Ferhat POTUKOĞLU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
komran' Alıntı:
bizim burda böle kuşlar para etmiyor 4 tl 5 tl den gidiyor vlalha

Bir uyarı aldınız birdahaki böyle sacma yorumda uzaklaştırılacaksınız.

S.A Ferhatcığim maşallah emeğine sağlık ALLAH ağız tadıyla beslemek uçurmak coğaltmak nasip etsin.dursun

SELAMLAR ALLAHA EMANET OL

KUşlarınız çok güzel :) kuşlarınızın fotolarını bizimle paylaştıgınız icin teşekkür ederiz

Merhaba Ferhat Bey;

Allah nazardan saklasın, çok güzel kuşlarınız var. Bu fotoğrafları görmek iyi geldi bizlere.
Teşekkürler.
Selamlar.

Şenol

selamunaleykum
guzel yorumlariniz ve guzel dilekleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum insallah bu guzel hobimizi hak ettigi yerlere tasiriz hepbirlikde
saygilarimla ferhat

selamünaleyküm abi

maşşallah çok güzel hayvanlar ALLAH gönlünce yavru alıp huzurla uçurmayı nasip eder inşallah abi.

maşallah,kuşların sağlıklı ve süzel gözüküyorlar :heyo: ,özellikle 3.resimdeki arap :tamam: hepsi güzel ama araplar başka geldi gözüme, güle güle sağlıcakla besle :slm:

selamun aleyküm ferhat maşallah .saim usta kuşlarını .avrupada temsil ediyosun allah gönlüne göre versin . tüylerikadar hayrını gör . senin gibi .değerli .bir kardeşimede . böyle güzel kuşları beslemek yakışır . saygılar . m.saim akyol

güle güle hayrını gör mevlam hastalık vermesin.eke dumanlın cok güzel

S .A Ferhat kardeş güle güle besle mükemmel kuşlar bu arada bütün islam alemi nin kadir gecesini kutlar iyi bayramlar dilerim

selam Ferhat Potukoglu kardeş kuşlarının bazılarını ankara sincanda ikamet eden arapcı şafak adlı abimizin kuşlarına benzetiyorum yoksa yanılıyormuyum süper kuşlar güle güle besle

orhan02' Alıntı:
selam Ferhat Potukoglu kardeş kuşlarının bazılarını ankara sincanda ikamet eden arapcı şafak adlı abimizin kuşlarına benzetiyorum yoksa yanılıyormuyum süper kuşlar güle güle besle
aleykumselam orhan bey
safak abi sevdigimiz bir abimiz safak abinin kuslarina benzetmenize sevindim ikimizde ankara kokenli kuslar bakiyoruz evet yanilmiyorsak kuslarin gecmiste bir kan bagi var ama ne ben safak abiden nede safak abi benden kus alis verisimiz olmadi
safak abiyi uzun yillardir adini duyardim 2 senedir selamlasiyoruz sitenin duzenledigi piknik icin ankarada oldugum surede cok degerli kuscu abileri ziyaretde bulundum safak abiyede gittim evet safak abinin kuslari ve benim kuslar birbirine bayagi benziyor
saygilarla

üstat merhabalar 16. resimdeki pullu hakkında biraz bilgi verirmisin sanırım kalpaklıların anacı yalnız hepsi güzel mevlam hastalık vermesin

selamunaleykum
osman bey ben bu kuslari bulundugum yere getireli 10 sene gibi bir zaman oldu ama uzunzamandir bildigimiz ve besledigimiz hayvanlardi 3 kus getirdim ben buraya arap disi yuva kadesi dumanli erkek ve cok yakin bir akrabasi arap erkek bu kuslarin hic biri yasamiyor su an yavrulari ve torunlari su anki kuslar uzun yillar araplar uzerine calistim arabi araba vurarak arap yavru verenlere agirlik vererek oyun sitilleri hirslari nedense bana biraz daha hizli geliyordu taki kuscular org de bu kuslari gercekten bilen eskiden beslemis abilerle tanisa siya kadar istan bulda halil abi halil hoca sohbetlerimizde bu kuslar nasil eslenir rengi renge vurmanin bu kuslari sadece korettigini kendi tesrubelerini anlatti ve birkactane daha abilerde ayni seylerden bahsedince ben besledigim kuslari eslemeyi ogrendim diye bilirim
16 resimdeki dumanli kirli 5 yasinda bir erkek yillarca o kusa ben bakicilik yaptirdim cunku ona uygun bir disi cikmadi diye birdumanli aynali ile esti 3 sene den fazla baska kuslarin yavrularini buyuttu yavru almada asiri derecede titizim halil hocamla konusunca yavru almiya karar verdim su an tam sayisini bilmiyorum 10 dan fazla yavrusu 4 tane torunu var 10 yavrunun 8 ini takkali veriyor torunlarida ayni takkali geliyo dumanli takkali disi yavrusu nu ucurdum disi sikintisi oldugu icin damizliga ayirdim su an iki torununu ucuruyorum tuyunu tam dizmediler 1 direk 2 direk arasi 4 5 takla ama guzellikleri takla hakimligi tabanli olmalari kanat dovmeleri cok hosuma gidiyor yeni perdah aliyorlar kuslarin icinden kaldiririm zamanlari dolmayinca kesinlikle yere bakmiyorlar birazda eziyorum su anlar inanin yagmurda ruzgarda hatta tuyde ucuruyorum cunku sayili gunler kaldi sezonu bitirmeme yaklasik 4 ay duzenli kus ucuramiyacam insallah baharda kisa bir antiramanla 3 kusum olacak hazir cok ugrastim izin donusu bir iki video paylasayim ama tuyden bir turlu cikaramadim insallah buyuk bir aksilik olmas sa bahara video paylasmayi istiyorum son fekde iki kusum daha var kendime gore birseyler yapmiya calisiyorum
saygilarimla

Ferhat bey beyaz araplardan çıkmamı beyazlar nasıl

orhan02' Alıntı:
Ferhat bey beyaz araplardan çıkmamı beyazlar nasıl
selam orhan bey evet beyazlar araplardan cikma 10 senede 4 beyaz verdiler genelde beyazlari erkek veriyorlar bir beyaz ucurdum bunlardan baya seri ve bol taklaliydi yeni basladiginda biraz sorunlar yasatti bana catiya inmek ordan asagi inememe gibi bende iki beyazi es ettim iki sezonda sayisiz yumurta aldim guzel yavruya bakanlara cektim kendilerine baktirdim ya yavru cikmadi yada cikan 2 3 gun yasadi altlarindaki son yumurtalari baska kusa cektim sinirle beyazlari gonderdim olacak ya cektigim son yumurtalarin biri cikti ve yasadi beyaz takka percemli ucurdum sokturdum oda cok seri bir disi oldu simdi son fekinde tuyunu tam dizmesini bekliyorum babasinin kardesine es olacak ve israrla iki beyazi denemeyi dusunuyorum bu kuslarin beyazlari diyerlerine gore daha bol taklali cok yakin da beyazinda yakin cekim resmini atarim
saygilarla

ferhat bey şafak abinin kuşlarına benzetmekte yanılmamışım şafak abinin araplarının altından çıkan beyazları kendi gözümle gördüm 1 ay önce kendisine misafir oldum çok süper kuşlarıvardı.güle güle beslesin

Değerli usta yavrunun biri baya büyümüş diğerini resimlerde göremedim onun için bana yolladığın resmi izninle paylaşıyorum

Saygılarımla Yasin18

Ekli dosyalar

• DSC01416.webp
    DSC01416.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 1,117
selamunaleykum yasin
duz dumanlikirli yavru dumanli akkuyrugun yavrusu kisa bir sure once baba oldu tek erkek yavru diye bende onu damizliga ayirdim kanat kuyruk kesik tuyunude henuz duzemedi tuyu fazla eksik olanlarin resimlerini paylasamadim biraz utaniyorlarda :p
saygilarla

aleyküm selam usta

resimleri ilk yolladığın zaman çok hoşuma gitmiş baya bir beğenmiştim. Dumanlı akkuyruğun yavrusuda kendisi gibi "Patişah" sanırım çok güzel kuşlar inşaallah türkiye'ye tamamen dönmeyi düşündüğün zaman evinde canlı izleriz abiiii Türbe gibi olur gelen giden eksik olmaz

Saygılarımla Yasin18

ferhat bey selamlar.2. resimdeki mavinin kendisi yada soyundan yavru yada eke bir kusun (oynatmıssanız) oyun tarzını anlatabilirmisiniz.mümkünse..selam ve saygılar..

selamunaleykum davur bey
sordugunuz kus dumanliakkuyruk turkiyeden gelen kuslarin ilk yavrularindan di kisa bir sure once yumurtanin uzerinde oldu
o kusu iki sene duzenli bir sekilde 2 senede ara sira olmak uzre ucurdum sifira iniyor 2 direk gibi oynuyordu gezis ucus duzeni cok guzeldi ucus duzenini ben bozduktan sonra iki direk gibi dik oynayip sonra hirsla birazda yatik gidiyordu buda sadece duzensiz ucurmam dan kaynaklaniyordu ve kilo biraz fazlalasinca hirsla eyimli sekilde devam ediyordu ama cok zahmetli bir hayvandi yavrularinin yarisindan fazlasi et yavru iken urlaniyor tuylenme suresine yasarsa uru atabiliyordu su an iki yavrusu var daha once de ucurdugum yavrulari oldu genelde cok cabuk ur aliyor yavrulari umarim son iki yavrusu bir sorun yasamaz her ne kadar diyer kuslarda akrabasi olsada kendi yavrusu iki adet
saygilarimla

tesekrler.saglıklı yavrular almanız dılegıyle..

Selamın aleyküm usta

4 sıradaki dumanlı takkalı kuşların yavruları hakkında biraz bilgi paylaşırsan sevinirim abiii

Saygılarımla Yasin18

[No message]

Ekli dosyalar

• DSC01578.webp
    DSC01578.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,003
  • DSC01579.webp
    DSC01579.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,011
  • DSC01580.webp
    DSC01580.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 955
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC01581.webp
    DSC01581.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,007
  • DSC01582.webp
    DSC01582.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,012
SELAMUN ALEYKÜM FERAT ABİKUŞLAR GÜZEL YORUMLARIN GÜZEL SEN GÜZELSİN DAHA NE İSTERSİN GÜLE GÜLE UÇURTÜYÜNCE HAYIRLARINI GÖR ALLAHA EMANET OL *****ESES CENGİZ*****

S.Aleyküm abi Maşallah kuşların hepsi birbirinden güzel ALLAH saglıkla huzurla beslemeyi nasip etsin... ALLAHA emanet ol

esescengiz' Alıntı:
SELAMUN ALEYKÜM FERAT ABİKUŞLAR GÜZEL YORUMLARIN GÜZEL SEN GÜZELSİN DAHA NE İSTERSİN GÜLE GÜLE UÇURTÜYÜNCE HAYIRLARINI GÖR ALLAHA EMANET OL *****ESES CENGİZ*****
ALEYKUMSELAM
kurulan dostluklar guzel ortam guzel KUSCULAR ORG guzel tesekkurederim ESKISEHIRE SELAM
saygilarimla

Geri