S.A Cümleten beyler...
Öncelikle böylesine sürükleyici konuyu actigi icin Alp arkadasimiza tesekkür ediyorum yazilarinin devamini bekliyorum.Konu ile ilgili aciklamalari okudum ve burdan benim sahsi görüsürüm su düsünceyi cikardim ( herkez hayata kendi penceresinden bakar ) .Anlatimlarda bahsedildigi üzere bu is tamamen zevk isidir ve herkezin görüsü kendini baglar.
Erken oyun acan kus ileride mutlaka oyun birakacaktir diye bir sey söz konusu olamaz kesin birakir diyen kimsede oyun kusunda deneyimli degildir.
Gec oyun acan kus ise ölene kadar yada ,belli bir vakte kadar ayni oyunu yapar diye bir mevzuda kesinlikle ve kesinlikle yoktur.
Kuslarin nesline bakin,sayet erken oyun acan kusun neslinde ( anne ve baba tarafina ,anne ve babasina degil ) gevseklik yoksa es gecmiyorsa seferlerini bu kus kolay kolay oyun birakmaz.Diger taraftan gec oyun acmis kusun
nesline bakin ( anne ve baba tarafina ,anne ve babasina degil ) eger kus yerden kalkamiyorsa,o kus sert düsmüstür zamanla döküle bilir gibi herkezin aklina bu türlü seyler gele bilir ama kusun nesli tutmussa hic biride olmaya bilir kus yillarca ayni oyunda devam edebilirde.
Nam isine gelince hepinizin duydugu,bildigi meshur bir atasözümüz vardir " Usta ciragi gecmezse meslek ölürmüs "
Suan icin mutlaka,türkiyenin heryerinde 10 / 10 luk kus ucuran insanlar vardir.Bunlar belkide bilinmeye bilir ama vardir.Kuslarin ise nesilleri Alp arkadasimizin bahsettigi gibi rast gelede üremis de olabilir ama oyunlari zevk vericidir.
Oyun kusunda ankarayi göz önüne alacak olursak gercekten bu ise emek vermis önemli zamanlarindan kirpip kuslara yatirmis insanlar cogunluktadir.Bu kimseler ankaranin muhtelif semtlerinde nesilleri ve soylari belli gercek manada,düzgün kus ucurmaktadirlar.Iddia ediyorum konuda bahsettiginiz kuslarin soyundan degildirler ( sami amca ve esref amca )ama fazlasi vardir eksikleri yoktur.Neden cünkü kuslar özenle denenmis ve ayiklanmislardir.
Netice olarak arkadaslar...
kus vardir kupa icin ucar,kus vardir zevk icin ucar,kus vardir reklam icin ucar.ama kus vardir her türlü ucar.
Eger elinizde gec oyun acipta 1 sene bekleten kus varsa zamaniniza yazik beklemeyin derim.Yok erken aciyor keyif aliyorum öyle kuslarimda var derseniz bence onlari besleyin derim,malum hayat kisa iyi degerlendirmek lazim kus icinde ömür gecirmeye degmez bu hayat.( sözüm herkez icin )
ALLAH nasip ederse eylülün 22 sinde ankaraya gelecegim insallah ve nasip olursa o bahsettiginiz sincandaki Metin arkadasimiza da ugramaya calisacagim görürüz insallah 120 m uzun giden kuslari eger müsahitseler tabiki.
Sayet sizinde zamaniniz olursa yerde gezen kusunda havada uctugunda neler yapacagini tahmin edebilirim derseniz Eskisehire özellikle beklerim Alp bey,cünkü bu siralar yavru sikintim var hazirda ucan kusum yok .Insallah oda bir gün olur.
Her hangi bir hatam,kusurum varsa hakkinizi helal edin bunlar tamamen benim sahsi görüsüm.
Not : Herkez iyi kusu kendi kümesinde arasin.