eski soy dolapçı çillilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

muygun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet UYGUN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Uzun süredir aradığım ve birer birer topladığım 12 kuyruk oynak çillilerimi beğeninize sunuyorum

Ekli dosyalar

• DSC05447.webp
    DSC05447.webp
    938.2 KB · Görüntüleme: 1,867
  • DSC05449.webp
    DSC05449.webp
    876 KB · Görüntüleme: 1,897
  • DSC05683.webp
    DSC05683.webp
    862.8 KB · Görüntüleme: 1,886
  • DSC05684.webp
    DSC05684.webp
    857.5 KB · Görüntüleme: 1,861
  • DSC05686.JPG
    DSC05686.JPG
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,869
  • DSC05690.webp
    DSC05690.webp
    831.8 KB · Görüntüleme: 1,882
  • DSC05693.webp
    DSC05693.webp
    811.8 KB · Görüntüleme: 1,873
  • DSC05695.webp
    DSC05695.webp
    909.3 KB · Görüntüleme: 1,779
  • DSC05697.JPG
    DSC05697.JPG
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,881
  • DSC05698.webp
    DSC05698.webp
    965.2 KB · Görüntüleme: 1,833
  • DSC05699.webp
    DSC05699.webp
    932.8 KB · Görüntüleme: 1,849
  • DSC05700.webp
    DSC05700.webp
    913.3 KB · Görüntüleme: 1,890
  • DSC05701.webp
    DSC05701.webp
    913.5 KB · Görüntüleme: 1,888
  • DSC05705.webp
    DSC05705.webp
    802.5 KB · Görüntüleme: 1,875
  • DSC05706.webp
    DSC05706.webp
    934.6 KB · Görüntüleme: 1,862
  • DSC05710.webp
    DSC05710.webp
    935.4 KB · Görüntüleme: 1,861
...

Ekli dosyalar

• DSC05702.webp
    DSC05702.webp
    914.7 KB · Görüntüleme: 1,862
  • DSC05424.webp
    DSC05424.webp
    939.1 KB · Görüntüleme: 1,887
  • DSC05708.webp
    DSC05708.webp
    911.9 KB · Görüntüleme: 1,875
çillilerin ilk yavruları.

Ekli dosyalar

• DSC05714.webp
    DSC05714.webp
    765.2 KB · Görüntüleme: 1,814
  • DSC05715.webp
    DSC05715.webp
    905.1 KB · Görüntüleme: 1,857
Maşallah Mehmet abi, sosnunda aradıklarını bulmuş, yavru bile almışsın, Allah nazardan saklasın, artık havadaki performanslarınıda anlatırsın bize, bende de iki takım var seninlede konuşmuştuk ama bir türlü çıkan yavruları elimde tutamadım, dolapçıdaki acemiliğimden, yükselen yavru inmedi çok yavru kaybettim bu sene, ama işidi öğrendik, inşallah önümüzdeki günlerde....kal sağlıcakla..

maşaallah hocam sonunda hedefine ulaşmışsın bakıyorumda, inşaallah bu ırkı kaybetmezsin en azından bilinçli bir şekilde yetiştiren olur bunları.

maşaallah çok güzeller. bir şey soracağım dolapçı kuşunda aranan özellik 12 kuyruk mu olması. birde dolapçı kuşunda bel üstü olurmu? cevaplarsanız sevinirim.

mardinci18' Alıntı:
maşaallah çok güzeller. bir şey soracağım dolapçı kuşunda aranan özellik 12 kuyruk mu olması. birde dolapçı kuşunda bel üstü olurmu? cevaplarsanız sevinirim.

selamlar

Dolapçılarda 14-16 kuyruk ve bel üstsüzsüz olanı tutulsada 12 kuyruk siboplu besleyen arkadaşlarımızda oluyo mehmet hocam gibi , iki ırkında tadı başka tabiki ama kuyruk yapısı v şeklinde 14 kuyruk olanlar genelde kuyruk yapısının uzun olması istenir.Dolapçıda 19 kuyruk sayısı olanıda gördüm.

saygılar.

mardinci18' Alıntı:
denizli ,burdur,ısparta ve muğlada dolapçı besleyen arkadaşlarımız 14-16 kuyruk sibopsuz olanları tercih ediyolar fakat 12 kuyruk siboplu hastalarıda var, benim gibi.12 kuyrukların dolapları daha sert ve seri olmakla birlikte sadakat yönüyle de daha üst seviyede bir ırktır.

umut coşkun' Alıntı:
maşaallah hocam sonunda hedefine ulaşmışsın bakıyorumda, inşaallah bu ırkı kaybetmezsin en azından bilinçli bir şekilde yetiştiren olur bunları.
eyvallah kardeşim nihayet 3 çift yaptım hele bir çifti varki boşa kanat yok.zaten yavrularıda onlardan aldım.ötekiler daha tam salmadılar kendilerini hala eski evlerini arıyolar eve ısınınca marifetlerine göre onlardanda yavru alcam

dushekimi' Alıntı:
Maşallah Mehmet abi, sosnunda aradıklarını bulmuş, yavru bile almışsın, Allah nazardan saklasın, artık havadaki performanslarınıda anlatırsın bize, bende de iki takım var seninlede konuşmuştuk ama bir türlü çıkan yavruları elimde tutamadım, dolapçıdaki acemiliğimden, yükselen yavru inmedi çok yavru kaybettim bu sene, ama işidi öğrendik, inşallah önümüzdeki günlerde....kal sağlıcakla..
çok erken uçuruyosun sanırım yavruları ilk etapta yakalarını fazla salma havadan eve inmeyi öğrenmeden çok yükselirse inemezler genelde.yabancı kuşla uğraşır gibi uğraştırırlar.sen de sağlıcakla kal

maaşallah abi güzel hayvanlar

umut coşkun' Alıntı:
Hocam dişi çil nasıl varmı bişeyler onda
kardeşim senden aldığım çillide iş vardı fakat yumurtlamadı yavru alamadan tüye girdi tüyden çıkamadı öldü.güzel dişiydi ama...

Mehmet hocam maşallah aradın aradın yoruldun ama tam oldu sanırım. Kuşları düzmüşsün bir kaç ağız yavrudan sonra uçurdunmu bir ara izlemekte isterim açıkçası şu 12 leri. Hiç görmedim nasıldır uçumu. Bu arada bir tane dişi aldım senin için 12 kuyruk İzmir'den, kırgın iyi edebilirsem müsait anda iletirim sana. Sağlıcakla kal.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Mehmet hocam maşallah aradın aradın yoruldun ama tam oldu sanırım. Kuşları düzmüşsün bir kaç ağız yavrudan sonra uçurdunmu bir ara izlemekte isterim açıkçası şu 12 leri. Hiç görmedim nasıldır uçumu. Bu arada bir tane dişi aldım senin için 12 kuyruk İzmir'den, kırgın iyi edebilirsem müsait anda iletirim sana. Sağlıcakla kal.
Sağolasın Hüseyin kardeşim ; herzaman beklerim bahara kadar epey olurlar, şahine kaptırmadıklarımız.kuşların 1 çiftinden yavru alıyorum şuanda. ana baba baya marifetli.ötekiler daha genç kuş yeni eşlenecekler.dişi için sağol işallah düzelir.istersen 1 erkek veriyim 1 çiftte sen yap kardeşim

kuslarınız hayırlı olsun.12 kuyruklu ve kuyruk üstü yağbezesi bulundaran eski soy dolapçılarız merak ediyorum havada ki dönüsleri normal bi dolapçıdan farklı bir sitildemi dönüyorlar bunlar yoksa dolapçı gibi çevirerekmi gelirler ?

dizlek' Alıntı:
kuslarınız hayırlı olsun.12 kuyruklu ve kuyruk üstü yağbezesi bulundaran eski soy dolapçılarız merak ediyorum havada ki dönüsleri normal bi dolapçıdan farklı bir sitildemi dönüyorlar bunlar yoksa dolapçı gibi çevirerekmi gelirler ?
sizin beslediğiniz dolapçılarla aşağı yukarı aynı fakat bunlar daha sert ve daha dar gelirler.kafaları da daha sağlamdır

s.a mehmet amca nasılsın kuşlarının maşallah cok guzeller inşallah cogaltırsın bizde antalyaya taşındık burda üreymeye calışıyoruz yolun düşerse beklerim antalyaya bu kuşları nerden buldun bizede denk geldi 12 kuyruk dolapcı kanadı gelince direk kactı babamda amilyat oldu onunda selamı var
Antalyadan saygılar

kuşlar çok güzel allah can pekliği versin ama merak ettiğim bir konu var bu kuşların dönüş özelliği paçalı dönek veya muradiye hangisine daha yakın saygılarımla

poyrazz' Alıntı:
s.a mehmet amca nasılsın kuşlarının maşallah cok guzeller inşallah cogaltırsın bizde antalyaya taşındık burda üreymeye calışıyoruz yolun düşerse beklerim antalyaya bu kuşları nerden buldun bizede denk geldi 12 kuyruk dolapcı kanadı gelince direk kactı babamda amilyat oldu onunda selamı var
Antalyadan saygılar
geçmiş olsun dileklerimi ilet babana.kuşları sağdan soldan topladık eledik bunlar marifeti olanlar.evet bunlar evine çok sadık olurlar.

şevket16' Alıntı:
kuşlar çok güzel allah can pekliği versin ama merak ettiğim bir konu var bu kuşların dönüş özelliği paçalı dönek veya muradiye hangisine daha yakın saygılarımla
paçalı dönek gibi kayıktan sarmaya giren 1 tane var içlerinde.diğerleri daha çok kelebeğe benzeyen oyun tipine sahip fakat kelebek gibi yumuşak yapmıyorlar hareketi.daha sert ve daha keskin dolapları var uçuşlarıda sert.

s.a hocam maşallah kuşları bulmuş üretime geçmişsin tüyleri kadar çok yavru ve ömürleri olur inşallah antalyada 12 kuyruk siboblu dolapcı besleyen nerdeyse 14 16 kuyruk sibobsuz besleyen kadar çok ama tabikide iyisini kırılmayanını bulmak marifet bizde yeni yeni düzüyoruz kümesi bakalım nasıl olacak şuan uçar 4 5 dolapcı var onlarda balıkesirden eski kendi kuşlarımızdan kalanlar ama 12 13 deyeni dolapcımız var bakalım zaman ne gösteecek inşallah umdugumuz gibi olurda emekler boşa gitmemiş olur balıkesirden şanslıyız burda dolapcı yapan baya var ısparta burdur denizlili çok antalyada onlar da ikiye bölünmüş durumdalar bazıları 12 bazıları 14 bazıları siboblu bazıları sibobsuz diyor bizimde kafamız karışık durumda bakalım yaşanmadan aradaki fark anlaşılmayacak heralde antalyadan saygılar.

a.s arkadaşım.kuşlarınızı gördüm güzel kuşlar işallah havada da güzel çıkarlar.12 kuyruk siboplu oynak geçerse eline beslemeni tavsiye ederim.

merhaba benimde elime gecti bunlar yeni soymu yoksa eski soymu?

12 kuyruklu değiçl bunlar sanırım.kuyruk sayısı fazla gibi geldi bana.12 kuyruksa havada da kıvraksa eski oynaklardandır arkadaş çillilerin deseni güzelmiş

selamlar

mehmet hocam üretim nasıl gidiyo inşaallah kayıp yoktur bunlardan 1 çift istiyorum haberin olsun.

saygılarımla

kuşlar kayıpsız indiriyo yavruları fakat şahin başıma bela oldu bu sene dişinin biriyle erkeğin birini ıskartaya çıkardı iyileşmeleri zaman alacak sanırım.1 çift ilk yavruları da birer gün arayla aldı.baharda epey çoğalırlar sanırım. ayarlarız yeterki çoğalsınlar kardeşim

muygun' Alıntı:
kuşlar kayıpsız indiriyo yavruları fakat şahin başıma bela oldu bu sene dişinin biriyle erkeğin birini ıskartaya çıkardı iyileşmeleri zaman alacak sanırım.1 çift ilk yavruları da birer gün arayla aldı.baharda epey çoğalırlar sanırım. ayarlarız yeterki çoğalsınlar kardeşim

selamlar

Hocam ne diyeyim üzüldüm bundan sonrası kayıpsız olur inşaallah artık,saolasın bizde buraları şenlendirelim.

saygılar

sizinkiler gibi dolaba sarmaz yalnız bunlar tek tek vurup aşağı çok sıkı gelirler haberin olsun.

Mehmet bey meslektaşız kendim gibi öğretmen arkadaşları görünce ve de dolapçı besleyen arkadaşları gördükçe ayrı bi keyif alıyorum. bende 14 kuyruklu çil dolapçılar var yeni başladım beslemeye 1 sene falan dge den aldım. ancak hasstalıklar yakamızı bırakmadı bende de acemilik vardı hemen müdahale edemedim. şöyle ağız tadıylada bi uçuramadım bahara inşallah yavrularıyla uçururuz senin kuşlarında gayet güzel bazı arkadaşlar siboplu diye kuyruk üstü olanlarımı kastediyor acaba. dolapçıda kuyruk üstü olanlar daha dayanıklı ama oyunları fazla gösterişli değil diyolar ben kuyruk üstü olan dolapçı görmedim ne uçuşunu ne kendini bakalım dolapçılar sayesinde neler öğreneceğim herkese selamlar.

Geri