gelincik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirsalih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

emirsalih

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emirsalih
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
gelincik iki gün önce bir mardin bir dönek birde bango kuşlarımı boğarak öldürdü çok kötü morelim bozuldu gelincik bir kere geldiyse hep gelir diyorlar nasıl bu hayvandan kurtulabilirim? :hayir: :sinirli:

sansargillerden, ince uzun yapılı, sivri çeneli, küçük bir hayvan. sinir bozucu bir tipi vardır, her pisi temiz gösteren amerikan sineması ice age'de sid adında bir yaratıkla savunmuştur gelincikleri. tuhaf yuvalarda yaşarlar ve çok kincidirler. siz siz olun, kamp ortamında çadırda falan kalıyorsanız asla bir gelinciği yaralamayın. mutlaka döner gelir intikamını almaya çalışır.

diye bir bilgisi var ama ben araştırdığım kadarıyla öyle her zaman gelir falan diye bişeye rastlamadım. Ama bir gelincciği öldürürsen eşi senden ayıt olmaz bunuda bil. Yani öldürüceksen eşiyle birlikte öldür. yoksa pişman olursun...

saygılar...

Ekli dosyalar

• gelincik.webp
    gelincik.webp
    112.6 KB · Görüntüleme: 6,247
  • mages.webp
    mages.webp
    3.6 KB · Görüntüleme: 6,748
  • images.webp
    images.webp
    3.6 KB · Görüntüleme: 6,576
aabi bi su borusu bl büyük kalınlıkta pilastin yani tuvalet burusu 1 m. kadar kümesin dışına sabitle telle ama çıkatabilecegin şekilde içenede bir tane balık at gelincik dayanamaz bu kokuya gelir ve içine girer vede geri çıkamaz sende öldürürsün işte çok işe yara bi yöntem ...

sayın omen...

size tavsiyem kümesinizin civarında bir çift kaz bakmanız :tamam:

kazlar çok iyi bekçilerdir..Yılana, sansara ve gelinciğe etkilidir. Ayrıca atmacayı ve şahini hissedip sizi uyarır. Sadece domuza karşı etkisizdir. :hmm:

size gelinciksiz bir sezon dileği ile... :slm:

arkadaş en etkili yöntem köpektir gelincik köpek kokusu aldığı yere asla gitmez yavru köpek beslesen bile olur sadece kokusu gelinciği korkutmaya yeter ben bu taktiği denedim ve memnun kaldım

gelincik aslında sanıldığı kadar zararlı bir hayvan değildir genelde fare avlarlar ürkütülmedi zaman tabi benim kümesimin üzerinde geziniyorlar şimdiye kadar bir zararları olmadı ama kümes efrafında ve çevresinde bir tek fare dahi yok

Gardaş gelincik kuyrugunun girdigi her yerden geçer bunu untmuyalım gelincik için en önemli uyarı girdigi yer ve çevresini ince telle burası kümesin çevresi olur kümesin tabanı olur kapısı olur camı olur bu birinci çözüm birde bu hayvanlar sadece zift yani kara sakız kokusundan nefret ederler gelebilecegi yerlere zifti eritip dökelim ben eski kümesimde yerde idi betonun içine bile ince tel döşedim
rivayete göre bu hayvanlar özellikle yavru mevsimi yavrunun çıgırtısını 2 km den duyar derlerdi büyüklerimiz
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

bizim burda sansar varr..geçen yaz her gece aynı saaatte geliyodu görüyodum hatta babam kiremit atmış balkondan öldürememiştik.gerçi 6 kattaydık çıkması imknsızdı ama..sansar şehir ortamında var ama gelincikde yeni duydum şehirlerde varmı yaa

gecko' Alıntı:
bizim burda sansar varr..geçen yaz her gece aynı saaatte geliyodu görüyodum hatta babam kiremit atmış balkondan öldürememiştik.gerçi 6 kattaydık çıkması imknsızdı ama..sansar şehir ortamında var ama gelincikde yeni duydum şehirlerde varmı yaa
şehirde yoktur heralde bizimyer biraz şehirle aralı.

Selamlar...

Öncelikle geçmiş olsun. Bu hayvan bir kere geldiyse emin ol bir daha gelecektir. Bence de en etkili yöntemlerden biri köpektir. Köpeğin havlaması ve kokusu kesinlikle kümesten uzak tutacaktır.

Öncelikle geçmişolsun , gelincik çoğuzaman aynı kümese değişik zamanlarda tekrar gelir bu süre çok kısada olabilir ,bazan da çok uzun zaman sonra gelir aylar sonra bile gelebilir tek kesin çözüm kümesinizin dışarı ile olan temasını kesin.
Telleri sağlamlaştırın sıkı tel kullanın çatı aralıklarını ışıksızan ufakdelikleri dahi tekrar gözden geçirin eğer çatıda kiremit altındaki tahtaların arası açıksa ışıkdahi girmesebile o bOşlukları kullanır, fare deliklerini kullanarak gelir, gelinciin başlıca avı faredir işi çok cidiye alın ve kumesi baştan bir kere daha kontrol edip aklınızda acaba mı? sorusu oluşturan heryeri güzeltin .
Gelincik ve sansar cinsi hayvanlar çok zekidir inanın bizim bilke aklımıza gelmeyen şeyleri düşünüp kümeslere girmeyi başarabilirler.
Diğerbir ilave tedbirde imkan varsa gece lamba ilşe aydınlatın . ülkemizde daha çok üçüm cü resimdeki karnı beyaz sırtı kızıl olan gelincik türü yaygındır . balşans kolaygelsin selamlar .ŞEREF

bilader neymiş bu gelincik bir günde koca iki posta 2 ufak yavrusunu birde miski yavrumu ve yumurtalarını bile yemiş bir postayıda kıçndan az kalsın bagırsaklarını çıkaracakmış inanılmaz bişey gibi geldi

Gelincik olmasmı valla Bi delik gormesin kumeste hemen sızıo kuslarında hepsini boguyo allah kimsenin basına vermesin

SELAMLAR .Tel kuyruk kardeş, o sizin kuşları telef eden gelincik olmaya bilir yüksek ihtimalle , gelincik ufaktefek tir karnı doyunca zevk için bol miktarda kuşu boğar bırakır.
kafa arkasından enseye yakın yerden omurilik soğanının bulunduğu yeri keser genelde, fakat kuşu pek parçalama huyu yok tur. Boğduğu birkaç kuşu kümes dışına taşımak ister birkaçtaneyide oralara gizler ara yerlere sokmaya çalışır .
Aynı tarzda çalışan bir diğer yırtıcıda sansardır, sansarda gelincikle aynı aileye mensuptur fakat daha iridir kedi büyüklüğünde aşğı yukarı, sansar gelincikten 2 şekilde ayrılır ,yani deliller incelenince sansarın işini ayırt eden 2 faktör vardır 1 sansar daima gece karanlığında çalışır, gelincik gündüz gece pek ayırmaz sadece ortalığın sakınlığini takipeder buda çoğuzaman gece saatlerir .2 sansar avı parçalar ve avmahallinde parçalı leşler bırakır çoğuzaman görüntü bırakmaz kendisini görme şansı hiç yok a yakındır. selamlar.ŞEREF

bizim kümese gelen gelincik ben görmedim ama arkadaşım kuşların ölü buldğumuz gün kümesin cevresinde gezerken görmüş karşıdan öylece bakıyormuş o gün birde tavşanın gozünü cıkarttı cok tehlikeli bir hayvan bu gelincikler, o günden beri bir daha gelmedi inşallahta gelmez gelirse birdaha silahla öldürmeyi düşünüyoruz..

Selamlar öncelikle çok geçniş olsun.!! Bu gelincikle ve sansarlar çok tehlikeli hayvanlar her türlü delikten geçio kafasının geçtiği her yerden geçer diyorlar bizimde 14-15 tane döneğimizi boğdu 2 tanesini götürdü diğerlerininde yarısını kümeste yarısını sağda solda yarısını terasın ortasında 1 kaç tanesini de saklamış halde bulduk hemen kmesi yıkıp yenisini yaptık şu an öyle bir sorunumuz yok ALLAH a şükür Sizede kümesinizi baştan aşağı düzeltmenizi öneririm

valla kardeşim köpek fln dinlemiyo gelincik..
sansar desen köpekten korkuyoo ama gelincik öldürür köpeği. bizim civarda bol bol gelincik vardı.
bir gün 5 tane köpek onu görüp kovalamaya başladı.yakalayamadılar tabi ama 1 hafta içerisinde bütün köpekler öldü. nasıl derseniz . köpekler yemeğini yiyinceye kadar hemen zehirleyip kaçıyodu.köpeklerde zehirlenip öldüler. hepsini teker teker öldürdü. öle bir şeymişki timsah ağzını kapayıncaya kadar ağzının içine girip zehrini bırakıp çıkıyormuş. bana kalırsa gelinciğe bulaşma. sen önlemini al o birşey yapmaz..
hatta arada bir ona dışarıya yumurta fln bırak senin yumurta bıraktığını görürse ve yerse dokunmaz bile hayvanlarına.. hem çok sadık bir hayvandır hemde çok kincdir..

abi ilk önce yapman gereken bir tane köpek almak köpek birebirdir . gelincik olayı bititkten sonra köpeğide geri veririrsin.inşaallah bu illetten kurtulursun.

gecen gün bi atmacayı infaz ettim koyde..gelincik neyin daha yok buralarda.görürsem anında haşırt the blackboard yapacam onuda.kümesimde bi direk var.yağları çıkıncaya kadar asılı kalacaklar. :sinirli: :sinirli:

gelincikler köpek olan yere asla gelmezler ayrıca burunlarının sığdığı her yere girebilirler kümes toprak üzerinde ise yeri kazıp girebilirler

Yarabbim ne hödükler ne cahil ne gaddar insanlar var. Biri gebert diyor diğeri yağları çıkana kadar asılı bırakacam diyor. Üstelik polis. Tabiiki içlerinde çok iyi insanlar var ama insanlar polisleri böyleleri yüzünden sevmiyor. Hayvanları şiddet uygulayarak öldüren kişide insan sevgiside olmaz.

PigeonStar' Alıntı:
gecen gün bi atmacayı infaz ettim koyde..gelincik neyin daha yok buralarda.görürsem anında haşırt the blackboard yapacam onuda.kümesimde bi direk var.yağları çıkıncaya kadar asılı kalacaklar. :sinirli: :sinirli:
abi bence sen polisliği bırak.sende sinirlendiğinde insanları kurşuna dizecek potansiyel sezdim:D.eğer güvercini seviyosan diğer hayvanları da sevmelisin.birini severim diğerinin derisini yüzerim mantığı normal birinin söyleyeceği bişey değil bence

gelinciğe dokunmayın derim büyüklerimizin anlatmalarına göre gelincik sinirlendiğizaman musallat olurmuş hiç bırakmazmış sinirlendiği insanların yakasını haliyle öldürsen bile onun yavrusu yada akrabaları gelirmiş bunblarda kan davası gibi yeterki sülalelerinden birini öldürmeyin ben böyle duydum yaşlı insanlardan

ayrıca samsunda yerde kuş bakarken kümesimdeki en kaliteli dişi kızılsinekliyi boğmuştu o kuşu hala unutamam 2 saat uçar 6 7 sefer yapardı ah ah yaktın beni gelincik yaktın :)))))

S.A

Ben basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum..orta 1 gidiyordum yanlisim yoksa yazindi köye gitmistik ve köyde enistemlerin ahirinin hemen yanindaki kayalarin üstünde bi hayvan vurdum sapanla artik tas neresine geldis ziplayarak ölmüstü tabi cocuktuk o zamanlar neyse hemen enisteme dediim fare vurdum diye gel ben fare zannettim enistem geldi bunun gelincik oldugunu söyledi yavrusuymus hayvani öldürmüs oldum neticede enistemde aldi onu köyün disina götürdü atti anne yada babasi gelip zarar verir diye tabi ertesi gün oldu enistem tavuk salmasina bi giriyor 40 tane pilic bogularak öldürülmüs tabi hemen anladilar gelincigin yaptigini ben bir gelincigi öldürdüm onlarda 40 o senenin yeni cikmis piliclerini öldürdüler,gercekten intikamlari cok küvvetli hayvanlardir bence hic bir sekilde bulasmayin derim sadece kümesinizde gerekli önlemleri alin girmemesi icin iceriye zaten size zarer veremez o sekilde..

saygilarimla

usta işin zor, sakın öldürmeyi deneme arkadaşların dediği gibi kinci bir hayvandır sonra kendisi yada eşi musallat olur, ve gelincik en tehlikeli yırtıcılardandır boyutu ne olursa olsun bir canlının boynuna bir yapıştımı tamam bitmiştir o hayvanın işi, eğer kuşlarını korumak istiyorsan belli bir süreliğine kuşlarını bir arkadaşının yada başka müsait bir yere(evinden uzak bir yer) kümes yaparak oraya taşı sonra kendi kümesine dönmeden öncede yine belli bir süreliğine daha değersiz bir iki çift kuşunu kümesinde beklet onlara bişey olmazsa diğer kuşlarını da getirirsin...

Buda gelinciği daha iyi tanımamız için bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=lZFkLQJiOV8

valla arkadaşlar köpek felan tanımıyo bu gelincikler bizim müstakil evin balkonuna çıktı boğdu bütün güvercinleri.köpeğimizde vardı bahçede nasıl çıktı oraya anlamadım..bide öldürüp bırakıyo yese zoruma gitmeyecek resmen katliam yapıyo..

bygecce' Alıntı:
Yarabbim ne hödükler ne cahil ne gaddar insanlar var. Biri gebert diyor diğeri yağları çıkana kadar asılı bırakacam diyor. Üstelik polis. Tabiiki içlerinde çok iyi insanlar var ama insanlar polisleri böyleleri yüzünden sevmiyor. Hayvanları şiddet uygulayarak öldüren kişide insan sevgiside olmaz.

Helal kardeşim çok doğru söylemişsin, yorum bile yapılmaz aslında o şahısa ama neyse sen söyleyeceğini söylemişsin :tamam: Hayır işin komiği, hayvan seviyoruz güvercin besliyoruz diyor ancak söz konusu güvercin dışında başka bir hayvan olunca adam kalkıp öldürme fantazilerini anlatıyor, yok bacağından asacakmış yağlarını akıtacakmış, mantığa bak sen şunun ya. Asıl senin yaşaman bile hata bu zihniyetle. Zamanı gelince seni öyle yaparlar nasıl bir duyguymuş anlarsın PigeonStar. Malesef bu zihniyette ülkemizde çok insan var. Bunun sebebi eğitimsizliktir şüphesiz. Hayır anlamadığım nokta şu; bu hayvan yabani bir hayvan. Yani bunlar evcil güvercinlermiş dur ben bunu yemeyeyim mi diyecek hayvan?

Sen önlemini alırsın tel örersin, çit koyarsın, evcil güvercinlerini daha emniyetli bir yere taşırsın vs. Bunları yap kimse yapamazsın diyemez ancak sen nasıl bir hayvanı öldürerek kendi evcil hayvanını korumaya kalkarsın burada hata. O gelinciğin yada sansarın yada diğer bütün vahşi hayvanların canını alma hakkını sana kim veriyor? Eğerki doğa kanunu diyorsan, sen o gelinciği yağları çıkana kadar boruya asarak öldür, ben de seni boruya asıp öldüreyim, bu da doğanın kanunu o zaman. Ben yapamazsam başka biri yapar, uygun mudur sana? Var mısın doğa kanunu oyununu oynamaya?
Senin polisliğin dışarıdaki sorun yaratan insanlara söker, gelinciğe, sansara, vahşi hayvanlara değil.

Geri