en değerli güvercin ırkı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
değerlilik kişiye göre değişir.

''Arap padişahlarından birisi, kaynaklara göre Abdülmelik ibni Mervan'a Leylâ ile Mecnun arasındaki ma­cerayı naklettiler.

Mecnunun halini parişanlığını ve iyi bir şair olduğu halde çöllere düştüğünü, irade dizginini elinden kaçırmış olduğunu söylediler.

Melik emretti: “Mecnun’u bulun getirin göreyim.” dedi.

Mecnun’u buldular, getirdiler huzura çıkardılar.

Melik, Mecnun’u ayıpladı ve “İnsanlık şerefinden ne kusur gördün ki hayvanlık huyunu tuttun, insanlar ile yaşamayı bıraktın.” dedi.

Mecnun inliyerek cevap verdi:

“Nice dostlar Leylâyı sevdiğim için beni ayıpladı­lar. Leyliyi bir gün gören yok mu ki benim mazur olduğumu ispat etsin?
Ey gönülleri alan güzel, benim ayıbımı arayanlar ne olurdu? Bir kere yüzünü göreydiler.
İsterdim ki onlar senin karşında turunç kesecek yerde kendilerinden geçip ellerini kesseler.
Tâ ki işin hakikati benim dâvamın doğruluğuna şehadet edeydi de Cenabı Hakk’ın Yusuf hakkında Zü-leyha ağzından buyurduğu gibi:

“Beni onun için kına­dığınız güzel budur.” diyeydim.
Arap meliki, Mecnun’u gördükten sonra:

“Leylâ ne surette imiş ki bu kadar fitneyi mucip olmuştur.

Şunun cemalini de bir göreyim.” dedi.
Leylâ’yı buldurmak, getirmek için emir verdi.
Leylâ’yı bulmağa memur olanlar Arap obalarını do­laştılar.

Onu buldular.

Padişahın sarayına getirdiler, huzura çıkardılar.
Melik Leylâ’nın görüşüne baktı, gördü ki esmer benizli, zayıf endamlı bir kız.
Melik Leylâ’yı beğenmedi.

Çünkü kendi haremindeki cariyelerin en aşağısı ondan daha güzel, daha süslü idi.

Mecnun, Melikin Leylâ’yı gözü kesmediği­ni ferasetle anladı ve:

“Ey Melik, Leylâ’yı Mecnu’nun gözü ile bak.

Tâ ki ondaki görünüşün sırrı,

ondaki ince güzellik sana tecelli etsin,

onun hakikatini göresin.” de­di.

Evet, Leyla ancak Mecnun'un katında Leyla'dır.''

Her ırk kendine göre değerlidir yeterki safkan olsun, daha sonra kostümü ve uçuş özellikleri değerini belirler bence. Maddi açıdan değerlendirme yapılırsa, yarışmalarda derece yapan Posta ve Tippler ırklarıdır herhalde.

Cevap su arkadaşım en degerli kus maddi olaram en fahiş rakamları görmüş olan kus türü benim kanımca postadır.
Benim şahsi düşüncem ise her ırk kendi içinde en değerlidir. Her ırkın sevdalıları için maddi ve manevi en değerlileri yüksek mevlalar gördükleri aşikardır bozulmamış safkan her kus benim gözümde en değerlidir.

dip not: benim için kusun para ile ölçülücek bi değeri yoktur.....

Canım kardeşim herkez bir ırk söyledi bende sana bir ırk söylüyeyim madem paraya gidiyorsun orjinal siyah ve mavi macar besle çiftinin 3000-4000 Euro civarında olduğunu duydum nasıl olsa Antalyada sıcak bir şehir yaz kış üretim yapıp kısa sürede köşeyi dönersin bol üretimler selamlar.

NUHUDİ 64 YILLIK KAN TASIYORLAR NUHİDİLER SİYAH ÖESELA YAVRULARI BEYAZ TURUNCU SARI V.B BÖYLE CIKAR SAPLAM IRK KUS ALIRKAN NUHUDİNİN KIRMASI CAKMASI OLMAZ HEMEN ALÖALISIN BNDE VAR MEDALS

Geri