Fayton deviren araplar 2

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ertuğrul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

ertuğrul

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ertuğrul özakün
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
FAYTON DEVİRENLER

76261546.jpg

32400048.jpg

11117052.jpg

64030020.jpg

88043144.jpg

13690601.jpg

13637985.jpg

64623841.jpg

21774995.jpg

img2

44800168.jpg

Re: FAYTON DEVİRENLER

Bende olanları paylaşayım istedim

Maaşallah ustam kuşlarınız çok güzel. Allah tüyleri kadar ömür versin...

Maşallah kuşa bakınca heh işte bu diyebılmelısın.İşte öyle kuşlar Yalnız sazlılar hoş gelmedi göze..

FAYTON DEVİREN ARAPLAR TARİHTEN BİR YAPRAK

resim001iz.jpg

resim005o.jpg

img7

resim010a.jpg

img17

resim015s.jpg

resim017a.jpg

img71

resim021s.jpg

resim032y.jpg

resim034.jpg

93

resim037z.jpg

Re: FAYTON DEVİREN ARAPLAR TARİHTEN BİR YAPRAK

img716

resim013hg.jpg

resim020o.jpg

img5

resim008cu.jpg

img5

resim036t.jpg

S.A Ertugrul abi..

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin insaallah.Bu kuslar hakkindan bize biraz bilgi verirmisiniz oyunlari nasil nezamandan beri bu kuslar mevcut.

Hersey gönlünüzce olsun,sevgilerimle..

BOZOGLU

ARASINDA BAZILARININ YAŞLARI EPEY Bİ VAR AMA KUŞLAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL.. ERTUĞRUL DAYI KUŞLARININ MAŞALLAHI VAR.. GÜLE GÜLE UÇUR..

allah daha iyilerini sizlere nasip etsin saolun

ertugrul abi en sonunda görmek nasip oldu yerde deyilsede nette .Tüyü kadar hayrını gör insallah canlı görmek nasip olur.Hepsi bunların faytonculardanmı.

Selam
41 kere maşallah kuşlar çok güzel.Fayton deviren lakabı nereden geliyor merak ettim doğrusu.Bu kuşlardan hala uçuruyormusunuz ,oyun sitilleri nasıl biraz bilgi verirmisiniz

Selamun aleyküm Maşallah hepsi bir birinden güzel hayvanlar rabbim uzun ömür versin maşallah rabbim hayırlısıyla beslemeyi nasip etsin Allaha emanet olun selametle...

selamunaleykum ertugrul bey
masallah cok guzeller bu guzel resimleri bizlerle baylastiginiz icin tesekkur ederim huzurlu gunlerde baslersiniz umarim

saygilarimla ferhat

selamun aleyküm erturul bey güzel kuşlar ...yalnız isim ertuğrul .meslek aşçı benim bildiğiğim.bir ertuğrul var onada.ankarada. sansar .ertuğrul .derler acaba siz omusunuz

selamün aleyküm ertuğrul amca ben mustafa nevşehirden ben yeni başladım bu kuş merakına arapların çok güzel maşalah nazar değmesin satarsan bir çift almak isterim saygılarla

aynen sansar dogru diyorsun sakın kümesleri göstermeyin iyi kuşları carpar benim kuşlarıda carptı oynayanları götürdü oynamıyanları verdi 3 senedir kuş oynatamadım resimdeki gördügünüz kuşlardan ucurdum oynamadı resime bakıpta aldanmayın kuş havada yumurta tavada varsa alırım paranın agzı acıkkk

OKTAY ÖZTÜRK' Alıntı:
aynen sansar dogru diyorsun sakın kümesleri göstermeyin iyi kuşları carpar benim kuşlarıda carptı oynayanları götürdü oynamıyanları verdi 3 senedir kuş oynatamadım resimdeki gördügünüz kuşlardan ucurdum oynamadı resime bakıpta aldanmayın kuş havada yumurta tavada varsa alırım paranın agzı acıkkk
oktay kardeş bende .sansarın .girdiği bir çok kümes gördüm . ama bizim semtimizden sansar . geçmiyor . o biraz zor gelir bizim adreslere .

OKTAY ÖZTÜRK' Alıntı:
ben bende olanları paylaşmak istedim. bu kuşlar şöyle oynar şunları yapar şöyle iyidir diye bir şey demedim .sadece bende olanları paylaştım.ben kimseden zorla kuş almadım .herkes gibi bunun iyisine meraklıyım.bu işin kötüsüne meraklısını görmedim.iyiyi biliyosun ,nediye başkasına veriyosun. 1 verirsin 2 yazmadım, verirsin e be adam demezlermi .bunun kötüsü yokmu sende.yok iyiyi kötüyü bilmiyosun ozaman ne diye ahkam kesiyosun, bilmedigin şey icin .bu gördügün kuşlardan verdimmi verdim.bende olanlar bunlar ,kötü olabilirler . ben sana bende olanları verdim .bilgim dahilinde yardımcı oldum. sen aç gözlü bi insansın .senin kuş ucura bilmen için önce ömerden seyisligi ögrenmen lazım.gerci sen onuda barındırmazsın orda.aç gözlülügünle

Kuşçuluk bir zevk işidir,kimi beyaz sever kimi arap,kimde benim gibi oynasında her tüyü ayrı renk olsun der.

Bu yaşıma kadar gördüğüm en iyi araplardan bir tanesi 1970.li yıllarda bentderesinde atarabacı Binali'nin uçurduğu genelevin ordan oyuna başlayıp kalaye kadar çıkan büyük arap erkek oldu.

Resimdeki çizmeli araplarda Zabıta Kemal'in araplarını andırıyor,birde kel Fazlıda böyle çizmeli araplar vardı,onlarında g..... etrafı beyaz olurdu.

Kuşları canlı olarak görmediğim için yorum yapıpta polemik konusu olmak istemem,güle güle besleyin ,hayrını görün.

Ben birinci resimdeki dumanlı erkeği ve onbirinci resimdeki dumanlıkirli dişiyi fizik olarak beyendim,oyunlarını sahibi ve seyredenler bilirler.

Çok güzel kuşlar

Ben Ankara'da iki adet Ertuğrul tanıyorum,birincisi pehlivan Ertuğrul,ikincisi Kırşehir'li Başçavuşun oğlu Ertuğrul,eskiden Aydınlık evlerde otururdu, Aşçı yamağı Limoncu ertuğrul,bu ismi kendisine çok yalan söylediği için,habire sıktığı için bizim Aydınlıklı eski kuşçulardan harika Yaşar takmıştı.

Gerçi sansar lafıda kendisine bayağı yakışmış,girdiği kümesi tarımar etmeden bırakmaz, bundan 15 sene önce Ayaşlı sarı Şükrü ve adaşı şükrünün senelerce emek vererek biraraya getirdikleri rahmetli Saim ustanın dumanlı beneklilerinin köküne kibrit suyu ekmişlerdi,yerlerinede benzer kargaları vermişlerdi,yazım çoğul oldu kusura bakmayın,onun bide kendisi gibi EGO da çalışan O..... isminde bi kankası var,ikisi beraber çalışırlar ve saf birini bulunca dolduruşa getirip adamı çarparlar.

Kuşçu arkadaşların çok dikkatli olmaları lazım,çünkü Yaşarın rahmetli anası limoncuya kibarcık derdi,kibar kibar konuşup adamı çarparlarda,çarpılan kaç zaman sonra tufaya geldiğini anlar.

kuşlar güzel artık güzel kuşta çoğalmış ama oynayanlar az nedense oynayan seferli güvercinler çoğalmıyor oynayan kuşu bulanda harab ediyor.

selamunaleykum
masallah cok guzel hayvanlar ilk resimdeki dumanli alalar hepside bir birinden guzeller huzurla beslemenizi dilerim
hareket eden aracla giderken guzel bir kus gorunce durmak gerekiyor :evet:
saygilarla

Re: FAYTON DEVİRENLER:

resim015sw.jpg

resim008nh.jpg

resim037c.jpg

resim034v.jpg

Bu kuşlar ist adalardamı fayton devirdi biz ankarada pek fayton görmedik yoksa bunlar sizin çatı arasındaki günyüzü görmemiş damızlıklarınızmı selamlar

bu kuslar erzurum ve kars kuşlarıdır. karstan erzuruma gelme ,erzurumda ucmuş kuşlardır.1974 tarihlerinde,erzurumda kahveci pala recep,ali başcavuş bu kuşları bilirler.ada pazarından kambur(ismail Akmelez), urfadan bi damarını ıyi paralara 1980 lerde aldılar..erzurumda yaşı 60 civarında iyi kötü herkes bilir.Oyuna geldiginde fayton üzerinde kuşu seyreden şahıs kuş hala daha gidiyor diye seyrederken faytonu yoldan cıkarıp tarlaya devirmistir.lakabı ordan kalmadır. Kuşlar zümrüt, silik verirler kuşlarla oynadınmı bozdumanlı takkalı, bozdumanlı düz,düz dumanlı,dumanlı benekli olarak verir.

Geri