filibe

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K

fatih00

Üye
Siteyi ziyaret et
Arkdaşlar bende bir filibe güvercini var bu güvercinin kanatlarını çektim yeni yeni geliyoo kanatları acaba filibe güvercininin uçuş stili nasıldır????

bi resim koysan nasıl olduğuna baksak bi kardeş

üstte forum var başlık onu tıkla açıldıktan sonra 7 nci başlığı tıkla resim ekle var oraya gir

Filibeler yanlış hatırlamıyorsam filo uçucusudur.

Filo uçucusu demek yüksek uçucu demektir. Yani düz bir şekilde yüksekten uçarlar.

Tüm arkadaşlara merhabalar,

Bahsi geçen kuşun resmini görmden net bir şey söylemek gerçektende doğru değil fakat yinede tahminide olsa bilgi paylaşalım.

Filibe ırkı makaracı statüsünde bir ırktır filo uçucusudur tepeli ve tepesizleri bulunur.12 kuyruktur normal büyüklükte tepeliyse hilal tepeli tepezisse normal kafa şeklinde uzun ve zarif normal galalı koyu kostüm renkleri olanrın beyaz gözlü beyaz renkelerinin gözleri siyahtır.Balkan topraklarında alacalı renkleride vardır galaca kostümü dediğimiz renkler kırmızı siyan beyaz gibi.

Resmide görebilirsek daha iyi bilgi paylaşırız iyi zamanlar dilerim.

bir çift siyah filibem var. uçuş sitili filo değil, çok güzel taklaları vardır,izleyene büyük zevk verir, ama haylaz alıştırmayacaksın, yani uçucu yapacaksın, taklaya girdiğinde 4-5 tane atar yere kadar, çok hızlı uçucudur, güzelde yavru bakıcıdırlar. elimdekileri çıkaracam bende, paçasız kuş bırakmayacam, bir çiftte bursam var vermeye kıyamıyorum çünkü noktadan yere kadar,(abartısız söylüyorum) oyun yapıyor, iki kez düştü bacağını kırdı şimdi yen iyeni iyileşti ama uçurmaya çekiniyorum. ilgilenen arkadaşlar [email protected]

redhotchilipeppers arkadaşım bendeki filibe tepeli ve perçemli kırmızı bir filibe şu an resmi yok ama bilgisatyara atınca resmi koyarım bu özelliklerdeki filibe güvercini nasıl uçar

kardeş bende bunlardan bi çift vardııı abim iş yerinin orda yakalamışş dişi ile erkekti iş yerinde küümesine inmiş dişisi kümesden kaçmış galiba kanatları çekikti demekki erkekte onun peşine yollaradüştüüü.bunlar abimin oraya gelmiş abim yakaldı ne oldugunu bilmiyomuşş.bana dedi cinslerini anlayamadım o miski falan besledig için verdi bana bende meraklandım sonra yılların kuşçusu degerli bilgin bi kuşçu abimize bu kuşları sordum bana flibe dedi..dedim başka birinde daha sorim gene bi kuşçu abiye sordum oda fili be dedii....

ben kuşları 2 günbag ladım .erkek yerde dişiyi uçuruyorum olmaz dişiyi benimmardinlere bi taktımm hayvanlarıı bulutta kaybettii ..... ben uçuş stilini çok begendim anımnda saniyesinde bulut oluyolar ve uzun uçuyolar bence gurup halinde çok iyi uçurlar ayrıca mardinleri açmak için kullanılabilir bu kuşlar.

sonra istinyede bi abime verdim bize geldiginde çok begenmişti uçuşlarını takas etmiştim onları

bylegend' Alıntı:
redhotchilipeppers arkadaşım bendeki filibe tepeli ve perçemli kırmızı bir filibe şu an resmi yok ama bilgisatyara atınca resmi koyarım bu özelliklerdeki filibe güvercini nasıl uçar

Merhabalar,

Filibeler filo uçusudur performansları mükemmeldir 2 ila 10 saat arasında uçanlarını bizzat besledim ve çok gördüm.Yumuşak uçuşlu kuşlardır çokta zekilerdir çok güzel yavru beslerler büyütürler yuvalarına çok sadık kuşlardır.

Arkadaşlar bir karar verin artık:) Nedir bu filibe taklacı mı filo uçucu mu???? biz de merak ettik....

filibe filo kuşudur. genellikle gurp halinde uçurulur. yüksek uçarlar ve hızlıdırlar. bahsi geçen kuş büyük ihtimal filibedir.

performans58' Alıntı:
Arkadaşlar bir karar verin artık:) Nedir bu filibe taklacı mı filo uçucu mu???? biz de merak ettik....

Merhabalar arkadaşlar,

Filibelerin orjini makaracıdır son 15 yılda yapılan kostüm çalışmalarıyla orjinleri düz uçumlarla etkilenmiş ve makara özellikleri zarar görmüştür Trakya yerlileriyle yakın akraba kuşlardır.

bunlar filibe beyazıdır arkadaslar yüksek ucuculardır makbulunun kuyruk teleklerı 15-16 olması grekır kuyruk baslangıclarına dıkkat edin kanatlar düşüktür degerli bir cins kustur bulgaristanda haskovo filibe (plovdiv) ve kırcali de uratenlerı bilirim tepeli görmedim hiç benim bildigim filibe budur muhacır arkadaslarda onaylar herhalde

Ekli dosyalar

• P1060559.webp
    P1060559.webp
    155.6 KB · Görüntüleme: 2,602
  • P1060563.webp
    P1060563.webp
    94.9 KB · Görüntüleme: 2,560
Merhaba. Numan bey koyduğunuz resimdeki kuşlara bemkalı denmiyormuydu. Yanlış biliyor olabilirim. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

merhabalar ben yaklasık 3 senedir bgde yasıyorum ve filibe BEYAZI olarak adlandırılıyorlar filo ucucusudur turkıyede nadır kısılerde oldugunu sanıyorum ama besleyen cogu ınsan bulgarıstan ıcın bahsedıyorum kolay ucurmazlar bu kusları hırsızlık ve kacıcaklar dıye bende beslıyorum bunlardan ama bgde onumuzdekı mart ayında getırebılırsem 4 cift istanbula getırmeye calısıcam anladıgım kadarıyla sitede filibe olarak konu acılmıs ama resım hıc koyulamamış sevgiler

numan74' Alıntı:
merhabalar ben yaklasık 3 senedir bgde yasıyorum ve filibe BEYAZI olarak adlandırılıyorlar filo ucucusudur turkıyede nadır kısılerde oldugunu sanıyorum ama besleyen cogu ınsan bulgarıstan ıcın bahsedıyorum kolay ucurmazlar bu kusları hırsızlık ve kacıcaklar dıye bende beslıyorum bunlardan ama bgde onumuzdekı mart ayında getırebılırsem 4 cift istanbula getırmeye calısıcam anladıgım kadarıyla sitede filibe olarak konu acılmıs ama resım hıc koyulamamış sevgiler

Merhabalar. Cevabınız için teşekkürler. Sanırım yine yörelerden yörelere göre değişen ırk isimlerinden kaynaklanan bir anlaşmazlık var. Daha önceden viewtopic.php?f=54&t=1669 adresinde Hakan ERSÖZ bey tarafından sizin gönderdiğiniz resimdekiler gibi kuşlar paylaşılmıştı. Aynı kuşlardanmı yoksa farklılık varmı. Teşekkürler.

Sevgili dostlar filibe hakkında genel bir takım anlayışalrdan ve kavramlardan bilgimce bahsetmek isterim.,

Günümüzde kim bir çok yetiştirici nerde bir tepesiz düz veya tepeli paçasız bir ırk görse anında ırkı belirler der ki bu filibedir bu hep böyle lanse ediliyor.Kök olarak doğru algılanan bir tanı olsada özünde ''yanlıştır''.

Filibe demek genel anlamada özellikleri ayırt edilmeden konulan bir isimdir ama filibeler kendi aralarında ayrılarak zaman içinde kendi özelliklerini yetiştiriciler tarafından geliştirerek değiştirmişlerdir yani filibelere şekil verilmiştir!

Trakya yerlisi ırkını kim görse filibe der aslında filibenin çok farklı bir versiyonuna biz Trakya yerlisi diyoruz şöyleki.Fizik olarak filibeler küçüktür,12 kuyruktur,kısa gagalıdır normalin altında bir kısalıktadırlar oysa ki günümüz Trakya yerlisi normal uzunlukta gagalıdır,filibelerin ayakları kısa olur,ama trakya yerlisi ayaklı olur uzun olur,filibelerin belleri dardır,Trakya yerlisinin geniş,vvsvsvs onlarca bir birinden ayrışmış özelliklerden bahsedebilirim ama yinede biri bir tepeli paçasız düz renk bir kuş görse by filibedir diyor!!!Bu yanlıştır.Arkadaşlar.

Filibe kök olabilir ama benzeri her ırk filibe olmaktan çıkmış yeni ırk isimleri altında yer almaktadır.Arkadaşımızın bahsettiği tepeli kırmızı da büyük bir olasılıkla Trakya yerlisidir.

Kısacası arkadaşlar filibe ile filibeye benxzeyen bir ırka filibedir veya filibe demek çok anlamsız ve yanlıştır düşüncesindeyim.

Filibeler yüksek uçucular adı altında yer almaz''fakat iyi performans sergileyenleri vardır''ama bir tip veya budepeşteler gibi değildir''filibeler filo uçarlar ve makaracıdırlar.

Kara belli beyazlara da bizler bemka veya bemkalı deriz bunlarda iki çeşittir bir kısmı farklı bir ses tonuyla içten ve boğuk öter diğer çeşidi ise yüksek uçar ve profesyönel makaracıdırlar.Tam bir akrobattırlar.

Her gördüğümüz paçasız düz renkli ve iki renkli ırka filibe dersek yanılgıya düşeriz arkadaşlar.

bakın ben yasadıgım seyı sizle paylasıyorum ben 3 senedir orada yasıyorum ve bu kusları filibe beyazı olarak biliyorum besleyenlerden ogrendim tabikide insanları dogru bılınclendırmek lazım hüseyin bey haklısınız ama benim bilgim budur sadece paylasmak ıstedım

numan74' Alıntı:
bakın ben yasadıgım seyı sizle paylasıyorum ben 3 senedir orada yasıyorum ve bu kusları filibe beyazı olarak biliyorum besleyenlerden ogrendim tabikide insanları dogru bılınclendırmek lazım hüseyin bey haklısınız ama benim bilgim budur sadece paylasmak ıstedım

Numan bey tabiki bende size katılıyorum ben sadece Türkiye deki genel filibe konularından bahsettim.Ben Edirne de Yaşıyorum ve 3 ayda bir Bulgaristana işim gereği ve gezmeye geliyorum ordan Bemka da getirdim sizin filibe dediğiniz bu kuşlardan da getirdim burda besleyen yetiştiren arkadaşlarımız var ve çoğaltıyorlar ben hala zaman zaman bemka ırkı bulduğumda hemen arkadaşlarıma bu kara bellilerden veriyorum çok sevdiğim kısa bir süre beslediğim bir ırktır.

Yine aynı ifadeyi belirtmek istiyorum filibe kök bir isimdir takısı haline gelmiştir ama örnek vereyim yine bu sizin filibe dediğiniz kuşlara hiç benzemeyen bir kuş cinsinede Bulgaristanda filibe derler!buna dikkat ediniz filibe ortak bir isim haline gelmiş bende sadece bunu vurgulamak isterim.Bu kuşlar kara belli ''bemka''olmasaydı da düz beyaz olsaydı isimleri yine filibe olarak adlandırılacaktı konunun ince ayrıntısı burda.

haklısınız Hüseyin bey bende dogma büyüme edirneliyim bilirim aslım haskovo Edirne posta güvercinleri dernegi başkanıda teyze oğludur kudret tanırsınız herhalde bg amacım paylasmak ben kendı bıldıgımı paylastım sevgıler

numan74' Alıntı:
haklısınız Hüseyin bey bende dogma büyüme edirneliyim bilirim aslım haskovo Edirne posta güvercinleri dernegi başkanıda teyze oğludur kudret tanırsınız herhalde bg amacım paylasmak ben kendı bıldıgımı paylastım sevgıler

Eyvallah Numan bey paylaşımınız beni çok mutlu etti sağolun.Kudret abiyle sıklıkla görüşürüz Kardeşi Kutel abiylede 4 yıl aynı apartmanda komşuluk yaptık.Ailece de görüşürüz Kudret abinin 15 yıl önce ki balta hotel yanında ki kümeslerinde kuş uçurmuş bir arkadaş ve dostum Kudret abinin geçirdiği Trafik kazasından sonra güvercin dünyasından uzak kalması bizlere olumsuz yansımıştır yönetim ekibinde daha önceleri bizlere daha faydalı olabilirdi!.Şuan için de Edirne güvercin derneği kapsamında yaptıkları hiç bir şey yok!!!Dernekler amacının dışında hizmet için adeta birbirleriyle yarışıyor!!!sadece Edirne değil hangi dernek amacının içinde ki örnek gösterebileceğiniz var mı?Bu yüzden üzgünüm Numan bey.

Bilgi paylaşımlarınızın devamını diliyorum esenkalın.

dogru cok haklısınız geldıkce goruyorum dernekleri haklısın en azından kuscu kahveleri vardı onlarıda yasakladılar dayım calıstırıyordu eskı saat kulesının orada foto derler mehmet ama beledıye kapattırdı bıldıgım kadarıyla mezatlara gidiyorum geldıkce yerden goge haklısın edirneye geldıgımde tanısmak ısterım sızınle hem eski bir meslektasınız olarak hemde edirnelı olarak sevgıler saygılar

numan74' Alıntı:
dogru cok haklısınız geldıkce goruyorum dernekleri haklısın en azından kuscu kahveleri vardı onlarıda yasakladılar dayım calıstırıyordu eskı saat kulesının orada foto derler mehmet ama beledıye kapattırdı bıldıgım kadarıyla mezatlara gidiyorum geldıkce yerden goge haklısın edirneye geldıgımde tanısmak ısterım sızınle hem eski bir meslektasınız olarak hemde edirnelı olarak sevgıler saygılar

En kısa zamanda görüşmek ümidiyle iyi zamanlarda esenkalın.

Selamlar
Arkadaşlar yazılanları okudum bendeki filibeler bunlar paylaşmak istedim sizlerle

normal_1%7E13.jpg
normal_100_5040a.jpg

brate' Alıntı:
Selamlar
Arkadaşlar yazılanları okudum bendeki filibeler bunlar paylaşmak istedim sizlerle

normal_1%7E13.jpg
normal_100_5040a.jpg

Egehan bey eklediğiniz resimler için teşekkürederim sağolun şimdi bunlarıda inceleyelim hep beraber bunlarada filibe deniyor anlatmak istediğim net bir şekilde ortaya çıkmıştır sanırım.Altta benim eklediğim resimlerede filibe deniyor filibe kök ismidir ama kuşlar ırk ırk kendi aralarında ayrılır!

Ketegori:Taklacı
Alt Forumlar: Şebab Taklacılar, Miro Taklacılar, Mardin Taklacılar vs aynen bu şekilde sanırım.

Geri