geçen sezon yavruları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan raufsadi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 56
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
haltbar' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
bakılan kuşun damızlık sıfatı taşıması için ırk diyebilmek için renkten desenden ziyade diğer ırklardan kendini ayıran o ırka has özellikler göstermesi esastır. örneğin gagasının çok iri olması tüyünün çok parlak olması tek başına yeterli değildir bence. damızlık diye bakılan çoğu kuş renk haricinde posta kuşundan yabaniden farksız. eskiden kuşları havada eş ederlermiş. uçumuna göre. bu da kuşların eşkallerinin ve bir çok özelliklerinin kaybolmasına sebep olmuş. günümüzde bakılan kuşlar uçum şeklinin yanında eşkal takibi de yapıldığı için eskiden bakılan kuşlardan değişik yapı ve şekildeler bunun bilincinde olmayan yetiştiriciler bunlara kırma diyebiliyorlar. çünkü kuşların sadece uçum özelliklerine bakıyorlar. uçum tabiki önemli fakat bunların ikisini bir arada toplayabilmek önemli olan.

rauf bey sizinde söylediğiniz gibi uçum özelliği var diye bazı kuşları bunlar ırktır diye tanıtmaya çalışıyorlar insanlarda görmedikleri için yanlış yönlere dogru gidiyorlar.oynar konusunda insanları yanlış bilgilendirip yanlış kuşlara hizmet ediyorlar.sizde resimleri incelemişiniz site içerinde sizin ve de benim kümesimde veya degerli ustaların kümeslerinin yakınından bile geçmiyecek kadar kötü vasıflardaki kuşlar yok bu iyisi yok uçuyor yok kanı şöyle böyle diye yanlış tanıtımlarla aktırılmaya çalışıyor bu oynar kuşunumuza yapılan en büyük kötülüktür bence..
Peki Tuncay bey hangi kuşlar bunlar.....yani bu bahsettiğiniz resimleri koyupta bu kuşlar şöyledir böyledir diye insanları yanlış yönlendirenler kimler...bakın ben merak ettim şimdi...

kişileri ve isimleri zikretmeye gerek yok bizim işim oynar merakı yanlış yönlerdirmeleri göstermek anlamak isteyenlere tabiki bu anlamak için site içerisinde bir gezinti yapın birde yeni eklenen rauf beyin resimleri vardır birde bunları tek tek inceleyin.bence sonuçları siz daha iyi çıkarabilirsiniz..

Rauf beyin kuşları çok güzel gerçekten özenle beslediği belli oluyor ve her açıdan güzel kuşlar ama sizin dediklerinize bir çok kişi katıldığı halde illede birileri yanlış yönlerdirmeler yapıyor diye yakındığınızdan ben hani lafı birilerine çekmeye çalışıyorsunuz gibi anladım ve meraka kapıldım....yoksa dediğiniz gibi sonuç hep ortada ondan bir kuşkumuz yok...saygılar

haltbar' Alıntı:
Rauf beyin kuşları çok güzel gerçekten özenle beslediği belli oluyor ve her açıdan güzel kuşlar ama sizin dediklerinize bir çok kişi katıldığı halde illede birileri yanlış yönlerdirmeler yapıyor diye yakındığınızdan ben hani lafı birilerine çekmeye çalışıyorsunuz gibi anladım ve meraka kapıldım....yoksa dediğiniz gibi sonuç hep ortada ondan bir kuşkumuz yok...saygılar

kişiler ve sahışlar beni hiç bir zaman ilgilendirmez ben kuşun güzeline ve dogrusuna bakarım.bu anlatımlarda yanlış oldugu için oynarımız yanlış yönlerdirildiği için buna karşı çıkıyoruz iyi kuş ve kümes görmeyen elindekini sanal ustaların elindekini kuş sanar ve kendilerini ve cevresindeki bu kuşa gönül vermişleri yanlış yönlerdirmiş olur..şunuda unutmamak lazım fazla reklam yapılan yerde iyi kuş olmaz benin de gördüğüm ve izlenimlerime görede yok zaten.zaten bazı şeyleri sizde fark etmeye başlamışınız..

tuncay bey bu sozlerınıze gercekten ınanmak ısterdım.ama sız ucmaktan acız ,oynarın ne ucum ne gelıcık vb.ahlakını tasımayan ,ıcınde ne ıdugu belırsız SÜS KUSLARINI alkıslarken cok sahıt oldum..ıstersenız dırek ısım ve kus ısmı vereyım..

ayrıca bu dedıgım kuslar sızın de dedıgınız gıbı cok reklamı yapılmaktadır.. :ckmk:

iLk oLarak hepinizi saygıyLa seLamLıyorum...
aFFınıza mahsuben konuya biraz bodosLama daLmak gibi oLacak ama uzun süredir gözLemLiyorumda: Tuncay Bey bana göre söyLemLeriniz biraz havada kaLıyormuş gibi.Zira üstü kapaLı konuşarak burada bir çok kişiyi zan aLtında bırakıyorsunuz.Bahsi geçen kişiLer kimLerdir?Eğer kişiLerin ismini zikredemeyecekseniz neden böyLe bir konuya değinme gereği duydunuz.ALtında FarkLı şeyLer mi aramaLıyız?
Birde:
............aLıntıdır...........
kişileri ve isimleri zikretmeye gerek yok bizim işim oynar merakı yanlış yönlerdirmeleri göstermek anlamak isteyenlere tabiki bu anlamak için site içerisinde bir gezinti yapın birde yeni eklenen rauf beyin resimleri vardır birde bunları tek tek inceleyin.bence sonuçları siz daha iyi çıkarabilirsiniz..
......................aLıntıdır..............
gibisinden bir cümLe kuLLanmışsınız.Yani Rauf Bey yanLış anLamasın:
yani kriter oLarak baz aLınacak kuşLar Rauf Bey'in kuşLarımıdır?
Bunu neye göre söyLüyorsunuz..?
......................................................sayqıLarımLa Rahman üLKer

tekinn' Alıntı:
tuncay bey bu sozlerınıze gercekten ınanmak ısterdım.ama sız ucmaktan acız ,oynarın ne ucum ne gelıcık vb.ahlakını tasımayan ,ıcınde ne ıdugu belırsız SÜS KUSLARINI alkıslarken cok sahıt oldum..ıstersenız dırek ısım ve kus ısmı vereyım..

şu isimleri verin bende bir ögreneyim..

RahmaN üLKer' Alıntı:
iLk oLarak hepinizi saygıyLa seLamLıyorum...
aFFınıza mahsuben konuya biraz bodosLama daLmak gibi oLacak ama uzun süredir gözLemLiyorumda: Tuncay Bey bana göre söyLemLeriniz biraz havada kaLıyormuş gibi.Zira üstü kapaLı konuşarak burada bir çok kişiyi zan aLtında bırakıyorsunuz.Bahsi geçen kişiLer kimLerdir?Eğer kişiLerin ismini zikredemeyecekseniz neden böyLe bir konuya değinme gereği duydunuz.ALtında FarkLı şeyLer mi aramaLıyız?
Birde:
............aLıntıdır...........
......................aLıntıdır..............
gibisinden bir cümLe kuLLanmışsınız.Yani Rauf Bey yanLış anLamasın:
yani kriter oLarak baz aLınacak kuşLar Rauf Bey'in kuşLarımıdır?
Bunu neye göre söyLüyorsunuz..?
......................................................sayqıLarımLa Rahman üLKer

isim belirtmeye gerek yok ben oynarı yanlış tanıtan herkese karşıyım kim oldugu önemli degil ben kişilere degil oynara oaynar oldugu için deger veririm.rauf beyin kuşlarını şu yüzden söyledim eger diger siteleride takip ediyorsanız daha önceki senelerden rauf beyin kuşların resimleri mevcuttur ve daha sonra eklediği yavrularda anne ve babalarının özelliklerini taşımaktadır ben nedenden dolayı kıyaslama yaptım..

saygılar..

.................aLıntıdır............
isim belirtmeye gerek yok ben oynarı yanlış tanıtan herkese karşıyım kim oldugu önemli degil ben kişilere degil oynara oaynar oldugu için deger veririm.rauf beyin kuşlarını şu yüzden söyledim eger diger siteleride takip ediyorsanız daha önceki senelerden rauf beyin kuşların resimleri mevcuttur ve daha sonra eklediği yavrularda anne ve babalarının özelliklerini taşımaktadır ben nedenden dolayı kıyaslama yaptım..
.........................aLıntıdır................
Tuncay Bey..
Teşbihte hata oLmasın ortam öyLe bir havaya bürünmeye başLadı ki hani derLer:''Bir deLi kuyuya bir taş atarmış kırk akıLLı çıkaramazmış''. Sakın akLınıza size deLİ diyorum gibisinden bir şey geLmesin. :asla: Burada siz bunu yapanLarı beLirtmedikçe bu konu böyLe uzayıp gidecek.Demem o dur.....
...............................................................saydıLarımLa Rahman üLKer

RahmaN üLKer' Alıntı:
.................aLıntıdır............
.........................aLıntıdır................
Tuncay Bey..
Teşbihte hata oLmasın ortam öyLe bir havaya bürünmeye başLadı ki hani derLer:''Bir deLi kuyuya bir taş atarmış kırk akıLLı çıkaramazmış''. Sakın akLınıza size deLİ diyorum gibisinden bir şey geLmesin. :asla: Burada siz bunu yapanLarı beLirtmedikçe bu konu böyLe uzayıp gidecek.Demem o dur.....
...............................................................saydıLarımLa Rahman üLKer

konuyu uzatmaya hiç gerek yok kimdir nedir düşüncesine gerekte herkes takip yaparak elinde ne var ne yok farklı kişilerinde elindeki yada bursa ist ziyeretleri yapılarak degerli kuşçularla yapılan sohbetlerle işin dogrusu nedir takip nasıl yapılır ne gibi özellkler vardır bunlar çözülebilir rahman bey.

tuncay bey madem ısrar edıyorsunuz dırek soyleyeyım.kusu kocazikirli oldugu soylenen kuslar..ve her yerde oynar ustası oldugunu ıddıa eden megeloman adam ve kusları..sız bu kusları alkıslarken, bıze damızlık ve bursa kusu nasıl olması gerektıgını ogretmeye kalkarsanız kusura bakmayın ama sıze gulup gecerım..bursanın bırturlu ucuramadıgı ve bakmaktan vazgectıgı kusları alkıslarsanız sozlerınızınde bır cıddıyetı kalmaz..
sebab kuslar nasılkı ayrı bır sınfta degerlendırılıyorsa (kı sebabların kokenı de taklacı olamasına ragmen)bu kusları da hıcbır ayırım gozetmeden oynarın en guzelı dıyerek onumuze surersenız,ben sızın o hıc beyenmedıgınız kusları sızınkılerden daha has oynar oldugunu cok rahat ıddıa ederım.kı bahsettıgınız yanlıs tanıtıyo dedıgınız kısının ben olmadıgımı bıldıgım halde....
basından berı konuya gırısınızde bır seyı ogretmek ogrenmek gıbı bır cabanız olmadıgı bence asıkar.bırılerıne satasacaksınız..bu asıkar, barı bunu delıkanlı gıbı acıkca yapın .ustu kapalı kınayelı laflarla degıl...

tekinn' Alıntı:
tuncay bey madem ısrar edıyorsunuz dırek soyleyeyım.kusu kocazikirli oldugu soylenen kuslar..ve her yerde oynar ustası oldugunu ıddıa eden megeloman adam ve kusları..sız bu kusları alkıslarken, bıze damızlık ve bursa kusu nasıl olması gerektıgını ogretmeye kalkarsanız kusura bakmayın ama sıze gulup gecerım..bursanın bırturlu ucuramadıgı ve bakmaktan vazgectıgı kusları alkıslarsanız sozlerınızınde bır cıddıyetı kalmaz..
sebab kuslar nasılkı ayrı bır sınfta degerlendırılıyorsa (kı sebabların kokenı de taklacı olamasına ragmen)bu kusları da hıcbır ayırım gozetmeden oynarın en guzelı dıyerek onumuze surersenız,ben sızın o hıc beyenmedıgınız kusları sızınkılerden daha has oynar oldugunu cok rahat ıddıa ederım.kı bahsettıgınız yanlıs tanıtıyo dedıgınız kısının ben olmadıgımı bıldıgım halde....
basından berı konuya gırısınızde bır seyı ogretmek ogrenmek gıbı bır cabanız olmadıgı bence asıkar.bırılerıne satasacaksınız..bu asıkar, barı bunu delıkanlı gıbı acıkca yapın .ustu kapalı kınayelı laflarla degıl...

anlaşılan o ki siz beni fazla takip etmemişin tekin bey yanlış yerden yola çıkmışınız.ben hiç bir zaman koca zikirli veya zigirli kuş baktığımı söyledim ayrıca bahsetmişim oldugunuz kişinin usta oldugunu ben hiç bir yerde söylemedim vede söylemem benim için usta değildir çünkü.siz yanlış adrestesiniz çünkü benim elimdeki kuşların bahsetmiş oldugunuz kişiyle alakası yoktur.ben hayal olan kuşu yüceltip kuş yapmaya çalışmam tekin bey elimdekine bakarımm.

bence iyice bir araştırın ondan sonra bu söylemleri kullanın..

sızın o kuslara olan ovgulerınızı hatırlıyorum ama o sıte sımdı battıgı ıcın gırıp arsıve bakma ımkanım yok.o yuzden kesın bır yargı da bulunamam.yanılıyorsam ozur...
tuncay bey bence burda kısılerı tartısmak yerıne oynar bılgımızı tartısırsak bence daha ıyı olur.cunkı uslubunuz hep o tayfanın uslubunu hatırlatıyor.bu yuzden bu sekılde tartısırsanız ,tepkı cekmekten baska bır ıse yaramaz.
tartısmak karsımızdakı kısının nıyetınden bır suphe duymadıgımız zaman, elestırıye acık, gelısıme yonelık olacaktır.bu kus sevdası bır sıdık yarısı degıldır.eger oynara bır faydamız olsun ıstıyorsak,fıkır alısverısımızde herseye acık ve samımı olarak yapmak lazım.unutmayın kı ınsanları yanlıs lardan zıyade,dogru bıldıklerı buyuk hatalar yapmasına sebeb olur.bu yuzden onyargısız ve elestırıye acık bır tartısma dılerım...
saygılar...

Peki Tuncay bey ben meraklı ve yeni bir oynarcı olarak sizin kuşlarınız yada arkasında olduğunuz kuşları çok merak ettim....Yani en azından karşı olduklarınızı söylemiyorsunuz bari arkasında durduklarınızı söyleyiniz....besliyormusunuz yada resimleri varmı veya buraya koyma şansını varmı? en azından diğer arkadaşlarda neyin arkasında bukadar sağlam durduğunuzu da öğrenmiş olur ve tartışma tatlı bir şekilde amacına ulaşabilir....saygılarımla

cümletten selamlar
tuncay bey bende yeni oynar meraklısı olarak 3 5 aydır bu sitedeki oynar hakkındaki konuları takip etmekteyim.
fakat genelde nedense sürekli sizin hep eleştiri li iğneleyici yorumlarınızla karşılaşıyorum.
madem siz oynar sevdalısısınız.bu ırka hizmet ediyorsunuz.bu ırkı çok seviyorsunuz
ozaman sizde buraya bizi bilgilendirecek birşeyler koyun açıklayın.bizde yeni meraklılar olarak iyiyi kötüyü ayırt edelim
siz girmişsiniz bir yola bazı fotoğrafları inceleyin şunları inceleyin bunları inceleyin.ne bileyim abi ben sen kimin kuşundan bahsediyorsun hangi fotoğraflardan hangi ustalardan bahsediyorsun

o bahsettiğin ustalar burada konu açınca neden sizleri bukadar rahatsız ediyor onuda anlamış değilim

ozaman siz öğretin bize oynar ın nasıl olacağını bizde sizin engin tecrübelerinizden yeni oynar sevdalıları olarak faydalanalım

ha öğretecek kuşunuz yada tecrübeniz yoksa!!!
ozaman bağzı arkadaşlarımızın buraya bilgilendirme amaçlı yayımladı resimleri açtığı konuları eleştirmeye hakkınız yok

herkese selamlar,
ben yanlış anlaşılmak istemem. kimsenin kuşunu kötülemek veya kendi kuşumu yüceltmek gibi bir amacım yok. siteye bu kuşları koymamdaki amaç daha önce eklemiş olduğum resimlerdeki kuşların yavrularının olması. bunlar üzerinde tartışarak fikir alış verişi yapmak.

maşallah dönek herhal bunlar çok güzel gözleri var bunların

BATILI' Alıntı:
cümletten selamlar
tuncay bey bende yeni oynar meraklısı olarak 3 5 aydır bu sitedeki oynar hakkındaki konuları takip etmekteyim.
fakat genelde nedense sürekli sizin hep eleştiri li iğneleyici yorumlarınızla karşılaşıyorum.
madem siz oynar sevdalısısınız.bu ırka hizmet ediyorsunuz.bu ırkı çok seviyorsunuz
ozaman sizde buraya bizi bilgilendirecek birşeyler koyun açıklayın.bizde yeni meraklılar olarak iyiyi kötüyü ayırt edelim
siz girmişsiniz bir yola bazı fotoğrafları inceleyin şunları inceleyin bunları inceleyin.ne bileyim abi ben sen kimin kuşundan bahsediyorsun hangi fotoğraflardan hangi ustalardan bahsediyorsun

o bahsettiğin ustalar burada konu açınca neden sizleri bukadar rahatsız ediyor onuda anlamış değilim

ozaman siz öğretin bize oynar ın nasıl olacağını bizde sizin engin tecrübelerinizden yeni oynar sevdalıları olarak faydalanalım

ha öğretecek kuşunuz yada tecrübeniz yoksa!!!
ozaman bağzı arkadaşlarımızın buraya bilgilendirme amaçlı yayımladı resimleri açtığı konuları eleştirmeye hakkınız yok

benim ögretecek bilgimde var kuşumda bu konuda merak etmeyin.farkındaysanız ben kişileri eleştirmiyorum kuşları eleştiriyorum güzel olan ve ırkını temsil eden her kuşun arkadasındayız ama eklenen resimlerdeki kuşlar çok karma karışık bir görüntü sergilemektedirler yani oynarın en kötü vasıflarını temsil etmektedirler bu sınıftaki oynarların bursa ve istanbul sohbet ortamlarında bırakın ele almaya konuşması bile olmaz..

bursa kimse yanlış anlamasın rauf saidi tanımam ben ama eklemiş oldugu resimleri takip ederim bu kuşları örnek vermemdeki amaç daha önce eklemiş oldugu resimlerdeki anne babaların nasıl ırkındaki işaretleri yavrularınada aktarmış oldugu belirmektir..

raufsadi' Alıntı:
herkese selamlar,
ben yanlış anlaşılmak istemem. kimsenin kuşunu kötülemek veya kendi kuşumu yüceltmek gibi bir amacım yok. siteye bu kuşları koymamdaki amaç daha önce eklemiş olduğum resimlerdeki kuşların yavrularının olması. bunlar üzerinde tartışarak fikir alış verişi yapmak.

rauf bey kusura bakmayın başlığınız biraz doldu ama burda benim sizin kuşlarınızın üzerinden anlatmak istediğim anne babalardaki işaretlerin saglam ırka dayanan kuşlarda nasıl yavrulara yansıtığını belirtmek ve devamlılığın oldugunu ama tabi bunu anlamak isteyene vede hak eden oynarlara hizmet edilmesi için.

saygılar..

bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
herkese selamlar,

rauf bey kusura bakmayın başlığınız biraz doldu ama burda benim sizin kuşlarınızın üzerinden anlatmak istediğim anne babalardaki işaretlerin saglam ırka dayanan kuşlarda nasıl yavrulara yansıtığını belirtmek ve devamlılığın oldugunu ama tabi bunu anlamak isteyene vede hak eden oynarlara hizmet edilmesi için.

saygılar..

:ckmk: :ckmk: Farkındaysan aynı şeyleri tekrarlıyorsun buda ortada bir gerginlik yaratıyor...size baştan herkes bu konuda haklı olduğunuz söyledi zaten! ama siz başınıza taç yada boynunuza madalya falanmı istiyorsunuz anlayamadım doğrusu! Neyse hocam Rauf beyin başlığında kalabalık yapmayalım madem çok kötü kuşlar var bunun için ayrı bir konu aç orda kendi kendine tartış :ckmk:

adıyamanhasan' Alıntı:
maşallah dönek herhal bunlar çok güzel gözleri var bunların
:ckmk: :ckmk: Evet farkındaysanız fırıl fırıl dönüyorlar... :ckmk:

Selam

Kuşlar çok güzel. İnegölde bazı arkadaşlarda da aynı ırkın örnekleri mevcut uçtuklarınıda biliyoruz. Nereden geldiklerini nasıl yapıldıkları hakkındada bilgimiz var. Durmak yok yola devam.

haltbar' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
herkese selamlar,

saygılar..

:ckmk: :ckmk: Farkındaysan aynı şeyleri tekrarlıyorsun buda ortada bir gerginlik yaratıyor...size baştan herkes bu konuda haklı olduğunuz söyledi zaten! ama siz başınıza taç yada boynunuza madalya falanmı istiyorsunuz anlayamadım doğrusu! Neyse hocam Rauf beyin başlığında kalabalık yapmayalım madem çok kötü kuşlar var bunun için ayrı bir konu aç orda kendi kendine tartış :ckmk:

kendi kendime tartışmama gerek yok ben gerek istanbul olsun gerek bursa sohbet ortamlarını görüyorum.ama sizlere asıl yazık olan bursa oyrını diye besledikleriniz hala oynarın ne kötü örneklerini teşkil ettiklerini görmemekte kararlısınız.bende biran önce bursayı bir ziyaret edin derim..güzel oynarlar hakkında saglam bilgiler almak iç.in..

bursa.ist' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
herkese selamlar,

saygılar..

kendi kendime tartışmama gerek yok ben gerek istanbul olsun gerek bursa sohbet ortamlarını görüyorum.ama sizlere asıl yazık olan bursa oyrını diye besledikleriniz hala oynarın ne kötü örneklerini teşkil ettiklerini görmemekte kararlısınız.bende biran önce bursayı bir ziyaret edin derim..güzel oynarlar hakkında saglam bilgiler almak iç.in..

Öncelikle sen beni tanımıyorsun ya işte oynar hakkındaki gerçek ortamları bundan dolayı bilmiyorsun....yazık!

Bişeyler öğrenmek istiyorsan avatarımdaki oynarın ensesine doğru bak...sana değil belki ama ustalarına çok şey anlatır o ense....

tekrardan ve son kez saygılarımla :haha:

haltbar' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
raufsadi' Alıntı:
herkese selamlar,

saygılar..

Öncelikle sen beni tanımıyorsun ya işte oynar hakkındaki gerçek ortamları bundan dolayı bilmiyorsun....yazık!

Bişeyler öğrenmek istiyorsan avatarımdaki oynarın ensesine doğru bak...sana değil belki ama ustalarına çok şey anlatır o ense....

tekrardan ve son kez saygılarımla :haha:

valla o gaga yapıısı ve göz çervesiyle bu kuş ne bana ne benim ustalarıma bişey anlatamaz çünkü sıradan ve bursa pazarında bulabileciğin veye çogu yerde bulacagın sıradan kuş görüntüsü.benim usta diye kabul ettiğim insanlar kimileri bursa güvercinine yıllarını vermiş kimleri hayatta kimleri degil gönül vermiş ve isimleri her yerde bilinen ve her kümeste onların elinden çıkmış kuşlar mevcuttur bu insanlara ustalık taslamak ne benim haddime nede başkasının..türkiyenin kabul etmiş oldugu insanlar bunlar benim degil..

bursanın hasını görmeyen böyle sıra kuşlarla kendini ve geleceğini kandırır.

arkadaslar bence su sacma muhabbetı bırkenara bırakalım.ve tu ncay bey artık sızde aynı kısır dongude donup durmayın.bu sohbet hıcde bılgı paylasımı olmuyor.rauf beyın forumunu da bedavaya mesgul edıyoruz...

Geri