bursa.ist
Üye
- Ad Soyad
- tuncay savcıoglu
- Meslek
- muhasebe
- İlgi Alanı
haltbar' Alıntı:Peki Tuncay bey hangi kuşlar bunlar.....yani bu bahsettiğiniz resimleri koyupta bu kuşlar şöyledir böyledir diye insanları yanlış yönlendirenler kimler...bakın ben merak ettim şimdi...bursa.ist' Alıntı:raufsadi' Alıntı:bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.
rauf bey sizinde söylediğiniz gibi uçum özelliği var diye bazı kuşları bunlar ırktır diye tanıtmaya çalışıyorlar insanlarda görmedikleri için yanlış yönlere dogru gidiyorlar.oynar konusunda insanları yanlış bilgilendirip yanlış kuşlara hizmet ediyorlar.sizde resimleri incelemişiniz site içerinde sizin ve de benim kümesimde veya degerli ustaların kümeslerinin yakınından bile geçmiyecek kadar kötü vasıflardaki kuşlar yok bu iyisi yok uçuyor yok kanı şöyle böyle diye yanlış tanıtımlarla aktırılmaya çalışıyor bu oynar kuşunumuza yapılan en büyük kötülüktür bence..
kişileri ve isimleri zikretmeye gerek yok bizim işim oynar merakı yanlış yönlerdirmeleri göstermek anlamak isteyenlere tabiki bu anlamak için site içerisinde bir gezinti yapın birde yeni eklenen rauf beyin resimleri vardır birde bunları tek tek inceleyin.bence sonuçları siz daha iyi çıkarabilirsiniz..