Eve zabıta geldi !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan stabilocox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 36K
konunun başlığında yazan olayla bizim yaptığımız olay bence farklı

EV VE SÜS HAYVANLARININ ÜRETİM, SATIŞ, BARINMA VE EĞİTİM YERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

burada çiftlikleri kastetmiyor mu ? hobi olarak yapılan bir iş bizim olay. bir hobimizin meyvelerini gerek hediye gerekse tanımadığımız yada tanıdığımız kişilere bir miktar para yada tks yöntemi ile verdiğimiz dir biz bu olaydan kar gütmeden yapıyoruz ha birde kar güdenler var bunlar zaten büyük yerler olabilir yada kişiler olabilir ama kişilerde yapabilir bu olayı

geçen gün kuşlara veba aşısı aldım benden dilekçe doldurmaları gerektiğini söylediler bende nedeni nedir peki dedim sağlık bakanlığı yada onun gibi bir bakanlığın böyle birşey yaptığını açıkladı devlet bu aşı satışlarını kontrol etmek ve hayvanların daha sonra bir olay la karşılaştıklarında bu belgeye başvuracaklarını söyledi.

bende aklıma en çok bu şikayet olayı geldi böyle bir durum olursa dedim onu bilmiyorum dedi. ama artık bu şikayet durumları çok rastlanır olmaya başladı artık şehirleşme büyük derecede arttı kıyı kesimde olan evler şehrin göbeğinde kalır oldu.

http://www.iha.com.tr/bir-eve-kac-kopek ... 1684-haber

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir apartman dairesine düzenledikleri operasyonda 23 köpek ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararıyla Kartaltepe Mahallesi Filiz Sokak’ta bulunan bir apartman dairesine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda evde sağlıksız şekilde beslenen 23 köpek ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliği desteğiyle yaptığı çalışmada 11 adet yetişkin erkek, 4 adet yetişkin dişi ve 8 adet yavru Alman kurdu köpeğe el konuldu. Ekipler tarafından evden çıkartılan köpekler, Bakırköy Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne verildi. Köpeklerin sahibi Ö.Y. hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde insan ve hayvan sağlığını çok ciddi şekilde tehdit ettiği için işlem yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Ö.Y.’nin evinde daha önce de 7 ve 28 Aralık 2012 ile 17 Ocak 2013 tarihlerinde de çalışma yapıldığı, 7-8 adet köpek beslediğinin tespit edildiği, son çalışmada ise 23 adet köpek bulunduğu ve Ö.Y.’nin köpekleri dairesinde yavrulattığı ifade edildi. Bakırköy Belediyesi yetkilileri, Ö.Y.’nin 7 gün içerisinde mahkeme kararına dilekçe ile itiraz etmemesi durumunda köpeklerin Hayvanları Koruma Kanunu’nca aşılama, mikroçip takılma ve kısırlaştırılma, sahiplendirme işlemlerinin yapılacağını belirtti. Yetkililer, daireye girildiğinde insan, hayvan ve çevre sağlığını olumsuz şekilde tehdit edecek hayvan pisliği ve kokunun olduğunu, kullanılamaz durumdaki eşyaların alınıp, temizlik, dezenfektasyon ve haşerelere karşı tüm ilaçlama işlemlerinin yapıldığını aktardı.

Apartman sakinleri ise, daireden aylardır çok kötü kokular geldiğini ancak Ö.Y.’nin korkusundan resmi başvuru yapamadıklarını ifade ettiler.

Bu millet ne ara bu kadar bilgilendi de zabıtaya şikayet ediyorlar :d

son durum nedir zabıtalarda ?

abi daha gelen giden yok bende aynı şekil devam ediyorum uçurmaya. ben arkadaki komşudan şüpheleniyordum ama yanda bir tane gereksiz var o şikayet etmiş. karşısındada kuşçu vardı onla mahkemeliklermiş :) benim kuşlarla alakası yok ama adamda zevk olmuş heralde benide şikayet etmiş :) pazar günü kuş uçuruyorum adam camdan çıktı o kuşları kapat dedi geri girdi o kadar hızlı dediki şok oldum bişeyde diyemedim :D

yakınlarında veteriner var ise ona bir git durumu söyle bakalım kuşların sağlık sorunları yoktur diye bir kağıt falan almak istediğini söyle. nasıl alabileceğini bize de anlat sonra şikayet nedenlerinden birisi sağlıksız maddesi getiri adam sende belgem var dersin :D ses gürültü derse ispat etmesini talep et ispatlanmamış suçlamalar hakkında pek bir şey yapamazlar gibi geliyor.

hayatta en zor iş insanlarla uğraşmak :D her yerden böyle bir cins çıkıyorr :D

bir sorun olcanı düşünmüyorum abi zabıtalar bi gelsin ben konuşur gönderirim. şikayet devam ederse bende onla uğraşıcam, kendiside mahalle arasında cam, pimapen gibi bir dükkan işletiyor. gidip kendisiylede konuşurum gerekirse ama zorlarsada kendi bilir yani. ben kuşları kapatırım oda dükkanı taşır :D

zabıtalar yeniden gelmiş bulunmakta :) akşam üstü terasta otururken kuşlardan rahatsız olduklarını söylemişler şikayet edenler. etrafımda 4-5 kuşcu daha var onlarada gittiklerini söyledi zabıtalar. sayıyı azaltın uçurumayın gibi şeyler söylediler. bende bizim hiç bir hakkımız yokmu gibisinden çıkıştım. zabıtalar kuş gribinden sonra kesinlikle şehir içinde beslemenin yasak olduğunu ve yüklü cezaların olduğunu dile getirdiler . köpek gibi evcil hayvanların kimliği olduğu sürece bişey yapılamazmış ama güvercinde şikayet olduğu zaman gelmek zorundayız falan dediler. bu şekilde uyardılar ve gittiler.

bir veterinere ugra kusalrın aşıları bakımlarının tam oldugunu bildiren bir kagıt almanın bedeli nedir diye sor bakalım birde bundan sonraki yavrularınızdada tgf nın resmi künyelerini kullanın onalrda birer kimlik sayılır nede olsa yarıslar ıcın kulanılıyor. bunlarla bu kusalrın kımligi dersin D:

Benim komsu bahceye koydu yazın hergün inip vıkıcaz sıkayet edıcem kocaman güvercın ewı var iki cocugum var alerjık bünyeliler terasıına koysa keske yan taraf boş arazı kımse yok getirdi balkonumun yanına koydu üst kattabana ait onlar 3. Katta oturuyolar gelio balkonuma konuyo kaka yapıo bagrısıyolar balkonumu dibinde kuş ucarken filan rezıllik

Merhaba arkadaşlar rahatsızlık duydugum bir konu oldugu için özellikle üye olup yazmak zorunda hissettim kuş besleyen herkez kendi çapında haklı olabilmek için günya mazlumları oynayarak yazı yazmış ben hayvanlara karşı olmayan yıllardır içinde güvercin besleme arsuzu ile yaşamış ve bunu başaramamış bir insanım
şimdi sizler kendinizi benim yerime koyup bana cevap veriniz 40 yıldır aynı mahallede ikamet ediyorum evimin karşısına bir aile taşındı evi satın aldılar 2 katlı bir ev ve evde güvercin besliyorlar eve giren çıkan belli degil bende 2 katta ikamet ettigimden dolayı ne konuşuyorlarsa evden duyuluyor gülüşmeler küfürlü konuşmalar don tarzı şort ve atlet ile çatıya çıkmalar ellerindeki sopanın ucuna poşet baglayım tahtalara vurmalar o kadar çok olumsuzluk içinde sürekli iyi yönden baksamda piskolojim resmen bozuldu bir bela yapacagım diye korkar oldum resmen hayatın içine ettiler pencere açamıyorsun eşin çocugun cama çıkamıyor her gün güvercin uçuruyorlar kendi evimin çatısını ve pencere mermerlerini bok götürüyor onların besledigi güvercinler ister istemez yaban güvercinlerini de çekiyor ürtiker hastası bir kızım var en ufak bir olumsuzlukta etkilenip kaşınmaya başlıyor vs.vs.vs.vs daha yazmaya kalksam okumaya zamanınız yetmez buna inanın şimdi dedigim gibi siz benim yerime olsanız ne yaparsınız adaletli ve vicdanlı yorumlarınızı bekliyorum ben aile sahibi sorumlulukları olan birisiyim karşımdakiler ise bekar insanlar....kuş bakılır ama her gün hergün bu işkenceye hanginiz ne kadar dayanabilirsiniz

Geri