eski soy dolapçı çillilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Gecen hafta bu kuşu tuttum tip e benzettim dişi bakıcı olur dedim fakat bugün kuşu ucurdum tire kelebeği gibi dönüşe gecti, cok seri ucuyor, dolapcı olabilirmi .

Ekli dosyalar

• 100_4304.webp
    100_4304.webp
    749.8 KB · Görüntüleme: 1,183
necdetakosman' Alıntı:
Mehmet bey meslektaşız kendim gibi öğretmen arkadaşları görünce ve de dolapçı besleyen arkadaşları gördükçe ayrı bi keyif alıyorum. bende 14 kuyruklu çil dolapçılar var yeni başladım beslemeye 1 sene falan dge den aldım. ancak hasstalıklar yakamızı bırakmadı bende de acemilik vardı hemen müdahale edemedim. şöyle ağız tadıylada bi uçuramadım bahara inşallah yavrularıyla uçururuz senin kuşlarında gayet güzel bazı arkadaşlar siboplu diye kuyruk üstü olanlarımı kastediyor acaba. dolapçıda kuyruk üstü olanlar daha dayanıklı ama oyunları fazla gösterişli değil diyolar ben kuyruk üstü olan dolapçı görmedim ne uçuşunu ne kendini bakalım dolapçılar sayesinde neler öğreneceğim herkese selamlar.
evet siboplu derler, oynak derler fakat sizin orda pek bulunmaz bunlardan.denizlide siboplu veya katillik diye tabir edilen kuşlar sizin dolapçılarla kırılmış olanlardır.evet 14 kuyruklular gibi sarmazlar fakat oyun ve dolapları doyurucudur.damarları daha serttir.malesef aramakla da bulunmuyor artıknesilleri tükenmek üzere sanırım

gökay' Alıntı:
Gecen hafta bu kuşu tuttum tip e benzettim dişi bakıcı olur dedim fakat bugün kuşu ucurdum tire kelebeği gibi dönüşe gecti, cok seri ucuyor, dolapcı olabilirmi .
muhtemelen dolapçıdır Nizam bey gördüğüm kadarıyla kuyruk dar ve ayakta tozluk yok.güle güle besleyin.bu arada kastettiğiniz ırk tire kelebeği değil ödemiş kelebeğidir.

kırma gibi gördüm ben bu kuşu ama ayağına kuyruğuna bakmak lazım.tip çivi gibi ama yakından görmeden bişey diyemeyiz

merabalar kardeş öncelikle hayırlı olsun oynak güvercinin anayurdu ıspartadır nereden bulduğunuzu merak ettim oynaklara verdiğiniz değerden dolayı allah razıolsun saygılarımla

anayurdunu bilmem ama 12 kuyruktan fazla kuşu dolapçı diye bilmeyiz,bizim yöreninde(ödemiş) eski kuşlarıdır bunlar.nesli yok olmaya başladığı için sahip çıkmak adına yaklaşık 3-4 yıl aradım tek tek topladım,toplu olarak besleyen olmadığı için.

slm lar....aga bundan dolapcı felan olmaz..bence bu kus 2 yada 3 kusun kırması dolapcı dedıgın kus ısparta neyahutta burdurun kuslarıdır orcınel dolapcılar orda dıye bılıyorum saygılarrr...

dolapçının olmadığı yer yok artık arkadaşım,meraklısı ve besleyeni epey çoğaldı.

Şu kadarını söylemek istiyorum bu hayvanın dolapçı ile uzaktan yakından alakası yok.teşekkürler

Resimlerini tek tek inceledim, Eğer havadaki performansı iyi ise 9 Kusurlu harekette yoksa beslemeye devam et.Yanlız Bir mesajında "Kayıktan dönüşe giriyor" demişsin.Buna kendimce bir yorum yapayım , Eğer kayık sık sık yapıyor,ve uzun bir şekilde kayıkta geziyorsa derhal o kuşu diskalifiye et 9 Kusurlu hakeretten biridir.Dönek ırkı ve paçalı dönekler kayıktan sonra dönüşe girerler.Isparta Kuleönünden bir arkadaşımda bana 12 Kuyruk Siboplu yollamıştı.Erkenden dönüşe giriyorlardı harika ötesi dönüyorlardı ve çok damarlı dediler ama bir yavru elimde tutamadım.
Damar konusunda herkez oturduğu yöreye göre değerlendirme yapıyor.Bursa'da Dolapçı uçurmak kolay değildir.Kasabalarda, köylerde damarlı denilen kuşlar Bursa'ya gelince üzülerek söylüyorum bir bir tutuluyor.Bununla beraber doğru kişilerden, soy takibi yapılmış kuşlar alınırsa hayal kırıklığı yaşanmıyor.

Mehmet abi, yazdıklarından anladığım kadarı ile bir hayli üretimde başarılısın.Nacizane bir tavsiyem olucak,Türkiyede çok değerli Dolapçı uzmanları ve yetiştiricileri var.Bana kalırsa bu kişilerle irtibata geç ve en iyisine hizmet etmeye gayret et.Elindekilerde elden çıkar demiyorum.En iyilerinide gör ki , Kendi kuşlarınında kalitesini kendince ölçebilirsin.
Dolapçı Üretimi ile ilgilenen abilerime kardeşlerime sonsuz saygı sevgilerimi sunuyorum..

bu resimleri yükledikten sonra kuşların hepsini zamanla uçurdum beğenmediklerimi bakıcı yaptım.2 dişi 1 erkek harika çıktı içlerinde.tek dişiyide şimdi öteki çiftin ilk erkek yavrusuyla eşlettim 2 çift doyurucu dolaplara sahip damızlık oldu.bu kuşlardan piyasada yok.ıspartadaki yetiştiricilerde de sınırlı sayıda var fakat onlar 12,13,14 kuyruğa kadar siboplu olur diyorlar.türkiyede dolapçıda uzman diyebileceğimiz kim var bilmem fakat onların da sibopsuz 14 telli denizli dolapçısı beslediklerini tahmin ediyorum.ben kendimi bildim bileli bu dolapçılarla haşır neşirim.

Geri