENZEYEN KUŞLAR DAMIZLIK NİTELİKTEDİR

Her ırk kendi besleyicisine göre en değerlidir (:

teşekkurler*ama hala cevap alamadım
:=

[email protected]' Alıntı:
YETİŞTİRDİĞİNİZ IRK OLARAK TAKLACI YAZMIŞSINIZ. TAKLACI GÜVERCİNLERİ DEMEK Kİ SEVİYORSUNUZ.

HER CİNSİN SAF KAN OLANI DEĞERLİDİR.ARANILAN NİTELİKLERİ TAM VE EKSİKSİZ OLAN YAVRULARI DA AYNI EBEVEYNLERİNE BENZEYEN KUŞLAR DAMIZLIK NİTELİKTEDİR

İŞTE BU NİTELİKTEKİ KUŞLARDA DEĞERLİDİR.

YA DA AYAKLARINA KRAT OLARAK YÜKSEK NİTELİKTE ELMAS TAŞLAR TAKARSANIZ..DEĞERİ DAHA DA ARTAR

Bu sorunun bence tam bi cevabı olamaz (: Ben taklacı besliyorum bana göre en değerlisi taklacılar Türker abi bursa oynarı besliyor ona görede en değerlisi bursalıdır (:

EN DEGERLİ GÜVERCİN SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ VE KUSA BAKIS AÇINIZLA ALAKALIDIR

VE SİZİN SEVGİNİZE EMEGİNİZE KARSILIK VEREBİLEN KUSDUR KENDİSİ DEGERLİ OLDUGU KADAR DEGERLİ YAVRULAR VEREN YAVRUYA BAKAN EVİNİ DE BİLEN KUSDUR

Sanırım fiyat olarak en pahalısını aranıyor, manevi olarak değerli değil.

EN PARA EDEN KUŞ DEMEK İSTEDİĞİNİN FARKINDA OLDUĞUMDAN , ELMAS TAKTIM KUŞUN AYAKLARINA.

süs kuşu besle

arkadaslar taklacı kumesim var zaten*sadece yeni kumese farklı ve degerlı bır ırk koymak ıstıyorum ve evet en pahalı ırkı soryorum:=0 :heyo:

O HALDE TİCARİ BAKIŞ AÇISI İLE YAKLAŞAYIM..
KONYA DA İNCİL SATILMAZ.

YANİ BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE VE PORTFÖYÜNÜZ SATACAĞINIZ KİŞİLER NE CİNS GÜVERCİN BESLEDİĞİ ÖNEMLİ.
YUNANİSTANDA ÇOK MAKBUL KIYMETLİ GÜVERCİNDEN ELİMİZDE 500 TANE OLACAĞINA 20 TANE KALİTELİ TAKLACI OLMASI DAHA İYİ OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM..PAHALI OLMASI ÖNEMLİ İSE..

ELİNİZDE DEĞERLİ OYNAR,KELEBEK,SELANİK,DÖNEK,HÜNKARİ,,,,OLSA PAZAR BULABİLİRMİSİNİZ BU ÖNEMLİ..?
YOK BİR YERLERDE PAHALI , SATMAK İÇİN DEĞİL DERSENİZ '' BURSA OYNARI BESLEYİN PAHALIDIR..''

SAYGILARIMLA..

safkan sus kusu besle parayı gotur artık sus kusları para edıyor

en değerli kuş bana göre söylüyorum bizim bu yöreye göre
sarı kople ----sarı bozalı diyorlar

bu kuşları çok para yapar ve müşteriside fazladır
fiyatlarıda çok yüksektir
tabii kuşuna göre değişir fiyatları

Her orjinal ırkın kendine göre özellikleri mevcuttur örnegin sabuniler Şuan Sarı kafa sabuniler çizgileri de düzgünse tepesi de iyiyse edirnekapı pazarında piyasası 500 lira.

yetiştirdiğiniz bölgeye göre değişen ırk fıyatları var... tabikide değerli ve safkan kuş heryerde para ama cevrenızde tutulan bır ırkın değerlısını bulmalısınız Hünkari ırkını tavsıye ederım orjınal olanı hem tutulan ırk hemde görsellık acısından doyumlu bır ırk teferuatları sıtede mevcut. şebab masa kusu beslıyebılırısnız saygılar

tesekkur ederim* pahalı ve degerli ırk konusunda tavsiyesi olan diger arkadaslarında goruslerini bekliyorum (: (:

benim fikrim her kuş meraklısına değerlidir.süs kuşları daha çok para yapar.ama bakacağınız kuş ilk önce size değerli gelmeli içinize yatmalı.güvercin maddiyattan ziyade zevktir.şebab tarzı beyazlar,göğ maviler bunlar değerli meraklısı çok olan kuşlardır fiyatlarıda pahalıdır ama dediğim gibi meraklısına ben resimdeki beyaza 500 tl verdim ama bu tarz kuş bakmayan birisi 50 tl vermez.yani zevk meselesidir

Bölgesine göre değişir benim yaşadığım ilde en değerli ırk taklacıdır.Taklacılar dışındaki tüm kuşlara gut derler beslemezler bile

yarışmalar oluyor derece alan kuşları takip et bence

MADDİ HAYATA TAPANLAR; DENİZ SUYU İÇENLERE BENZERLER,İÇTİKÇE SUSUZLUKLARI ARTAR.

bence adana ırklarından besle .beslemesi ayrı uçurması ayrı bir zevk...

sayın turker bey
ben sadece bir soru sordum ve yanıt bekledim
inanın maddi olarak pek çok kişidende varlıklıyım
rabbim herkese versin dilerim
o yuzden yorumunuz biraz kırıcı olmus
ve sorum hala gecerli-diger arkadaslarında ırk konusundaki fikirlerini bekliyorum (:

Oğuzhan kardeşim eskilerin bir lafı var taş yerinde ağırdır derler.

Kuşun pahalı yada ucuz olması bakılan yöreye şehre göre değişir.

Mesela,oynar kuşları Bursa ve çevresinde değerlidir,oyun kuşları çoğu yerde bakılmıyorsa parasal değer olarak bir şey

ifade etmez,Adana kuşları orda değerlidir,dönücü kuşlar dönek gibi v.s beslenildiği yörede değerlidir.

Kısacası belli bir yerde tanınmayan kuş orda para etmez fakat beslenildiği yörede oldukça pahalı olabilir.

Duyduğum kadarı ile şebab denilen süs-masa kuşları iyi para ediyormuş ama oda yerine göre değişir.

Oyun kuşunun değerli olduğu yörelerde vardır.

Yani kısacası şu kuş iyi para yapar deme şansımız yok yöreye ve beslenilen ırka göre fiyatlar değişebilir.

Selamlar sağlıcakla kal.

senol bey
samimi yanıtınız icin tesekkurler :tamam:
sonuc olarak az bulunur ırklar ve kostum niteligi tasıyan kuslar one cıkıyor (:

diger arkadaslarında tavsiyelerini bekliyorum

Yerine Konumuna ve Zamanına göre en verimli kustur... En degerli oyun kusunu alıp tavan arasında beslesen hiç bir anlamı yoktur.. En degerli kus kendinden birseyler verdiğin ve onda özel seyler hissetdiğin kustur. ölçüsü olan birsey degil..

dunyanin en pahali irki postacilardir 200 bin euro kadar cikmistir rekor matador adli kustadir

BENCE EN DEĞERLİ IRK NESLİ TÜKENMEKTE AZ OLAN IRKTIR.POSTACI MARDİN KELEBEK SÜS KUŞU VS.HERKEZDE VAR.

İyi akşamlar okudum okudum düşündüm düşündüm ne demek istediğini bir türlü anlayamadım ama yinede en güzel yorumu Türker kardeşim yazmış , sen bize ne demek istediğini açık açık yazar isen senin kuş mu sevdiğini yoksa parayımı sevdiğini anlamış oluruz sana karşı yanlış şeyler yazmamış oluruz selamlar.

Perfomans olarak tüm güvercin türlerinden üstün olan Dönektir.Para konusunu bilmem ama perfomans olarak döneği geçecek kuş tanımıyorum.

Geri